Byla to bomba!!

Bomba bombová!!

Nejen ten samotnej Rrrrramštajní koncert, ale i cesta tam, počasí, návrat a poté rrrramštajní pokoncertní ráno.

Tentokrát to bylo bombovější o to víc, co všechno se kolem Štajnů teď dělo. Což se pak pochopitelně všechno odrazilo do toho prvního Mnichovskýho koncíku, kde jsme byli. Bylo pro mě opravdu smutný vnímat tu podivnou a dusnou atmosféru, která tam panovala. 

Víte pro mě je na tomhle nepochopitelých vícero věcí, ale nejvíc asi to uvažování lidskýho stáda. Který, aniž by se něco již potvrdilo, křičí hned hromadně “NA HRANICI, NA HRANICI, UPÁLIT!” Jak ve středověku. Hned, a bez toho, aby se vědělo, kde je skutečná pravda. A to prosím i v řadách představitelů státu /tedy v tomto případu v Německu, ale věřím, že by se nějaká podobná duše našla i u nás/. A hned, hned se křičí: “Jsou vinni, jsou vinni a nebezpečný, upálit, pryč s nima. Zrušte koncerty!” A aby se zviditelnila, bába jedna ministerská debilitní volá hned: “Nesmíme dopustit, aby byly ženy v ohrožení! Oddělíme na koncertu ženy od mužů!! (to s tím souvisí jako jak?? Kam se ten svět probůh posouvá? Budeme se zase oddělovat, jako kdysi????) Firmy, které s nimi sto let spolupracují, hned, hned, aniž by věděli, kde je pravda, končí spolupráci a vykřikují, že neschvalují, neschvalují – ale co, sakra neschvalují? Vždyť vůbec nevědí, zda se něco stalo. Hlavně, že před tím díky tomu, že na nich byli závislí, vydělávali neskutečný balíky.

Představí si někdo z těchhle křiklounů, jak by mu bylo, kdyby byl na jejich místě?  Kam se sakra poděl rozum? Jsme furt ve středověku? Kde dav ječel a lynčoval a bylo mu jedno o co jde? No asi jsme. Já nebudu rozebírat, zda se stalo, nebo nestalo a jen si muzikantský Lidušky potřebovaly přijít na svý. To mi nepřísluší, ale je mi nevolno z tohodle stádovýho chování, kdy někdo začne křičet a ostatní, aniž by použili šedou kůru mozkovou, se okamžitě přidají, ani by cokoliv věděli, znali. To je fakt nechuťárna. Vadí mi veřejný obviňování kohokoliv – jak se asi cítil chlap, kterýho obvinila z týrání a znásilňování bývalá přítelkyně, jen proto, že ji opustil, když se toho chytla média a provařila ho veřejností. Jak asi bylo nevinnému člověku, zavřenýmu do  vězení, když ho propírali veřejně v kdejakým smrdutým bulváru. Nedivím se, že se chtěl sprovodit ze světa, to bych asi udělala taky, mít takovouhle nálepku. A když ho propustili, protože se ukázalo, že si ta slepice vymýšlela, tak tyhle bulvární smrdutci ani nepípli, aby stokrát veřejně napsali, milý pane XY, my se vám hluboce, hluboce omlouváme za to, co jsme o Vás psali, aniž bychom tušili a jako omluvu od nás přijměte – nevim co.  Hlavně, že se mohli hňahňat v neštěstí druhýho.

No takže s tímhle jsem jela na ten Mnichovskej koncík, kterej taky podle toho vypadal. Bylo ale fajn, že publikum vyjádřilo neskutečnou podporu. To jsem byla hrdobec. A byla jsem ráda za to, že to kapela vidí, protože oni zase hodně dělají pro nás. No a tak si asi dovedete představit, jak jsem byla zvědavá, jak to bude tentokrát. Už počásko a cesta na koncert se ale neslo ve velmi optimistickým duchu. Neb předpověď zněla – UPEČETE SE, bububububu, USMAŽÍTE SE, neděle bude pekelná.  Mno…tak příjemně nám nad ránem zabouřilo, zapršelo a ochladilo se. A na cestu se po většinu času udělalo fajn počasí. Přesně výletní. A tak jsme si užili piknikování, tousty, pitíčko, kávičkování na pumpě a taky dobrej dojezd. A taky supr místo na parkování a už jsme mohli zamířit na Olympijský stadion. Tady už to známe, byli jsme tu několikrát, takže jako doma.

