Pade na pade…..

to dneska bylo. A od božího rána teda. Při ranním venčení jsme potkali Maximuse a Talířová se rozradostnila. I řekla jsem si, že si doplním zase chybějící adrenalin a odepla jsem ji – nikde nikdo, jdem do toho. Talířová hodila půltaneček s Maximem a tradááá k bochníku a pak rozjela mejdan, po bochníku jedna houska, druhá houska :-((. No pak jsem ji drapla a na velekrátkém vodítku odpochodovala obratem domů a jela na pelech. A my šli s Rumíčkem zpátky procházkovat. Potkali jsme Belíšku a taky si hráli, pak k nám přišel uštěkanej Bert, tak jsme se družili. Páníček od Belíšky pravil, že chce Rumíčka, páč ten je nejhodnější 🙂 . Zdůvěřila jsem se mu, že ho doma máme za odměnu 😀 a ten kdo je ten den hodný, s ním může jít na procházku. Kdo zlobil, venčí Talířovou 😀 . Pak jsem je prohodila.

Talířka šla navolno domem, a vyšla i navolno z domu, pěkně u nohy. Proti nám šla Belíška. Docentka uposlechla mých pokynůch, udělala dřepkins a tak dostala volno, pěkně se s Belíšem přivítaly a Talířová pak zase hurááá bude se bufetit, ale podařilo se to aspoň přerušit. Pak jsme sešly dolů, dostala volno a lítala si podél potůčku, když jsme se tam posléze vrátily, byl tam párek kachen. Tak jsme si potrénovaly a když dostala Talířová volno, co uďála majne líbe Kindr? No ano, ano. Uďála hoplá do rybníčka a divila se, že kachny jsou fuč, blbka flekatá. Pak se nechala trochu pracnějš přivolat, ale nechala a šlo se dom na snídani. Na to, že jsem vyšla z domu v osm a bylo půl desátý, bych řekla, slušnej výkon na ranní procházku 😀 . A tak jsem si za odměnu sedla k ubrouskům a matlala si decoupage, uvařila si kafe a užívala si to na pohodu. Čokle mě chodili na střídačku kontrolovat, jak mi to jde /nešlo 😀 /, Rumíček mi leznul furt na klín, Talířová sondovala tím svým sosákem, co má místo čumáku. Svícínek mi byl málo, tak jsem si vodekupážovala ešče svíčku a takovou malou krabičku. Vzalo mě to tak, že bych voubrouskovala kde co 😀 .

Enemže se muselo taky  ven, žeáno. A bylo krásně. Svítíčko slunilo a bylo jasný, že venku budou úplně fšicí. Vzala jsem stopku, balonky, krysu, narvala si pamlskovník a vyrazili jsme. Cestou jsem si užívala to, že jdu se psem sice na vodítku, pravda, ale normálně a nelítám vzduchem. Ještě furt si na to nemůžu zvyknout 😀 😀 , pravda, bylo to intenzivní období 😀 . Došli jsme k polím a pro cyklistu se nedalo hnout. Tož jsem odbočila /nerada/ do pole jako takovýho a dala do hry balonky. Dobrý, dobrý, Talířová nadšená a pak švih a letěla prostorem a vzala to do stařiny. Tam někde zanechala balonek a hodlala řádit. Na hodně, ale hodně důrazný houknutí se dostavila. Tak jsme šly trénovat. Ale získat pozornost byla dost šichta. Ještě že ten Štajni je fakt tak hodnej.  Jsme se tak tréninkově motali prostorem se střídavými úspěchy. Pak dostala Talířová cíleně volno a poslala jsem ji do stařiny. Kupodivu………. na zavolání se přiřítila. Pak hezky navolno, ale s dozorem šla pěšinkou mezi prostorem, kde bivakujou srnky a učila se reagovat na “Seš dalekoo” až jsme došli na myší louku.

