Prostorově fotografickej oříšek

Byl tuhle hovor o neskutečných polohách, který jsou psi – a vižly obzvlášť – schopni.

My jsme na to zvyknutý, ale neznalého to překvapí. Mívá představu pejska půvabně stočenýho do klubíčka a nebo ležícího třebas na boku. Rozhodně ne to, co občas ohaříci dokážou. A když se do toho pustí hromadně, stojí to za to. 

Chtěla jsem to cvaknout na telefénu, leč…………. hodně psů je nejen zajícova smrt, ale taky problém, jak je všechny na ten záběr dostat. Hlemejždila jsem se tam v kůchni snad dvě hodiny a “bála” se, že je vyruším a přijdu o “kompozici” . Byli naštěstí fšicí tak kantáre, že i kdybych začla střílet z děla, tak to s nima nehne. Jedinej, kdo tentokrát ležel “na normála” byla důchodkyně Bubrdlína, ta s sebou flákla na matrac a byla ráda, že je ráda v pozici zašlápnutý žáby. Může si za to sama, honí se jako pitomá a místo, aby šla krokem důstojný dámy, tak to furt rve prostorem jako blásen.  Jasně, chce stačit těm dvěma – a leckdy naopak potřebuje být ještě ve vedení, ale …. no, tak se pak nemůže divit, že jediný co může dělat večer je, se svalit a chrápat .

Tady se nevešla Taliprtka:

Tady se nevešli ti zbylí dva:

A tady taky ne…:

Tady jsou sice fšicí tři, ale dycinky kus někoho chybí:

 

Zkusila jsem to natočit na vídejo, ale to zase Rumouš změnil polohu:

 

A nakonec- vijoláá – sem je do toho vobrásku nacpala šécky! :

To byla šichta je tam dostat všechny tři.
To byla šichta je tam dostat všechny tři.

 

Enemže už v normální poloze, takže zase prt. Snad příště. 🙂

13 komentářů u „Prostorově fotografickej oříšek

    1. Jo toje přesný, větrají si pupiky. U psů tomu kamarádka říkávala….kuleváloš 😀

  1. A ještě mají superschopnost napasovat se do toho nejmenšího a nejužšího prostoru, jen aby se člověka dotýkali!

    1. 😀 😀 😀 já se těším, že pomalu začnu snad pořizovat něco kvalitnějšího, do toho stavebního bordelu se mi do toho nechtělo investovat.

  2. Ad pelíšky – myslím, že psům je kvalita pelíšku celkem fuk, hlavně že mají své měkké místečko. 🐶Kdysi, za našich prvních pséků, snad pelíšky ani k mání nebyly (resp.zvířecích obchodů bylo pomálu a spíš ve velkých městech). Takže táta vyrobil pro jezevčíka ze dřeva bedýnku, do ní přišel koberec a deka. Tam jezevčík jen nocoval nebo přebýval, když byl sám doma, jinak přebýval na gauči.😄 Ovčajda Kimi sídlila v kuchyni na koberečku, podlaha byla korková, takže taky celkem pohoda.🐾 Moji jezevčíci měli molitanové pelíšky jako má Tvoje smečka, ale většinu času stejně trávili na gauči. Stejně tak Kora, ta teda stihla molitan krapet poničit. Když přišel Goli, pořídila jsem pelíšky plastové a do nich psí matrace povlečené starými povlaky od polštářů, popř. povlaky speciálně šitými. Pelíšky byly v koupelně, odkud vedly dveře na terasu a do zahrady. Většinou stejně ale povalování na gauči.😉 Když jsem se přestěhovala do současného bytu, pelíšky jsem instalovala v kuchyňské části. Kora ještě musela mít polštářek. Golimu psí společnost stačila, ložnici oba celkem ignorovali. Kořin pelíšek je teď ve sklepě, ještě jsem vůbec nepřemýšlela, co s ním. Golimu jsem pořídila novou matraci, ještě si nechal Kořin polštářek. Goli už na gauč nevyskočí, ale potřebuje mě mít v dohledu, takže pelíšek jsem musela trochu posunout. Když se odebéřu do ložnice, musím nechat pootevřené dveře, on mě jde vyprovodit a ráno mě přijde zkontrolovat.😊

