Výročí!

Máme obří výročí.

Celých velkých pět let už uplynulo od 6. března 2017, kdy tady na stránkách vyšel úplně nejprvnějí článek.

Znovu, stejně jako tehdy, musím poděkovat paní administrátorce, neboli ČERNÝMU ČAJOVI. Nejen za to, že se rozhodla stránky založit (a že to asi nejni legrace, to vymyslet a zprovoznit), aniž by tušila, zda do toho fakt půjdu, ale i za ten nápad, dotlačit mě k tomu, že stránky nejen vzniknou, ale taky, že skutečně poběží. A že poběží………… tak děsně úspěšně. Nebo, mně to teda aspoň připadá, že běží úspěšně.  DÍKY MOC ČAJDO. Za to, žes to vymyslela, žes to zrealizovala, že o stránky pečuješ, když se něco pokazí, žes nám tady prostě vybudovala takovou milou a vzhlednou kavárničku.

Vytvořila se tady tak prima partička, která je – a myslím, nejen pro mě – takovou malou oázou v tomhle podivuhodným světě. Jsem moc ráda, že se tady scházíme v takový pohodičce a že je nám tu, myslím, dobře.

A to doufám nejen nám – viditelnejm 🙂 , ale i těm “neviditelnejm”, který se ale, prosím, klidně můžou kdykoliv zviditelnit a budem za to rádi. Tohle nejni žádnej uzavřenej pánskej klub, kam můžou jen vyvolený, který mají zaplacený členství, hulej doutníky a pijou whísky 😀 . To fakt ne (páč my pijem, co teče, někdo hulí, někdo nehulí a někdo nepije vůbec 😀 ). Takže se klidně zviditelňujte a zapojujte do komentářů, do diskuzí – tedy ti, kdož jsou slušný. Ty neslušný, který by tu chtěli třebas škodit, tak ty naopak  vymetu, že se nepostačej divit.

Nikdy by mě nenapadlo, že se mi – až na malý, občasný, ale myslím, celkem pochopitelný zaškobrtání, bude dařit to, aby v jednom člověku vycházelo každý pracovní den něco na čtení. (Ešče, že jsem ten grafoman 🙂 ). Mrzí mě jediný – že nejsem natolik zdatnej fotograf, aby ty fotky byly vzhlednější. To se asi myslím nikdá nepodaří.

Co se ale daří, je ta fajn páteční rubrika hádací. Děsně mě to baví a přijde mi to fajn, si sednout ke kávičce a luštit. Díky každýmu, kdo hádanku poslal, či pošle (a klidně zase i ti neviditelní, ať máme zásobičku, ať máme co hádat) .

Moc díky všem, kdo sem chodí, za tu bandu, kterou tvoříme a fakt doufám, že se někdo další klidně přidá.  Vážím si toho, že je tady ta pohodička a že když člověku třeba nejni do skoku leckdy, tak prostě má kam zajít. 

Nikdá by mě nenapadlo, že to nabere takovejdle skvělej švuňk, co Čajdo? Napadlo by Tě to tehdy? 🙂 . Byl to supr nápad a já Zrzavce miluju. 

 

45 komentářů u „Výročí!

  1. Už ani nevim, jak dlouho v týdle společnosti jsem, a jak jsem se do ní dostala (už dost dlouho, řekla bych, možná přes Zvířetník, kam jsi psala o Ešuskovi?)🙄, ale každý den se těším na nové povídání o zrzavoflekatý partě, vždycky mi to zvedne náladu. 👏 Doufám, že psaní nikdy nenecháš!👍💖
    Ted’ jsem byla tři dny nervés, protože synek lezl s partou na Dachstein . No jsem klidnější, před chvílí mi přišla SMS, že už jsou v autě na cestě zpět.

