Dávejte si bacha!!!

A to pořádně teda!

Páč my máme doma krom módní policie, taky polici zdravotní. A to ne ledajakou. Je velká, je flekatá a je krutopřísná!!! 😀

Od samýho začátku, co k nám Tali přišla, je fascinovaná pokaždý, když si na sebe člověk vezme něco novýho. Když je to úplně nový, je vona úúplně poblázněná, zkoumá, skenuje. A posuzuje, jak v tom vypadáte 😀 😀 Divím se, že jí ešče nezaměstnali v nějakým tom trapně pošahaným plátku, kde posuzujou, jak je která nebohá celerbrita voblíknutá. Ale nemusíte mít ani něco zcela novýho, stačí že si berete čistý džíny. Co džíny! Stačej kolikrát i ponožky. Což je pochopitelně každej den, že jo. Takže zpravidla den co den musíte projít flekatým skenerem, kterej vyhodnotí, zda jsou fusky dostatečně vypraný 😀 😀  a ešivá vám padnou k pleti. U těch fuseklí je to tak jako jedno, ale když vám ten mokrej sosák skenuje po půl centimetru černý džíny nebo mikinu před odchodem do práce, tak to nechcete. Páč byste rádi zvostali čistý, nevoslintaný a nezachlupený.

Volno si bere madáme jen o víkendech. To asi jako naznala, že je volnej dresskód a můžete si vzít na sebe co chcete.  Abych předešla oslintanosti a zachlupenosti vzápětí co se oblíknu, vymyslela jsem si takovej fíglík. Oblíkám se až těsně před tím, než jdu do práce. Ne! Ne jako že do tý doby chodim bez oděvu – třeba i se psama, to ne, to já se zasejc i voblíknu :D. Ale do hadrů psích, venčivých. Oděv pracovní si ovšem  navlíknu fakt až na poslední chvíli, kdy už mám všechno vyřízený, čoklidi jsou nadlábnutý a povalujou se na pelechu. A v očekávání odchodových odpustků se z něho ani nezvedaj. Pohodím odpustek, mezi dveřma zavelim, že “vezmi” a čistá a neusoplená od módní policie mizím za  mamonem. Jinak by prostě hrozilo, že se budu muset převlíknout, což zase upoutá pozornost neúnavný módní policistky a…. zacyklíme se.

No a  teď v této exponované době Tali pravděpodobně naznala, že je načase, abychom se do boje s tak silným protivníkem jako je koronavirus, či chtete-li ku*rvavirus 😀 zapojili zodpovědně všichni. Já u toho nebyla, hlásil mi to dneska ráno Brtnik, ale dovedu si to zcela živě představit 😀 .

Ranní venčení, kdy Brtnik s nima ještě chodí za tmy, že jo. A ve tmě je zapotřebí bejt ešče pozornější než pozornej, páč co kdyby někde nějakej delikvent se vobjevil. To je heslo naší flekatý policistky. Takže je ve střehu a razí heslo pijonýrů – Vždy připraven 😀 . Evidentně obzvláště tedy teď, kdy je situace vážná. Pravděpodobně se s námi večer před tím na ty televizní noviny dívala víc než pozorně. Ač se to teda nezdálo, páč se válela po zádech, drbala se za uchem a vokusovala plyšáka. Nebo Rumouška. Pak spolu začali dělat takovej bordel, že jsme je oba vykopli z obýváku, páč by nebylo nic slyšet. Každopádně i přes to dokázala zaregistrovat všechny pokyny vládou vydaný a hned se jimi začala řídit. Jinak se totiž její bdělost vysvětlit totiž nedá. 😀 . 

Toho člověka, přes setmělou ulici zaregistrovala hned. To zatím jen zpozorněla. Ale jakmile začal onen dotyčnej hlasitě chrchlat, byla v pohotovosti a chystala se jít situaci obratem řešit. Páč to teda ne!!! Chrchlat, navíc takhle hnusně, v dnešní době na ulici nikdo teda nebude!!! Na to může zapomenout. A šla do akce 😀 Že nemá roušku, testovací sadu natož sanitku jí bylo fučík. Dotyčnýho by patrně rovnou zatkla  a uvalila na něj vazbu 😀 . Brtnik je ovšem taky bdělý, že jo, takže jí oslovil s tím, že tohle není v její kompetenci. Moc se jí to nezdálo. Co tady má co kdo za tmy chrchlat??? Řeklo se jasně – chrchlotici do karantény! Byla celá rozhořčená a furt se za delikventem otáčela. Nezdálo se jí to a já se jí nedivím. Situace bude čím dál tím složitější a nikdo nechce potkávat na ulici chrchlotiky.  Jak to ovšem bude s námi, v případě, že si nás choroba podá, to úplně nevim, když máme doma tu bdělou policajtku 🙂 . Nezbývá holt než zůstat zdravým.

