ŽÁÁBÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Bubrdle má novinku.

Hrozně, ale fakt hrozně ftipnou a já vůbec nevím, jak se mi to podařilo uvařit – navíc takhle rychle a z čeho to vůbec vychází a ani jak vzniknul ten název.  Zkrátka zařídil to Japonec jménem Samo Seto.

Nevim vůbec nic, ale hrozně mě to rozesmívá, furt stejně jako ten první den, kdy to vzniklo.

Já se snažím šécky svoje ohaříky naučit tzv. poklonu. Je to fajn na protahování, je to taková blbinka, čoklidy to baví a vždy to zakomponuju do takovýho příběhu, který  mám připravený pro děti, které se psů bojí. A jak říkám, pes se u toho pěkně protáhne.

A tak jsem se na tohle zlehka, ale opravdu zlehka zaměřila i u Bubrdlíny. Když říkám zlehka, tak je myšleno tak max pět momentů. Víc fakt nic. Za takovou krátkou dobu neuvaříte nic moc. Či síš nic, takže tady zásluhy nemám. Mohla jedině odpozorovat, že Rumíček a Taliprtka jsou chváleni a odměňováni, když poklonu předvedou na povel. Ovšem vzhledem k našemu ruchu to momentálně není často na pořadu dne, ba ani týdne. Takže prostě tady taky nic moc zdroj inšpirace. Navíc i kdyby, tak pojmenování těch našich maximálně pět pokusů nedostalo nikdy. A pokud by to i pojménování dostalo, bude to zase Poklonááá. Tudíž opravdu, ale opravdu nechápu, jak se to stalo. Že když jsem jednoho odpůldne, když jsme se fšicí vítali a já vůbec, ale vůbec netuším proč v momentě kdy Bubrdle hravě poskočila,  jsem vzpažila ruce a opsala s nimi půloblouk jak při Rammadánu a vykřikla u toho ono ŽÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

A pak jen nestačila zírat, páč Bubrdle fakt vysekla excelentí poklonu. Přední noženky naprosto neuvěřitelně doširoka rozplácnutý do stran, kušnu na zemi, zadnici do nebes, párek kmital a Bubrdle se řehtala. A já taky. Museli byste ji vidět, jak vona je vám u toho otomiláááááááááááá! Mocinky moc. A tak jsem toho hned využila. 

Jak říkám, nechápu sice ničehož, jak se to zadařilo uvařit, pravděpodobně jakýsi záblesk z její minutlosti , ale poctivě teď cvičíme tu žábu. A já se furt směju. ŽÁÁÁÁÁÁÁÁÁBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!  a Bubrdle pleskne hrudní košíček na lino. ŽÁÁÁÁÁÁÁÁBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ A Bubrdle pleskne hrudní košíček dokonce i na pažit. 

No  a tak tetkon chodíme venčit žábu! 😀

P.S. ale jak jsem k tomu cviku proboha, dostala tu žáábu? Nevim. Nevim, ale prostě máme žábu 😀

17 komentářů u „ŽÁÁBÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

  1. je to trapný komentovat jako první sama svůj článek, ale….právě mě napadlo…. nepamatujete si, neměla Kachna něco s žábou? S tou jejich picbůmkou zakoupenou s domečkem, nebo tak nějak? nepamatujete si Fifi, Maya?

  2. To je Bubinka šikovná 🙂 Já jsem poklonu Indíru učila hrozně dlouho, přední nohy teda nemá roztažený do stran, ale opřený o lokty. V každým případě jsem jí to tý polohy nemohla dlouho dostat a pak to ještě dloooouho nebylo z její strany vědomý. Prostě trošku blbounká. Přitom když jsem to zkoušela se ségřinou borderou, tak to pochopila na jeden pamlsek. A ještě to vypadalo ladnějc než v neohrabanym strakáčím podání.

