Hádej, hádej hadači – díl 150. Považte!! 150.!!!

To je co? Už celých stopadesát pátků hádáme!  Výročí!

No a k výročí se patří něco …něco…. něco jinýho, než je obvyklé! A já nic ale neměla.

Tetkon už ovšem mám! A je to jen a jen zásluhou Mirky D. No, to koukáš Mirko, co? Netušíš, že ne? Žes mi poslala hádanku! Ha, nemáš ani páru! Teda takhle, já do dnešního rána taky neměla ani páru, ale pak mi to cvaklo a bylo to jasný. Tohle nemůže zvostat skryto! 

No a protože je to výročí, tak k hádání patří tentokrát malinký vyprávění. Ne jako dycinky, kdy něco hledáte v textu. To vůbec. Hádání je až na samostným konci. To béte čučet vážení!!

Protože!

Ve středu po příjezdu domů, číhnu do schránky kontrolně a ! Hele počta. Trapná vobálka s pozvánkou od VZP, že si mě chtěj magneticky a kolonoskopicky prohlídnout, tak tím jsem následně večer zatopila, stejně tak jako s výpisem SIPa. No a pak tam ale bylo něco! Pohled tam byl! Krásnej a veselej pohled, kde bylo otomilý kůzlátko a nápis Pro veselý den!  Hnedle jsem ho otočila a protože jsem neměla brüle nemohla jsem jej dopodrobna prozkoumat. Jen jsem odhadovala, že je nejspíš od Mirky. Pak už nebyl čas něco zkoumat, vyřítila se ohařská banda a byli jsme na tý křižovatce v Brtnikách, jak trefně tehdy poznamenala Dennyky a u nás to tím pádem označuje stav, kdy jste jak v blázinci. To nejni vůbec na nic šance.

Pak následovalo tradiční kolečko, s ohaříkama ven, kůchňa, domácnost a tak vůbec koukolem domova všechno prostě. Pak konečně nastal klid. Brtnik upadnul do peří, ohaříci do pelíšků. Pomudlala jsem ohaříkům kožíšky , pozalívala veškerou květenu, dofackovala to v kůchni a chystala se spát.  Ešče pohled! Konečně si ho můžu v klidu přečíst.

Myslim, takhle zpětně, že to asi nebyla nejvhodnější chvíle. Na klid totiž vůbec nedošlo. Protože následoval údiv, výbuch smíchu, pláč, škytání a hihňání. S tímhle orchestrijounem jsem rozhodně nemohla do kópelky natož do peří. V obouch případech hrozilo, že Brtnika vzbudim. Protože ještě ráno, když jsem mu to vyprávěla, jsem se smála nahlas. Ale vy byste se taky asi smáli!

Protože.

Otočíte pohled a protože nemáte brüle, přimnouříte voči na krtka, abyste je nemuseli hledat. Podle namalovaného (moc pěkně Mirko!) knírače se ujistíte, že jste to opravdu odhadli dobře, pohled posílá opravdu Mirka. Usmějete se hezky………. a pak už za vteřinu řičíte smíchy a motáte se prostorem.  Nejdřív teda ale tomu předchází oči tzv. vyšpulený na letce při přetížení. Protože ty přimnouřené oči na krtka čtou:

ŽIVOT JE JAKO NOČNÍK……….

“Nočník?” říkáte se si “Nočník???”  proč jako nočník? A čtete dál

ŽIVOT JE JAKO NOČNÍK PLNÝ HOVÍNEK!

?????????????????????????????????????????????

Zpracujete v sobě tu hromadu otázníků, kdy vám vteřinovým zábleskem projede hlavou asi milijoun myšlenek, jak to autor citátu myslel, že asi jako jo, někdy je fakt život na houno a on to taklenc kulantně popsal a Mirka mi poslala zajímavou podporu…………… a pak to přečtete znovu a zjistíte, jak moc a hluboce jste se mýlili.  A pak fakt bez přehánění padnete smíchy, řvete jako pominutý a veškerej klid je fuč. Řvete tak, až se Tali přijde podívat, co se mi to děje, protože ony některé zvuky smíchu leckdy připomínají pláč, když ten smích v sobě dusíte, protože vám dojde, že jinak vzbudíte celou vesnici. 

Řvali byste ovšem taky, kdybyste posléze přečetli pořádně, co ten citát praví ve skutečnosti. No a to jsem si právě vymyslela, že by mohlo být tohle páteční hádání. Že můžete zkusit uhádnout, odhadnout, co tak autor citátu řekl doopravdy. 

