Hádej, hádej hadači – díl 76.

Když nikdo nic nepošlete, tak musim zasejc já.

Jedoduchá otázka, na kterou je možné, že znáte jednoduchou odpověď. Co je to?

33 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 76.

  1. Bude. Taženej. Pokoušela jsem se o něj asi 3x a nikdy se mi nepovedl. Dnes nad ním ale vyhraju. Momentálně sice prokrastinuju, bo třa odtáhnout pračku a vytřít chuchvalce prachu za ní a vezmu jedním vrzem i koupelnu, wc, kumbál a předsíň abych mohla natáhnout na lino vyčištěný a přes léto schovaný běhouny, jenže místo toho se obsrívám (jak by řekla máma) a raději čumím na net. No nic, trochu to pofackuju a pak du na ten štrůdl.

    Srandovní ta moje práce ve stínu aktivit Ešusky, která za stejnou dobu zbourá a postaví novou kuchyň. 🙂 🙂 🙂

    1. Kuskus
      Taženej štrudl dělám často,je to takový lepší těsto na pizzu,půl hořčicovy sklinky vlažny vody,lžička cukru,1vejce,lžička oleje,špetka soli,lžička octa,rozkvrdlat dohladka,nalit na trochu hladký mouky,míchat a pomalu přidávat hladkou mouku,az se to pomalu přestává lepit.A pak…nejlíp se to dělá na volnějším prostoru,balkon,nebo kde budeš vydírat a hlavně !!bejt v tu chvíli nas….á a s tím testem triskat do bezvědomí (těsta)trochu poprašovat,ono se ma tendenci znovu lepit.Proto ten balkon,protože mouka lítá.😁Kdyz je řádně vymlacenej bochanek(aby bylo trochu měkčí než nudlovy)necham odpočinout,i sebe,pak valim,vytahuju,těsto tenký,po upečení křupavy.

      1. 😀 😀 myslim, že ešivá si to Kuskus přečetla, už radši vodtahuje tu pračku a má uklizenej i kumbál 😀 😀

          1. Ale i tak si ji představuju, jak myslí vztekle s těstem, až mouka vyletuje voknem 😀 😀 pomooooooooooooooooooct 😀 😀 Pak se jí to těsto přilepí k ruce a udělá, jak v animáči – “bžžžžmf!”, vyletí z toho vokna taky a sebere nějakýmu protivnýmu dědkovi z hlavy klobouk a zase se s ním “bžžžžmf” vrátí do tý kůchně. A možná ho i Kuskusový nasadí rovnou na makovici.Ten klobouk 😀 a Kuskus bude vypadat jak Merička Rosůlková v Takový normální rodince 😀

  2. Ach Kuskusi………. mohu přijet na štrůdla? I kdyby nebyl vytaženej, to je fučik. A na oplátku odsunu tu pračku 😀

    Si nedělej představy jak bourám a stavím kůchňu, já jen tak přicmrndávám – jsem to psala několikrát, můžu tak akorát hrubý práce pro debila 😀

  3. Zase tak jednoduchy to teda nejni. Ze by fakt jabko? Radne vylesteny? Nebo klidne i nejaka dyne, tykva?

    Se strudlovym testem jste me pobavily. 😀 Ja mam recepis od ex tchyne, je s tim taky docela srani, ale je vybornej. Na tri sisky:
    250 ml piva! 😀
    1/2 kg hl. nebo polohr. mouky
    špetka soli
    1 kostka ztuz. tuku nastrohat
    Vsechno do sebe dukladne zahnahnat a rozvalet, vypln klasika nebo dle chuti.

  4. Tak přátelé – pravdu měla hned Zlatka. A ještě – uhádnete o kterou květinu jde?
    Já jdu do peří, nějak jsem odpadla, tak máte na přemýšlení čas do zítra 🙂

  5. To nam asi prozradi Zlatka, kdyz bere zlato. 🙂 Ja bych zase hazela tipy mimo. Hele, ale hec, rostou mi na zahrade houby. Bych mohla nafotit na pristi hadanku, co je to za druh, bude se varit? 😀 Kurna, poslete neco ty soudruzce, at mame co hadat!

    1. A neni to tulipan? Furt jsem hozena do pokojovek a fotek podzimnich rostlin. Tak aspon jeden tip jsem zkusila.

      1. Fifi,me právě napadl tulipán,protože jsme měli nejdříve žlutý a červený tulipány,pak byly za několik let všecky takhle žíhaný.🤓Ale jestli je to tohle,fakt nevím.

