Rumíčkovo velmi samostatné odpoledne.

Tak helejte, todle by mohlo bejt častějš jako.

Pánčička mi vymyslela samostatnej program a vymyslela to mocinky moc výborně. Užil sem si to úplně nejvíc, jak sem mohnul. Taky si to zasloužim ale. Za všechny ty starostě co sou s fraucimórem. Taliprdový hráblo, abych byl slušnější, než pánčička a Bubrdle za zaučuje. Takže si asi umíte představit, jak rušno u nás je a že to celý stojí na mě.

A pánčička to ví, takže………..když musel jet pánik do Prahé, vyzvednout jakousi desku v Hrombachu a pánčička, že pojede s ním, napadlo jí, že mě vezmou s sebou! Pánik sice kontroval slovy :”No nevim, víš jak nerad jezdí, jestli to pro něj bude mít vůbec cenu!”  “No to teda bude, to si piš! Projde se v civilizaci, protáhnu ho Hrombachem a něco si tam zas po dlouhý době koupí! Bude nadšenej, uvidíš! Zaslouží si to, takovejhle malej samostatnej vejlet, jen s náma, jako dřív.” Pánik pokejval hlavou, přestal pochybovat a mohlo se vyrazit.

U auta sem byl první a hned jak zapojil vozejk, hópnul sem do kuféra. Aby jako pánik viděl, že měl zbytečný obavičky. Holky sice před odchodem protestovaly, že chtěj taky jet, ale smolikof, tohle byla výhradně moje jízda a výsada. Začátek cesty ale se mi teda trochu zkomplikoval. Bylo vjédro a tak jsme jeli se staženejma okýnkama, aby se auto v lesích ochladilo. A jak byl ten průvan, tak to zvedlo deklík od rolety, která je u sedadel a zavírá se s ní kufér, když tam nikdo není. A kam já si dávám dycinky hlavičku, abych si mohl pohodlně podřimovat a koukat z vokna zároveň. A to tetkon teda nebylo možný. Začal sem poplakávat a i sem trochu kvoknul. 

Pánčička znejistěla, že asi teda možná měla debilitní nápad, brát mě s sebou. Pak teda zjistili, že je zvednutej deklík a já nevidim, tak moudře zastavili, deklik položili a já byl konečně spokojenej. Položil sem si na něj hlavu, jak jsem zvyklej, podřimoval a těšil se na to, co přijde. 

Bylo to velký!

Než pánik šel vyřídit to s tou deskou, vydali jsme se spolu s pánčičkou po ulici jako za starejch časůch. Svobodně a bez starostí, s vodítkem přes rameno, páč já ho nepotřebuju a s rukama f kapcách,  to je jasný.. Já si fordil chodníkem, skenoval, čuchal, podepisoval a byl sem úplně v sedmym nebi. Další sedmý nebe přišlo pak, když jsme šli do toho Hrombacha. Vrátili jsme se k autu akurát, když pánik dopřivázal tu desku a šlo se dovnitř. Tam sme se na chvíli rozdělili, páč pánik šel pořizovat nějaký nepotřebnostě jako sifóna k našemu psímu sprcháči a my s pánčičkou šli do toho důležitýho oddělení. Do ZOO koutku, to je jasný. Já do Hrombachu chodim rád obecně, je tady spousta pachů, čmucháního, ale v koutku je to jasně nejlepčí, tam to voní úžasně. Hromady žrádla!! Nepřeberně žrádla!! A tolikatě druhů. A potom- HRAČKY!! Já musel, musel. Prostě sem si musel něco koupit. Vybral sem si plátěnou pískací kost, která se výborně žužle a krásně mi padne do kušny na aportýrování. Chtěl sem ešče plyšovou kachnu, ale to mi pánčička rozmlouvala, že by pánika trefilo, když tam tetkon mám po zahradě hozenýho 1x ledního medvěda, 1x oslika ( Mirka promine, toho miluju, nedám) , 2x Šmoulinku, 0,5 + 0,5 psa – hlava zvlášť a tělo zvlášť – práce Taliprtky, 2x žirafa a ještě nějaký dalši plyšovostě. Takže nic dalšího už domů přinést nemožu. Ale možu si jít koupit něco na zub. Tak sem vybíral a vzal sem si dva balíčky s nějakejma dobrůtkama.

A pak sme šli s pánčičkou chvíli na televízi. Mají tam u stěny několik mnoho televízí a šécky dávaj přírodopisný filmy. Vo rybách.  Tak sme si sedli spolu a chvíli se dívali. Jednu chvilku sem se trošánek leknul, páč najednou se tam vobjevilo něco jako had a rovnou na mě. No fuj brrr, hady nemám rád. A vodní vůbec. Po nějaký době se k nám přidal i pánik a koukali sme se fčicí. To bylo tak fajn! Klid, jen my tři  a ryby. Už se nedivim, že někdo rád rybaří 😀 .

Pak prej, že se stavíme u pumpy na kafe a něco k snědku, protože byl hlad. A oba se shodli na tom, že si u pumpy dáme párek v rohliku. 3x – prej i pro mě. Žjo! Těšil sem se hodně, hlavně, ale aby tam byli psomilný a já mohnul dovnitř?? Byli, byli psomilný!! Pani byla mocinky moc psomilná, dostal sem párek v rohliku jako první, no! Mňam ale, to byla dobrůtka!! A dokonce mi přinesla misku vody, abysem tu dobrůtku měl čím zapít. A pranic jí nevadilo, že jsem to tam zamokřil víc, než minule ta rychlá průtrž mračen 😀 . A to sem si teda pochutnaaaal, to byla výborná věc, za to mi ta jízda autem stála teda. Pak jsem dokonce usnul pod stolem, protože zážitkůch mnoho a já toho za ten den už měl za sebou dost. Jedno velkovenčení ráno, pak dozor na zahradě, druhý velkovenčení odpoledne a tetkon ešče takovejdle supr zájezd.

