Hádej, hádej hadači – díl 60. !!!

Máme kulatovýroční hádanku a tak patří paní Administrátorce. 

 

Dotaz Čajdy zní: 

co je na fotce ústředním motivem?

Se přiznám, že já jsem haj…v háji 😀

36 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 60. !!!

  1. Kdyby to nebylo v rybníce, nebo kde, tak řeknu, že to vypadá, jak když se splachuje záchod (tohle nám v něm ale neroste). Tak tady někdo vytáhnul špunt z rybníka.
    Kdyby tam spadlo nebo skočilo nějaký zvíře, tak to přece nebude dělat takovouhle díru do vody, ale šplouchne to nahoru. I když teda něco tmavýho tam je vidět, tak hned po vytaženým špuntu hádám třeba nutrii.

  2. no trochu cimrmanovský dotaz – ústředním motivem je ZELENÁ, ale samozřejmě autorka fotky může nesouhlasit… nebo třeba DÍRA VE VODĚ
    jestli jde o to určit, co je to za zvíře, jako že tam to zvíře je, tak netuším.
    nutrie? vydra? je to něco chlupatého a ne studená ryba?

  3. Takovouhle diru do vody dela ptak kdyz lovi ryby, ale v tom fleku teda zadneho ptaka nevidim. 🙂

    1. já tam právě ftáka vidi…….. že by se jako koupal v louži, ale to těžko, tohle nejni louže. Tak zas prt a čajda se směje za bukem 😀

      Asi to bude ta nutrie a tetkon čekám na Kuskus, že ji udělá na česneku. tu nutrii, ne čajdu 😀 . Abychom si zase zavařili trošku, když je ten pátek, aby bylo na neděli maso 😀

    1. si piš, za chvíli, až Ti to doma zrezne, tak si tohle budeš řikat často 😀

      každopádně žába mě vůbec nenapadla!!!!! To je konec tuhleto!

      1. To já si říkám už dávno. 😂

        Ani jsem o tom nepřemýšlela, žába mi naskočila automaticky. My teď máme na potoce desítky skokanů, křičej jak prokopnutý, bude množeníčko. Brousí kolem nich užovka (větší užovku jsem nikdy neviděla), asi už se těší na pulce…

  4. Bavim se docela dobre nutrie k nedelnimu obedu me teda dostala alenaj zabi stehynka by se daly:D

    1. Soused nutrie choval,měl desítky zákazníků,nestačil poptávce
      Já bych řekla že tam je třeba potopená kachna.Změna masa.I když na žabí stehynka někdo nedá dopustit.

  5. Já jsem nejdřív hledala potápějícího se ptáka, ale pak se mi zdálo, že vidím čumák, tak mě napadla taky ta nutrie…

    1. no jo………. čumák tam může být. Sakra se budu vodkopávat zvědavostí do t ý doby, co to nezjistim, což bude za hodně dlouho, páč o víkendu se na net nedostanu, dneska přijede hošíček, páč bude dělat dogsitting neb my v neděli jedem za hošíčkama do Germánska . A juchééééééééé!

  6. Nevařím. Chleba s máslem rajčaty a zelenou cibulkou to jistí a od včera zbyl kotel zeleninové poblifky. 🙂
    K hádance. Něco se do vody noří. Kačka dokáže takhle razantně lovit. Na fleku se potopí až utvoří vír. Ale barva odpovídá spíše nutrii… tak nevím.
    Jednou jsem stála (slepoň) u chovné klece tak blízko, že mi nasraná nutrie předníma, oranžovožlutýma zubiskama přejela po botě a já měla pak na špičce kožený botky vyrytý dvě brázdy. 🙂

    1. Hádám taky – neoriginálně – vír od potápějící se kachny.
      Jinak, Kuskusi, jak děláš tu zeleninovou polívku?
      Přiznám se, že “poblifka” je něco, nač nemám vůbec chuť 😛

      1. Mili, polivenka je náhodou vymazlená. Z čerstvé zeleniny, mladé karotky, obojího celeru, kedlubku, přidám nový brambor a všechno nakrájím na stejně velké kostičky 🙂 plus kousek kapusty, jarní cibulku, pár mladých vyloupaných hrášků (sladké lusky sežvýkám a vyflusnu do koše) a všechno honím v hrnci na másle. Osolím opepřím a strouhnu muškátový oříšek. Den předem jsem dělala kapustové karbenátky (díky připomínce Odett) a orestovanou zeleninu jsem pak tím kapustovým vývarem zalila. Než je zelča skoro měkká, zahustím polívku hrstí pohanky spařené předtím horkou vodou, vypnu sporák a přihodím hromadu nasekané zelené petrželky a kus másla. Dobrota, zblajznu plnou misku, funím a už se do mě nic jinýho nevleze. 🙂

        1. Díky za popis, tušila jsem, že to bude lahoda 😀
          Něco podobnýho, ale jako tuhej pokrm, ne polévku, dělám na jaře taky. Mám tady ještě sešitek Francouzská domácí kuchyně od Vlasty Lavalový. A ona vaří jídlo “Co zahrada dá”. Základ tvoří nový brambory, karotka a hrášek, který dá nakrájený dusit do takovýho cibulo-máslovýho základu zředěnýho vodou a se lžící mouky(ten vývar z kapusty je dobrej :-D). Přidá taky dvě srdíčka hlávkovýho salátu (ty dělají úžasnou sladkost).Na to sůl, petržel, bobkáč a tymián. Podává se to s černým chlebem.
          Náhodou já jsem měla poznámku jenom k tomu slovu, né k jídlu.

