Reklama!

Voni sou přesně reklama na to, proč to udělat.

Kdo? A co?

No mopslice od Efe.  Jsou dokonalá reklama na to, proč si vzít postaršího, nebo starýho pesana v nouzi. Ani jedna z těch tří feňulí, které jsem měla možnost poznat, za sebou nemá nic hezkýho. Množírna, útulek a do doby záchrany žádný hezký život. A přitom jsou to tak božanský psi-tedy feny. Hodný, empatický, trpělivý, skromný………… a žily bůhví jak. 

A pak je vidíte, jak jsou ščastlivý, jak si do plnejch užívají ten život, co teď mají, jak milujou svou pánčičku. Jak je jim dobře. Prostě dokonalá reklama na to, že dát domov starším a starým psům, které nikdo nechce, opravdu dává smysl. Vidíte prostě koncentrovaný štěstí a lásku. To není ani přehánění, ani sladkobolnost, nebo jak to nazvat. To je skutečnost. A stojíte tam, čučíte na ty treperendy, jak se tam hlemejžděj a pobíhaj – konečně svobodný a bez útrap a máte hubu kolem celý hlavy.  

Prostě víc než profesiojounální  reklama na to, že to dává smysl, nikdo by to nedokázal vymyslet a zachytit v takovým rozsahu, jen sám život.

Jistě, člověk musí zvážit svoje možnosti, nemůže to udělat každý a taky každý, kdo se pro takový krok rozhodne musí zvážit o jakého psa se může postarat – nejen velikostí, ale i pochopitelně povahou a i pohybovými nároky, páč ne každý pes senior je pohybově nenáročný-viz naše obě Bubrdle. Musí rozhodně zvážit své finanční možnosti. I když je zde dneska možnost, jak požádat o pomoc právě u pesanů seniorů:

https://www.pesweb.cz/cz/2627.nf-psi-nadeje-podporujeme-adopce-psich-senioru

Ale – věřte mi, že nemusíte zvažovat svůj strach z toho, že vás třeba ten pejsa brzo opustí. Ona je to totiž zbytečná obava. Vím, že mi teď nevěříte. Ano, odejde rozhodně dřív, než štěně, ale za tu statečnost, že jste si řekli, že svou obavu upozadíte a dáte domov a lásku bytosti, která to nikdy nepoznala……….dostanete něco, co jste doposud neměli šanci poznat a co ten smutek, který pak přijde, víc než vykompenzuje.  Je to jiné, je to intenzivní. A i kdyby byl ten pes s vámi opravdu krátkou dobu, tak i po tu krátkou dobu budete mít možnost vidět jeho úlevu v očích, jeho lásku, to, že konečně opravdu žije, má klid a svoje doma. A až bude odcházet, bude v tom smutku jeden důležitej pocit-že ten pes neodešel sám, někde v kotci útulku, ale měl vás, vaši náruč, teplo domova a lásku.

A když vy budete stateční, tak díky tomu ten pes bude šťastný. A to rozhodně není málo. 

Měla jsem možnost to zažít s Bubinkou, mám možnost to zažívat s BubiZwei.

Já sem ještě jednou dám ty mopslí fotky, ať vidíte, že nekecám, neb zde jest hromada koncetrovanýho mopsího ščestí. Škoda, že mě nenapadlo to natočit na vídejo, to byste teprvá koukali!

 

19 komentářů u „Reklama!

  1. Krásná reklama.No já docela na ten příští rok uvažuju že bych se nechala odvézt,tady to vypadá ten spodek celkem bezbariérově.A mohla bych muchlovat.

    1. Vstup do domu bezbariérový je, pohyb v pokoji do koupelny a na wc taky, teď jen přemýšlím, jak je to se vstupem do pokoje – ve smyslu směr z chodbičky toho pokoje dál – jestli se tam lze pohybovat s vozíkem, jestli se v tom prostoru, vozík nekousne . Do chodbičky v pohodě vjedeš, nevím zda dveře pak nejsou tak, aby byl dostatek prostoru na projetí?
      Pokud to klapne, gratuluju k rozhodnutí, je tam božsky a šécky mopsle jsou boží.

