Hádej, hádej hadači – díl 95.

Máme malý výročíčko,  hádanky se dožili devadesátpětky. Tak dneska sem vymyslela novinku!

Inšpirovala mě Sokol, která mi poslala trochu mozko a očo trénování. Takže jsem sedla a jedno taky vyrobila. Zatím jen jeden a snadnej. Na jednom z obrázků je chyba, najdete ji? Pokud ano, nechte si to pro sebe a napište enem, že víte, aby mohli hádat fšicí . Já sem pak dám řešení a můžete do komentářů napsat, zda jste to měli – či měly správně. A dejte vědít, zda se tohle hádání líbí a zda mám udělat další a těžší třebas. Mě tyhle věci baví, nevím zda ostatní taky.

 

 

28 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 95.

  1. Tak úplně na první dobrou ne, do očí to nepraštilo. Pak jsem přepočítala očíčka a nožičky… A pak jsem to našla 😀

    1. 🙂 tak fajn, že to není vidět hnedle z první. Já jak jsem to vytvářela, tak i s odstupem mi na to hned padly oči, tak jsem si říkala, ešivá, to nejni úplná pitomost. Postup mívám stejný 😀

  2. Taky mám. Takový hezky odpočinkový – jak píše Petrs01, tak jsem nejdřív přepočítala tlapičky a pak mě to už praštilo. Krásný víkend všem!

    1. Dík, jsem ráda, že se nápad líbil.
      (pro mě vymyslet jeho realizaci byla šichta teda 😀 )

  3. Našláááá … i já!
    Ahój Uno 🙂 Jdu zamíchat omáčku a dát si nakládanou okurčičku.
    Asi tě takhle “vtipně” zlobí vícero fandů Brideget J.
    Ale to já jen abych dostála pověsti, že su mlsná huba a do všeho přimontuju žrádlo. 🙂
    Fajně je tu, že?

    1. Zlatko, to je hláška z filmu Deník Bridget Jonesové. Na Díkuvzdání připravovali krocana na kari a Una pasírovala omáčku (bo žmolky) a všem hostům nabízeli nakládané okurčičky na párátku jako jednohubky. To víš, angláni.
      Já dělám na pozdní oběd zelňáky. Bramborové placky se zelím. Ach jo, to zase bude “vůně” a čmoudu po celým baráku, ale mám na ně chuť už nejmíň měsíc. 🙂

      1. Nojo,budu na to muset někdy kouknout😂Tak zelňáky jsou u nás něco jiného a ty dělat nemůžem,páč se snažím zhubnout a jsemli v jejich blízkosti jsem schopná sníst dva plechy.Tak zas nic.😁🤓

  4. Přepočítávala jsem očička, ouška, tlapky, ocásky…
    Petra by psu neublížila ani na obrázku. 🙂

  5. Nasli, radcove, nasi! 🙂 Ale taky mi to chvilku dalo, bezva napad.
    Ja mam nalozeny kridylka na medu, to zase bude obzerstvo.

  6. Dneska jsem udělala rozmrazeného lososa na pánvi s bramborem. A zítra NEMUSÍM VAŘIT! Protože máme oba pracovní den a na oběd půjdeme do Malešickýho pivováru. Slibujou zabijačkový menu, máme zálusk na jitrnici s lepenicí :-D.
    Ale bramborový placky se zelím znějí skvěle, to neznám :-). Recept by nebyl?

    1. Zelňáky se dělají se v různých obměnách.
      Někde z kysaného zelí, někde ze sladkokyselého, jen s moukou solí kmínem a trochou sádla se uhněte se těsto, vyválí plát a z něj vykrájené asi centimetr vysoké kolečka se pečou v troubě na plechu.
      Já vezmu tři syrové brambory, nastrouhám nahrubo, přidám hromádku vyždímaného, překrájeného kys. zelí, sůl, pepř, kmín, zapráším moukou plus vajico a homeopatickou špetku česneku. Ten máma do zelňáků nedávala. Smažím na sádle tenké placky do křupava a pak je fest vysuším papírovýma utěrkama, aby nebyly mastné.
      Dneska jsem je zase nestihla udělat a sliním jen o nich píšu. 🙂

  7. To vypadá výborně, Kuskusi, díky 🙂
    Je to v podstatě bramborák s inkorporovaným kysaným zelím.

  8. Ja takhle onehda prihodila dobrovodsky bily kysany zeli do klasickych sunkafleku (teda klasickych, mam rada matlavy, takze pridavam krom uzenyho a testovin i hodne cibule a zalivka vejce+mliko hojna). Vystartovalo to chut nekam jinam.
    Br placky ala Kuskus nekdy taky prubnu, dobrej napad.

  9. Tak jsem ráda, že fšicí tedy objevili – či spíš objevily. Tož jen pro ujištění:
    4. řada – čtvrtej Rumíček zleva – chybí mu na nosíku sněhová vločka.
    Jsem ráda, že se nápad líbil, mě tyhle věcičky, jak jsem psala, děsně baví.

    1. To je vločka?Tak dobře zas nevidím.Já myslela spíš nebeskej ptačí pozdrav.🤣🤣

      1. 😀 😀 😀 neneneee, to bych ho takhle chuderu nenechala s tím na nose 😀 😀
        Je to kus sněhu na šňupáčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..