Opět jsem se přišla omluvovat

Jsem ostuda, ale nemám teď v zásobě ani písmenko.

Resp. jeden článek jsem před chvilkou, než jsem šla psát tuhleto, našla, tak ten nechám na zítra. Je to článek staršího data, ještě z doby, kdy jsme neměli rozbombardovanej skorem celej Domeček a měli jsme kamínka. 

Tak ten už tedy nechám na zítra, ať máte aspoň zítra co číst. Jsem teď trošku v časovým klinči, jak doma, tak v prasí, kde se momentálně na obou  frontách vynořilo něco novýho, co se musí zpracovat. V neděli jsme navíc byli na RRRRRAAAAMŠTÁÁÁÁJN, takže to mi teď hlava nevyplodí vůbec nic, navíc spolu se skutečností, že jsme včera k tomu všemu ještě mazali na veterinu s Taliprdem, kterážto si pořídila na kůži s prominutím jakýsi “syfl”, jak mi doma říkáme všemu, co se na kůži špatnýho uděje a přes předchozí léčbu, kterou už jsme měli, se to dost výrazně zhoršilo 🙁 .

Takže ATB a hlavně tableta Simparica pro všechny tři a přiznám se, že z těchle tablet (Simparica, Bravecto) nemám úplně dobrý pocity, nicméně není zbytí a tak protože panu veterináři věřím a protože jsem včera viděla, že se tvářil dost ustaraně, tak jsem se nevzpouzela. Takže dvaapůl litru prosvištělo terminálem na placení. Čert vem prachy, hlavně, ať se to vyřeší. Já teď starostma, jak to s Tali bude, trochek převálcovala ten koncert. Páč moc dobře vím, že kožní problémy jsou velká sviň. Tož koncertní dojmy poctivě doluju z vnůtra, aby mi to jen tak neuteklo. Ale na psaní jsem tetkonc prostě neměla ne tak ani kapacitu, ale hlavně múza nepřišla.

Možná má dovolenou, čůza jedna a prohání se někde na plachetnici a mě nechala v loji. Tak doufám, že se jednak vrátí a druhak, že mě nenecháte v loji vy a nebudete se zlobit, že tetkon s psaním dost jako škobrtám. Ono nejde jen o čas, ale hlavně o to, vědět, co budu psát. Když tohle mám, tak to pak kulometně namlátím přes klávesnici do počítadla, ale………. múza je asi na tý Maltě, zatímco já jsem tak leda v maltě 😀 . Tak to , prosím, vydržte.

45 komentářů u „Opět jsem se přišla omluvovat

  1. Můza… čeká… aby pak mohla vyplodit… BOMBU… doufám… 😉
    A všecky tlapky Talouškovi držíme!

    1. 😀 je to sviň, ta múza

      No jsem zvědavá, jak to s Taliprtkou proběhne, kožní věci jsou blbý. Fšeckny nemoce jsou blbý, všeckny. 🙁

  2. Talince držím palce, ať se to zdárně vyřeší, jakož i všechno další. Mám v živé paměti kožní komplikace s Arinkou, až když jsem vyměnila veterináře, pohnulo se to k lepšímu. Ale vy máte naštěstí veterináře dobrého. A ty se nenervuj, však nemáš povinnost psát každý den článek, myslím, že si rádi počkáme a alespoň se můžeme těšit.

    1. Díky Asteris a i ostatní, kteří to vnímáte takhle, já vím, že to není povinnost, ale tak nějak je mi to blbý, když to zrovna nevychází. Ale trošku se utěšuju tím, že zatím jsem to zvládala, rekonstrukce-nerekonstrukce, takže děkuju všem za pochopení.

  3. Na kožní problémy zkuste domácí kefír. Naše fenka adoptovaná z pekla, ve kterém žila 5 let, měla kožní problémy u nás skoro 4 roky. Teď po měsíčním pití kefíru – každé ráno s chutí vypije misku – se zdá být kůže v pořádku. Vyčítám si, že mě to nenapadlo dřív.

    1. A výborně, moc děkuji za radu, nemám sice kefíra, ale budu dávat Hollandii zatím. Jen se tedy musím zeptat pana dochtora, zda může. Obecně u lidí, jestli se nepletu, ty mléčný výrobky a ATB asi nejdou dohromady?