A to nám přeju fšem – ať to zvládneme.

P.S. A fakt jako si dávejte bacha, páč ešivá vona vás potká a vy zakuckáte, tak máte hodně velkej problém! 😀

10 komentářů u „Dávejte si bacha!!!

  1. ový, je vona úúplně poblázněná, zkoumá, skenuje
    hele ona je fakt “divoženka” tohle mi připopomíná vyprávění kluků co mají orlice.
    Ta když sedí na vajíčkách a oni k ní chodí ji “vystřídat” aby se mohla protáhnout, najíst a udělat další potřebné, tak musí chodit k hnízdu pořád ve stejných hadrech nejlépe nevypraných, páč je tam matka orlice prostě nepustí.
    Né kluci na vajíčkách nesedí, ale jdou k hnízdu a tu chvilku zahřívají vajíčka třeba čepicí atd…

    1. 😀 😀 😀 já úplně vidim toho Vojtěcha 😀 😀 Jak von, chudera skrčeně, jak skřítek permoníček dřepí v tom obří hnízdě, než dosedne, tak s zatetelí, aby si načechral péři a pak uďá dřepkins…. Až s ním budeš mluvit, vyřiď mu, že mě tato představa značně pobavila a posunula cibuli z chleba do některé z plicních komůrek 😀 😀 😀

      Edit – že je Taliprdová divoženka, to je už víc než jasný, ta do tý civilizace nepasuje ani náhodou 🙂

  2. Od včerejška chodím s hadrem přes obličej, popř. s respirátorem k velkému podivení čoklidů. Víc to řeší Kora – ráda by to prozkoumala zblízka. Ráno chodíme sídlištěm, díky Kořině pověsti se nám lidi vyhýbají i bez karantény. Na hlavní venčení jezdíme do polí i normálně, abychom nepotkali živou duši, kterou by se Kora rozhodla ulovit, pozdě večer je ještě pustím na zahrádku. Pokud bychom zůstali odkázaní na tu pidizahrádku, měli by problém s výrobou hovnot, jsou zvyklí spíš v těch polích.
    Taky jsem jim, gerontům, koupila Geloren na klouby, bratru pro jednoho za 538 Kč, ten zmetek rezatej to ovšem odmítl pozřít, tak mu tu kostičku musím nakrájet na malinkaté kousky do žrádla.

    1. Jo u nás jak nasadim náhubek, tak je Tali říčná a Rumíček se diví 😀 . Ty máš vlastně Koru, jako takovou zdravotní pojistku 😀 , co?

      Dneska jsem se rozhodla, že otočím hlavní venčení, protože jsem vyšla ven asi v půl jedný a všude zase poměrně dost lidí na můj vkus.

      Geloren u nás jede, mají ho rádi, že je to žužlavý 😀 . Kupuješ ten koňskej? My máme kostičku pro celou rodinu 😀

      1. Koňskej jsem měla vloni pro sebe, čoklidům jsem koupila psí – vypadá jako ten koňský, jen kostičky jsou menší, chutnat by měl po šunce. Pro sebe jsem teď zvolila Hyalgel.

        1. Aha, no my jedem furt ten koňskej, vždycky se spravedlivě rozdělíme, čoklidi to naštěstí žerou rádi.

  3. parádně pobavilas teda:D
    no jo no-to je paráda,mít někoho kdo na teba dohlíží-jestli čístá,jestli ladíš…no,to jí ulehčujete převážně černou barvou,že?:D
    ještě,že nechodíte barevní jak papoušci:D
    a kačlající lidi zahánět dodaleka v réto době-tak-přísnost musí být
    si ju kurna vezmu do práce,aspon mě tam začnou brát vážně-zakašle-*Tali vypálí a zákazník vezme do zaječích já budu mít klid:D

  4. Mirkooo??? Mirkooooooooooooooooooooooooo!!! Uvědomuješ si, co jsi právě napsala?? Balim Taliprtce batůžek, dám jí do něj želvičku a jede k vám. Je teda pravda, že ona by asi zafungovala, to je fakt 😀 . Tak… v nouzi poznáš přítele a tak já Ti jí posílám 😀 😀 😀

    1. S Tali se můžeš bát jedině průšvihů 😀 jako třeba jsou
      vyházený regály
      sežraný věci v chlaďáku
      rozházený hadry z košů s oblečením
      totálně vyžraný pečivo a chleba

      vona je to totiž horší než panika při kurvavirusu, po ní nezbude už vůbec nic 😀
      takže by tam ti prudiči už neměli proč chodit 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..