Na skok na chalupu

A hnedle při pindělku!

Neb si nás tam vyžádal náš dodavatel energie, že prej se měřidlo musí vyměnit. Tak když už se tam musí jet………… proč tam nejet hromadně? Půl den volna, vezmem s sebou ohaříky a bude. A pak si zajedem na jídlo.

Vyhrožovali deštíkem, ale tentokrát jim to nevyšlo. Ono teda i tak bylo o vodu postaráno. A opět taktéž o vodu v mých botách. Neb na naší louce se taktéž vyskytovala břečka sněhová Sice jsem si stihla koupit impregnaci, ale nebyl dostatek času na opakování nástřiku, takže chvíli to sice vydrželo,ale……….. marná sláva, zas mi teklo do bot 😀 😀 😀 . Asi období takový zamokřený nějaký, nebo co.

Zrovinka než jsem vyrazila domů, došla mi sms, že mám k vyzvednutí balík. Balík obsahující mimo jiné i kouzelný kroužky o kterých tu pod jedním článkem psala Kimi. Nebo teda prozatím spíš jejich napodobenina, protože origoš se mi zatím kupovat nechtělo. Neb kdyby to nikoho neoslovilo, tak zbytečně vyhozenej peníz. Takhle jsem si říkala, že to prostě pak pošlu dál do nějakýho útulku třeba. Ale zatím to vypadá, že kroužky se u nás zabydlí.

Dorazili jsme na chalupu s předstihem a zaparkovali u trati. Až na chalupu jsme radši nejeli, protože nemělo cenu riskovat, že v úvozu co? Uvízneme. A dobře jsme udělali, jak se pak ukázalo. Vystoupili jsme a kupodivu všechny fleky zůstaly v naší blízkosti. Jen je pak pro jistotu Brtnik na chvíli cvaknul na vodítko, když se tak zahleděly přes dráhu do dálky. Ale jinak pohoda.

Dokonce taková pohoda, že…………….. když jsme přicházeli cestičkou k naší louce a Tali vylítnul před čumesem zajíc……………. tak……. no……… já to nechápu…………… ale fakt se na moje zahulákání zastavila a nechala ho běžet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nějakej pondělní sasrak asi. Pak jsem teda musela trochu popracovat na tom, abych jí dostala až opravdu k sobě, protože logicky jí volalo místo, kde ležel. Pochválila jsem ji a dostala volno. Zasloužila si ho velice. A kupodivu se nerozletěla nikam do dálav a byla i nadále s námi. Došli jsme na zahradu a ohařiska jí běželi prokontrolovat. A já se vydala za nima, podívat se, jak to tam vypadá. No jak, jako v zimě, že jo 😀 . Očihla jsem taky sklep, kde se Brtnik pustil do úklidu a taky nakoukla do předního pokoje, kde Brtnik páchá nějaký stavební úpravy.

A pak už se šlo na louku. I s kroužkama. Brtník se vydal někam s Tali a já si vzala Rumíčka. Jak uviděl kroužky naprosto se rozzářil. A tak jsme se do toho obuli. Kroužky lítaly vduchem. Na střídačku, najednou, do vejšky ….. prej paráda! A to přetahováníčko!! Když se jeden může zahlodnout do měkký gumy a cukat s pánčičkou prostorem. Kukadla měl jako talíře, bojovník jeden :-). Dobře jsem to prej koupila, dobře. Tak to jsem ráda, protože…..

No protože s Tali to bylo jinak. Sice jódlovala nadšením, když jsem ji s kroužkama vytáhla ven, ale poté to bylo tak, jak se dalo asi i očekávat. Kroužek lapila a tradá do pryč. Nebylo to o kořisti, což je škoda, protože pak se dá ta hra na tom postavit, ale bylo to o tom, že kroužek po pár skocích odhodila a tralaláá, jdu si po svým. A nepomohlo ani to, že kroužky byly dva a mohla by se rozehrát super hra, ani to, že se jí líbilo se přetahovat. Všechno jen chvilku a pak nic. Ale ještě tomu dáme příležitost. O chvíli pozdějš se mi na pár momentů podařilo získat její zájem natolik, že jsem kroužky pohodila do trávy a nechala ji v rámci jakéhosi jakobycvičení ty kroužky postupně přinést. A to ji bavilo a neměla tendence od toho odbíhat. Mám v plánu vzít příště kroužky na myší louku a zkusit ji tam s tím rozbláznit tak, jako s balonkem. Mohla by se tam naučit, že to je prima hra, kdy může lítat jak pometlo prostorem sem a tam.