      1. Samozřejmě se zeptejte. Myslím, že kefír se chová jinak než mléko. Naše fenka brala na kožní problémy antibiotika cca 3 měsíce. Paní doktorka mi nabízela probiotika, ale když slyšela, že dávám kefír, schválila ho a probiotika nebyla potřeba. V lidské medicíně se kefír také doporučuje zároveň s antibiotiky místo kupovaných probiotik. Marička Crosette 🙂 kdysi psala o kožních problémech fenky Trixie, které vyléčila kefírem.

        1. Jsem to já, která jsem se kdysi snažila zaregistrovat, nějak se to nedařilo, potom jsem na to zapomněla, teď mě to snad poznalo??

          1. Prosím tě a pomohl by kefír taky na lepší trávení?Vaším Andymu v podstatě po té gastridite něco jako dětský prikrm,maso,zeleninu,brambory,mixuju,konzervy primo na gastritidu,jestli by mu ten kefír to trávení trochu upravil.

        2. A to je pravda, že kysaný mléčný výrobky jsou něco jinčího. Kefír jsem už koupila – právě i s tou myšlenou, že jsem si uvědomila, že mi tuhle taky doporučovala před časem doktorka bílý jogurt. Takže první dávka už byla podána. Moc děkuji. Když to zvládla Marička s Trixie, zvládneme to taky.

          Moc děkuji Dášo, za ten nápad. A ad to vyčítání si, že to člověka nenapadne dřív- dost často to mám tak, že ostatním poradím a u mě, nebo mých blízkých mě ta rada – bylinka, lék atd. prostě nenapadne. Člověk je jak slepejš v takových případech. Je to skvělý, že to u vás takhle zabralo.
          Odkud fenku máte? A co je to za pesana?

          1. Petro, fenka pochází z kauzy ve Středních Čechách z počátku roku 2018. “Člověk” měl desítky psů – 40? 50?, kteří se navzájem křížili, prali o jídlo, zmírali na nemoci a asi i hladem, žili ve smradlavém kamrlíku, kromě majitele neviděli lidi a nechodili ven. Dával jim tvrdé rohlíky a snad těstoviny. Naše fenečka se k tomu ani nedostala, byla kostra, má velké jizvy na noze a na zádech, asi od kousanců těch silnějších psů. Byla u Dogpointu, potom v dočasce a z ní šla k nám. Je to kříženec asi všech možných plemen. Postava chrta, na ní řídká černá srst, která se musí stříhat, na krku posazená velká hlava snad českého fouska nebo nějakého procenta knírače. Celek je ošklivý, hlavička a hlavně oči jsou krásné. My jí říkáme, že čím je šerednější, tím víc ji máme rádi. Nikdy nebude normální, strašně se bojí venku i jen kousek dál od domova. Doma už je jakžtakž v pohodě, po dvou letech se začala aspoň doma pohybovat, ne se krčit celé dny a noci v koutě.

  4. Serepes článek. Hlavně že jste v pořádku doma.
    Já a moje katastrofické scénáře…. už jsem měla starost esli třeba netrčíte nepojízdný někde v Němcích. 🙂

    Peti, lišil se něčím koncert Ramštajnů na domácí půdě od vystoupení u nás? Myslím, ta vzájemná synergie mezi publikem a hošíčky, jestli byla stejná. V muzice se na hranice nehledí, ale přesto, nebylo to kapku jiný?

    Kožní problémy jsou fakt oser a na dlouhé lokte. Talinko, broučku, držím tlapky ať hnus brzo zmizí a napořád. Zdraví tě starej psoriatik.

