Jsem tak trochu idiotka

A trochu masochistka 😀

Páč jsem v sobotu ráno, první den dovči, čistě jen z lenosti, vzala šécky tři ohaříky s sebou na nákup. Původně jsem nechtěla, chtěla jsem s nima zajít jen do úvozu, aby se ovenčili,  pak mrsknout obě dámy domů a vzít ďasa Rumoďasa s sebou nakoupit. Protože je to přece hodnej pán a s ním nebude žáden problém.

Do kapsy kalhot jsem si dala platební kartu, do druhý plátěnou tašku, abych se pak nemusela vracet do Domečku a jen obě škodilky šoupla za branku. Ohaříkům jsem dala obojky, vzala vodítka a šla. A v úvozu jsem si právě řekla, zcela lenošsky, že jako se nebudeme vracet nikdo. Že prostě půjdeme hromadně. Holky si dám na vodítka obě, nejen Bubrdli a Rumoušek vzornej pán, tam není co řešit. 

🙂

A nahoře se někdo začal smát. Ne von se nesmál, von řval smíchy.

Protože:

Ledva jsme dorazili na podestu sámošky a já se chystala uvázat Bubiškovou, vyšla ven paní s nákupem. …………. Stydim se velmi. Ta koza flekatá s sebou škubla a už byla u ní. Aspoň, že byla natolik slušná, čůza jedna, že jí nic neukradla. Skočila jsem po ní, zároveň jsem se hrozně omlouvala a pleskla jsem jí jednu svižnou, až si sedla. Tali, ne ta paní. Ta se naštěstí smála. Ale kdyby to byl někdo, kdo se psů bojí…… 🙁 Měla jsem tisíc chutí zamordovat Taliprda i sebe. Místo toho jsem jí přicvakla konečně tím vodítkem k zábradlí vedle Bubiny a Rumíčkovi nařídila, aby seděl. 

Tak to mi taky nevyšlo!!!!!!!!!!! Chápete to? Vzornej Rumouš? Se skvělým odložením??? 😮 😮 😮

A von si normálně, když jsem byla v sámošce, odešel??? Protože opodál pán z vesnice uvázal svou fenku, která se s ohaříkama zná, a šel nakoupit. A Rumouš vyrazil zcela svobodomyslně za onou fenkou. Přesně v momentě, kdy jsem vycházela ven. “To si dělá jako srandu????”Zařvala jsem jako tur. Teda turka. Až se, myslím, pán lekl a proto ten pozdrav jen tak tiše pípnul. Hele, ve mě se to vařilo jako hodně. Hodně moc. Neb tohle je hrubý porušení kázně, a ešivá se Rumouš hodlá inspirovat takhle dokonale Taliprdem, tak to mě dost jako bude vadit. 

Dojel okamžitě zpátky a dostal lehni. Co naopak nedostal, byl jeden ze tří párků, který jsem jim v sámošce v rychlosti koupila k tomu chlebu pro nás a rohlikům pro ně. Rozdělila jsem ho mezi Tali a Bubinu. Čučel jako ta sůvička z nudliček, ale to měl smolikof. Ani trochu mi ho nebylo líto. Zločince rezatýho. 

“Vás tak ještě někdy vezmu sebou!”, lála jsem jim. “Je to jen pro kýbl ostudy.” “To zas byl teda hovadskej nápad.”, lála jsem sobě.

Z podesty šli všichni těsně u nohy a já se tvářila jak bůh pomsty, abych varovala každýho, kdo se jen hne na centimetr jinam. Nechtěla jsem, aby k fence, která byla uvázaná a tím pádem v nevýhodě, kdokoliv z nich šel. Odpochodovali jsme kousek dál a tam už jsem to trochu rozvolnila. 

A o kousek dál jsem to rozvolnila ještě víc. Zkusmo jsem odcvakla Bubiškovou z vodítka a nakázala, že “Se mnou!” . Přidala jsem k tomu gesto ruky, který jsem s jejím příchodem k tomuhle povelu přidala, aby to bylo jasnější v komunikaci. A šlo se. 

Helejte a nakonec dobrý ale. Spravila jsem si tímhle rozhodnutím svou rozladěnost z toho, že jsem je, oproti původnímu rozhodnutí, vzala s sebou šécky a udělala tak chybu. Dobrý to bylo.  Ťapala hezky se mnou, žádná rebelie, nic. Kus před silnicí jsem si ji zase na to vodítko cvakla a u silnice jsem je všechny tři posedala, než přejdeme. Jelo akorát auto a nějakej maník se při pohledu na ty tři sedící ohaří sošky u silnice rozesmál . Nedivím se mu, možná jsem vypadala jak vietnamský prodejce sádrovejch trpasliků 😀 .  Ešivá mě zase naštvou, sednu si s nima takle u cesty a šécky je prodám!

