Bubrdle odbojářka

😀

No fakt jako, Bubrdle se dala na dráhu odbojářky. A to ve vztahu k Brtníkovi. Musím se jim smát. Voběma.

Sedíme třeba u kafe, psi jsou přišlí z venku a mají chvíli pobytovat na pelíšku, aby tam doopadal bordel, který se v tomto počasí nedaří vždy celkově odstranit. Než přišli domů, byla jim venku věnována veškerá pozornost – spešl. když jsou venku se mnou. Takže se jim nic nestane, když se jim chvíli nebudeme věnovat a budeme se věnovat sobě a chvilce klidu u kafe. No ………………. jenže….Bubrdle…..opět jsme u toho, že čert  a Bubrdle, stejně jak kdysi Bubi, prostě nikdá nespí. A taky se velmi těžce smiřuje s tím, že by měla nějaký úplně časově neohraničený úsek pobývati na pelíšku. 

Takže se tak v půlce kafe zvedne a že by jako do společnosti. Mně osobně by to v podstatě až tak nevadilo, když se kolem budou ohaři hlemejždit, neb je jasný, že svým počinem Bubrdle rozbije poklidné podřimování na pelíšcích, páč když může vona, tak proč ne já, že jo. Ale chápu, že Brtnik by občas rád, po pracovním dni plným povinností, měl chvilku tichého, klidného klidu, kdy nikdo nebude nedočkavě stepovat, kdy ho podrbou, nikdo se na něj nebude sápat, nikdo nebude poletovat po prostoru s plyšounem a cpát mu ho pak osliznutýho do klína. Chápu to. Takže nezasahuji a nechám to zcela v jeho kompetenci. 

Donedávna to mělo stále stejný scénář. Zvedne se Bubrdle, udělá ťap-ťap po podlaze. To zvedne Brtnika, otočí se na ni a bez hlesu vokáze krutopřísně rukou na pelíšek. Případně přidá hlasovou navigaci v intenzitě odpovídající délce vzdálenosti Bubrdle od jejího pelíšku a tomu jak moc zaťatě ona dotyčná stojí, předstírá ohluchnutí a odmítá uposlechnout 😀 😀 . Navigace, ať už gestem, či hlasem posléze navrátí Bubrdli do pelíšku. Načučernou Bubrdli, abych byla přesnější.

Od tohoto týdne máme novinku. 

Průběh stejný,  závěr Bubrdle “apgrejdovala” neboli značně posunula do jiný úrovně. Byla odkázána na pelíšek s dovětkem, že už toho má Brtnik dost. A….. eeeevidentně jako nebyl sám.  😀 😀 . Bubrdlína zacouvala na svůj pelíšek s takovým ale komentářem, že jsem se musela hrozně smát. Pochopitelně potichu a pro jistotu jsem se fakt otočila, abych nepůsobila nevýchovně rušivě. Bylo zcela evidentní, co si naše rezatá odbojářka myslí o svém – teď již tedy bývalém guru /neb někdo, kdo se takto neuctivě chová k dámě v letech, je zkrátka jen křupan a nezdvořák a není záhodno s ním ztrácet čas/. 

Držkovala Bubrdle slušně. I když ty první komentáře byly spíš tak jako testovací, nesmělý, ale teď už to rozjela v takovým stylu, že opravdu není pochyb, co si o Brtníkovi myslí.

No a to si představte, že si ondynoj Brtnik dovolil ale takovou nehoráznost, že si to vůbec nedovedete představit. 

Bubrdle je …………….. nebudeme si to zastírat……….prase obecný. Hovnožroutský. To jako především nutno podotknout. A proto tím spíš nechcete, aby tím svým čumesem prasátka obecnýho hovnoužroutskýho šmejdila po stole. Tudíž, když se jednoho dne takhle zvedla a v nestřeženém – tedy Brtníkem nestřeženém – okamžiku napochodovala ke stolu, kam strčila ten svůj šňupák nenechavej, dočkala se od Brtnika lehkýho plesknutí a vykázání do patřičných mezí.