Když se dostavil pán od életriky, ukázalo se, jak dobře bylo, že Brtnik jest prosíravý a nejeli jsme nahoru autem, ale zaparkovali u kolejí. Páč pán se snažil to vyjet a…………. jejda…. došlo na Brtnikova slova, když mu do telefénu radil, ať tadyma nejezdí a radši ten kus dojde z druhý strany. Pán nechtěl, že si to vyjede….. /jooo, jo lenost, to je mor/… no a jak jinak, nevyjel, žeáno. Takže pak měl trochu problémek . Tali měla taky problémek, když přišel na zahradu. Páč Brtnik ji cvaknul na vodítko, aby pána svým – i když nevinným – projevem neděsila a jí to hrozně rozčílilo a hópla dolů z altánu. Mno, ještě, že jsem tam byla, jinak došlo na to, co jsem Brtníkovi říkala zase pro změnu já. Takhle jsem tam skočila a obratem ji vyhákla. Pána si prohlídla a pak jí byl šumák stejně jako Rumíčkovi.

Poté co pán skončil, šli ho fišicí doprovodit a tam jsem teda myslela, že Tali přetrhnu, protože se vydala tam, kam neměla. Letěla za Brntíkem, kterej šel s pánem ještě něco řešit k jakýmusi sloupu vysokýho vedení. No a pak jsem myslela že přetrhnu i Brtníka, protože ten si rozhodně nevšimnul, že má s sebou psa a tudíž se mu pes rozeběhl………… no……… tak. Když pak prolítávala opodál a já zařvala jak tur, zastavilo ji to a dostavila se. Ale já myslela, že jí zakopu sto sáhů do země. Vzhledem k tomu, že krumpáč jsem s sebou neměla a ručně se mi do toho nechtělo, tak furt běhá po povrchu zemským, no.

Poklidili jsme listí kolem chalupy a Rumíček se pustil taky do úklidu. Šišek. A nosil mi je do kýble s listím 🙂 , brouček jeden snaživej. Vytáhla jsem ještě jednou kroužky na louku a podařilo se mi tak trochu ulovit Tali pozornost a chvíli jsme si tam tak hráli nakonec všichni tři. Ale říkala jsem si, když jsem kroužky kupovala, že by jí to mohlo zajímat víc. Inu uvidíme. Ale musím říct, že zatím kroužky drží i přes to urputný přetahování. Jsou tam vidět stopy zubů to ano, ale zatím ho nepřežvejkla a to ani v momentech, kdy jsem jí ho chvíli nechala právě jen tak, ať si požužlá. Na to, že jeden stojí něco málo přes pade, je to dobrý. Co není teda dobrý jsou klouby mojí levý ruky. Páč když se Tali rozparádí a netrefí kroužek, ale hřbet mojí ruky…………… bolí to hodně teda.

V botách už mi tou dobou solidně zase čvachtalo a tak jsme zamířili do auta. A zajeli si na obědovečeři. Obsluhovala nás velmi psomilná paní servírka, takže…. jsem dostala dostatek smetánky do kávy 😀 a taky… sušenek ke kávě. Tím pádem měli ohaříci Vánoce v únoru 😀 . Byl to příjemnej start do pracovního týdne takovýhle půlený pondělí 🙂 .

