Sem jela na veterinu

A nakonec z toho byl vlastně docela fajn vejlet.

Zas se mi uďál ten můj kožoproblém a tak , že mě nechají rozebrat. Sem se trochu bála, aby mě pak zas uměli sestavit dohromady, ale dobrý. Trochu se ve mně porejpala pani dochtorka a probrala s pánikama kde co, od úplnýho začátku. Mě todle nezajímalo, zajímaly mě ty vodměny, co tam měla pani dochtorka a taky pánčička , co měla v kapce.

Ale helejte voslnila sem. Ostatně jako dycky, že jo. Oslnila sem tím, že když se mi chtěla dívat pani dochtorka na břicho, stačilo, že pánčička řekla : “Vokaž pupik Taliprtko, vokaž pupik.”, a že abysem ležela úpa f klidu jako, tak mě ešče zastřelila, což znamená, lež a dělej cíplýho psa. Páááni dochtorka byla pobavená, pochválila mi pupik a pak se ve mě teda trošku šťourala. A to sem zase voslňovala, protože sem byla nejklidnější pacoška a taky nejtrpělivější. 

No a todle šécko, jak hezky sem se chovala, z toho byl úplně hyn pánik. Jako by mě neznal, ne? 😀  😀 😀 . A taky byl hyn z toho, jak hezky sem se chovala obecně, když jsme šli od auta k dochtorový, když jsme šli zpátky………. a proto pánčička rozhodla, že zasluhuju vodměnu. 

No ale teda to vona je přehodná totiž. Vona to tak krásně vymyslela. Ponejprf nalákala pánika, že se zajede cestou zpátky k pumpě, kde si dávají s pánčičkou občas ráno cestou do prasé kávičku a kde jsou už jako doma a fšicí je tam znají. A když to přivítal, tak mu posléze, když jsme vystupovali z auta sdělila, že na kafe dem fšicí. Trošánek protáhnul gezichta, páč von jako se mnou nerad do společnosti, protože mě má za hovado, ale neměl šanci jako . Prej si to mocinky moc zasloužim. 

Souhlasim do puntiku.

Šly jsme s pánčičkou napřed. A!! To bylo to zásadní. Helejte, vona je sice na mě jako metr, ale…. víte co vona mi vobjednala??? Celou velkou  – enem pro mě!!! – mřížku se šunkou a sejrem. A to já miluju takovýdle věci. Pečivo a ešče plněný!!! To je delikatéza převeliká! Pánik by mi nikdá nic takovýho nedopřál. A to ani kdybych se nechala rozřezat za živa 😀 . Pani pumpařka ze mě byla úplně unešená, mudlala mě a vítala jako starou známou! A že když sem tak krásná, hodná  a statečná, tak mi ešče šoupla sůši karamelový. Oj, to je taky převeliká dobrůtečka. I pro mě chtěla tu mřížku ohřát v mikrovlnce. To ale nebylo třeba,hlavní bylo, abych to mohla už sežrat. Dostala jsem to dokonce na papírový tácku naservírovaný. Jasně, nejsem přece primitýfka, že ne? A tak sem si naládovala ten svůj flekatej pupik, co sem ho vokázala pani dochtorce. Takle, takle vypadá ščestí – když dostanete něco dobrýho k žrádlu. To vám pak ani neva, že do vás šťourali. 

Pak sem byla krapítek rozverná teda, to jako jo, tak mě musela pánčička upozornit, že když se budu chovat jako kterýno, půjdu z kola ven. A to sem nechtěla, tak sem si lehnula na zem a čekala na další sůšu. Ta přišla teda až na konci, páč pánici pili kafe a taky nechtěli, abysem tam radostně rotovala. Já dycky radostně rotuju, když je naděje, že dostanu žrádlo. Tož mi tu poslední karamelovou sůšu dala pánčička, až když sem skočila do kufru auta a jelo se dom.

No helejte, to byl supr vejlet v podstatě 😀 a já pak doma mohla ostatnim vyprávět, co šécko sem to sežrala a kde sem byla a voni čuměli a záviděli.  Teda takle, hlavně Bubrdle záviděla, páč ta má taky žrádlo jako životní metu. Rumouše zajímalo hlavně kde sem byla a co sem dělala a pak taky, ešivá bychom některý věci nemohli dělat spolu.

Nemohli.

Dostal do držky a šlo se spát.  🙂

17 komentářů u „Sem jela na veterinu

  1. Tak Talinko,já to přečtu Trixi,páč ji museli na vet nést,prý ječela jak sirény ve středu.Ale teď je vidět že se jí ulevilo,ani stehy neblemcá,ještě kdyby tak neměla to ADHD.

  2. Tali je v tomhle výborná, ale před tou kastrací s pyometrou taky nebyla úplně v pohodě, nevyváděla teda, to ne, ale byla silně proti, aby si jí tam nechávali.
    ADHD – pokud by někdo vynalezl lék – koupím rovnou celej vagón 😀

    Supr, že si to Trixa neblemcá! To je výborný, výborný, výborný. A že se jí ulevilo, se nedivím, chudínka. Tali teda hned po tý operaci úplně cajk nebyla, přeci jen pyometra, ale tak třetí den už to bylo výrazně lepší.

