Kuldůra za šécky prachy

Bez nadsázky, protože takhle fajn strávenej večír je víc, než prachy.

Po předvánočním setkání s panem Šmoldasem jsme se rozhodli – kupodivu jednomyslně 😮 , že bychom mohli, když to máme takhle za humny, vyrazit někdy zase. A ještě v předsálí , než jsme si vyzvedli kabáty, jsme prozkoumali program a zjistili, že hned v lednu tu bude představení s názvem Prachy!!!  . V hlavní roli Ondra Vetchý a Vanda Hybnerová. Oba máme rádi, Ondry Vetchýho si vážím pro jeho životní postoj a názory, které mám nastavenÝ stejně a člověk má jistotu, že nebude hrát v něčem blbým. Takže jo, obratem jsme si koupili lístky a třicátýho v pondělí večer bylo jasný, co budeme dělat.

Já po příjezdu z prasé vytáhla ohaříky za humna a vyslala Brtnika pro dříví, co jsme koupili a co máme složený za vesnicí nad námi. PřIjeli jsme totiž dřív, a tak měl prostor stihnout to naložit za světla. Dokonce stihnul dvě fůry. Dřeva nejni nikdá dost a já před časem sehnala další zdroj za dobrý peníz, tak to teď Brtnik stahuje vozejkem do Domečku.

Bylo hnusně – fučelo a tak ani ohaříci neprotestovali – zvlášť po víkendu, kdy zábavy a aktivit bylo habakůk – že se jde domů dřív. Hópla jsem si do kópelkY umejt makovici, připravila večeři a všechno v poklidu běželo. Najedli jsme se, v poklidu vypravili, v poklidu vyjeli, v poklidu jeli a když jsme tak v poklidu vyjížděli z lesů, zeptal se mě Brtnik poklidně, zda mám lístky.

????????????????????????????????????????????????…….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!L!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A bylo po klidu, smykem otočka a šup dolů do údolí. “No to snad  není možný, jaká já sem krafka!” Lála jsem si. Ovšem v reálu značně důraznějš, než tady píšu, to je vám asi jasný. Veškerej poklid zvostal v tý poslední zatáčce a my se snažili – teda hlavně Brtnik se snažil -neztrácet drahocený minuty. Já se snažila moc nebát, protože počasí, podmínky a sklon vozovky spolu se serpentýnama k nám, netvořily ideální kombinaci pro takhovouhle jízdu. Kdyby ešče prase nějaký přes cestu….. 😀 . Brtnik zastavil, já vylítla, vběhla do Domečku, popadla lístky a letěla zpátky. V tom počasí dostal účes na frak tak, že jsem si tu hlavu ani asi mejt nemusela 😀 . Řítili jsme se zase nahoru, a já se zoufale snažila brzdit minutovou ručičku. 

Od auta jsme do dívadla běželi. Jak dopadne účes už bylo nepodstatný 😀  . Dolítli jsme na místo a tam fronta jako blásen na uložení věcí do šatny. Tomu jsme se chtěli taky vyhnout. Ale hlavně jsem chtěla, aby to bylo v klídku a ne, že si budu nervozitou vohryzávat hlavu, ešivá to stihneme, nebo ne. 

Stihli, přesně se třetím zazvoněním jsme usedli na svoje místa. A ftipný bylo, že po mojí pravici seděla Brtnikova kolegyně se svým manželem a po Brtníkově levici moje kolegyně se svým manželem. Svět je prostě malej. Další Brtníkovu kolegyni jsme potkali předtím u šatny. Svět je malinkej. V New Bubu to zkrátka žije a hlavně v New Bubu vedou tu kuldůru dobře. Protože tohle představení bylo a je velmi, velmi, velmi vyvedený.

Však taky bylo narváno. I museli nějaký židličky přidávat, aby se fšicí zájemci vešli. A nedivím se, opravdu recenze nelhaly. Bavili jsme se od začátku do konce. Já si dokonce i poplakala a měla co dělat, abych tam nehejkala smíchy. Výkony Vandy Hybnerový a Ondry Vetchýho byly excelentní. Stejně tak všech ostatních. Brtnik seděl celou dobu s hubou kolem celý hlavy a mně lítala voda z vočí, jak jsem se smála.  O přestávce jsme si zašli do báru na džus a sedli si chvíli tam.  To se mi líbí moc, že tady mají dívadlo s bárem. A taky těma chlebíčkama výbornejma. Ty jsem pro tentokrát nechala ladem, páč jsem  měla pupek narvanej večeří a snažím se trošku krotit, abych jako nemusela kupovat nový voblečení, když hrozí, že do starýho se fakt už nevendu. Doba je napnutá, musim spořit 😀 . Abych se tak držela tématu, když tady máme na tom dívadle, to téma peněz, že jo.

