Konečně mise!

Tak sem se nakonec dočkal!

Vod tý doby, co sme přesídlený, sem neměl žádnou příležitost pořádat svoje mise. Nejni koho doprovázet na trambaj, páč jednak ty tady teda nejezděj a druhak v tu dobu, co my ráno chodíme, nikdo normální venku nejni. Enem my, starý blázni. Jako za mě, fakt nepřepsťanská hodina. Nač chodit takhle brzo ven? Se má ešče spát a ne loncat po venku. Taky dycinky jak přindu dom, se zase vypnu (jako ta pánčička, ta je taky ráno vypnutá) , zalezu  na pelíšek a tam votloukám špačíčky.

No a přestěhováním jsem přišel i o Danušku, kam jsem chodil pořádat svoje kanystr-terapeutický mise. Takže sem byl prostě ve ztrátě. A to se přiznám poctivě, že mi jako dost schází. Tedy…….schá-ze-lo! Scházelo! Páč tetkon ve čvrtek se mi po dlouhý době konečně votevřely nový vobzory. A doufám, že zvostanou votevřený. Páč jen já vim, jak moc důležitou práci vodvádim.

Šmrdolili sme se po prochajdě na zahradě, pánčička nám házela plyšáky a f tom! Za brankou Oooolinkááá! To je naše sousedka a my ji voblibujem stejně, jako jsme voblibovali Danušku. Je taky mocinky moc nejhodnější osoba. Ale pánčička říkala, že nemůžeme bejt tak hrrr a sáčkovat se k ní. Respektýve teda spíš k její babičce, kterážto je hlavně naší sousedkou a za kterou právě  Olinka pravidelně chodí.

A já dneska dostal zase výsadu. Prej, abysem měl něco výjimečnýho, co holky nemaj, abysem se mohnul z toho radovat. A to sem se teda radoval. A Olinka taky ale! Hopikal sem nadšeně kolem ní a vona se smála. Mám rád, když se lidijové smějou a ženský nejvíc. Páč ženský sou jako já. Jemný a milý. A Olinka úplněnejvíc, stejně jako Danuška. A tak jsme tak spolu šli až k jejich brance a najednou to nějak vyšlo, že sem prostě s ní šel dál. No. Měla radost, že sem návštěvou! Pánčička volala, ešivá to nevadí a prej nevadilo. Že spolu pudem krmit slepice! A to sem ešče nikdá nedělal ale! Pánčička jen v tichosti doufala, že jí neudělám vostudu nějakou. Že esi sem na tý vesnici nezvlčil. Já! Já, malej profesor? To vod ní nejni ani trochek hezký, todlenc si myslet. 

A to ešče nevědíla, že mě právě čeká ta mise. Co slípky nakrmit! Měl sem mnohem důležitější úkol. Olinka mě totiž vzala……….. za babičkou! To je vám taková milá paní, hodná, stará. A já  mám starý lidi moc rád. Od svýho štěněctví! Kdo mě zná od mala, určitě si vybaví, jak jsem měl svůj fanklub babiček v našem původním doma, kterejm sem jako malej běhal lomcovat sukněma, až voni se smály a pištěly 😀 . Mám pro  starý lidi dycky přichystanou spoustu dobrý nálady zabalený do jemnýho chování. To je přesně to, co voni pořebujou a já umím rozdávat. Babička byla radostná a stejně jako Olinka unešená z toho, jakej já sem vopatrnej a jemnej. Šécko sem si to tam prošel a rozesel fšade svou dobrou náladu. Aby měla babička taky nějaký nový zážitky, když moc nemůže ze domu. Chodí ven enem, když je hezky a může si posedět na lavičce a dát si kafíčko. Když jdeme kolikrát z procházky a sedí tam, zastavíme se chvíli na pokec. A já tetkonc dostal tu výsadu, že sem jako jedinej z celý naší ohařský bandy mohnul jít za ní dovnitř. Toooo se mi tak líbilo, uďálo mi to taky dobře na duši, jako babičce a tak doufám, že se nevidíme naposledy, že ani Olinka, ani pánčička nebudou proti.

Šli jsme pak ešče s Olinkou za těma slípkama a to už akorát dovalila zpátky pánčička.  A byla moc ráda a pyšná, že sem byla taklenc šikovnej pán. Jaaako by mě neznala snad? 🙂 . Než ešče s Olinkou dopovídaly, motal jsem se pod oknama babičky domku a usilovně dával najevo, že bysem ešče šel na návštěvu, dyk nejni večír, ne? Ale prej doma taky máme práci a nemožeme votravovat takhlec dlouho, říkala pánčička. Tak prej příště. Tož mi držte palce, aby to zase někdy vyšlo. Bylo to moc fajn a já pak mohnul usínat s pocitem dobře vykonaný práce.

A to nemluvim vo tom, jak holky záviděly, dyž sem dovalil dom. Běžely mě přivítat hnedle k bráně a já dělal důležitostě a vofrky a dával jim najevo, že todle by vony nesvedly. Páč sou dohrkaný jedna víc, než druhá. Na takovoudle misi musí mít jeden určitý náležitostě a to nejni každýmu do vínku dáno. Tož doufám, že příště budu mít zasejc příležitost rozdat zasejc spoustu tý radostě balený v jemným chování. To je totiž moje devíza.

 

5 komentářů u „Konečně mise!

  1. Škoda, že nebydlíte poblíž, přesně takové návštěvy bych potřebovala pro mámu…
    Dvéře by bylo otevřeny furt 🙂

  2. Rumíčku, seš moc šikovnej kluk,👍😊😊 děláš radost spoustě lidí a svoje psí parťačky taky zvládáš pěkně.

    1. No jooo, von je to pan Vošetřovatel, ten náš Rumíček. Byl celej radostnej, že může bejt v akci. Od tý doby, jak otevřem branku, maže k sousedům zjišťovat, ešivá tam nebude Olinka 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..