Myslím, že ani autor citátu, ani hodná Mirka netušili, co způsobí 😀 😀 😀

Ano Mirko, pohled splnil svůj účel, který hrdě hlásil: Pro veselý den! Jen to tedy bylo především pro veselý večer, který se mi tak nečekaně rozsvítil a hrozilo, že neusnu až do rána. Ale v podstatě, když nad tím tak přemýšlím, tak i teď,  druhý den, když to píšu, tak se zase směju, tož ano, ano Pro veselý den, to bylo a je!! DÍKY. Nechám si pohled co nejvíc na očích a až by někdy zase bylo smutno, mám na co si vzpomenout 😀 😀 

A jsem zvědavá, jestli něco vykoumáte. Něco smysluplnějšího, než jsem vykoumala já. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 150. Považte!! 150.!!!

  1. No tak citátů na tohle téma je dost, ale žádný co by seděl jako zadek na nočníku.
    To jsem moc zvědavá co kdo vymyslí! Mirka a tvoje ne-brejle to vymyslely výborně 😂

    1. že jo? já jsem fakt plakala. A dlouze. A říkala si, když i nikdo neuhádne třeba, někdo třeba citát bude znát, co já vím, ale i kdyby nikdo neuhádl, nebo ho nic nenapadlo, tak se třeba min. zasmějete 😀

  2. hele a já už možná vim.
    k.. plný v.. ?
    Ovšem tvoje interpretace je fakt dokonalá 🤣

    1. Můžeš to směle napsat na plnou hubu, co máš – páč to to není, a já jsem ale zvědavá, co Tě napadlo 😀 😀

        1. Ano je to rozhodně poetičtější, než můj nočník plný hovínek 😀 😀 😀
          A zní to moc pěkně, pravdivě – jestli to zatím nikdo neřekl a je to Tvoje autorský dílo, tak je moc pěkný. Stejně jako to, co psala Mirka podle toho pána.
          Plný to teda je, to platí, i v té původní verzi, jen to nejni ani nočnik, ani kufírek.

  3. a já su tak blbá,že nevím,co to za ten citát je:-)
    -jednak mám sbírku asi 1400 citátů co si píšu do sešitu-a to teda nejsou jen oficilální citáty,ale i úryvk s knížek,+básničky…
    +knížečky citátů
    sedím tu s horkou bramborou na palici,místo mezisměny v práci…
    to musely mít radost,když jsem jim ráno zavolala,že dnes nedojdu..:-/
    -ehm a dodneška neumím nakreslit nekupírovanýho knírače….

  4. to je boží hádanka,to je hádanka kdy hádá i autor:-D
    to je fakt rarita:-D

    njn ucpaný dutiny,od středy,včera jsem s tím dala odpo,kdy jsem dojela na jednu busem,venku velekosa,naštěstí jsme skončily brzo a v práci pohoda
    a dnes to kurýruju horkou bramborou na čele a kapkama,pak mě čekají 3 odpo-to se dá přežit-není to lezení do chladáku/mražáku

  5. Já, když jsem viděla první od Petrs01, tak mi rychle vyskočilo kurník plný vajíček😁, ale soudím, že to je naprosto mimo,🙄😏, tak budu dumat dál.🤦‍♀️🤭

    1. 😀 😀 😀 😀 ovšem to vůbec není marný!!! Kurnik plnej vajíček!! A i by to ke mně do budoucna sedělo, protože plánuju bejt ta slepičářka, že jo!! Takže taky výborný!! Jehehéé uděláme si pak seznam návrhů jeden za druhým!!

    1. Košík plný novinek…………to by tematicky taky sedělo! ale ty písmena, co tu psala Petrs jsou zavádějící, tak právě ty dvě chybějící slova vůbec nezačínají.

    1. Aááá to taky nezní špatně, ale………..von mě ten pán neznal, a myslím, že neznal v té době ani koncerty, nicméně pro mě jako dělaný.

      To je výýborný, jak rovnou vznikají i nový citáty! Mirka musí pořídit novej sešitek!

      1. Tak mě by se třeba líbilo Noční nebe plný hvězdiček,ale to je dlouhý.
        Teda fakt jsem zvědavá.

  6. Já bych to viděla jako nějakou distingovanou cover verzi na život přirovnaný ke kýblu sraček. 🙄

    1. nee, to by Mirka určitě neposlala, to bude něco naprosto slušného. Akorát PetraK má holt vlastně představy o životě 🤣
      Ale jinak – život je jako miminko… nikdy nevíš, kdy se po***.

      1. Thielli , Petrs01 😀 😀
        Jinak ano, Mirka poslala něco naprosto slušného, na hony vzdálenému mému nočníku s hovínky :D.
        Já udělám malou nápovědu. nebo ne, počkám, počkám ešče.

          1. nene, život je jako žebřík do kurníku. Taky tak krátkej a pos*** 😉

  7. Petrs01
    😀 😀 😀 jooooo 😀 teda jooo, jako že je to dobrý , ne žes to trefila.

  8. Se mi vybavil Forrest Gump. Zivot je jako bonboniera… 😀 Ale to pak nechapu, jak bys z toho vykoukala nocnik. 😀

    1. Forrest Gump ve spojitosti se mnou? No jak Tě tohle mohlo vůbec napadnout 😀 😀 😀 😀

  9. Citát netuším. Ovšem Peťa fakt perlí. Kafe z hovňousů, překypující nočník… a k tomu se ještě málem sama pociká smíchy :-)… Jsem zvědavá, co to bude.