Budu tiše doufat, že tendle nápad bude mít pánčička častějš, páč kdo jinej, než já by si to zasloužil, že jo?

10 komentářů u „Rumíčkovo velmi samostatné odpoledne.

  1. jééé to se tak hezky čte:D
    a oslíka odpouším:-)))
    ale koukám,že to u vás máte taky jako by jste vykradly zásobárnu zverimexu:D
    já ted u sebe nosím ten pidi puller-tahat se o to můžou oba,je to nejlehčí hračka,co jsem kdy měla-takže Dafi se líbí-ona je hrozná slečinka-pokud to jsou hračky,musí být lehoučký,
    ale jinak dvůr,terasa,zahrada-hračky…
    fajn,že si to takhle Rumíček užil,chudák malej rezavej si to v tom náročným holčičím uskupení zaslouží:D

    1. Nu ano, zaslouží si to, je toho na něj občas privela a tak si udělá svůj samostatnej výlet. Až skončí pařáky, budu ho brát s sebou nakoupit do New Bubu. Obejdeme si náměstí, dojdeme si na zrmzlinu , koupím mu buřika a budem si užívat. 🙂

      Zásobárnu zverimexu ani ne, spíš hračkářství. Zrovna jsem šla tuhle zahradou a říkala si: Je to víc Kostnice, nebo dětský hřiště? páč se tam povalovaly okousaný velkokosti, plyšáci, míčky… Tak sem to šécko uklidila , aby to pět minut vypadalo jako zahrada 😀

  2. Rumíčku, takový psí sprcháč je bezva věc. Tobík ho má rád, dobře se do něj leze na mytí paciček po vycházce. A občas ho používám i sama, třeba po práci na zahradě.

    1. Rumíčku a pánčičko, to můžu potvrdit taky 🙂 Věc má se totiž tak: když jsme se nastěhovali do domečku v Karpatech, zaradovala jsem se, že máme vanu, před ní samostatný vyzděný sprchový kout, do nich obyč sprchu, sprchovou hlavici “sluníčko” a kohoutek a vedle ještě samostatné umyvadlo….prostě vyladěno do dokonalosti 🙂 a potom přišlo to překvapení. Jelikož ten sprchový kout nebyl vytvořen pro lidi, ale pro Ininy dva velké pesany, aby jim mohla po procházce osprchovat packy a podvozek 😀

      1. Evoooo? Tys v Karpatech? 😮 Tak to je hůůůůůstýýý! Jak dlouho?
        Sprcháč jsem si prosadila, přes velký protesty. Je sice ve sklepě – nebylo kam jinam ho dát, takže i tak v nejhorším pesani našlapou, ale to se setře a je toelpší varianta, než je tahat do vany a koupelny.

        edit – na běžný sprchování bude udělaná venku hadice s teplou vodou, tohle bude na nutný velký koupačky.

        1. nojoooo v Karpatech bydlíme… koupili jsme domeček, je to šest a půl roku :-))) teda…ulice se zove JUDr. Krpaty po místním slavném rodákovi a buditeli, jenže z toho všichni v telefonu dělali “Karpaty?” a přemýšleli, kde jsou v Perníčkově hory… tak se to vžilo 😀 a aby o bylo jo veselý, tak můj David pochází z Uherského Hradiště, resp. Drslavice + Strání-Květná, což jsou už skutečné Bílé Karpaty 🙂

          1. Jo taklenc! Já sem myslila, že Tě osud zavál do skutečných Karpat, to by byl životní veletoč teda. Takhle to byl přesun enem o kousek, jestli se pamatuju dobře? A jak se vám u teho Krpaty bydlí? Gůt?

  3. wellmi dobře se bydlí v Karpatech…zrovna dneska tam řádí náš truhlář a jeho pracovití zaměstnanci ( pan Karel a pan Mirek), ustanovují nový velký botník místo původního, lehce dosloužilého 🙂 Vincíček se hned ujal svojí role TDS/TDI, přenechané mu Luiskou 😀 ona vždycky řemeslníkům seděla na dohled a kibicovala 🙂 a přitom vyšlo najevo, že synkové – dvojčata pana truhláře jsou Oliver a Vincent 😀

  4. a přitom vyšlo najevo, že synkové – dvojčata pana truhláře jsou Oliver a Vincent …..
    😀 😀 😀 tak to je výborný 😀 😀

    Mouses taky dozoruje stavbu, velmi přísným pohledem a dohledem.
    U nás, než dojde na botník – tooo bude doba. Zrovna včera jsme večer probírali, jestli bude dostatek prostoru vlítnou s podzimem ještě na předsíň. Vzhledem k tomu, že je to zase o totálce vč. podlahy zase o 60 cm bordelu ven, dvou vrstvách betona, izolaci, bourání futer atd. , tak váháme.

    1. nebude lepší si dát oraz ( s nakoupeným materiálem pod střechou) a vlítnout na to zas až na jaře? Aby z toho budování byla pořád radost…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..