Tam jsem nechala Talířovou Talířovou a hráli jsme si s Rumíčkem a míčkem. Tali si mezitím lítala mezi myšodírama a já ji posléze nenápadně učila mě vnímat i v tomhle momentě. Šichta to byla, vám řeknu. Přidal se k nám bílej chuchel jménem James Bond, kterej byl z Talířový unešenej a vona na něj prděla, páč … ty myše přece. Každopádně teda se v ten moment předvedla v pěkném světle a byla poslušnější, než James Bond. Naopak napomáhala jeho odchycení tím, že vystřihla přivolání s předsednutím. Tím pádem von jí zaparkoval u zadnice a byl potupně odchycen. Trochu jsme poslušnili – fšicí dohromady-resp. na střídačku. Ale zase – šichta to byla. Občas velmi hlasitá teda 🙁 . To mi vadí hodně moc. Když zahulákám, Tali funguje. Ale mě to nebavííí.  Prostě se to musí vydržet, vim. Však jak dlouho to trvalo doma, než začla fungovat na normální hlas. Tak natož venku, žeáno. Víme. Ale prostě nebaví a navíc člověk je fakt jak magor. Cestou zpátky už se madáme plouhala :-). A Rumajzlík taky, páč ten toho za balonkem nalítal dneska megamoc. Mezi starýma domkama jsme potrénovali chození po chodníku, nechození do silnice…… Tohle je taky věc, není schopná to nějak pochápnout. Zrovna tohle se snažíme fakt poctivě naučit, trénovat a ………. bez odezvy. Zkusila jsem to dneska jinak, tak se uvidí. No po třech a půl hodinách čokle doma zalehli a vytuhli. Dali večeři, pomudlání a teď jsou hurááá tuháčkemping!!

10 komentářů u „Pade na pade…..

  1. Ty bochníky tam sou někde volně/pro zvířata?

    Jinak teda mě by zabilo mít doma lovečáka. Víš, jak vypadá po dovolené a pátečním chrápání u nás v sobotu ráno akce?
    Oblíkám se do výletního, Feri chrápe a ignoruje mě. Chystám batůžek, čumí z postele co ji ruším. Na dotaz, zda jdeme ven se rozvalí na záda, stáhne uši a zavrtí ocasem.

    Nezapomenu, když jsem před dvěma týdny v pátek brala výletní bágl do práce s tím, že se na víkend neukážu. To zvíře drápalo na dveře, kňučelo a dělalo strašnej virgl, abych ho omylem nenechala doma a včera? včera předstíralo, že není doma a ať si laskavě odkráčím sama. Ještě dneska spokojeně tu dovču vyspává a to sme tolik nenachodili ani. Prostě špic:)

  2. Ty bochníky tu vyhazujou z baráku nějaký pošahanci, ostatně jako další jídlo. Tuhle i kus masa – s vidličkou, docela dobrej tréninkovej matroš (když je pes na vodítku 😀 ), páč to pes nevdechne. No prasata a sídliště :-(.

    To máš dobrý se špíčkama, že se druhej den nikam nesápou. Tady už je zas nastoupíno, páč jako je hezky, že jo, a tak je nutno to využít. Takže mě čeká další nářez. Jen nevím, v čem půjdu, včera jsem se dom vrátila jako prasca, hodila všechno do pračky a …… bunda to ještě nestihla, to uschnutí.
    Ono špičkám už taky asi začíná být teplo, ne? Tak asi nebudou takový aktivisti, jako holoprtky ohaří.

  3. Aha, tak to je drsný. To by mě nepřekvapily nějaký zbytky rohlíků v trávě třeba po dětech, nebo od krmení kachen ale tohle sem teda nikdy neviděla. Tak lepší, že sežrala jen chleba a nic horšího.

