Hádej, hádej hadači-díl 68.

Tak tentokrát to bude perný teda si myslim.

Ale třebas budete lepší než já a hned obratem přijdete na to – CO, to je. Malá nápověda od autorky:  Jaký  zvířátko je na obrázku?

37 komentářů u „Hádej, hádej hadači-díl 68.

    1. Mi to přišlo jako motýlí křídlo – babočka nějaká? Ale ……..má to dlouhý vlasy, nebo co 😀

    1. mi tam přijde, že je to i detail křídla ptačího nějakýho?? ale že by autorka chytila třeba dudka – ten mi přijde takhle do barvy – to nejspíš ne 😀 A opět jsem zvědavá, co uvaří Kuskusová 😀

  1. Jestli to je kus hmyzáka, tak má paní fotografka dobrej fotoaparát….

    Srst orangutana je světlejší…hmmm

  2. A já myslim, že už to vim.
    Je to křídlo motejla, kterej si nechal nastřelit vlasy z vobarvenýho orangutána! Ne?

  3. Uň a na hřbetě má deku. Aspoň z vonku to tak vyzerá. 🙂
    A ta krásně rezatá barva mi připomněla, že mám v mrazáku gulášovou poblifku. Nevařím, ohřívám! Chcípnu z toho vedra.

    1. Já mám takovej hlad, že bych z něj klidně i vařila, ale v kanclu se to provozuje blbě teda. Tady je dneska celkem přijatelně. Zatím .

    2. Kuskusi, to já vařim :). Trochu obsedantně, ale fakt mě to baví. Tak třeba jsem Robertovi koupila jeho oblíbený kvašáky. Byl jich celej pytlik, tož jsem si vzpomněla, že v Německu jsme měli výbornou soljanku, ve který byly kvašený okurky na kostičky, a celý to chutnalo trochu jako boršč, takže skvěle :). Základ bývá hovězí vývar i s masem, bokem se opeče cibule, zeleninová paprika, případně další zelenina (já jsem dala brambory, jenom trochu), na to rajskej protlak, česnek a na kolečka nakrájený okurky. Možno tam vrazit i párky nebo nalít trochu láku. Když se to rozleží, je to moc dobrý :).

      1. Mili, mám velmi ráda všelijaké polívky na kyselo, ale okurkovou z kvašáků jsem ještě nezkoušela. Podle ingrediencí si dovedu tu chuť přibližně představit, bych tam prdla možná i trochu kopru. Věřím, že může být výborná a někdy se o ni pokusím.
        Na Gruň do Beskyd jezdívali v srpnu (jako na tábor) haranti ze Žitného ostrova. Věkově velmi rozdílní, ale jedno měli společné, brebentili maďarsky, málem se chůzí v kopcích přizabili (uvyklí jen na tu jejich rovinu) a jedli pouze perkelt, lečo, klobásy, grenadýrský pochod a buchtičky s krémem a když malí dorazili, do dvou dnů rodiče dětí vypravili z úrodného kraje další autobus – po střechu nacpaný rajskýma, paprikama, melounama a hromadou výborných okurek, aby potomci náhodou nestrádali. Pak venku na dvoře pralo slunko do nabílených zdí bývalé konírny a do spousty pětilitrových flašek s okurkama na zemi podél stěn. Pár dní a bylo hotovo. Tak dobré kvašáky jsem od té doby nejedla. Nepamatuju co všechno do láku dávali, ale myslím, že jsem ve sklenicích zahlídla i kousek chleba? Polívku z nich naši kluci kuchařský tenkrát nevařili. Kdo šel kolem ten si vylovil a zbaštil. 🙂

        1. Kopr se do soljanky doporučuje 🙂
          To teda zní dobře 😀
          My jsme teď ochutnali výborný kvašáky u stánku se zelovocem v Lásenici, jak jsme dovolenkovali. Nebyly tak agresivně slanokyselý, jako někdy bejvaj, i stopa sladkosti se dala rozeznat, a hlavně tam bylo chilli. Pan majitel byl prý od Znojma…

        2. Kuskus,
          Do kvasaku se dává vinny list a kousek chleba.Ten chleba kvůli rychlejšímu kvašení.

  4. Nebo je to Máji veverka, která se nechala vobarvit, nebo si vyšisovala
    kožuch na slunci :-DD

        1. se jí třebas rozbřeskne potom a pak se bude moct kývat a řikat: “Sem staráá moudrá makovice!” jako v tý pohádce o Makový panence a Emanuelovi.

  5. Tý brďo, tak motýl nebo lesní muž? 🙂
    Ale nemlich jako na fotce vypadala i část koňského krku spřátelené kobylky. Vysoká ryzka měla smutný život, sedřená neznala nic než práci a kousek tmavé maštale. Nejspíše z frustrace kopala, kousala a já se jí trochu bála. Jednou se nemohla vykadit a potila se a otčím mlel něco o kolice a tak jsme ji smotanou slámou masírovali břicho až vypadala kapku líp a já s ní pak pro jistotu ještě několik hodin chodila nahoru dolů po místní silničce s jedinou pouliční lampou, podkovy klapaly na asfaltu jinak ticho, tma, nikde nikdo a tak jsme se skamarádily. Při jedné otočce mi nechca šlápla na nohu a vzápětí se mě jemně dotkla sametovou hubou někde pod uchem jako na omluvu. Zvláštní jak tahle nonverbální komunikace funguje. Prima jsme si té noci telepaticky pokecaly. Nad ránem kobylka vyrobila hromadu koblih a šly jsme dom.
    Zaboha si nemůžu vzpomenout jak se jmenovala.

    1. ….Tý brďo, tak motýl nebo lesní muž?….
      pak by to mohl bejt Motejl Emanuel, to je motejl, ale zároveň podle vobrázku muž….Ne?

      Souhlasím se Zlatkou – moc hezky vyprávíš, já furt doufám, že sepíšeš zasejc něco o papůchoj a my si počteme .

      Ale …. sevřel se mi bachor, když jsem si uvědomila, jak chudera kobylka (stejně jako miliarda dalších jiných) žila a jiný ještě žijou. Nedivím se, že kopala a že pak byla ščastná, že našla svou spřízněnou duši – díky za ní Kuskusi, díky za ní.

      1. Kobylku jsem často nevídala. Máma se znovu provdala a vzala si kolegu z práce. Bydlel na vesnici, nutně sháněl do baráku děvečku a sám ještě vypomáhal vedle na statku svého otce. Pracovitý teda byl. Tou dobou jsem ale já i dospělí sourozenci dávno žili jinde a do Janovic jezdívali na návštěvy- brigády sporadicky, páč otčím nepatřil zrovna k nejbystřejším a choval se otřesně nejen ke zvířatům.
        Hádanka mi kobylku připomněla. Rezatý krk, místy odřený od chomoutu…jako bych ji viděla.
        Nicméně furt nevím, co na obrázku ve skutečnosti je a kdo hádanku poslal? Esli motýl jak tvrdí Čajda a zároveň autor? Nebo si dělá srandu a jde o detail orangutaní mámy z následného videjka jak přenáší prcka přes vodu?
        Sedím si na vedení. WTF ?

        1. 🙂 Orangután, ani šimpán, ten to nebyl
          to motej Emanuel se vyfotil

          autorem hádanky je skutečně Čajda a podle toho co říká, je to kousek motejla. doufám, že nám sem hodí celou fotku záběru.

          1. U nás se mu podle Kačky říkalo motýl Emanunel. 🙂

  6. Kuskusi – 😀 😀 já to musela číst asi 60x než mi to došlo 😀 , každopádně tahle varianta je mnohonásobně lepčí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..