    1. Díkec Kuskusová za pochopení. Cesta byla dobrá, měli jsme nový auto, rychlý auto, tak to svištělo dobře a pohodlně. Po koncíku jsme si dali náš obligátní “piknik” – udělám vždycky toustíky – hoodně toustíků, máme pitíčko, kávičku , povídáme si a pak vyrazíme. Mezitím se těch 70.000 lidijůch rozptýlí a my se nemusíme hrkat v koloně.
      Jiný to tentokrát vlastně nebylo – ale jindy jsou germáni proti nám takový suchý. Zpravidla to u nás víc vře, mi vždycky přišlo. Ne teda v těch hlavních lajnách, tam je to asi všude stejný, ale o kus dál, to bývá umírněnější. Tentokrát kupodivu ne.
      Je hrozně skvělý vnímat to stejný naladění, ten proud muziky a celkový energie, člověk pak nevnímá vlastně nic jinýho a koupe se v tý muzice. Jáááá dycinky řvu jak prokopnutááá – výhoda, že tady můžu zpívat takhle hlasitě a nikoho to nezabije (zpívám hrozně falešně). Interakce s publikem byla v podstatě bych řekla stejná – i když… možná spíš vlastně u nás víc a ftipnější, protože třeba v písničce Auslander – Cizine, si v Prahé předělal text a zpíval, že přicestoval sem k nám do Prahé 😀 . To tady v Berlíně nebylo, ž ejo, páč by to nedávalo smysl, když jsou tam doma a Berlín je de facto jejich domovská scéna. Jo a………… vlastně jo něco dost jinýho než u nás bylo- Berlíňani jsou hrozný dobytci 😮 – před staďákem rozbitý lahve, bordel – to u nás tolik není. Nevím, jestli to bylo dřív- nejsme v Berlíně poprvé, ale to jsem nějak nevnímala, tak asi ne, ale tentokrát bambilijou rozbitých flašek kolem.

  5. Ojoj, copa to Taliprtka vymyslela? Naky plisnicky, svrab, reakce na breberky? Simpariku mel Trolda jako prcek na dermatitidu a pak vlastne cela smecka o par let pozdeji, kdyz nekde chytli odporny uporny rezistentni blechajzny. Taky jsem mela neprijemnej pocit jim to dat, ale dobry. Holt nekdy neni zbyti. Drzim moc palce, at je flekatice brzo fit a ma kuzi cistou!

    Zlatko
    Ja davam kefir, podmasli, kysku, tyhle vyrobky narozdil od jogurtu psum prospivaji. Jak by mel Troldik vic pit, dostava denne dvakrat coby dotaci tekutin do misky prevarenou vodu s troskou vyse uvedenyho na ochuceni, vylabne to jedna basen.
    Muzes to zkusit, ale po troskach, at se Andy neposrajdi.

    1. Díky moc,já ve čtvrtek koupim a po troskách zkusim.Prosím tě a davas Troldikovi třeba vajíčko,Andy ma ted takovou zplihlou srst,jestli by mu to pomohlo,zase na ten žaludek nevím.

      1. Odpovídám na kefír a na vajíčko :). S trávením po kefíru zkušenosti nemám, ale obecně považuji kefír za bílý zázrak, kterým se nemůže nic pokazit. Celé vajíčko bych nedávala, jen syrový žloutek.

          1. Takže to je starší pejsek, který měl těžkou gastritidu?

          2. U lidí se při dietě při gastritidě vejce naměkko doporučuje. Ale neodvažuji se to nějak prosazovat.

        1. Jj,dík.Já se ted bojím fakt čehokoli.Koupila jsem granule na dietu,tak zkouším,ale moc mu nejednou.

          1. Přidávám se k Fifi – zkusila bych, opatrně, to naředění je bezva nápad.

    2. No ona vždycky měla s háráním kožní potíže- boláky, který si vždycky rozhňoustala, já jí to hojila, zaléčila a dobrý. Tentokrát v době hárání – i když nehárá už- se to teda rozjelo fest, tak jsem matlala, matlala, pak se udělaly další ložiska a navíc se přidalo – dle mě něco jinýho, než na těch haxnách – na hlavě něco dalšího, takže se mazalo na veterinu, dostali jsme matlání a po něm se to rapidně zhoršilo, takže jsme fičeli znovu. Teď nám přijde, jako, že se to možná – na tý hlavě stabilizovalo, nedrbe se tolik – ale drbe. Hlídáme, napomínáme, matláme, podávám ATB….. a tak. 🙁 Nebylo zbytí prostě a tak to koupili všichni tři, aby byla jistota, že to nebude cestovat. Atb máme do příší neděle 2x denně a já se drbu jak magor 😀

      1. No kdyz se neco takovyho rozjede, je to mazec. A krev ji delali? Jestli neni pricina prave nekde zasita, kdyz ocas se ji nehoji, o harani a dloubani si psala uz driv, pamatuju.
        Voser, at je to za vama a ty se nerozdrbes do krve! 🙂

        1. Ocas už krásně zhojen! To jsem zapomněla oznámit. Byla to makačka, ale už tam má i srst. To s tím nesouviselo, to je prostě o tom jejím rozmáchaným velkoocasu a pidiprostorech ve kterých jsme. Takže tady dobrý, dobrý.