    1. Ono to právě vypadalo, že to taky bude zdlouhavá cesta, ale pak najednou přišla ta žábáááá, šecko se to do sebe zamklo a je to 😀 . Do ladnosti to má taky daleko, je to spíš takový klaunský vystoupení. 😀 😀

      1. No však vy taky nemáte poklonu, alébrž žábu, tak to ladný bejt nemusí. Mimochodem, myslela jsem, že článek bude o žábě vopravdický – Indy nedávno jedna zablokovala vchod domů a nechtěla ji nechat projít :-)))

        1. Ajo!!!!!!!!!!!!!! To máš pravdu, předsedkyně!! My máme vlastně žábu!!

          Houbyyy, fakt žába Indíru do ouzkejch dostala? 🙂

          1. Vona byla vobří. Ropucha. A možná si jen čokel prodloužil obhlídku pozemku, ale klidně bych tomu věřila. Ježci ji takhle dřívávějc zatarasili ústup z terasy a čokel tam musel řvát strachy. Teď už je mazák a s ježkama si tyká, ale žába, to je zas něco jinýho. Já se jí taky nejprv lekla, bála jsem se, že tam Indy zase něco vybl…, to bylo při její žaludeční indispozici. A žába hérečka tam pózovala dlouho, nechala se natáčet, než odkráčela.

  3. ….A žába hérečka tam pózovala dlouho, nechala se natáčet, než odkráčela…..

    😀 😀 taky jsme měli na chalupě takovouhle socializovanou ropuchu. Pojmenovala jsem ji Bára.Bydlela s námi do tý doby, než se nastěhovala Taliprdnice 😀 . Jeden večer se k nám připlouhala s hubou plnou pěny a se sjetýma očima a od tý doby jsme Báru neviděli 🙁

    Možná žába hérečka čekala na večeři pro návštěvu? 😀

    1. Hele a víš že je to možný? Zbytky z misky po Indě na trávníku vyžírá kdekdo (ježci, kočky, slimejši), takže proč ne ropucha. A jak pro Indy bylo zrovna ten týden žrádlo sprostý slovo, tak se žádný zbytky nevyskytly. A věřim, že tahle potvora by si kousínek hovězího líbit nechala.

      1. No to si piš! Chudera malá, čekala na příděl a vy nic, takhle zklamat vzácnou návštěvu 😀

        1. Však nám taky ukázala, co si o tom myslí. Když se večeře neobjevila, tak popolezla na trávník a vyrobila obří louži :-)))

          1. Louži? No to se jí ale nediv, když musela ten hlad přepít, víš, že se říká, že hlad je jenom maskovaná žízeň? No tak si musela pomoct takhle a pak to neudržela 😀

  4. to je srandovní se žábou:-))))
    u mě je zajimavý,že jak jsem všechny svý psy učila cviky z tance,
    tak poklonu jsem nikdy žádnýho nenaučila,jen u Žeryka to používám v rámci rehabilitačních cviků-jako otočky,packy,kroky,couvej+poklona a obíhání koolem těla-
    taková sestava cviků co u něj považuju za nutnost dělat nějak pravidelně kvůli jejich potroblýmu aportování-ale dělá to s pamlskem a podržením-na povel to neumí
    Bettynu s Maxem jsem to nikdy ani neučila-přišlo mě to složitý-
    jako,že lehni-a poklona,že je to podobný,a nechtělo se mě s tím babrat-Bettynu jsem nikdy neučila vstan třeba…-ani nevím, proč…
    Maxe jo,ji ne…
    jo vlastně vím,ona,když se na ni šáhlo,tak měla tendnce si lehat,na záda a nazdar-takže sedni/lehni,chůze,+další cviky z tance na pamlsek,ale u vstan bych jui musela ždibíček přidržet pod bříškem aby,než se zvednu,aby si hned ze vstan nesedla-to mi dělaly všichni mí malý psy-vstááán,vstaly,a jak jsem se zvedla,narovnala,tak už si sedly,takže tam jsem vždycky musela přidržovat pod bříškem,aby si hned nesedla-vstan a hend sedni,
    a u Bettyny se mě s tím nechtělo piplat-chytnu pod břichem a ona bude házet záda…
    -ale natoč Bubinků jak dělá žábu jooo?

    1. ano prosím, Bubrdle je při žábě velmi srandovní. A………. tak mi došlo, že pokud je to něco, co třeba vychází z minulosti, že jí tahle blbinka může dělat dobře na duši, proto to tak je. Že tak má ve svým novým doma kousek toho starýho, něco co zná, co ráda dělala a co jí těší 🙂

      Pokusím se někdy natočit, ale neslibuju nic. Jsem hrozná.

      Ad ta poklona – abys nemusela při tom cviku používat manipulaci, na to je fajn klikr či princip klikru. Že to buď zachytíš a nebo to rozfázuješ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..