    1. Jo, kafe z Hovňousů mě málem zabilo 😀 a ….nejen to 😀 . Ešče, že tam pak byla ta pumpa 😀

  10. Helejte tak malá nápověda – ty slova tedy nočník a hovínek – znějí opravdu dost podobně, jako to, co tam bylo v originále.

    1. “znějí opravdu dost podobně, jako to, co tam bylo v originále.”

      No, v tom případě je to RUČNÍK PLNÝ HOLÍNEK. 🙄

  11. A KDYŽ JSME U TOHO, JÁ JSEM MOŽNÁ TAKY JEDNU HÁDANKU VYŘEŠILA!!
    UŽ ASI VIM,KDO MI POSLAL TO KAFE!

    VYNIKAJÍCÍ KAFE JSI PETRS VYBRALA, OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ. NEVÍM, ZDA JSI TO OPRAVDU BYLA TY, NÁPOVĚDOU JSOU TVOJE REAKCE POD ČLÁNKEM, ALE KÁVA JE TO FAKT SKVĚLÁ. VYLOŽENĚ JAKO FROTÍČKO POHLADÍ , NIKDE NIC “NEŠKRABE” , NIC NEVYČUHUJE, JE TO PROSTĚ DOKONALÁ KÁVA. DĚKUJU. I ZA TEN FÓREK. A JESTLI TO NENÍ PETRS, TAK SI TO TU PŘEČTE TEN, KDO TO POSLAL A DĚKUJU PROSTĚ.

  12. NO NEKECEJ!! VONA TO FIFIJOVÁ UHÁDLA!
    Někde si to našla?? Nebo vlastní šedou můrou kostkovou?

    Ano přátelé, je to tak, originál toho citátu zní:

    ŽIVOT JE MOUČNÍK PLNÝ ROZINEK! 😀 Malý nepatrný rozdíl, co? 😀 😀 😀
    ( a já teď dostala hroznou chuť na něco, co má v sobě rozinky! )

    Tak ale koukám, že tahle nečekaná hádanka byla nakonec celkem vydařená hádanka. I na ručníky došlo! a na holinky!! 😀

    1. Uhadla jsem to, dumala jsem, co se podoba nocniku a hovinkum. 😀 Ja rozinky nerada, proto mi to moc smysl nedavalo. 🙂
      Chces na tenhle patek zadky nebo mas tu hadanku od Petrs?

      1. Tjo, tak to seš fakt výborná takhle to uhádnout, chtěla jsem Ti poslat rozinkovej moučník, jako cenu vítěze, ale když je nemáš ráda, tak prt 😀 Sežeru to sama 😀 😀
        zadky pošli, nikdá nejni dost zadkůch. Mám teď hádání 2x od Thielli a pak Petrs, tak si dám úkol a závazek, že všechny ty hádanky připravím najednou a dopředu.

  13. Nejlepší diskuze pod hádankou ever.
    A Fifijový obdiv za uhodnutí 👍. (Moudro to fakt neni 😁.)

    1. že jo? Výborná diskuze! jehehéé! A já si říkala, ešivá je to dobrej nápad tahle hádanka. A byl! Mám radost.
      Jen Kuskus teda tentokrát nevařila. Na tu jsem spolíhala, že jak začne vařit, bude ve hře žrádlo a uvaří se to 😀

  14. Ještě………… tak mě napadá…..když jsem stvořila tak slavnej citát, kterej navíc o životě vlastně pravdivě vypovídá…………..tak ešivá si mě slavnostně Mirka zapíše mezi ty vostatní lidi? 😀 😀
    Kdyby jo, jednou to po sto letech někdo najde, bude si to číst a bude řikat: “Tyjo! Tadle pani, ta věděla vo životě šécko!” 😀

  15. fšéécky citáty si tady voůíšu,fšécky!
    a moudro tam je,jen není na první pohled vidět!
    Život je moučník plný rozinek
    třeba-že bez rozinek by ten moučník byl suchej,nudnej,nazáživnej
    že nevíš kdy narazíš na rozinku v životě…-já nemám rozinky ráda,takže jsem je vždycky vydobávala s vánoček,nebo si kupuju bez rozinek
    ty rozinky v moučníku
    to je přce změna,oslava,událost,svátek…něco navíc co ten život zlepší,změní,
    něco jako svátek…neděle,něco navíc fajn…

    1. Jojo, však já ty rozinky v tom moučníku chápu. Já zas rozinky ráda, takže je naopak v tom moučníku a v životě hledám.
      Bé mi ctí, skvět se v tak skvělý společnosti se svým nočnikem! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..