Bylo habakůk času a tak jsme si skočili pro pivíčko a ve stínu si hezky klábosili. A já pak viděla, že tam někdo nese ……….. rrrramštajního panáka. Tjo tak tohle musím mít. Sebrala jsem se, a došla se germánsky pěkně zeptat, kdeže to můžu pořídit. A byla jsem na sebe hrdobec, že to taklenc dokážu. Vyrazila jsem okamžitě do místa, kde tuhle vzácnost měli a pozeptala se, zdaliž mi nemůžou prodat jen toho panáka, bez obsahu. Neb se mi rozhodně nechtělo  prolejvat se vodkou nebo jiným chlastem. Leč panáčka bez pití koupit možno nebylo, tak halt jsem koupila i obsah, aby byl vzápětí vylit na zem. A pak už jsme šli do nitra stadionu. A pak………..pak to začaloooooooooooo!!

A bylo to tentokrát tak moc jiný, než ten první koncert, kdy chyběla ta energie, která v ten den proudila vlastně hlavně opačný směrem. Od nás k nim. Jindy je to velkolepá výměna energie, kdy mnohem víc jí dávají oni a vy pak odcházíte z koncertu nabušení jak Leidenská láhev. Tak v tom Mnichově jsme to byli my, kdo je “dotoval” . A bylo vidět, že to taky vnímají, Tilda hodně děkoval, děkoval i za to, že za nima stojíme. A teď teď to bylo zasejc fifty fifty. Už to nebyly stroje, ale Rrrrraaammštááájn, z kterých to vystřelovalo se stejnou intenzitou, s jakou vystřelují do prostoru ohně, světelný šípy a výbuchy. Byli zpátky, byli curýk! A já měla takovou, ale takovou radost, řičela jsem, co to šlo, jásala a zpívala a bylo to supr. A! Pořídila jsem si tam kámoše! 😀 😀  Byl naprosto nadšenej, že jako  Češi známe texty, že jsme na koncert přijeli a tak jsem mu říkala, že tohle je proti Mnichovu fakt pecka. Jásali jsme společně na kdejakou písničkou a plácali blbosti a tlemili se fšicí jako pitomý. Zatlouknul to posléze naprosto Brtnik. Páč se chystala další písnička, maník se na mě votočil a nahlásil její název  – jako bych to nevědíla, podle prvních tónů, že jo 😀 😀 , ale asi měl nějakou potřebu mi to sdělit – “Iš will” pravil – neboli Ich will, což v překladu je – Chci. Na to Brtnik kontroval, Aber sie nicht!  😀 😀 – “Ale vona ne!” Smála jsem se převelice 😀 😀 Bylo to tak báječný vidět, že je šécko zase cajk a jede na plný guléééé!! Byla sem Blažena. A zase jsem si vzpomněla na svýho bývalýho šéfa, kterej se mě ptal: “Petro, proboha a co je na tom tak jinýho, než když si to poslechnete doma?”  “Pane náměstku!!!! Šéško, naprosto šécko, pane náměstku!” pravila jsem tehdy. “Víte je to ohromnej přenos energie, která lítá mezi náma a těma na pódiu, je to úžasný, to prostě jinde nezažijete!” A takhle přesně už to zasejc bylo. Byla to krása. 

Když koncert skončil, nebylo v tom tentokrát ani ten žďabíček smutku z toho, že už je konec a že by člověk chtěl ešče furt dál. Bylo supr, že člověk viděl, že je to zpátky. Na odchodnou, aby se davu lépe šlapalo, hrála z repráků písnička Haifisch, což je moje oblíbená a tak jsem si ji zpívala. Nahlas. A jak jsem tak míjela různý lidije, tak se sem tam někdo přidal, zásmáli jsme se na sebe a bylo nám všem fajn. Svět byl – min. pro tenhle večer – zase v pořádku. A nabitej energií, jako ta Leidenská láhev. 