          1. Ale to je radost, gratuluju k zacelenymu velkoocasu! 🙂

  6. Troldik na svou kombinaci slinivky a ledvin toho moc nemuze. Jako pamlsky na rehabku mu varim zeleninu + vejce natvrdo – a z nej muze jen bilek. Jinak je dost striktne jen na granulich.
    Na srst muzes davat ruzny pripravky, ale spis bych nejdriv udelala rozbor krve? Jestli tam neni nejakej problem vnitrni, on stav srsti vetsinou odrazi problem neceho jinyho. A kor, kdyz je po gastritide, nevylepsovala bych mu zradlo nejak skokove a bez rady s vetem. Napriklad kamoscin pes mel taky obcas gastritidu a posleze hnusou srst – nasla se snizena funkce stitny zlazy, kterou v klidu poresily prasky.

  7. Ještě do debaty přidám červenou řepu a sladké brambory – batáty, o kterých jsem kdysi četla, že psům velmi prospívají. Řepu dávám často, batáty málo, pro nás je nekupuji a zapomínám na ně.

    1. No batáty jsem mela posledně napsaný,zapomněla jsem na ně😎Červenou repu jsem dala jednou,jinak hlavně brambory,mrkev.Právě čekáme az se ten poryv trochu prezene,pak budeme zjišťovat co a jak.Hlavně ze už chodí,hlídá si hračky,ma zájem štěkat.Přece jen mu bylo 12,tak potom by mu mel doktor připsat něco na klouby.

    2. červenou řepu dává, ne nějak vyloženě pravidelně, ale poměrně často. Batáty taky výborná věc.

  8. Zlatko, bezva, ze budete zjistovat dal. Bych se ted drzela ty vareny diety, kdyz mu prospiva. Uvidite vic po vysledcich na veterine, hlavne bych pred ockovanim, o kterym si psala, nechala fakt udelat komplet biochemku krve a rozbor moci. Neudelat to ja vloni na podzim u Troldy, vubec netusim, ze ma odpaleny ledviny a krmila bych dal spokojene masem (byt dietnim a varenym kvuli slinivce), coz je u ledvinare prusvih kvuli proteinum.
    Je bezva, ze se Andik takhle srovnal, tak at je uz jen lip a lip. 🙂

        1. Ideal granule na takovej velkozaludecni problem, kterej Andy mel. Na srovnani traveni a tak. Jestli mu k tomu i varis, nedivim se, ze mu nechutnaji. Se domluvte s vetem, jak dal s dietou, tohle chce fakt po kruckach a ofafrne, ja vsechny zmeny u Troldy resila nejdriv s osetrujici lekarkou. Ve stylu “muzu tohle zmenit? – jo, ale postupne, kdyby neco, hned se ozvete…”
          Navic tyhle vet diety nejou k dlouhodobymu krmeni, je to proste spesl strava.

          1. Tak zatím varim a dostává pres den postupně,včera trochu tech granulí sežral.Konzultuju na všechny strany.Včera jsem nadávala protože aby ho člověk furt hlídal,vyprd kus ptačího křídla,to je s nim v podstatě muž celej den na zahradě.Taky ho nechci prekrmit,protože krasne chodí,předtím mel v podstatě nadvahu.

  9. Daso
    Teda smekam, vzit si takovyho asociala. Sepis neco o ty “osklivce” (kazdej tvor je krasnej), kdyz pani domaci nema cas, posli ji to, at si pocteme! 🙂 A fotos, fotos! Prosiiiim.

  10. Daso – tak se tady hluboce skláním před vámi. Tohle je hodně, opravdu hodně velkej úkol a máte můj obdiv. Souhlasím s Fifijovou – nechceš nám feňuli představit? POslala bych Ti, kdybys chtěla na emila svou emilovou adresu a kdyby se Ti chtělo něco sepsat, tak myslím, že bychom si fšicí rádi početli, páč je to tu samej vohař, a je fajn, tu pevnou linii, občas něčím prorazit. Byl tu – a doufám, že zase bude pan Bedřich Smetánka 😀 , byla tu Kessiště se svou kočičí suitou a taky doufám, že zase bude, tak by se mohla vaše holčina taky angažovat? 🙂
    Musí to být hrozně těžký život pro takovýho pesana a je skvělý, že má u vás zázemí.

