Učim se žít s dírou :-)

Jakou a proč?

Asi víc vypoví tato galerie. A nebo ne, nejdřív vám vokážu to nový vokno a dveře, ať začneme tak nějak optimisticky:

Takovou mi to uďálo radost, že už máme hezký nový a bytelný dveře, který sice nemaj ešče kliku- ta je někde  v procesu výroby, ale už prostě snad přijde. A čeká se na zateplovací materiál na střechu verandy, kde se ještě musí udělat dost práce, aby se mohla udělat podlaha s topením aj. aj. (i zde bylo počítáno s pomocí vykutálenýho zedníka) .

No jenže.

Pozemek je tak jako svažitý a když hodně prší, leje voda ve velkém po dvorku k domu. A teď, když je tam ta veranda, je to ještě blbější. Takže nutně musí dojít na úpravu toho pozemku. Nechceme mít mokrou  novou verandu, že jo. Takže Brtnik spustil akci Pozvi si bagr na zahradu. 

Jeho příjezdu předcházela nutnost odstranit ze dvorku veškeré ty obří betonové díly. Růčo. Sám. Což mi při mém současném rozpoložení ani trochu nepřidává, protože tady já nemůžu pomoct ani náhodou a dívat se, jak se dře sám, je opravdu neradostný. 

Rozlámal to celý, všechny ty betony, co už nevidíte i vidíte, sám a naložil tak dva kontejnery. S tím, že ten druhý než přivezli zpátky, tak betony vyskládal vedle vchodu a poté je vzal do ruky podruhý a naplnil další kontejner. Začínám se bát.

A to jsem ještě zdaleka netušila, jak to bude vypadat, až přijede bagr. To jsem zjistila v pondělí, když jsem dorazila z práce:

Takže před domem je teď obrovská a hluboká díra, která bude ještě větší, protože ve výkopových pracích se pokračuje až dozadu ke včelínu. A já se učím žít s tím, že budu tak min. rok žít s dírou, než se bude moct pokračovat dál. Dál to teď nejde jít a dobagrovat to celý a následně to dodělat, protože je to velký objem toho, co se k tomu váže a nejsou ruce navíc.  A díra se udělat musela, protože voda. 

Takže za rok napíšu, jak se žije s dírou 😀

P.S. Už teď vim, že blbě, protože máte 12 nožiček na utírání a když zaprší…… bude to veselý 😀 . Máme ale plán, jak to aspoň částečně eliminovat, snad bude fungovat.

 

 

18 komentářů u „Učim se žít s dírou :-)

  1. jak se žije s dírou…zvláštně asi :-/ co do díry umístit plachtu/plachty/veleplachty? byla by v díře voda, ale ne bahno…a třeba pak v zimě i kluziště ( to myslím vážně). a co kdybys svolala nějaké podzimní setkání ohařích páníčků, spojené s menší brigádou?

    1. Máme plán, zkusíme udělat víc, než bylo původně plánováno, tím pádem by se tam nakonec mohlo navést to kamení, s kterým se původně pro letošek nepočítalo /neb by se pak muselo odhrabovat/, taky geotextilie přijde ke slovu a na vrch pak OSB desky po kterých se bude chodit a boky se taky zpevní OSB deskama a udělají se tam dva tři schůdky v zemině a nahuláká se na to zase nařezaná OSB deska. Voda by se tam držet neměla, neb se tam bude dělat právě ten odvodňovací kanál, aby vedl vodu pryč, ale pochopitelně, kdyby napršelo na bahno, tak mokrý a mazlavý bude. Uvidíme, co a jak se zvládne.

      1. víš co? když už máte k dispozici bagřík, udělejte si rovnou bazének, aspoň malý. v létě to opravdu oceníš, to mi můžeš věřit ( ten náš taky vznikl při přestavbě sousedovic domku). jinak Tě můžu ujistit, že jestli Tě teď občas přepadají myšlenky ” kam jsme to vlezli? do čeho jsme se to dali?” je to úúúúplně normální a děje se to se železnou jistotou každému, kdo se pustil do velkého díla. a přejde to. pak se na to krásně vzpomíná u vína/prosecca.

        1. No vodní plocha je v plánu- ne koupací teda, ale na to teď není fakt prostor, nelze mít dlouhodobě zahradu jako ementál se třema ohařema 😀 .ale u toho včelína pak bude óserko s květenou a nad tím terasa z toho včelína, který pak bude bylinkovým domečkem a místem na pití čaje, kafe a toho prosecca.
          Jo já vím, tohle tak prostě je, že se člověk hroutí, jen jsem teď prostě už nečekala, že se něco dalšího obřího bude ještě dělat. Ale tak ono si to sedne. Musí.

