Vodníkovo dítě

To je Rumíček, prostě. Vodníkovo dítě, protože vodou je fascinován na maximum.

Hlavně tou tekoucí. A nebo v jakýmkoliv pohybu. Takže když nebude voda stříkat z hadice, bude fajn, když mu ji aspoň budu šplíchat z konve do vzduchu.

Napouštění bazénku a... Rumíčka :D
Napouštění bazénku a… Rumíčka 😀

 

A nebooo, třebaaas když mu ji budu rukou šplíchat z nějaký nádrže či aspoň lavorku přímo do kušny, aby si ji mohl chytat. Už se i naučil si o to říct. Stačí se ho zeptat nad vodní hladinou, co že to mám udělat a on tam potopí tlapičku 😀 . 

Pokud u stojatý vody do tý vody vlezu za ním a začnu výkopovat, pak se stal jeho den výrazně krásnějším. Nikoliv kolikrát pro mě, protože se mu poslední dobou stává, že se do tý zábavy tak ponoří, že mě do tý nohy rafne. Blb jeden vodnickej. A to je jinak zcela moudrý pán. Jenže jak jde o vodu, jde taky veškerý rozum stranou.

Jak se dá očekávat a taky se to ví, je totální blázen do vody stříkající z hadice. Od letošního roku se o tohle dělí s Mousesem, kterýho taky někde pokřtil vodnik a tak když pustím vodu z hadice, rázem lítají po zahradě dva malý kreténi, který jsou schopný se přizabít. Tuhle se ovšem málem přizabil řidič projíždějícího autobusu, který byl jejich činností zcela zaujat a hrozilo, že ten autobus někam naboří 😀 . 

No… a protože jsem milující pánčička……………… tak…………. jsem mu pořídila takovou věcičku specifickou. A myslím, že jsem mu udělala radost. Mně udělal radost zase Brtnik, kterej kupodivu nelamentoval, že je to hovadina a krám navíc a plýtvání vodou,  ale hnedle mi to odsouhlasil. Vodou neplýtváme, voda zalévá při použití věcičky trávník. A o co se jedná? O tohle udělátko, s kterým se Rumíček zabával o dovolený.  Tady se to zatím učil a mrzí mě, že jsem nebyla schopná se dokopat k tomu, abych to natočila později nějak smysluplně. Ale je šikovnej, ne?

A tak má teď možnost pouštět si vodičku podle svojí vlastní libosti. I když tedy přeci jen omezeně, protože pro jistotu, to odpojujeme, aby v tý studni nějaká voda taky zbyla na nás.

4 komentáře u „Vodníkovo dítě

    1. Výborný viď? To je něco přesně pro něj. ale stejně si to nejradši tlačí tím čumáčkem a pak to chytá. Spíš než tlapkou teda.

    1. ono na něj nelze nemyslet, když je tou vodou tolikatě stiženej, chudera malej. včera zasejc řádil na chalupě při zalívání – jako ten bláásen byl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..