Prosim vás

Já fakt tetkon nemám nic o čem psát a nemám prostóra dumat nad tím, co sepsat 🙁 .

Dneska jsem byla první den po nemoci v práci, pak letěla k dochtóre a následně měla dobrodrůžo, zda se dostanu domů.  Páč Brtnik měl předávací den na stavbě a to je na dlouho. Tak já musela improvízovat, aby ohaříci mohli brzo ven.

S vypětím všech sil se to stíhlo a já dojela dom v normální čas. A……………překvápko veliký. Otevřu dvéře a vyvalil se na mě mrak prachu. Pan Zednik boural strop v předsíni. A přes to, že po sobě uklidil, tak jemňooooozulinký prach ………byl fšade.

Vypustila jsem radostný ohaříky a sobě neradostně řekla….. “No…………ty kráso!” Bylo zcela evidentní, že místo toho, abych vypadla s ohařiskama ven, se pěkně zapotím. A taky jo. I proto, že jsem pracovala značně nesystematicky. Kupříkladu- podlahu nemá cenu řešit, když nemáte vyřešenej jemnej bordýlek na dveřích a hlavně na stěnách. Kde jsou na syrovo obnažený cihle. A na těch se ten jeeeeemnej prášíček drží obzvlášť dokonale. Takže zametete, vytřete a pak vám dojde, že jste naprostej i-di-ot. Protože ve své představě, honem ten bordel zlikvidovat, jste přestali přemýšlet. Takže …….znovu. Omést stěny, dveře.  A pak ještě a ještě znovu, protože i přes usilovný vymetání cihel se pak následně objeví zpropadenej, všivej, hnusnej prach. Co vás nutí kašlat. Což… po nemoci není úplně ideální. 

Leč představa, že by se v tom ohaříci pohybovali a hlavně….. ,že by se v tom pohyboval Brtnik, kterejžto stále s debilní chorobou bojuje (aby ne, když přes moje protesty musel nutně doprasé), vás donutí se do toho opřít. 

Mno….. opakovaně jsem vymetala, vytírala, vymetala, vytírala…. až to mělo jakous takous podobu. To už dom dorazil Brtnik, kterýmu jsem krutopřísně zakázala vstupovat dovnitř. Přes můj usilovný uklízecí výpad si ten kreténskej prach stále nesedl. Vykopla jsem tudíž svýho muže s ohařiskama ven a jala se znovu vytírat celej dům……… Na stopadesátejosmej pokus to konečně vyšlo. Dalo se tu dýchat a prach snad byl z nejhoršího fuč. Nedělám si iluze, že jsem to zvládla dočista do čista, ale ten humus je fuč. Než Brtnik dorazil, stihla jsem to ještě znovu pro jistotu přetřít a utřít všude prach. Na poličce v kůchni, kde stojí provizorně tydlevíze……….. byla suť. Hm…. pan Zednik to vzal fakt důkladně. Znovu jsem si zauklízela  a pak se venku, při vyplachování kýble zadívala na okno do ložnice.

Bylo otevřený. No……..ne! Jestli, když pan Zedník vyvážel ven bordel a větral celej prostor, foukal blbej vítr……….máme to v ložnici…….. Neudělalo se mi dobře…. Viděla jsem před očima tu hezky ustlanou postel, s bílým přehozem a modrobílejma kostičkovanejma polštářkama…….

Naštěstí ne, někdo mě má rád a evidentně ten vítr nefoukal, nebo aspoň ne tím směrem.  Odlehlo mi a to už konečně vzniknul prostor pro…………. jedno dobře chlazený. Myslím, že jsem si ho zasloužila. A když jsme s Brtnikem seděli na zápraží, úplně ve mě zasyčelo 🙂 .

A víte, co je nejhorší? Že v pátek jsem v tom čísle zas! Protože to se bude bourat ta horní část stropu. Asi nepudu domu! 😀

13 komentářů u „Prosim vás

    1. No šlo, enemže…. to by ten průmyslovej vysavač stavební, nesměl být v nově budovaný a zabarikádovaný kůchni. Kdybych tam otevřela, nahrnulo by se to tam šécko a to jsem právě nechtěla. Na pátek nesmím zapomenout mít ho někde při ruce.

      1. Jak si nepridelat práci.Já myslela že tohle rčení nemůže sedět víc na nikoho jiného než na mně🤓

  1. Toz o dovoleny vice kusu chlazenyho a mene casticek prachu! 🙂
    Nemusis psat, staci jen fotit. Prachovou clonu, novou kuchnu, vysmaty cokle? 🙂

    1. Tjo, to sem měla vědět fčéra večír – vyfotila bych vám stylově černou předsíň- plnou prachu z půdy vč. prachu ze škváry, co byla mezi prknama. 😀

    1. Jako tip dobrý, ale v tý předsíni není co schovávat – všechno je fuč, ale ty stěny z cihel!! No ty stojej za to a to neschováš. navíc před tímhle jemňoulinkým prachem černým, šedým nezachytitelným, neschováš nic – museli bychom zakrýt pokaždý všechno a všude.

      1. Steny prave tim jdou zakrejt taky, proste nahore a dole to prilepis tou papirovou paskou, co jde pak dobre dolu
        stejne tim muzes nahradit i chybejici dvere a tak
        muzes to tam mit stabilne nez se to dodela
        Bez toho ja bych vubec nemohla bejt. 😀

        1. Jako že to přilepim na vodrbanou cihlu a vono to bude držet? 😮 myslíš jednodenní páskou?

          edit
          muzes to tam mit stabilne nez se to dodela
          😀 😀 sem si to představila v kombinaci s ohařiskama 😀 😀

          1. Na odrbanou cihlu muzes zkusit i kobercovku, neco ti tam urcite drzet bude, ono je ta folie tenka a lehka.
            Na normalni zed to lepim timhle https://www.eobaly.cz/lepici-paska-papirova
            maj v kazdym papirnictvi
            Ve dverich i s ohrariskama to jde, proste to uprostred rozstrihnes nebo nastrihas na prouzky, i tak to ten prach docela minimalizuje.

  2. tak aspon vyhoda je, ze vsichni maj plny skrine respiratoru, to je idealni si vzit v takovym pripade na ten uklid a jeste lepsejsi to je hlavne napred vysat a nezametat.

    cernyho caje tohle zabijelo pri nejnutnejsich rekonstrukcich domecku a tak se snazi vsem dalsim vsemozne vyhnout:D ale tenkrat sme vysavac teprve jen porizovali (v predtim byte chtel majitel bezsackovej coz sem nechtela ja takze ho zakoupil on) a teda tam zustal a hlavne sme nemeli ty plny skrine rousek 😀

    tak dobre, ze ti do loznice nezafoukalo. my bydleli i kdyz se mlatili steny, posouvali dvere a presouvali okna, protoze se to stejne delalo naraz a v tom mrnavym 2+1 se tomu utect nedalo, proste se okna mlatili nad gaucem potazenym igelitem… a dvere se mlatily nad gaucem potazenym igelitem… no tydny sem se netesila domu 😀 protoze to se vysaje po mlaceni oken a mlatej se dvere tak se vysaje po mlaceni zdi a mlati se podlaha 😀 se vymlati podlaha a mlati se elektrina 😀 se vymlati elektrina a mlati se trubky abysme se nemuseli mejt v lavoru 😀 proste zivot na stavbe o par let ten komfort sunda, hlavne kdyz se pracuje jen a pouze o vikendech, kdyz je clovek doma 😀 (protoze na zednika za penize nejsou penize 😀 ale vy uz snad pomalu finisujete 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..