  6. Už se nikdy nikdy NIKDY nebudu pokoušet o tažený závin!!!
    Naprostá katastrofa. S těstem jsem se crcala, míchala a přisypávala mouku a míchala do hladka a přisypávala a míchala až bylo skoro nelepivé, mlátila s ním poctivě 100x o kuchyňskou linku, malinko opatrně podsypávala hi hi, ale mouka stejně končila až za obrazama. V pohodě, dokud jsem se nepokoušela těsto s nákladem jablíček smotat. Já blbka viděla kdesi na netu jak natírají závin po každém otočení rozpuštěným máslem a říkám si, možná, že Zlatka na máslo zapomněla a to své vymazlené, tenoučké těsto jsem rozpuštěným máslem patlala také až se celé rozesralo, potrhalo a šlo špatně zavinout. Tak jsem to vyspravovala záplatama ze zbytků odříznutých okrajů, ale náplň při pečení stejně na několika místech vytekla a připalovala se i na pečícím papíru. Ve výsledku bylo nevzhledné cosi nepoživatelné, spodek kam zatekla šťáva připálený a těsto tvrdé jak šutr. To mě tak namíchlo, že jsem upečený závin vzala a naposledy s ním jebla – do koše. Pak mi došlo, že jsem mohla vyjíst aspoň ta jablíčka. Taky oser nakrájet kilo jablek na tenoučké plátky na prťavém struhadle. Tažený už nikdy. Bóže, jak to jen ta babička dělala, já su levá jak šavla.
    Se pokorně se vrátím ke klasice z kynutého těsta. 🙂

    1. 🤣🤣🤣Kuskus,vytaham,posypu strouhankou,jemnou,máma ji lehce oprazila,na to teprve jabka,posypu cukrem,skořici,pár vloček másla,zahnu ze stran,zatocim.Hele proč nejsi blíž.Dneska jsem dělala perník,az budu dělat štrudl vyfotim.😁🤓

      1. Zlatko, prosím fotku ne. Akorát bych se zase naštvala, jaký jsem gramloň. Teď jen přečtu slovo štrůdl a mám pěnu u huby. Chvilku (rok?) bude trvat, než mě zlost přejde a zkusím to znova. Není možné, aby se jednou nepoved. 🙂 🙂

        A měla jsi pravdu, milá Ešusová, kumbál je uklizený vzorně. 🙂

        1. Kuskus
          Udělej si perník,ten de jenom zamíchá a naleje.😁A nic si z toho nedelej,já měla v baráku 4 chlapi,tak holt mám praxi🤣🤓

    2. ja vim, ze to je akorat k vzteku takove silene prace a pak to muzes vyhodit, asi jako kdyz sem se pokousela tuhle delat pernicky a padlo na to asi kilo mouky za 200kc 😀 😀 tak je mi fakt lito, ze tolik prace prislo vnivec ale hrozne sem se nasmala u toho posledniho poradnyho mrdnuti 😀

    3. Promiň drahá souputnice v nesnázích, tak koukám, že jsem to dost trefila, krom toho klobouku 😀 😀 😀 . Je to nehezký se takhle smát, já to vím, ale myslím, že si to dovolit můžu, protože přesně, ale přesně takhle by to probíhalo u mě, proto si to tak živě představuju. Já mám naopak moc ráda štrůdl z kynutýho. I proto, že právě jako gramloň /co to sakra je? nevim, ale to slovo se mi líbí 😀 / , můžu dělat jen ten. A navíc – udělám to všechno v jednom kroku a pak s náplní nechám kynout už v pekáči (aby mi to nějak někam neuteklo 😀 ) a pak už jen šoupnu do trouby a nemusím se starat. a taky mám ráda bohatou náplň a to právě kynutý těsto mi umožní, tenký bych zničila.

  7. Kuskusi, nejsi gramloň. Žádná moje kamarádka ani já neumíme taženej štrúdl. Obcházíme to kupovaným listovým těstem nebo tím pivním, jak psala nahoře Fifi. Klasicky taženej jsem zkoušela už asi třikrát, a přestože jsem v rámci přípravy sjížděla videa na YouTube, kde dělaj rakouský cukráři neuvěřitelný věci, stejně jsem výslednej těstovej obdélník měla malej a potrhanej. Chtělo by to nějakej workshop přímo s mistrem, prostě si to ohmatat pod dozorem 🙁
    Zlatka je ovšem daleko…

      1. Klidně,třeba by mi Kuskus udělala ty luxusní krůtí kostky jak je tu před časem popisovala a dělala chutě🤓

        1. Tak třebas bychom mohli na léto něco vymyslet, času na to je dost. 🙂 Přepadovka, to bys koukala 🙂

  8. Díky všem. Recept na závin z pivního těsta jsem neznala a vypadá schůdněji, než ten tažený. 🙂 Určitě vyzkouším.

  9. Zlatko Budu koukat jak sysel na nebe
    😀 😀 😀 to je božííí, to neznám!! Ale znám, jak kouká sysel – sice ne na nebe, ale nahoru a je to roztomilý. Byli jsme kdysi pod stanem na Trhovkách a tam právě syslíci byli. A já si je na učila, že když jsem udělala takovej zvuk specifickej – něco jako prruprrůůůů, tak oni za mnou přišli a já jim dala něco na zub. Pak za mnou chodily šécky děti v okolí a volaly: “Tetoooo vyvolej sysla!” 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..