    1. Jo, řekla bych, že to bylo přes Zvířetník (Kde mám mimochodem velký výčitky svědomí, že nějak nestíhám dávat články i tam. Ale je to takový organizačně složitější, když chci, aby tam byl článek aktuální a ne něco, co už proběhlo webem tady. )
      Gratuluju k návratu synátora domů, věřím, že pro mámu musí být těžký, když je dítě takhle adrenalinový, bez ohledu na to, že už je i dospělý. Tuhle jsem si na Tvého syna vzpomněla. Byl u nás moc fajn pak kominík, který je zároveň profi hasičem, to byly historky teda.

  2. Mas pravdu, ze me moc tesi, jak to tady zije! Jak davas clanky a lidi chodi, komentuji, pisou, pridaji se nekdy i do fora:)

    A myslim, ze i kdyby vychazely clanky min casto, ze ta duse tady zustane a to ze mas fakt prakticky denne clanek je neuveritelny a uzasny, ze porad jeste mas chut a preju i do dalsich let, at tu mas uzasnou komunitu lidi:)

    1. Já jsem fakt moc ráda, žes tehdy s tím nápadem přišla. Nikdy bych si to neuměla představit a…….. hle vijolá ……. je to realita.

      Zatím se daří vytčený cíl, aby bylo každý pracovní den něco ku čtení, celkem i držet, páč ohařiska i běžný život dodávají témata. Někdy je to, pravda, trošku složitější, páč když si dá múza pauzu, musím ji najít a přitáhnout k počítadlu, aby se neflákala. Nicméně se obě snažíme, aby to klapalo.

  3. Cerny cajde trikrat slava a diky! Skvele to tenkrat vymyslela a vznikla z toho velmi utulna nejen psi boudicka. 🙂 Aby ne, kdyz nas zdejsi grafomanka velmi poctive krmi. 🙂 Toz vzhuru do dalsi petiletky, pekne plnit plany, nekoukat, nelelkovat, psat! 🙂

    1. Aaano, aaano, výborně to vymyslela paní administrátorka. A musím říct, že i ten kabátek pro stránky, uspořádání a tak . Krásně decentní, veselej, nic přeplácanýho, pořád se mi to neokoukalo a je to hezký.

      Jo a nesmím opominout tu práci, kterou si tehdy dala se mnou, abych se naučila se stránkama hýbati. To byla šichta 100x větší, než stránky postavit 🙂

        1. Mno hele, o to se budu hádat, ten moment, jak mi to vůbec nešlo – protože jsem něco zásadního vůbec nepřečetla…. 😀 😀 , to se asi tak často nestává 🙂 . Svatou trpělivost jsi měla s naprostým neumětelem 🙂 .

  4. A zatím kolem běžel čas a mně unikly souvislosti
    No nedivte se prosím vás- v takový krásný společnosti

    Gratulace veliká, letí to šíleně a su moc ráda, že vás mám a znám pam padam. 🙂 🙂

    1. My jsme taky rádi, Kuskusi, že Tě máme a známe.
      Letí to hrozně, těch pět je prostě někde v trapu 😮

  5. Tak já bych chtěla pogratulovat a poděkovat Čajdě a Petře za to, jak to vymyslely a ze to tady hlavně díky nim funguje 🥰👏👍. A pak taky všem ostatním, kteří sem přispívají svými střípky… Já jsem se sem dostala úplně náhodou, když jsem hledala na netu nějaký tipy a zadala tuším nějaký priblbly heslo typu “ jak se venčí ohař ( nesmát se ,prosím 🙈) a vykoukl na mě Petřin článek “ Jak se venčí ohař v dešti” na Neviditelným psu, kde byl odkaz sem na stránky… Klikla jsem a nevěřícně zírala na tu fotku Taliprtky s Rumouskem a ujelo mi něco ve smyslu “ hele taky flekata nemecka jenom kratkosrsta” a pak už jsem jenom hltala a hltala s otevřenou pusou cosi co se místy velmi podobalo našemu příběhu.. Takže dekuju, ze tu s Vámi se všemi můžu být – ve chvílích, kdy se úplně nedaří, mi to dodává sílu to nevzdavat a Petriny rady jsou pro mě k nezaplacení . Jsou tu proste moc fajn lidi a to není dnes úplně samozřejmost..