U stánku jsme si ještě koupili pivíčko – teda my neřidiči – a spokojeně courali k autu. Dali si tam poslední zbytky mýho pikniku a pak už směr dálnice a valili jsme domů. Jak jiný to tentokrát bylo oproti tomu Mnichovskýmu koncíku. I ta cesta byla lepší, rychlejší, rovnější…… 😀 . Doma jsme byli asi o půl čtvrtý ráno, kde nás přivítali rozespalí ohaříci. Sousedka Vlaďka je tam zašla ovenčit a oni pak hezky spinkali až do našeho návratu. Došli se krátce vyčůrat a pak zase popadali na pelíšky ščastlivý, že nemusej ešče vstávat. Aby taky jo, když my jsme mířili do peří. Myslela jsem si, že neusnu, jak jsem byla narvaná energií,  ale nestačila bych ani 3x lusknout prstama a byla jsem v limbu.

Až do rána bílýho, který bylo taaaak příjemný. Už jen tou hodinou, kdy se vstávalo  – v půl devátý! Ejch, krása. Oblíkli jsme se a všichni hromadně vyrazili na venčení. A když myslím všichni, tak opravdu všichni. Protože se připojil i Mouses. Tak to teda byla ale výprava.

Protože před naším odjezdem dostali ohaříci večeři ve značným, opravdu značným předstihu. A snídani zatím ještě ne, bylo mi jasný, že jim musí mluvit břicho hlady. A tak jsem do ledvinky zvrhla značnou část pytliku piškůtů a byla rozhodnutá s nima nešetřit. A dobře jsem udělala, protože jim to evidentně přišlo velmi vhod. Mouses teda piškůtama opovrhnul, ale vyhrabala jsem tam kousek sýra, tak nebyl taky škodnej. Zrzavci a Flekatá se tak pohybovali v pravidelných intervalech Fpřééééd a zase zpátky za mnou, kde byla výdejna odměn. Nebylo nutno přivolávat. 

Vzali jsme to starým sadem nahoru a v půlce kopce to švenkli doprava. Pohodová rovinatá procházka. S trochou těch kočičích protestsongů. Já fakt nechápu, proč se s náma teda hrabe, když pak celou cestu nadává. A když ho vezmete do náruče, tak se zas za chvíli hrabe na zem, aby mohl útočit na probíhající Taliprdnici, nebo Bubrdli. Rumouše vždycky jen tak zlehýnka volochtá, tam si moc netroufá. Ví, že když to přežene, nebo se netrefí do vhodnýho momentu, dostane na boudu 😀 .

Bylo to tak moc fajn procházení. Úplně dokonalá tečka, za celým tím Rrrramštajním výletem. Nic lepšího jsem si nemohla přát, poklidnou procházku se svým mužem, obklopena bandou ohařích idiotů, doprovázených mourovaým magorem.  😀 😀 Proč ohařích idiotů? No protože na zpáteční cestě se všichni tři kolem mě motali tak intenzivně, jak nudle v bandě, že jsem pomalu nemohla udělat ani krok a do toho všeho útočil ten pomatenej mouratec, takže………takže ano Dennyky musela škytat. Bylo to jak v Brtnikách na křižovatce. Abych dostála svému vytčenému úkolu – nevracet se z procházky bez nějaký sosny, popadla jsem u cesty uschlou velkou špičku smrku. Spíš tak jako zbytek vánočního stromku to vypadalo 😀 . A spokojeně to dovlekla domů. 

Ohaříci se nasáčkovali do Domečku a my si šli dát snídani. Než ji sníme a půjdeme udělat dlábes jim, rozdala jsem jim odpustky v podobě žužliků od paní Matouškový. Těma nikdy nezklamu a nezklamala jsem ani teď. Ulehli na trávník a my si šli dát taky do nosu. A potom kávičku a potom………..no potom už do prasé. Páč každá sranda někdy končí. Ale tahle sranda byla fakt bombová!

21 komentářů u „Byla to bomba!!