  7. Dira ve vode. 😀
    Krasnej rybnicek brcalnicek, ze by to byl Rakosnicek?
    Ne, tipuju toho ptacka, ze kteryho byla onehda Cajda tak nadsena. 🙂 Zrovna hodil sibru do vody.

  8. Tak mam dojem ze je dohadano ale jeste vam chvilku necham kdyby kuskus dostala chut varit a chleba ji nesttacil

  9. Já bych to taky tipla na nějaké zvířátko, nejspíš ta nutrie.
    Hlásím, že dnes mě propustili ze špitálu. V pondělí jsem byla na kontrole a vyjmutí stentu, v noci mě tak příšerně začala bolet ledvina, že mě ráno Jakub dopravil do nemocnice. Zase se tam roztančil nějaký šutřík, tak pět dnů na infuzích a ATB, bohužel, propuštění zase s tím pitomým stentem.☹🤢🤦‍♀️ Tak opět budu dva týdny úpět, pak několik kontrol. Tentokrát to ale nemíním prosedět na gauči, budeme s Golim chodit, třebas pomaloučku.
    Zítra máme po čtyřiapadesáti letech sraz se spolužáky ze základky, chci se aspoň na chvíli zúčastnit.😉

    1. Ach Kimi, šutry v ledví jsou jen pro zlost. A ty “nerozpustné” zvlášť.
      Jednadvacáté století, Curiosity sbírá horniny na Marsu, ale vytáhnout bezbolestně kámen z ledviny neumíme.
      Nezanedbali u tebe něco doktoři? Já bych se pokusila o konzultaci i u jiného odborníka. A ledvině normálně vysvětli, že když nebude sekat dobrotu, necháš ji ufiknout. Si rozmyslí dělat obštrukce. Držím palce ať tě už tolik netrápí. Doktoři ani ledviny.

      A Kimi, napiš, jestli si některé “báby a dědky” na srazu poznala. 🙂

      1. Máš naprosto pravdu. V září se jim nepovedla operace a od té doby si užívají mého trápení. Řekli mi, že se mi ty kameny budou dělat pořád a když by mi tu ledvinu vzali, kameny se přestěhují do pravé. Předepsali mi nějaké prášky, které podle příbalové informace v souvislosti s ostatními chorobami brát nesmím, tak prozatím jsou v šuplíku. Syn měl naštěstí stejný nápad jako Ty, sjednal mi konzultaci se skutečnou kapacitou. Tak žiju v naději, že se to v druhé polovině června po té konzultaci vyřeší v můj prospěch.
        Spousta těch dědků a babek žije v okolí, tak ty poznám, ty z daleka nevím. Jsem zvědavá, zda poznají oni mě. Léta jsem měla kratinké vlasy, první kovid a zavřené kadeřnictví mi je nechali dorůst a mně se to zalíbilo, tak jsem to nechala a už jsem zažila, že mě zdejší lidi nepoznávali.

      2. Tak jsme po srazu, bylo to moc fajn.👍😊 Jak jsem psala dopoledne, některé lidi jsem nepoznala, někteří nepoznávali mě. Je zajímavé, jak se léty mění témata pokecání. Po pěti letech to byla studia a kluci (teda pro nás holky), po nějakých dvaceti letech partneři, děti, práce a dnes – vnoučata, u některých už pravnoučata a zdraví. 😉Teda spíš choroby – zjistila jsem, že to se mnou není úplně nejhorší, že někteří jsou na tom i hůř, třeba Majka, co seděla proti mně. Vydržela jsem tam déle, než jsem předpokládala, ale nakonec mě stent přiměl k ústupu.

  10. Zuzucha vitezi se svoji vydrou je to vydra ktera se nori pod vodu. Omlouvam se za pozni odpoved su ted vzhuru res 24h jen malinko, mam desnou zimnici a za sebou desnych asfaltovych 40km na stovce vokolo brna. Kolenu sem uhejbala az to vzala opacna kycel. Noha je nepohybliva skoro:(

          1. Aha, už mi to dokapalo 😀
            Nejsem úplně bystrá. U rozhlasového pořadu Pozor, zákruta ve slovenštině mi například trvalo asi půl roku, než jsem pochopila, kdo jsou ti vodiči.

          2. 🙂 letitý fórek.

            Zlatko, opožděně děkuji za přání ke jmeninám. Bylo to milé. Víš, u nás doma se na to nikdy moc nehledělo a já si často uvědomila až ex post, že jsem měla nějaký svátek. A cíleně jmeniny u druhých také nesleduju.
            Letos ovšem s blahopřáním přispěchala Tescoma. 🙂 Hned zrána a mailem. Prej ..milá paní Jano, máme pro vás jako dárek k svátku slevu (stokorunový kupon, tuším), když si objednáte zboží za více než tisíc korun. 🙂 🙂 Srandisti.

  11. Kuskus
    Já si nebyla jistá,tak jsem to posílala všem,nejmenovite.
    Taky mi to chodí z různých eshopu kde jsem nakoupila.Většinou čekám az od určitého sortimentu budu potřebovat víc věci,protože s tou slevou se mi zaplatí aspoň část dopravy.

  12. Žjofka, tak Vydrajs! Tyyy se máš, čajdooo, to Ti mocinky moc a hrozně moc závidím. Miluju tydry, ostatně-ukažte mi někdo někoho, kdo je nemá rád? (rybáře a rybnikáře nepočitám!)
    Vydra je ňuňůůů otomilouš! (bohužel pro ni teda, páč už se začínají chovat jako domácí mazlíci 🙁 )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..