    1. Hezky to máte, Kimi zařízený s Goliáškem. Kořin pelíšek si nechej, třeba ho budeš na úplný Golíškovo stáří ještě potřebovat a nebo CD něco vymyslí.
      Ty naše molitanový pelíšky už se taky rozpadají – ohaříci občas hraboší, ale hlavně to není žádná kva-kva-kvalita. Pořizovala jsem to jako provizorní. Ale nevím, co nakonec pořídím do novýho. Podrbej svýho ranního kontrolora. A jak ten žlučníkovej kámen? Ledviňák se drží a nezlobí?

      1. Ledviňák dřepí v kalíšku a pokud tam zůstane, snad nebude zlobit.😄 Žlučníkovej teprve budu řešit a jestli mi zítra bude vysazen lék na ředění krve, čeká mě trhání několika zubů. 😮S kontrolorem jsem dnes byla u naší vetdoktorky, srdíčko se trochu zhoršilo, takže k práškům, které dosud bere, ještě něco přidala. Ještěže jsou dávkovány po čtvrtce, když to zabalím do masíčka, popř. kousku šunčičky, nemá šanci to vyplivnout. 😋Jo, jo jsme oba už trochu opotřebovaný.😏
        Ty máš teď taky naloženo, tak se drž a přeju, ať to zvládáš, abys mohla spisovat.🥺🤓

  3. Peknej zrzato-flekatej placek. Bubrdline se musi zdat krasny sny, radost na takovej smeckovej chuchvalec pohledet. 🙂
    U nas pelechy nevedeme, maji gaucink a normal molitan matracky s prehozama. Kdysi Troldik rad usinal pul telem na Kremylkovi. Nyni je uz Pruh brukavej a necha si od Ruzice maximalne umejt pred spanim usiska, kontakt nevyhledava. Ovsem hajlujou taky oba – casto a radi. 😀

    1. Jo jsem ráda, že takhle spolu dokážou chrápat. Obvykle jsou tedy pelechy rozstrkaný tak nějak porůznu, protože bych nemohla k lince a vařit, ale když se to takhle scucne , myslím, že je to pro ně i lepší, přirozenější.
      Podrbej Pruhy Pruhatý a že se mu nedivím, že je občas brukavej, vona Růženec je stejnej dohoukanec jako Tali, ta je bezpečnější mít ji trošku opodál 😀 . Dneska za mnou radostně letěla a smetla nebohou Bubišku. Málem jsem ji ubila. Taliprda, ne Bubišku. 😀 Řvala jsem jak prokopnutá.

  4. Ony za to ty bezmozkyne nemuzou. 🙂 Ze nekoho smetou. Stane se, dneska jsem po ni musela fest houknout, bo jeden clovek je jinej a musi smikat kazdou vetvicku, ktera presahuje pres plot nebo jemu vadi smerem vzhuru. Smiknul mi zase presahujici kroutivou vrbu a pak tam smikal na pruchodu ke slavnymu kompostu mimo nas plot spodni vetve jerabin se zralejma plodama? Nepochopim, maaa-gooor.
    Zabu cernou tenhle clovek dost irituje, tak po chvili rvani na nej se vzteky otocila do Prouzku, jen takovy jeji blaf a chramst, nic ve zlym. Jsem ji videla, no ta jela…

  5. Nemůžou, ale …………… 🙁
    Nedivím se Růžici, že ji tenhle zvláštní pán irituje, je prostě jinej, “nebezpečnej” Každopádně se Ti nedivím, že jela jak namydlenej blesk 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..