    1. No a já jsem ráda, žes sem zavítala, protože i mně se značně ulevilo, když jsem si mohla porovnat, že to takhle podobně je i jinde, že to není prostě o mojí neschopnosti, to byla úlevička, to Ti řeknu. Ne, že bych to někomu přála, ty kotrmelce a stavy beznaděje, že se to nepohne, ale prostě – ve dvou se to lépe táhne 🙂 . A já se těším, až zase dáš vědět, jak to u vás probíhá. Páč moc držím palce, aby se to hezky hýbalo – aspoň po krůčkách – dopředu.

  6. Gratuluji a děkuji za články. Došla jsem na tyhle stránky náhodně přes Zvířetník a od té doby se sem vracím každý den. Tak ať se psaní daří dál 🙂

  7. Gratuluju k výročí. Jako já oceňuju, že tyhle stránky jsou skvělý nejen kvůli lidem a článkům, ale i po technický stránce, že fungují super na pc i na mobilu, což není dneska až tak úplně samozřejmost.

    1. No vidíš, to mně jako neználka vlastně nenapadne tohle technicky vymazlení stránek – ČAAAJDO DÍKY ZA TO!

  8. velká,převeliká a moc veliká gratulacééééééé!!!!!!!!!!
    moc ráda sem chodím,už roky před tím jsem si četla CZ.psa,pak jsem sem chodila číst,pak psát pod články,pak na diskuzi….
    a vlastně mám už skoro 5 let naživo kamarádku,se kterou jsme před Covidem dělaly pravidelně srazy každý měsíc v čajovně,a sem tam výlet ze psama-za kterou jsem moc a moc ráda!
    jsem moc ráda za tuhle fajn partu lidí-kteří -pomůžou,potěší,pobaví,poradí!
    parta lidí co má ráda přírodu,zvířata a k tomu velkou dávku smyslu pro humor-což je taky hodně důležitý!
    mimochodem,nemůžu se vůbec bavit s lidma co nemají smysl pro humor-to mi hodně teda nejde-:-()
    což naštěstí-tu nehrozí:-)
    takže jíst/pít-tu někdy u čtení je o zadušení jídlem:-))))
    takže-Petro-děkuju za články,rady,příspěvky:-))))

    1. Mirko, jsem moc ráda, že jsou stránky pro Tebe takovým zázemím, je to čajdy zásluha a patří jí náš neutuchající dík, že jo?

  9. A ja vam to napisu z moji strany…

    Na cz.psu tenkrat probihalo nejaky pnuti a ja dostala proste silenej napad (ano, reakce caje v krizove situaci – utect z ni pryc:D ) a ze dne na den existovaly webovky… ale jak je sakra pojmenovat a na nic se neptat petryk? Jo vlastne vona ma to rajce zrzavci… tak zacneme zrzavcema a nejhur to pak prejmenujem, technicky no problemo. Nojo ale jak to ma vypadat? Zrzavci sou zrzavy, ze jo… takze proste neco do cervena/hneda?

    A ted co… mame stranku bez obsahu… a cernyho caje ve vypovedni lhute, kterej ma praci na 4h denne a je na tom lip nez kolegove co 8h koukaj na hru o truny, protoze uz jen odpocitavaj konec… (koupila nas konkurence a tedy propustila 80% zamestnancu). Co s tema 4h denne? A tak zacala fakt priserna prace prekopirovat vsechny clanky, co se mi podarilo najit na zviretniku, s fotkama i popiskama fotek… a tuhle zabavicku sem provozovala skoro denne tak 2 mesice v kuse… a jednoho dne bylo hotovo a ja sla s kuzi na trh… a esusku malem ranila mrtvice 😀 nastesti fakt jen malem, jinak by ta prace byla k nicemu, ze jo:D a vlastne se ji to cely libilo tak, ze ani nechtela nic predelavat:)

    A czpes nakonec pred lety skoncil a vlastne to tak haluzove vyslo, ze nas to nezaskocilo a mame nejen diky esusce tohle mily a utulny mistecko, ktery hlavne delate vy, ctenari:) protoze bez vas by to proste neslo:) dekuju vam, ze sem chodite ❤

    1. Jo, pravda!!! To asi byla největší šichta – kromě toho, naučit mě se stránkama žít – přenést všechny ty starý články. To si asi běžný čtenář – a já taky vlastně ne – neumí představit, co to obnášelo za objem práce. A to, že vlastně tyhle stránky už běžely, když čézet skončil, to bylo taky geniální.