  1. Je fajn, že jste si to užili. A načerpali síly do dalšího budovatelského úsilí, které velmi obdivuji.
    Co se týká těch afér, asi bych se hodně vztekla nad hloupostí aktérek.
    Když to napíšu hodně přímo: kdyby se ožrala do němoty a “ojel” ji pohlůpavý Franta od vedle, bude mlčet, bo se bude stydět… Ale na “hvězdách” se budou zviditelňovat…
    A chování stáda? Když můj muž říká, že inteligence je na světě pořád stejně, ale lidí přibývá…
    Přeju hodně hezkých zážitků a hlavně piš, ať si mám ráno u kávy, čím zlepšovat den 🙂

    1. No ano, hloupost aktérek jsem radši ani nezmiňovala. Teď se zase objevily další dvě “dámy” se zážitky asi tak sto let starými, kdy dobrovolně madam napochoduje do hotelu, tam se zřeže do bezvědomí a po sto letech vypráví historky z podsvětí. Očekávám, že další článek bude tématicky zaměřený na to, že někdo z kapely v mateřské školce během popoledního povinného spánku, místo toho aby spal, chodil a díval se holčičkám pod peřinku, aby zjistil, jak moc jsou od něj rozdílné.

      Hm, Tvůj muž má vlastně pravdu!! Včera jsem něco řešila s kolegyní a ona mi povídá, já jsem dospěla k bodu obavy, zda to nakonec nejsem já, kdo je nenormální, když mi přijde, že většina kolem je nenormálních. Ulevilo se mi, neb již delší dobu nad tím uvažuju taky, že přece není normální, aby mi takový množství lidí přišlo debilitních, že pak podle toho známýho pravidla budu teda debilitní nejspíš já.

      1. Jenže zrovna Ty debilitní nejsi :-).
        Já vždycky říkám, že mám 8 tříd základní školy, ale co kolem sebe občas vidím, by nepobrala ani hlava echt studovaná…
        Už su stará a tak se snažím být trochu nad věcí. Ale někdy to nejde…

  2. Souhlas s hodnocením ‘aktérek’. Po oné noci byly patrně pyšné na to, s kým sdílely lože, a teď v souladu s trendy mee too (nebo jak se tomu říká) se najednou rojí oběti. 🙄
    Ony zhusta skutečné oběti násilí mlčí, protože se stydí, nemají důkaz a bojí se reakce okolí.😧

    1. a tohle skutečným obětem násilí opravdu neprospěje 🙁 aktérkám se stalo nebo nestalo? ony vlastně neví, co se jim stalo. ale určitě za to může Til a teď dokonce i jmenovec Rumíčka! pokud by se opravdu stalo, je to na přesdržku a odsouzení, ať je útočník hvězda nebo Franta Flinta. ale tohle je vážně fuj 🙁 jsem ráda, že jste si užili cestu i koncert! hošíčkové německý byli a jsou moje nej kapela ( hned vedle IM) a tak to zůstane 🙂 btw: četla jsi u Dede moji předělávku Du hast, že jo? 😀

      1. Néé, nečetla!! U dede na Dede deníku? Tak tam musím někdy zaskočit.

        Mně na tom právě vadí to, že se nic neví, někdo něco zažil – asi? sám neví a neví s kým ale rozhodně někoho konkrétního obviní. Tohle je opravdu něco. To nemluvím o tom, že se tedy ty dotyčné nechají kýmsi naverbovat na netu? Není to ujetý? Jak je možný někoho lynčovat, aniž by se skutečně vědělo ,že ten onen – je jedno kdo, jestli pepa z horní dolní, nebo slavnej člověk – to skutečně udělal?
        A přesně ty ženy který se dopouštějí toho, že si to navíc vymyslí, tak tím pak znehodnocují postavení žen, které si skutečně něčím hnusným prošly.

          1. EVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO TO JE BOMBA SOUHLASÍM, TEXT JE NAPROSTO SKVOSTNEJ!!!!!!

            DAS IS ZUPÁÁ! škoda, že tohle pan textař nemůže ocenit, neznaje naší řeči 😀

    2. No přesně, nejdřív se hrnu do postele, abych ulovila hlavní skalp, zleju se jako dobytek a pak nevím co se se mnou dělo, ale rozhodně vím, kdo to byl a co se mnou dělal.
      A ano, ty které si skutečně zažily něco, tak buď mlčí, nebo jdou na policii, ale rozhodně to netroubí do novin. Protože je poslední co chtějí, aby se o ně navíc někdo v této situaci zajímal.