A že to téma bylo výživný. Zajímalo by mě moc, kolik z toho byla improvizace. Představení už běží hodně dlouho, tak předpokládám, že si to za ty roky herci upravili už i k obrazu svému. Každopádně fakt výborný. Kdybyste se někdo rozhodoval, že máte chuť na trochu tý kuldůry a zrovinka se tohle vyskytovalo někde kolem vás, páč to rozhodně nehrajou jen v Prahé v Divadle Palace, ale jezdí s tím /a to je mocinky moc dobře/ i po republice, tak vážně neváhejte a dopřejte si to.

https://www.divadlopalace.cz/cz/prachy-/92/

Nás to tak rozhicovalo, že jsme si hned vyhlídli další představení, který tady budou hrát a už máme koupený i lístky. Což je ftipný, nikdá jsme nebyli tolikatě v dívadle, když jsme bydleli v Prahé, jako teď, když jsou z nás buráci. Co mají navíc furt něco na práci. Ale….zase…po práci legraci, že jo, tak si ji dopřáváme.

Když jsme přijeli domů, ohaříci nadšený, že už konečně nejsou opuštěný 😀 . Kašpaři jedni! Vzhledem k tomu, že představení začínalo v sedm, byli jsme doma relativně brzo, takže rozhodně netrpěli. A já s nima došla ven a pak měla ještě fůru času si s nima trošku před spaním hrát. Resp. se prát. Rvali jsme se o plyšouny a honili si kolem ostrůvku v kůchni. Vyloženě dokonalý zakončení báječnýho večera plnýho smíchu.  🙂

6 komentářů u „Kuldůra za šécky prachy

  1. Ondra Vetchý je (za mne) výborný herec a slušný člověk s nebetyčným morálním kreditem. Při rozhodování jít či nejít jsem nakonec šla odvolit i kvůli němu, nakolik jeho úsudku a inteligenci důvěřuji. Povídal, že se s generálem znají dlouhá léta a že je to čestný a slušný člověk….tak jestliže to řekl OV, nebylo co řešit. 🙂 Si dělám srandu, ale jeho názor byl velmi silným argumentem na misce mých nerozhodných vah. No uvidíme….

    Jinak kamarádi Ondry Vetchého upozorňují všechny výletníky, tůristy a houbaře, ať si v lese při svačině hlídají své pití a nepokládají ho do trávy. Stává se totiž, že se odněkud vynoří Ondra Vetchý, posbírá všechny petky a zase zmizí.
    Ekolog. 🙂 já ho miluju, magora. 🙂

    1. Taky ho miluju. 🙂 (A vždycky, když se potkám s nějakou nepravostí, tak si říkám, sakra, proč nejsem chlap, nemám svaly a sílu a odhodlání s tím zatočit, jako Ondra Vetchý. Taky bych byla ten, kdo nutí idiota, co pokácel popelnice to uklidit atd. )A při četbě toho, co říkal o Petru Pavlovi jsem si vzpomněla právě na Tebe. Nechtěla jsem sem ten odkaz dávat, aby to nevypadalo, že Tě chci přesvědčovat. Četla jsem teď někde článek, že volbou PP byl člověk zmanipulovanej a hrozně jsem se rozlítila, protože nepotřebuju, aby mě někdo manipuloval, o tom pánovi jsem věděla už x let zpátky, kdy se ještě vůbec o žádným prezidentování nemluvilo, vrátil se tehdy tuším z té mise. A když pak začal mluvit o tom, že by třeba…. říkala jsem si já, že by to bylo fajn. No tak doufejme, že se nenechá doběhnout prezidentováním a bude pořád stát nohama na zemi.

  2. Ještě jsem si vzpomněla.
    Už je to dávno, co v jednom rozhovoru Ondřej Vetchý popisoval situaci, kdy za ním po představení přišla starší dáma a mluvili spolu o roli. OV ztvárňoval konkrétního malíře, kterého ta paní v mládí znala a byla velmi překvapená jak věrně vystihl pohyby gesta chůzi a to všechno bez možnosti dohledat nějaké podklady. Ondřej studoval umělcův životopis a do postavy se vcítil tak, že zkrátka malíře na jevišti nehrál, ale jím skutečně byl (oblíbené klišé divadelních kritiků). Říkal, že bylo nesmírně vysilující se takhle každý večer převtělit, až si myslel, že z toho umře.
    K překvapení staré paní, dokonce popisoval situace a věci, které nikdo cizí znát nemohl a které on svým vnitřním zrakem viděl.
    Bomba, co.

    1. No to teda, fakt bomba. Se napojil asi hodně. A tak on působí, jako vnímavej člověk, takže co se člověk vlastně asi diví.
      Vím, že některý role pro některý herce jsou hodně náročný a člověk si to asi neumí představit. Něco jinýho je to asi točit, protože tam je to přeci jen kouskovaný – i když i tak jsou role, do kterejch už by se herci neradi vraceli, ale na divadle to má člověk v jednom tahu a když opravdu hraje a je v tý roli, tak se pak blbě vyskakuje ven, do vlastního.

  3. Taky mám ráda Vetchého, jako herce i jako člověka.
    A co se týče našeho nového pana prezidenta, mně se líbilo, že se za něj postavil kníže Schwanzeberg a taky Fischer, kterého jsem volila v prvním kole.

    A divadlo živjě je fakt skvělý, myluju to.
    Těším se na Šmoldáska a spol 24.2.

    1. Joo, to se těš, prima akcička.

      Já jsem ráda, že konečně máme hlavu státu a ne Flašku becherovky nebo Baviče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..