  10. Sláva oslavenkyním :-)!!! Mohly bysme vás vzít každá za jednu končetinu, rozhoupat a někam hodit 😛
    Mně na tom přijde zajímavý, že PetraK tak před deseti lety byla na Zvířetníku stále upomínána, že jako nedodává ten článek o dovolený s Ešusem, že už je půl roku ve skluzu… Sranda 😛

      1. Rozmyslete si to s tím házením, vodhodíte nás a kdo to tady pak bude dělat? A nebo naopak se vrátíme jako ten bumerang a pic!

    1. tak to si me pobavila, ze esuska byla nekde pul roku ve skluzu s clankem, to je to vedomi, ze kdyz nedoda, doda nekdo jinej… ted musi sama 😀 zodpovednost se tomu asi rika 😀 (ne, delam si samozrejme srandu, to je laska ke svymu dalsimu zrzavci, kterej ac nezivej je vlastne docela dost zivej 🙂

      1. Čajdíku,
        jsi velkej obětavec, kdyžs takhle samostatně vykutal tuhle noru :-). Ale Ešuska je úkaz na druhou, jak furt píše a píše a tou svou energií to tu živí. To fakt smekám!

        1. Ano, čajda je moc fajn a myslí na ty druhý, vidí jim do duše, poměrně hluboko, řekla bych 🙂

    2. Někam hodit… do hnoje? 😀
      Jooo,jooo, moje skluzy! Hele vůbec nechápu, že stíhám – zvlášť teď při tý stavbě, to je někdy rachot docela 🙂 . A le je to otázka mý cti 🙂

  11. No mně to chvíli trvalo, než jsem “naskočila” ostatně jako vždy, že prostě mi občas něco dojde pozdě, že 🙂
    (nasmála se PetraK nad slovy OBČAS a NĚCO)

    Jsem moc ráda že jsem tohoto úžasného spolku členem, že to Čajda dala krásně dokupy,
    vona je jako šikovná moc, mně taky hodně pomohla se stránkama netopýříma (to mi připomnělo že tam musím dohrát další fotky)

    A Petry si vážím jako úžasného citlivého človíčka, který je to vždy pro nás, ačkoliv toho má sám až až

    A vůbec, jste fajn.

    A jsem asi divná nebo stará, páč při čtení příspěvků tadyk pod tím článkem jsem měla husí kůži (ano i slépky jí občas mají)
    A dokonce se mi i slzičky vehnaly do očí.

    1. Neřvi vole, di radši do lesa na knedliky! 🙂

      Je to krása – celejch pět let. Fajn roky, fajn banda, fajn pohodička – co víc si můžem přát.

      1. No, vono je to tady takový psíchoterapeutický, řekla bych 🙂
        Zvířetník čtu přes deset let jako zabukistka a skoro nikdy jsem necítila potřebu něco tam napsat. Je to tam pěkný, milý, bez pravopisnejch chyb, ale pro mě naprosto předvídatelný a moc novýho se tam neřeší. Jo, kecám, teď ta paní z Drážďan je zajímavá.

          1. Češka provdaná do Drážďan, jmenuje se Eva Schlitter. Má dvě dcery a kocoura a fotí a píše každej měsíc, čím v tom období žila. Fakt zajímavý a nevyhýbá se ani těžším tématům.

    1. Ano, pod vedenim dvou zdatny osetrovatelek. 😀 Mam to tu rada, tuze rada. Tak jeste jednou diky. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..