      1. No právě příští rok bych něco pocitala ,já kousek s bedlema ujdu,že by to mohlo zas o fous pohybově lepčí.Právě nemůžu predbihat,ale docela se mi ta představa líbí.Hlavně je to takový komorní a psokočkový.

        1. Ujdeš?? Ujdeš??? Počkej to je novinka? Já myslela, žes čistě jen na vozidle, no to je skvělý ale!! To mám velkou radost ale!!!

          1. Jj,každý rok je to trochu lepší.Nejlíp se padá na zahradě,tam je to měkký.Doma byla třeba i ortéza,modriny nepočítám.Si zpivam ,,Svéé bedle odhazuji v dááál,,

      2. V chodbě s vozíkem v pohodě. Dveře do pokoje jsou 80, do koupelny 70, nevím, kolik má vozík. V pokojíčku by se vytáčelo blbě, ale můžeme pošoupnout postel úplně pod vokno a pak by to šlo 😉

        1. Efe to by bylo fajn.Do příštího podzimka seberu odvahu a pres léto bych viděla jak to bude se mnou vypadat.Pomuchlej za mě všecky čtyřnohý.

  2. ,Svéé bedle odhazuji v dááál,,

    ZLATKO!! TO JE TA NEJKRÁSNĚJŠÍ PÍSNIČKAAA!!! Mám opravdu radost, velkou. Já se nechtěla ptát, od té doby, co jsi tady o tom mluvila. Vím, že jsi říkala, jak pořád pracuješ na tom, aby se to zlepšovalo a tak jsem se bála, že kdyby to stagnovalo, tak abych se blbě neptala. ale tohle je supr zpráva!! GRA-TU-LU-JU!! Mocinky moc.

    1. Tak ono je to střídavě oblačno,proč to rozebírat,Kuskus taky na tom není akorát,Kimi taky ,všade je to jednou nahoru,jednou dolu.Hlavně vy co jste relativně zdraví to s tou aktivitou neprehanejte.To tvy nespani se mi vůbec nelíbí.

      1. Já vím, ale mám radost, že se to daří, píšeš, že je to každý rok o něco lepší a to je hrozně skvělý, že to nestagnuje.
        Já spím od narození na prt. Zhoršilo se mi to, když byly starosti s mámou, v práci, se ségrou, pak ještě víc, když přišla Tali a udělala nám čóro a spoustu starostí v životě. Pak se to nějak uklidnilo, v Domečku v nový ložnici se mi krásně spalo a teď po tom sajrajtu kovidím to mám někdy blbý. Navíc jsem noční tvor a vstávání ve 4:35 je krapítek náročnější pro můj organizmus.

    1. Já vím, leč popravdě, je otázka, zda bys pro něj měla s mládětem vižlíka prostor, a teď to nemyslím v tom pravým slova smyslu prostoru. Záleží na jediným – jak by to bylo u Questíka bylo s venčením a jeho učením.

        1. No jasný, to je o tom zvažování svých možností a situace, jak jsem psala. To je nezbytný. Co je zbytný se toho bát proto, že ten pes odejde značně dřív než štěně. On je ale ten čas relativní, takže já třeba za těch pár let s Bubi toho s ní zažila tolikatě moc, že se to vyrovnalo.

  3. Moc pekna reklama. 🙂
    “A až bude odcházet, bude v tom smutku jeden důležitej pocit-že ten pes neodešel sám, někde v kotci útulku, ale měl vás, vaši náruč, teplo domova a lásku.”
    Jojo, jen na to clovek musi mit opravdu naturu.

    1. No jo, Tys ale tehdy zvolila rovnou ten nejtěžší levl. To je nářez tohle udělat. A klobouk dolů. To byla opravdu krátká doba, kterou jste měli – vím, žes to věděla od začátku – nebyla to vlastně ani doba, bylo to pár dní. A za ty dny máš můj plnej obdiv.

  4. vzpomenu si na to hned jakmile po prichodu domu ucitim na chodbe znamy oder exkrementu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..