    1. To právě bylo asi super,že tam ten zánět nebyl.V pátek byla taková klidnoučká,ale v sobotu kdybysme jí nechali tak už zase lítala.Ale ten obvaz fakt nechala až do neděle,i ted to má dobrý.Tak snad bude OK.

      1. Jo to bylo supr. Já byla překvapená, nebo překvapená, překvapená… asi vlastně ani ne, co že ti psi kolikrát vydržej, že na sobě nedají nic vidět, že jim je zle. Když si předstvím, že s Tali jsme byli v podstatě hned a neměla to rozjetý, a bylo to ráno před operací vidět a slyšet, jak jí je zle (a to ona je tvrďák), tak jak pak musí být těm fenám, který tam přijdou později, říkal doktor že tam je třeba děloha velikosti tlačenky!!! A to je v normálním stavu velikosti tlustý tkaničky od bot.
        Ať se Trixa drží a dobře srůstá.

  3. Petro, máš Tali krásně naučenou. To obdivuju, jak se nechala vyšetřit, Arinka měla z veteriny stres, a vždycky to byl boj. Hlavně, když měla hematom na uchu a pan doktor na nás ječel, ať netřepe hlavou, to bylo výživné. Emma zatím nemá zkušenost, očkování se nepočítá, ale dávám si závazek, že ji budu muset naučit, aby se nechala ošetřit…

    1. Asteris, tohle není moje zásluha, to je její statečnost a nastavení. Ano já jsem ji naučila manipulaci, ale tak jako se dokáže na veterině chovat ona, tak se třeba ani Ešus, ani Rumíček , ani Murphy nechovali. Murphy jasný, tam jsem věděla prt, takže to bylo smykem dovnitř – smykem ven. Ešátor už byla jiná liga ve vědomostech, ale po prvním blbým bodanci ATB, který vet blbě píchnul, takže ho to echt bolelo ze sebe udělal dřevěnýho pejska a upadnul na bok a tam zůstal ležet 😀 😀 (prooomiiiň Ešíšku miláčku, ale dodneška mě to rozesměje, hnusná jsem, já vím) a pak už to nebylo k veterináři na společenskou. už měl obavy. Nebylo to hrozný, ale v klidu taky nebyl. Dokázal ale jít dát transfúzi svojí mamince, která potřebovala dva pytlíky krve. To jsem mu vysvětlila, že musíme a on to vydržel. Stejně tak vydržel, když si tehdy rozříznul tu nohu v polích, že se mu v tom rejpala dochtorka a pokoušela se to sletovat, pak nakonec stejně se musel uspat a operovalo se. Převazy už ale byly blbý, nejhorší prej bylo ze všeho to pudrování, to trpěl strašně 😀 😀
      Rumíček taky byl učenej, ale taky po nějakých těch zkušenostech není takhle v klidu, rád by prchnul . Tali ne, ta se odevzdá a drží.
      Ošetřování máme jako domácí cvičení. Koukáme se na žuby, uši, očička, na gule a frndu, na pupik a cecíky. Tlapátka a ocásek. šécičko to prohlídneme, celýho pejska.

  4. Vzdělaná dáma, jištěná členy smečky, se umí přirozeně pohybovat v jakémkoli prostředí.
    Pochyboval o tom snad někdo?
    Krasavice aerodynamická umí překvapit.

    1. No já ne, pánik čučel 😀 . Ale nedivím se mu, kopýtko naše pošahaný – není to u ní standardní chování.

  5. Talinko, je tuze pekny, ze se obcas umis chovat slusne. 🙂 At se ti kozni hnusaci ztratej, psychika porovna, bud svy smecce vyrovnanym a nenarocným clenem. 🙂
    P.S. Esusova, vnimnula si v emilovi preposlany zadky?

    1. Jo, byla fakt naprosto normální a úžasná. To si pak člověk vyloženě užívá.
      Zrovinka dneska dorazil Calming, huž sem jí prdla dva.

      Fifijová, zadky jsem nějak zazdila, koukám. Mám to teď trošku víc rozběhaný. DÍKY ZA UPOZORNĚNÍ, SNAD TAM ZÍTRA STIHNU VLÍTNOUT A PŘIPRAVIT SI TO.

  6. A vidis naky zmeny? Ale ono to chce cas u damy flekaty asik. Kdy ty nemas neco rozbehanyho? 😀

    1. No ona byla dneska vůbec sama od sebe nějako fajn. A já blbec jí to dala na noc. No jsem já normální? 🙁
      Když on ten Tvůj emil – jak jsem teď koukala, přišel v době kdy jsem se byla rozloučit s Abyt a pak jsem si povídaly emilově v téhle souvislosti s Louk a….a , tak jsem to nějak hrubě nevnímnula, promiň . A ještě jednou díky.

  7. Za co se omlouvas, simte neblbni. Proto jsem te na to upozornila, bylo mi jasny, zes toho mela ten den azaz… A mazej spat. 🙂

    1. Dík. No šla jsem spát – v půl jedenáctý, ale nakonec jsem usnula v půl dvanáctý 🙁

  8. Petro, jak se má Louk? Pamatuju se, že měla Jessfígla a ještě jednoho pesana a přestěhovala se do chatky ve svahu na Labem…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..