Hádej, hádej hadači-díl 71.

Aja jaj, soudružka z eNDéR se nám krapítek zapomněla!!!

A nepřipravila si hádání na dnešní pátek. Tak to urychleně napravuju a házím takovou jednoduchou hádanku. Kdo uhádne – a to předpokládám, že fšicí  a hned – poprosím ho, aby neřičel nahlas řešení, jako bych měla tendence já 🙂 , ale ešivá by počkal na řešení. Páč třebas jedinec mojí kategorie by uhádnout nemusel a mohl by si lámat hlavu déle jak pět vteřin. 

Takže jako často zde – hledáme zvíře:

P.S.   no ehm, ani nevím, zda to vůbec hádanka je 😀 , páč teď jsem viděla, jak fotka vypadá, když se stránka zobrazí po publikování a teda uhádnete hned.

14 komentářů u „Hádej, hádej hadači-díl 71.

    1. Za socíku je prodávali je už hotové. Vymyté ulity zvlášť, masovou směs zvlášť. Doma se jen dochutili, nacpali zpátky a dali zapéct. 🙂 Jinak postní jídlo, bývalo zvykem (a zase se vrací) chodit na ně o Štědrém dnu do restaurace. Myslím, že dneska už bych je do huby nedala. Vím jak chutnají a obejdu se. 🙂

      1. A jak chutnaji?
        Mne asi nejvic vadi zpusob, jakym se usmrcujou. Proste tohle ne, hodit neco do vody a uvarit…

        1. Chutnají jako nevýrazné kuřecí. Asi proto se jemná fáš připravuje s česnekem a petrželkou, aby vůbec nějakou chuť měli.

    1. Sem se znova podívala a nejsem si jistá, esli nečumím na psí lejno, nebo ledabyle v trávě pohozený indiánek?

  1. Správně to Kuskus uvařila, s česnekem.
    Taky si teda nedovedu představit, že bych je snědla, šnečky s tvarůžkama na parůžku 🙂 nebo jak se to řikalo??

    když jsme koupili chalupu, bylo u nás šneků hooodně moc. I tam chodila taková podivínská paní se svým ještě podivínštějším synem je sbírat – to jen to první léto. Asi je totál vysbírali, protože pak už jsem jich tam tolik nikdy neviděla. A sucho pak dokonalo svoje. Jsou tam, to jo, ale ne už v takovým množství. To tady u Domečku jsem teď v pátek neměla pomalu kam šlápnout, kolikatě jsem jich potkala . A loni jsme s Brtnikem našli takovýhodle giganta:
    https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2021/05/20210517_172927-1024×768.jpg

    1. U nás je vysbírala ropucha se slepýši a hlodavci. Ale teda… ten, kdo je takhle sbírá a konzumuje toho asi neví příliš mnoho o vývoji parazitů? Aspoň doufám? Mně se z představy, že jím takového “nadívaného” šneka, dělá mdlo…

      1. Mně taky, i bez parazitů. ale hele francózi to přece jedi jako delikatézu, tak to nebezpečný nebude. Oni to právě asi nesbírali pro sebe, ale na vývoz. A navíc – šneci se třeba v Čechách dřív jedli běžně – na Vánoce.

        1. Tak já si vždycky představovala, že na to ve Francii mají nějaký parazitů prostý farmy. 🙈 Ale tak mně přijde nechutný třeba i černý vejce, to bylo jednu dobu taky hrozně oblíbený.

          1. No fuj!Pukavec!
            Co já vím, tak si právě kdysi lidi sběrem šneků přivydělávali a jak jsem tak koukala, šneci se dál vykupujou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..