    Nojo, sou to lenochodi hrozný. Vedro ještě není tak hrozný a srst je celkem izoluje, už pěkně vylínali, takže na sezónu budou jako nový. Ale aktivisti to sou nejvíc na žrádlo a štěkání na kolemjdoucí:)

    1. Na ja, sídliště zpravidla rovná se nějaký to čuně v něm. Ale zase na druhou stranu máš, tréninkovej matryjál 🙂 . No a my ještě nějakou dobu v tomto ohledu nebudeme ani na startovní čáře, budem si tak trochu přešlapovat před ní, páč Talířka je fakt tak trochu retardér . A my doteď neměli moc prostor na to řešit bufetění.
      Vlčiska jsou už vylínaný? Máš fotos? Si vyčesávala asi na dofče, což? Já dneska do polí vzala hřebílko a česala, česala a ne že by to k něčemu bylo. Obdivuju všechny, co mají vlasatý psy a trpělivost na to jim udržovat srst hezkou. To bych nedokázala být takhle poctivá. Tož štěkání na kolemjdoucí je ale tak nějak špicí náplň práce, takže aktivní jsou správně, ne? 🙂

  4. Jojo, aktivní jsou správně, asi proto už jsou unavený na další výlet:D

    No zrovna u samoůdržbovýho špice, jak začne línat, začne mu to vypadávat po trsech samo ven. Vokoun teda v tomhle ohledu česat nepotřebuje vůbec a Feri se víc dělaj cucky jak už je mezityp, takže ale taky jí to částečně vypadá samo. Česáním to jen urychlíš a nemáš doma tolik bordelu.

    Vtipný je, že u nich prostě nepoznáš, zda vylínali nebo ne. Fotky z dovči jsou už vylínaný…

    1. Jako že by je člověk nemusel moc česat?? Já myslela, že je musíš hřebelcovat furt :o. A vylínání nepoznáš?, ty jo to maj dobrý.

  5. Není to určitě tak hrozný. Jako češu je proto, ať ty vylínaný trsy nejsou po celým domě ale uvolním je hřebenem. Když línaj, češu víc ale jinak většinu roku nemusím česat prakticky vůbec, stejně jako nemusím ani koupat, protože ze zablácený srsti se během hodiny ve vlaku stane čistej pes, ze kterýho jen převalováním opadají zaschlý zbytky bordelu:)

    Někdy tam je větší rozdíl v zimě a v létě, ale letos nějak nic… myslím, že i loni vypadali dost podobně, jen trochu měněj barvu:)

    1. tjo tak to jsem překvapená, já si pamatuju Murphyho, tam když se na to kašlalo, tooo nebylo dobrý a pak to rozčesat, bylo náročný. To se jim z tý srsti dostanou i takový ty věci jako větvičky a tak? A co bodláčí, kudlibabky?

  6. Tak bodláčí a kudlibabky se musej sundat, když se nesundaj brzo tak se do tý srsti pěkně zachytaj a vyčesat to pak dá práci (zvlášť proto,ž e nejvíc sou na ocásku a ten se nerad češe). I větvičky se musej sundávat, když se chytí… ale ty by asi časem odpadli sami, akorát ferinka je na ně cíťa a musí se prostě sundat hned…

    Jinak právě tím, že ta srst je dost samoúdržbová, tak kdybych prostě Vokouna nikdy neučesala tak krom období línaní, kdy to z něj bude lítat, tak nepoznáš, že ten pes nezná hřeben. U šelmyjí to byl úplnej opak, dělali se jim cucky takový ty dredatý jak se časem z nich stane jedna obří chlupová podivnost, která jde jen ostříhat… nejvíc teda za ušima a na místech s jemnější srstí.

    1. jojo, přesně jak píšeš u šelmií – tak to bylo třeba u Murphyho, děs běs. I proto jsem pak vybírala holoprtky. S kamarádkou a kolegyní jsme tuhle právě obdivovaly ty vlčiska v PPČ s tím, že – jejda, to musí být práce s vyčesáváním. A to kolegyně má dva útuláčky – skorovlčáka a takovou malou střapatou kašpařici. Obojí češe, ale říkala právě, že tohle už by muselo být o hodně víc česání. A hle ono paradoxně ne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..