P.S. – ještě, že s náma nešel Mouses, to už by úplně bylo příšerný! 😀

13 komentářů u „Jsem tak trochu idiotka

  1. No uplně je vidim, trpaslíčky. A věřim, že můžou někomu zvednout náladu. Mně taky na přechodu staví víc aut, když mám s sebou Indu, která vzorně sedí a zírá (na pamlskovník 🙂 )

    1. Jojoooo vzornopes, to je přitahovač pozornosti. V Prahé, kde jsou vyloženě chodníky poutali naši maďaři pozornost tuplem, protože sami od sebe došli a usedli i když byli napřed.

  2. Broučci asi automaticky přepnou do jinýho módu když jsou sami a ve smečce.
    To bude vrozený. 🙂 chuděra Rumíček přišel vo buřta a byl v tom nevinně. 🙂

    1. No jasně, jsou v tom všem nevinně, chuderové nebohý, ešivá bych já je ešče neměla litovat 😀 . Ne, je prostě jasný, že jak se zvýší počet, tak se rozstřelí holt i ta poslušnost. Leč na svým si trvat prostě musím, že jo.

  3. já nevím,mě to u víc psů v civilizaci přijde vždycky náročnější v tom,že když ty psi jsou v civilizaci jednou za čas-i když jsou vycvičený!!!!tak je to tam víc rozptyluje,mež kdyby tam byly denně-a tím,že jsou smečka….
    já tomu říkám-sedlák ve městě:-)
    podobně,jak,když se jde z městským psem do lesa-jednou za čas….
    a jinak já měla v každé dvojici/trojici-a ted i čtveřici jednoho psa,kterej mohl být nejvíc na volno,byl nejvíc poslušnější a nikdy by ….neodeššl od obchodu třeba…
    dřív to v dvojici býval Gero,a kdysi Killy,tady taky v dvojici a pak v trojici Gero,ten furt na volno,ostatní se hlídalo pouštění a tak…
    a ted je to z mých psů Žeryk,-toho můžu vlastně pouštět všude-nerve se,za psy nezdrhá
    vlastně,kdyby tu nebyly ty vyhlášky o volným pohybu psů,chodil by i po dědině na volno-i když-nejsou ty chodníky….
    holt Rumíček využil toho,že má nad sebou cedulku-já su nejhodnější a nejposlušnější-a šel toho využít:D:D:D:D

    1. Tak to je jasný, že když pes v tý civilizaci žije, tak ty pravidla má zažitý a střihá je coby profík. Zvlášť, když je pes sám, že jo. Já mohla třeba vstoupit do silnice a psi mi zůstali sedět na obrubníku, dokud jsem neřekla – občas jsem i zapomněla 😀 . Tady si to i vzhledem k tomu počtu psů bezpovelově nelajsnu. Te´d navíc nejezdíme ani na ty dovolený, takže jedeme pořád to samý do kola a i proto je občas takhle chci do tý naší malý civilizace brát a Rumouše beru pravidelně, aby úplně nezvličili. No a tentokrát mi to úplně jako velkokynologicky teda nevyšlo, ani trošilinek 😀

  4. jo-jak jsem psala-a nikdy by neodešl od obchodu-třeba-tak dodatek-byla jsem kdysi na víkend s kamarádem,a kamoškou po stanem-v Jihlavě-stan,kemp,2dny s Killy-kníračkou,která chodila všude!na volno,nevšímala si psů,lidí,cyklistů,zvěře,na kterou fakt nebylo třeba vodítka a na vyhlášku v BK,jsem kašlala…no a v kempu jsem ju brala sebou na záchod,kde vždy čekla,pořád,vždycky,pak ju to přestalo bavit-sundala si svatozář jak Rumíček u obchodu a šla ke stanu-beze mě…:-()
    ale byla malá,roztomilá,milá,já šla hned za ní-byla jsem tam vteřinku…
    jinak tenkrát jsme byly v ZOO,+katakomby,před ZOOhodinu uvázaná-to bych ted už neriskkla,u KATAKOMB ju hlídal vrátnej….

  5. Jj, s tím stáním na přechodu se psem mám stejnou zkušenost. Auta nás hned pouštějí. Když jdu sama, čekám dobu.

  6. A ja se Rumickovi nedivim, kdyz porad povelujes ty dve cuzy, ma narok se taky nekam odebrat. 🙂 Aby si ho taky sjela a mel to s holkama nastejno, ze si ho jako taky takhle vsimas. 🙂

    1. A jo taklenc!! Von chudínek malej musel upoutat mou pozornost! A to jsem já hlupaňa, že mi to nedošlo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..