Děkuju fšem výletníkům a…

A zároveň všechny prosím o shovívavost a strpení.

Je to teď šécko kapánek napnutý.

Přesun do novýho byl trošek komplikovaný a řekněme i náročný – včera jsem šla spát až dneska v půl druhý.

Tím pádem se asi vysvětluje, proč jsem nikomu z vás, kdož jste na mě vzpomněli, neodpověděla a nestihla vám ani zavolat.

Děkuju tímto Fifijový za krásnou brokovnici a………ty kořenky!!! Huž jsou, milá Fifijová, vystavený na okně a talíře jsem fčéra frkla do myčky. Díky, díky moc, je to šécko krásný, z kořenek měl velkou radost i Brtnik. 

Děkuju tímto Čajdě za obří pytel dingáčů – ohaříci si to včéra užili, nebo včéra?? V sobotu vlastně, já už mám v hlavě opravdu chaos. 

A děkuju tímto předefším i Petrs, která vás šécky ofotila a já se vám tak můžu smát 😀 ale hlavně mi to šécko dovezla – včetně vánočního dárku, za který tímto taky děkuju a huž ho más přichytanej pod sosnu. Dojeli chudáci, s Peťanem, aniž  by se mi dovolala. Byla jsem opravdu v jednom kole, kde je telefén, jsem nějak nehlídala, pak popadla čoklidy a mazala ven. To už bylo místo krásnýho počasí mlžný mlíko. Když jsem se vrátila, byli už fuč. Tak mě to mrzí, stihla jsem aspoň na chvilinku zavolat a poprosit jí, aby za mě poděkovala, aspoň takhle na dálku. 

Jsem totálně odpojená od netu, takže články chvilinku nebudou, když to půjde, zkusím uplichtit úpravu těch rozepsaných na mobilu, ale přiznávám se, že JE to komplikovaný a moje trpělivost odešla do věčných lovišť. 

Aby toho nebylo málo, kontejner nám rozmlátil pěkný  kus nový střešní krytiny 🙁 . A pak kontejnerista se ani neráčil, dát nám to vědět. Tak je to tetkonc šécko takový na pikaču, tož jsem taková marná a ……….. prostě tak. Vyděržájtě Pyjáňéry! 

12 komentářů u „Děkuju fšem výletníkům a…

  1. Ale to je skoda, ze ses s Petanama minula. Korenky vam vlastne budou ladit do modra a i tematicky k oknum, to me nenapadlo, jsem rada, ze se libi. 🙂 Hlavne si to vse radne vydrbej, bylo to skladovano nejakou dobu v garage. Cos uklohnila z brokny?
    Jaaak jako rozmlatil borec stresni krytinu? Zacaluje vam to, doufam.
    Preju, at se u vas vse trochu zklidni, dle popisu to zni dost silene. Pac a blemc. 🙂

    1. Polévka!

      Osmahneš nakrájenou cibulku, přidáš růžičky brokolice a hrášek (někdy dávám i špenát). Zaliješ vývarem, povaříš. Následně rozmixuješ na krém, zahustíš taveným sýrem a dochutíš parmezánem. 🙂

  2. Já mám nejraději povařený a vydlabaný střed košťálu.
    Ale z jedné brokolice je ho k uzoufání málo. 🙂 V krámu vybírám brokolice s nejdelšími “stonky” ty po uvaření rozpůlím a nožem z nich vyříznu něco jako hranolky. Sypu opraženou strouhankou a přelívám máslem. Milionkrát chutnější než chřest. Ze zbylé hromady hlaviček je pak výborná krémová polífka, do které ve finále prdnu lžicu zakysanky.

  3. Kuskusova
    Preeesne, kostaly jsou nej. Oloupu a varim, cokle i ja je milujeme. Skoda, ze nejsi bliz, kradarila jsem brokny s co nejdelsima kostalama.

  4. Fifi
    Pokaždé když jsi zmínila letošní polní pych tak jsem tu mlsně přecházela a mrčela – Fifina je dobroty přecpaná a já mám zase prd. 🙂
    Hrozně mi ten střed chutná a nejčastěji košťály vyžírám samotné hnedle po uvaření, přímo z linky. Ani tu delikatesu nepřendám na talíř. A na máslo taky málokdy dojde. 🙂

  5. No ja tu zelenou vec uz fakt nenavidela, jenze nech to tam zavorat. Udelala jsem radost (nekde asi i starost, co s ni), kdyz jsem to v taskach rozdavala. Dneska jsem zahlidla zatavenou hlavu brokny v kramu bez kostalu za pade? Des.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..