Aja jaj, soudružka z eNDéR se nám krapítek zapomněla!!!
A nepřipravila si hádání na dnešní pátek. Tak to urychleně napravuju a házím takovou jednoduchou hádanku. Kdo uhádne – a to předpokládám, že fšicí a hned – poprosím ho, aby neřičel nahlas řešení, jako bych měla tendence já 🙂 , ale ešivá by počkal na řešení. Páč třebas jedinec mojí kategorie by uhádnout nemusel a mohl by si lámat hlavu déle jak pět vteřin.
Takže jako často zde – hledáme zvíře:
P.S. no ehm, ani nevím, zda to vůbec hádanka je 😀 , páč teď jsem viděla, jak fotka vypadá, když se stránka zobrazí po publikování a teda uhádnete hned.
asi úplně debilitní hádanka, se omlouvám 🙂
S česnekovým máslem je v poho. 🙂
Tyhle vidam v zahrade rada. Ochutnavat jsem nezkousela, uz ta myslenka se mi nejak prici. 🙂
Za socíku je prodávali je už hotové. Vymyté ulity zvlášť, masovou směs zvlášť. Doma se jen dochutili, nacpali zpátky a dali zapéct. 🙂 Jinak postní jídlo, bývalo zvykem (a zase se vrací) chodit na ně o Štědrém dnu do restaurace. Myslím, že dneska už bych je do huby nedala. Vím jak chutnají a obejdu se. 🙂
A jak chutnaji?
Mne asi nejvic vadi zpusob, jakym se usmrcujou. Proste tohle ne, hodit neco do vody a uvarit…
Chutnají jako nevýrazné kuřecí. Asi proto se jemná fáš připravuje s česnekem a petrželkou, aby vůbec nějakou chuť měli.
ja teda nic nevidim?
Sem se znova podívala a nejsem si jistá, esli nečumím na psí lejno, nebo ledabyle v trávě pohozený indiánek?
jako ze by mel nekdo rad lejno s cesnekem? 😀
Správně to Kuskus uvařila, s česnekem.
Taky si teda nedovedu představit, že bych je snědla, šnečky s tvarůžkama na parůžku 🙂 nebo jak se to řikalo??
když jsme koupili chalupu, bylo u nás šneků hooodně moc. I tam chodila taková podivínská paní se svým ještě podivínštějším synem je sbírat – to jen to první léto. Asi je totál vysbírali, protože pak už jsem jich tam tolik nikdy neviděla. A sucho pak dokonalo svoje. Jsou tam, to jo, ale ne už v takovým množství. To tady u Domečku jsem teď v pátek neměla pomalu kam šlápnout, kolikatě jsem jich potkala . A loni jsme s Brtnikem našli takovýhodle giganta:
https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2021/05/20210517_172927-1024×768.jpg
U nás je vysbírala ropucha se slepýši a hlodavci. Ale teda… ten, kdo je takhle sbírá a konzumuje toho asi neví příliš mnoho o vývoji parazitů? Aspoň doufám? Mně se z představy, že jím takového “nadívaného” šneka, dělá mdlo…
Mně taky, i bez parazitů. ale hele francózi to přece jedi jako delikatézu, tak to nebezpečný nebude. Oni to právě asi nesbírali pro sebe, ale na vývoz. A navíc – šneci se třeba v Čechách dřív jedli běžně – na Vánoce.
Tak já si vždycky představovala, že na to ve Francii mají nějaký parazitů prostý farmy. 🙈 Ale tak mně přijde nechutný třeba i černý vejce, to bylo jednu dobu taky hrozně oblíbený.
No fuj!Pukavec!
Co já vím, tak si právě kdysi lidi sběrem šneků přivydělávali a jak jsem tak koukala, šneci se dál vykupujou.