      1. Tak nebýt novin, nebyla by ani kauza Feri nebo Cimický, v těhle případech celebrit nic jiného těm obětem nezbývá. Ono je to vidět i tady, jak hned každý ví, že si vymýšlí a vůbec, šly tam dobrovolně a se ožraly, co by chtěly, holka má sedět doma u plotny. Jako sorry, ale takový argument je už u mě přes čáru, protože nikdo neví, co se tam skutečně dělo. A podle toho, co můj kapelní oblíbenec napsal na twitter, zas takový sluníčkový to nebylo, když se od toho tak vehementně distancuje.

        1. Mayo, jestliže ta holka, dneska už žena, napíše, resp tedy novinám řekne, že tam s nimi šla dobrovolně (a ještě jim tvrdila, že je starší! )a že děsně pařili a ráno vůbec nevěděla, co se dělo, jak byla opilá, tak prostě tohle pro mě není číslo do novin, zvlášť po asi třiceti letech. Já jsem poslední, kdo by tvrdil, že má holka sedět u plotny, ale zkrátka tam se opravdu jde s jedním účelem – ulovit hlavní skalp, nejde se hrát domino.
          Myslíš, že třeba Depešáci to měli jinak? Tam se taky ukazovalo prstem – ty, ty a ty.

        2. No nevím já to moc nesledovala, ale u Feriho jedna postižená měla tvrdit, že byli spolu na pokoji a ona se šla osprchovat….
          Nevím, kde se na tom pokoji vzala, ale vím určitě, že takové chování by snad každý chlap vyhodnotil, že se sprchuje před sexem…

          1. O Ferim nevím vůbec nic, ale prostě pořád mi přijde zvláštní, že jde někdo s někým neznámým na hotel a pak se tak jako diví. U Cimického -pokud k tomu došlo, já to opravdu nesleduju – tam je to podle mne o něčem zcela jiným, než třeba tady aféra u Štajnů – tam jde člověk prostě k lékaři, tam rozhodně neočekává nic jiného, než lékařskou konzultaci. Ale – abych tedy nebyla konkrétní – prostě afterparty s kapelou, kde se buchty předvádí , která dřív koho drapne a je ščastlivá, když patří mezi ty na něž se prstem ukáže………tak to je prostě o něčem zcela jiným. To je jedna věc a druhá, která tady byla zmíněna – když je na ženě spácháno násilí, tak poslední, co chce, aby jí vláčeli novinama. Pokud v tom právě není něco jinýho. Většina žen je oproti většině můžu slabá a potřebuje ochránit. A proto mi vadí, když se z toho dělá senzace. A stejně tak mi vadí, jak všichni vždycky řičej, aniž by se ještě něco vyšetřilo. A nejvíc mi vaděj ty dámy, který toho ochrannýho práva zneužijou k tomu, aby mohli zničit chlapa. To je hnus. Protože na to je nutno koukat i z druhé strany, že takto obviněný muž nemá šanci. Pokud budu trochu šikovná, zničím ho, aniž by se mě dotknul. A to mi vadí hodně.

        3. Mayo, zrovna Petra je ta poslední, kdo by hlásal ” holky, seďte u plotny” 😉 ovšem křivé obvinění, zvlášť ve věci, která se těžko dokazuje, je svinstvo – básník nebo cikán, to si nikdo nezaslouží.

          1. Já si prostě představím, že by takhle někdo obvinil Brtnika. nebo někoho z mýho blízkýho okolí.
            A že to není ani trošku práce, jde to snadno. Zvláště pokud jsem člověk od narození manipulátor.
            Nic se prozatím nevyšetřilo, tak jak se může takhle veřejně křičet ? Obviňovat veřejně kohokoliv, když nevím, jak to bylo, protože jsem u toho nesvítil, je hrozný. A vydělávat na tom peníze je ještě strašnější, stejně jako to, že můžu klidně začít vykřikovat i já, že jsem tam byla, a zažila tohle a tohle………. a přitom to vůbec, ale vůbec nejde ověřit. Mám na mysli novináře, jak to ověří. A bába co si vzpomene po padesáti letech na mejdan, kde se sežrala jako hovado?? A noviny se tím živí? aniž by věděli zbla co a jak? proboha! věříme neověřenýmu?