  11. Dáša-Dasa-ted jsem to četla doma,o vaší fenečce,se slovy-ty lidi jsou takový…ku….
    čím dál víc je mě z lidí fakt blbě!!!!
    jste skvělý,že jste si ji vzaly,vůůůůbec si něco takovýho neštastnýho nedovedu představit……:-(((
    taky prosím foto a vykládání!!!!
    a k tomu,že je ošklivá-ehm-mám knírače-třetího v pořadí-i když se mě knírači moc líbí-povahově i vzhledově-tak- a ted píšu o kníračích z rodokmenech-když je to zarostlý,neupravený-tak vzhledově fakt nic moc 🙂
    a co se týká kříženců kníračů-taky jsem měla a jezdila i na voříškiády….
    tak-i když mě se pochopitelně,jako kníračkářovi líbily-tak -nikdy jsme nevyhrály…
    holt jsou hezčí kříženci,než knírači-a to opět říkám jako milovník kříženců kníračů-objektivně-kříženec něčeho dlouhosrstýho-s roztomilým xichtíkem-jako naše Betty co vypadá jako lištička rezavá…
    takže-jestli to má hlavu-fouska,nebo knírače-tak sem s tím-to určitě žádná šeredka nebude-to bude prostě rozježenec-trošku fousů-obočí…?:D:D:D

  12. Dáša-no a ještě něco si troufnu připsat-ted čistě můj osobní názor
    musíte mít asi velmi pozitivní a ščastnou povahu,nejen protože,jste se ujaly toho stvoření,ale-mě by tohle hrozně selmelo-dívat se doma na ustrašený neštastný zvířátko,
    takže velmi vás obdivuju!!!!!!!
    ted doufám,že jsem to nenapsala,nějak blbě,
    jsem tím chtěla říct,že já mít něco takovýho doma-tak by v koutku byly za chvíli 2 neštastný bytosti-ona-chuderka
    a já z ní……-což by jí ohromně pomohlo,že….

    1. Mirko, to mas recht, na to musi bejt ta spravna povaha. Navic z Dogpointu musi novi panickove projit dost slusnym vyberovym rizenim (mysleno v dobrym, Misu znam osobne), takze se neprihodi 2 nestastny bytosti. Ale uplne chapu, jak to myslis. 🙂

  13. Děkuji všem za reakce na naši “ošklivku”. Já psát neumím, píšu suchopárně.
    Petro, fotku pošlu, napiš prosím na – napsáno.
    Mirko, já jsem taky milovník kníračů :). Mám dvě fenky malého pepř a sůl, obě zachráněné a adoptované, takže s kříženkou 3 kousky.
    Předtím jsem měla postupně dvě fenky od štěňátka. Dlouho jsem si neuměla adopci nějakého chudáka představit, a víc psů taky ne.
    Kříženka mě taky semlela, brečela jsem nad ní.
    Fifi, my jsme si ji brali z dočasky, která patří pod jiný spolek, tenkrát těch psích nešťastníků bylo tolik, že si je musely rozebrat další spolky. Možná bychom v Dogpointu neuspěli, jestli je přísný :), žádné zkušenosti s adopcí jsme neměli.

    1. Já si na tu kauzu pamatuju,na Dogpointu byly fotky,něco strasnyho.Určitě prosím pošli nějaké fotky a povídání ,jste fakt obdivuhodný a zlatý.🤓

    2. Daso, to vůbec nevadí, že máš pocit, že píšeš suchopárně, vůbec, vůbec. Jednak – to taky vůbec nemusí být pravda, že jo, to člověk sám neposoudí, druhak nááás to děsně zajímá, rádi bychom poznali Tvou smečku, zvlášť takhle sestavenou, pozachráněnou – to nesmí být v utajení. Se tetkon budeme odkopávat zvědavostí. Prooosím, prosím, představ nám svoje holkyyy. Mně by třebas i zajímalo jak fungujete jako smečka – tři baby, to je už docela – pro mě, která nikdy neměla tolikatě psů-natož tři baby dohromady- zajímací. PROOOOSÍMM PROOOOSÍM! Jdu Ti poslat krátkýho emila, abys měla mou adresu a pak toho tady, cos uvedla smažu, aby ho někdo nezneužil.

  14. Dasa-jéé tak taky kníračkář:-)))
    no,moc nás není,tak su veleráda:-)
    o knírače člověk moc dneska nezakopne:-),těším se na fotku
    a klidně můžou být fotečky kníraček i 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..