          1. ono je to i o tom, dávat si mezi akcemi cíleně oraz ( někdy se k tomu člověk musí donutit, ale je to nezbytné). aspoň průměrně odpočatý stavebník si řekne ” no do háje…ale no tak jo, teď si dáme volnou sobotu a pak na to zas vlítneme”. vyšťavený stavebník má chuť si lehnout do lžíce bagru a nechat se odvézt kamkoliv, kde není rozkramařený dvůr, nedokončené podlahy, botky před domem a tak vůbec…

  2. Já teda vůbec nepochopila co tam s tím probůh chcete vyrobit?Jsem naivně očekávala nějaký odvodňovací rigol a nově udělané zápraží, ale tohle vypadá jako povrchový důl! Čekám kdy narazíte na uhlí!
    A jsem zvědavá cos vymyslela proti bahnu, protože těch nožiček máš 16.

    1. No to není jen o odvodnění a nějakým rigolu, to je o srovnání pozemku tam . ve velkým. Uhlí už máme v uhlárně 😀 .A jo, neumim počítat, já vím 😀

    2. kocourkovi tlapky utírat neradno… mohl by dostát svému jménu a tu šavlovačku bych nechtěla soudcovat, hu 🙂

      1. On už je docela naučený. to je teda Brtnikova zásluha, protože on neustoupí a tak ho navykl, já k tomu přidala svoje principy a nějak to funguje. Musí, když nechceme mít doma bordel a bláto.

        1. to je ovšem vrchol kočičí výchovy, utřít tlapky při návratu zvenku, máte oba můj velký obdiv 🙂 u nás by to tak lehce neprošlo – stačí poslouchat ten nelibý skřípot, když přinesou zvenku zbytky rostlinstva, jehličí z tújí ( Edova schovávačka) nebo pavučinky na podzim a já to vybírám z kožíšků 😀 ale víš, koho jsi KusKusové nepřdstavila? pana Snížka II. – fotka s vysokým odpočívadlem, šla Ti taky mailem.

          1. No jo, to by prostě u nás momentálně nešlo, bez toho utírání, je fakt všade bordel a Mouses sám je trošku prasátko – resp. on se pak umyje, to ano, ale hezky až doma a dokáže přijít fakt jako dobytek.
            No jo Snížek! Hele se omlouvám, ale tvořím fakt v trapu? Tak víš jak? Udělej prosím pro něj článek malej nějakej, ať tam nedáváme jen fotky, co Ty na to?

  3. To vypadá jako že přede dveřma budete mít bazén a ušetříte ráno čas na sprchování, prostě si dáte cestou do práce pár temp. 😀
    Ale nezávidím, já bych asi koupila pár obyč betonových velkých dlažek a udělala provizorní chodník jen tak položením. Pak by se určitě někde dlažky zužitkovaly.
    Odvodňovací kanál je ta díra pod plotem? A co je to za koule na plotě?
    Talinka je evidentně kompetentní stavební dozor. 😀
    Ale jednou si poděkujete, voda tekoucí na barák by byla jinak peklo.

    1. No ty dlažky nevyřešej tolik to, že by zvířata chodila co půl hodiny domů jako prasata, až to začne. A ráno, když pospícháš do práce, tak chceš minimalizovat to, jak dlouho je budeš utírat. A že to bude opravdu na dlouho tenhle stav. Tak lepší pořešit líp rovnou. Jojojoooo plaváníčko před prací, to by se hodilo. Koule na plotě jsou světýlka solární. No právě proto, že Brtnik ví, že tu vodu tam nechceme, tak to takhle spustil hned. ale tak až to uděláme, budem nakonec rádi, že je to hned takhle ve velkým – sice nedodělaný, ale už budeme mít náskok na příští rok

  4. Fiha, to je ale veledura, takovy Gabcikovonadmaros skoro! Toho bordelu, zive si to umim predstavit. Drzim palce, at klapne plan se zavezenim sutrama. Jinak bych vzala v uvahu dreveny palety, pekne naskladat, pres ne treba prave ty usb desky nebo jinsi matros neklouzavej. Hlavne simte nikdo do jamy lvove nepadejte, nohy si ofafrujte!

  5. Jo, este jsem zapomnela pochvalit okno a dvere – to je uzasnost! stejne uzasnej je Brtnik, se fakt jednou strhne.

    1. V to pevně doufám, že ne, že se nestrhne, protože to je jedna z mojich současných nočních můr, který jsem si neuměla představit, že se právě strhne. leckdy kvůli tomu nespim, jak se bojim.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..