          2. No a tak já asi četla něco jinýho a to o drogách v pití. Ale nikdo jsme tam nebyli a já prostě myslím, že tvrdit z fleku, že je to křivé obvinění, když nikdo nevíme jak to bylo a to jen proto, že jde o celebritu, je už přes čáru.
            Jakoby to, že je někdo slavnej a bohatej automaticky znamená, že nemůže bejt násilnickej hajzl. Jo, ty holky tam jdou dobrovolně a možná se i zpijou, ale to neznamená, že si tam s nima může dělat kdo chce co chce. Viz Feri, to, že se u něj jde holka osprchovat ještě neznamená, že jí tam může zamknout a prostě silou donutit.
            Asi mám prostě jinej náhled než vy.

          3. Maya
            já naprosto souhlasím s tím, co píšeš, že jsme tam nikdo nebyl. A nemůžeme tvrdit, že je ten člověk nevinný – i to taky v článku píšu. ALE STEJNĚ TAK NEMŮŽEME TVRDIT A LYNČOVAT, ŽE JE VINNEN. Právě proto, že jsme tam nikdo nebyl. Jak můžeš vědět, že si to nevymyslela?
            Sama říká:

            …Ještě před koncertem Lynn vypila několik drinků a cítila se nezvykle omámená, zpětně si to vykládá tak, že jí do pití někdo přimíchal drogy. …
            tak to asi těžko byl Lindemann,nebo někdo z Ramštajnů, ne?

            Nejdřív dáma tvrdí, že:
            Kapelník měl na ženu následně křičet a rozčileně místnost opustit.

            a následně se opraví -cituji:
            Svá tvrzení ve čtvrtek 30.5. mírnila i samotná Shelby Lynn. “Till se mne nedotknul. Přijal, že s ním nechci mít sex. Nikdy jsem netvrdila, že mne znásilnil,”

            tohle pro mě není věrohodný, nezlob se. VYpije PŘED koncertem několik drinků, cítí se omámená a pak tvrdí, že jí zdrogovali oni? 😮 No pardon.

            já jsem teď mluvila o těch dvou “svědectví” (další stopro budou, se vždycky najdou). kdy žena jde se dvěma muži, vyleje se jako váza, takže neví co dělá – co když dala souhlas? Jak může vědět sakra, že ten souhlas nedala, když byla na prach? Takže žena se může zhulákat do bezvědomí a nemít nad sebou kontrolu a chlap ne?
            Vytahovat te´d něco, sto let starýho abych mohla mluvit do novin? Zvláš´t, když těm mužům hlala o svém věku? Jak oni si to mají ověřit? chtit občanku?

  3. No nevím já to moc nesledovala, ale u Feriho jedna postižená měla tvrdit, že byli spolu na pokoji a ona se šla osprchovat….
    Nevím, kde se na tom pokoji vzala, ale vím určitě, že takové chování by snad každý chlap vyhodnotil, že se sprchuje před sexem…

  4. Peti, díky za pochvalu 😀 čili Danke šééééén 😀 třeba by pan textař i ocenil, kdyby mu to mohl někdo předložit a přeložit 😀 😀 😀

  5. Tak alespoň, že rozum zcela neodumřel:

    “Dne 14. července 2023 zakázal Hamburgský krajský soud Der Spiegelu vznášet podezření, že Till Lindemann či Rammstein na svých koncertech omámil nebo dal omámit ženy pomocí omamných prostředků/drog/alkoholu, aby mohl provádět sexuální aktivity s těmito ženami,” vysvětlilo prohlášení. V rozhodnutí uvedeném ve zprávě Hamburgského krajského soudu se uvádí, že chybí minimální množství důkazů, které je potřeba k potvrzení tak závažného podezření. Dodávají, že žádné z výpovědí svědků nebo poskytnutých prohlášení nenasvědčuje tomu, že Lindemann použil omamné kapky, alkohol nebo drogy, aby mohl provádět sexuální činy na ženách.

    Kapela ve svém prohlášení poznamenává, že zpravodajství o tématu “Me Too” se vymklo kontrole. Právníci poukazují na to, že ačkoliv trestní vyšetřování nebylo zahájeno nebo se nacházelo ve svém počátečním stádiu, média nabízela jednostranné výpovědi. To podle Rammstein způsobilo předsudečné hodnocení veřejnosti, což považují za porušení Evropské úmluvy o lidských právech a právu na presumpci neviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..