10 komentářů u „Na skok na chalupu

  1. Hezky cteni jako vzdy. Sim, sim, muzes sem hodit link na napodobeniny kouzelnych krouzku, cos nakonec zakoupila? Za pade bych to taky asi prubla, aby mi s kazisvetkou prvni, vsehosvetapani Rozary nebylo lito hned rozebrany drahy veci. Dik. 🙂 Mne prdla o vikendu stopovacka oblibena, cca dvacetileta. Moje blbost, mela jsem na ni par uzlu a holt vyssi opotrebeni v miste – Ruzice zabrala za aportem a jeb ho, mela u krku couracku. 🙁

  2. Já poprosím taky vodkyz na kroužký 😀

    Fifino stopovací šňůru mám x metrů dlouhou, jestli chceš, zašlu,
    je ještě nepoužitá, musela by sis k ní jen přidělat karabinu.

  3. Tak milé dámy kroužky zde
    https://www.exo-eko.cz/trp-krouzek-18cm-p210517/

    zatím stále drží. Pochopitelně to není o tom, že se čoklid nechá dlouhodobě to hlodat, ale přetahovačku a občasné žužlání s Tali milé kroužky přežily. Je fajn s nima mrsknout do prostoru o zem a rozkutálet je, chytěj občas neočekávaný směr, poskakujou a čoklid se baví

    Tož ať dělají případně kroužky radost. Že vydrží Hryzcoj je víc než jasný, ale myslím, že by mohly přežít i Růžici. Koupila jsem dva, to není taková investice. Tady mají vůbec dobrý věci v tomhle e-shopu. A ceny fajn.

    Fifi – no tak máš taky máš po památeční věci 😀 . Tali svou první stopovačku, pěknou a novou stopovačku přervala už dávno, teď máme druhou. Já pořád říkám, že ten pes nemá normální projev

    Dennyky – hele s tou stopkou ještě počkej, kdybys jí potřebovala, tak jako když pak najdeš 🙂

    1. Díky

      co se týče stopky, mám možnost si tu šňůru placatou textilní sehnat zdarma 🙂

  4. Dennyky
    tak to je škoda, žes mi to nedala vědít dřív. Nemusela jsem kupovat tu druhou. Ale! Kdybys měla možnost sehnat dva a půl metru, zkusila bych přemluvit Danušku, ešivá by mi tam nezašila karabinky a poutka a udělala bych si z toho takový lehký propínací vodítečko. Páč tohle co jsem objednala to reflexní je fajn, to jo, ale je na mě moc mohutný. Byla jsem zvyklá to mít hozený přes sebe a nevědět o tom. Takže pokud bys měla možnost, byla bys hodná.

    1. Takže pokud bys měla možnost, byla bys hodná.
      mám možnost bejt hodná 😀
      vezmu víc a vodmotáš si kolik budeš potřebovat.
      Jedinej MŮJ problém je NEZAPOMENOUT

      1. 😀 😀 hele…. s nezapomínáním mám největší problém myslím já, takže… kajn štréz 😀

  5. Dennyky,
    “Fifino stopovací šňůru mám x metrů dlouhou, jestli chceš, zašlu,
    je ještě nepoužitá, musela by sis k ní jen přidělat karabinu.”
    Tyjo, to bys byla uplne nejvic zlata! A je pevna, udrzi i to cerny hovado? Karabinku bych prendala, nechala bych to odborne prisit a tadaa. Tak se domluvime po tlf nekdy na dylce atd, extra to zatim nespecha(mam jeste jednu taky pravekou s uzlama, ta zatim drzi) , ale diky moc jeste jednou! 🙂 , nemusim nic shanet a nova bude fakt potreba.

    Frau Esus dekuji za link na krouzky, prubnu je vyhledove. Jeee, a super, na tom linku maj i ty suseny rybicky pro kocky, ktery marne jinde shanim, ale to sou presne voni! 😀 Dikyyyyy!
    Jo a vidis, Dennyky, az tam budu objednavat, tak ti vezmu rovnou ty krouzky? At to je pri jednom postovnym, stejne tu na tebe ceka krabice, kterou ti budu nekdy posilat, tak ti je tam pribalim, ju? 🙂

    1. jono, maj je tam a cokle je zboznujou. Dobrej mlsek na ven i dovnitr, vyssi hodnoty, treba by i Talimure chutnaly? Jsou to ty pamlsky pro kocky, maji je tam coby suseny ancovicky. Ses nejsikovnejsi! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..