Zrzeček


Zrzeček je zatím “pracovní” jméno pro dalšího staršího vižlíka, který se ocitl v útulku. 

Tak jak se u vižly dá očekávat, pobyt v útulku mu nedělá ani trochu dobře. A nejen proto, že je zima a vižla tu zimu venku moc nedává. Hlavní je, že strašně moc smutní a teskní, protože nechápe, co se stalo. Z ničehož nic se ocitl kdesi v neznámém prostředí, kam ho někdo vyhodil a zůstal tam sám, bez svého člověka. A trpělivě čekal, až se tam pro něj zase ten někdo vrátí……. 🙁 (Bože jak tohle může někdo udělat!!!)

Podle paní Jeníkové, která útulek vede je to pes, který potřebuje rychle toho svého člověka. Je to hodný pesan, hodně kontaktní a stále hravý. Hru vítá, zapojí se, když mu ji nabídnete. Reaguje i na nějaký ten základní povel.

Když do útulku přišel, byl hodně moc uzavřený do sebe, okolí absolutně nevnímal. Až si mysleli, jestli není hluchý. Teď už se to naštěstí změnilo. V útulku je momentálně něco přes měsíc a ta zima mu opravdu nedělá dobře. I přes to, že má obleček na který byl evidentně zvyklý. Když mu ho prvně oblékli, neměl s tím nejmenší potíž. Manipulace mu problém nedělá. Podle paní Jeníkové to vypadá pravděpodobně na nechtěné dědictví. Vyhozený nejspíš z auta, postával u cesty, bál se jít do tmy, zdržoval se v obci. Nechal se paní starostkou nalákat na maso do auta, a tak se do útulku dostal. Moc bych prosila za to, aby si tohodle postaršího pána, který teď v kotci pláče, našel a vzal někdo, kdo mu dá nejen domov, ale taky mu dá to, co teď postrádá – lásku, pohlazení a důvěru. Myslím, že Zrzeček mu to pak bohatě vrátí. Jak starý Zrzeček je, se hůř odhaduje – šedivý je dost, ale zuby má prý moc pěkné. Mladík to pochopitelně není, ale víte jak to vižla má, aktivista v každém věku. Najdete ho v útulku Podlíšťany:

http://www.psi-podlistany.estranky.cz/clanky/psi-k-adopci.html

Telefon na paní Jeníkovou je: 723 901 915

Věřím, že se najde někdo, kdo tohle číslo vytočí, aby si o Zrzečkovi nejen zjistil víc, ale aby mu dal to, co ztratil, co mu kdosi vzal (a co bych mu tak moc ráda dala já, kdyby to jen trochu šlo). A Zrzečkovi přeju, aby to bylo co nejdřív, aby mohl přestat smutnit a místo toho rozdával to všechno, co vižla rozdávat umí, úsměv, přátelství a pohodu.

6 komentářů u „Zrzeček

    1. Já bych fakt nutně potřebovala ten domek, tady bych stejně jako s Archiem nemusela nic vymýšlet a jen si pro něj dojet. Chjo.

  1. Chjo, smudlik jeden sedivej, opustenej. 🙁 Ja tohle zvladam cim dal tim hur, vidat psi stariky v utulkach, a ze jich je. 🙁 Kez se na nej stesti usmeje.

  2. Já teda nevím, jestli mám slzet lítostí nebo vzteky nad množírnami, nad opuštěnými pejsky. Jak někdo může být takový h..zl a ubližovat němé tváři!

    1. Bohužel ze psa , který byl nejdřív užitkový , se pro změnu stal pes spotřební. Ze psa se prostě stalo spotřební zboží a lidi jsou šmejd a odpad přírody, který na něm buď točí peníze a nebo ho odhodí, jako nepotřebnou věc. To se nedá jinak nazvat, bohužel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..