Netušili byste čeho se posléze dočkal Brtnik. Bábrdle ho poslala taky kamsi, leč ne tam,  kam předtím poslal on ji  😀 😀 Pelíšek to teda nebyl. Ozval se tak, ale tak nas……čtvanej komentář té křehké staré psí duše, že to byste si teda za rámeček nedali. Ani Brtnik si ho nedal. Místo toho vykulil voči a nejdřív na ni nevěřícně zíral, pak už jen zíral na její záď, kterážto se uraženě vzdalovala, když před tím ještě stihla na něj hodit tak výmluvnej pohled, že i kdyby do té doby váhal nad tím, co si o tom celým má myslet, tak teď už mu to muselo být víc, než jasný 😀 

Já se musela otočit a zahlodnout se do dřevěnýho parapetu, který už máme nově nainstalovaný u okna a zuby se ho držet, abych se fakt nesmála nahlas. Stejně to nebylo moc platný, páč mě odbrzdil Brtnik se svým dotazem – “No viděla si toOO?” 😀 😀 😀  Jo, viděla. A nejen to,  taky slyšela 😀 😀 . 

Pomoooooooooooooooct, škoda, škoděnka veliká, že opravdu tohle člověk nenatočí.  Nasejřená a uražená nebohá Bubrdle si pak odcházela pryč a odbojně si brblala  pod fousy. Zda oprávněně – páč co si to jako dovoluje??, nebo neoprávněně – páč prasnice je ona veliká, to psí bůh Sirius suď . Každopádně já se bavila a my si musíme zvyknout, že máme doma psa s vlastními názory na věc  😀 😀 .

10 komentářů u „Bubrdle odbojářka

  1. Řehtám se na celou tramvaj, u příštího kafe mobil v pohotovosti a natočit!
    A vůbec, to máte za to, že máte feny. To je fakt jinej živočišnej druh 😀

    1. Teď teda nevim, jak si myslela ten jinej živočišnej druh. My teď máme fenu po dvou psech, a je rozhodně nejposlušnější, nejvnímavější. Ale taky nejukecanější, to jo. Ale nic sprostýho z ní myslim nepadá, spíš si většinou stěžuje. Že sme pomalý, nechápavý apod.

      1. No jo, když já – a Petrs01 asi taky – si spíš rozumím s těma hošíčkama. A pořád říkám, že ten, kdo tvrdí, že pro začátečníka je vhodná fena, totálně ulítnul. Neb fena vždycky bude zkoušet, ešivá by to nešlo udělat nějak po jejím 😀

        1. Feny to maj v hlavě jinak než psi. Ne hůř nebo líp, prostě jinak. V něčem jsou tvárnější, v něčem obtížnější. Prostě dámy 😀

          1. Feny jsou “sviňuchy manipůlatívní”. A Bubrdle je ftipná.

        2. Hele tak naše Inda by byla naprosto vhodná pro začátečníka, oproti tomu Alex na nás naprosto kašlal a nezkoušel, jestli by to nešlo udělat po jeho. On to prostě po svým udělal bez jakýkoli diskuze. Kdežto s Indou se diskutovat dá, ale je to po těch letech takový jako rozumný – když je čas, tak ji nechám přemluvit mě na jinej směr vycházky, a když naopak v lese někam moc nechce, tak jí věřim, že pro to má důvod (divočáci).

          1. Já prostě to nějak líp fakt umím s těma samečkama. Obecně. Myslím si, že je to v nastavení člověka, asi ne tak ve psech, ale prostě v člověku to je.

    2. Jo souhlasím. Zcela jinej živočišnej druh 😀 😀
      Ona je u toho ešče navíc hrozně otomilá – když se to teda netýká mě, že jo 😀 😀

  2. To jste její!
    Stojíte jí za komentář a nebojí se. Jak dítko v bezpečné rodině. Čím se má lépe a je mu nasloucháno, tím více se projevuje.:)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..