Další z raportů

To, že se momentálně doma nic moc neděje, páč se u nás kovidovalo, mě navedlo k tomu, že bych mohla podat další stavební raport k jakým to změnám u nás došlo.

Zde detailnější pohled do naší nehotové, ale už onábytkované kópelky. Huž se těším, jak tam pak budou dodělaný ty dekorový dlaždičky, dveře budou mít sklo, skříňka svou dubovou desku, místo provizorní poličky se zrcadlem tam bude krásný zrcadlo jak nad umyvadlem, tak na zdi, vana bude mít to dřevěný obložení  a já nakoupím nový krásný barevně vymazlený ručníky (Mimochodem nemáte někdo tip na fakt měkkoučký a savý ručníky bez těch dekorativních pruhů? Hodlám udělat komplet výměnu, vezmu to šmahem – útulek se může těšit na zásoby. ). Posezení na lavičce je bomba, stejně jako topnej žebřík. Prvně mám skříňku v kópelce a jsem nadšená, že věci nebudou, až na výjimky, nikde postávat, či viset. Fén bude pěkně uklizenej stejně jako většina propriet. Bude krásně uklizeno.

Taky bych vám ráda ukázala naši předsíňku, kde jsou už inštalovaný šécky dvéře a taky…. první obraz!! Sválně ešivá uhodnete, čí “obraz” to je. Z těch dveří jsem unešená, dělají takový útulno a teplíčko. Původně jsme je chtěli dát do barvy těch oken, ale pak jsme si řekli, že to možná bude moc a zvolili jsme naolejování. Myslím, že jsme se rozhodli dobře. Kliky ještě nemáme – zatím jsme objednali jednu na zkoušku, abychom viděli, zda si to sedne s ostatním. A na to, objednat sklo, zatím nebyl čas – protože došlo ke kovidový havárii. Každopádně… tu předsíňku miluju, je tam moc hezky, ač je to “jen” předsíňka. Přiznaný cihly a oblouk tomu dávají šmrnc.

No a ještě než přišlo na to kovidování, stihla se částečně i šatna. Jako v kópelce chybí prozatím zrcadlo, ale – to je pro mě to poslední, co momentálně potřebuju. Stejně jako mi nechybí dřevěný parapet na okně, to počká. Těším se, až mi bude dobře a umeju šécky ty skříně, šécky ty poličky a pak se pustím do praní!! (Páč doba strávená s kamnama na huhlí způsobila, že věci ve skříni bude lepší před uložením stejně vyprat.) A  až to šécko na vzduchu pěkně uschne a já to složím a uložím do skříní.  A BUDE KONEC CHAOSU A VZTEKÁNÍ SE, ŽE NIC NEMŮŽU NAJÍT. Jak vona se ta máma nahoře musí fakt válet celou dobu smíchy. Já – chaotik a toužím po pořádku 😀 😀 Taková nečekaná věc 😀

No a pak ještě ložnice, a tu nechám asi na zítra – páč……… na zítra nemám nic, tak ať se máte aspoň na co kouknout, když nemám nic napsanýho.

29 komentářů u „Další z raportů

  1. Téda, to je nádhera, jak jsem již psala minule, jako laik si neumím představit všechnu tu práci, která je “za tím” ale výsledný efektus – bombastus teda a to ti tadyk nepíšu jen proto, že jste se tak nadřeli, ale na člověka dýchne takové to teplo domova, když to vidí, prostě vymazlené do posledního detailu.
    I pro barvu dveří jste se rozhodli dobře, ty modré by byly trochen umělé.
    Přiznat přírodní dřevo byla dobrá volba.
    A k tomu bílámu nábytku tmavá podla fajn.
    Se tak těším na kamnáááá !!!!

    1. Práce děsně – a to jsem jen přicmrndávač a podavač. I když vlastně – tady jsem si zrovninka teda mákla taky – s otloukáním omítky, škrábáním a mytí zdí, taháním kabelů…………. ale pořád prt proti panu staviteli.
      Vymazlený už to začíná být, to jo, to jooooo 🙂 . A až se fakt dotáhnou všechny detaily a zabydlí se to………. bude to ňuňu. Jsem moc ráda, že Brtnik uznal že to tmavý lino, který sehnala vrchní zásobovačka (v pidikrámku v NewBubu, kde by to nikdo nečekal 😀 ) je skvělý.
      Já jsem na fotkách právě viděla i barvou natřený dveře v interiéru (hledala jsem urputně, abych si to představila) a nebylo to vůbec špatný, ale pak jsme se shodli, že začneme takhle decentně, natřít to pak můžem vždycky, kdyby se nám to nezdálo, či okoukalo, ale obráceně už by to znamenalo brousit – aaaa to se nikomu nechce .
      Na kamna se těším strašně – budou sice jen na chvilku, než se schovají do domečku a navíc to v tý rozbombardovaný místnosti nevyzní naplno, ale…… bude to bombááá, už jsem je viděla sestavený, pan kamnář poslal fotos, jak si je složil v dílně!

  2. Jo už si je viděla, tak super, doufám, že to vše proběhne k vaší spokojenosti 🙂

    Mám doma jedno krásné zrcadlo, v dřevěném rámu, které dělal jeden můj kámoš,
    který se mnou dělal v Mexiku, já ho nemám kam dát.
    Vyfotím ti ho, pošlu do emila, kdyby se vám hodilo, byla bych ráda. Já ho mám přes deset let vzadu ve 13 té komnatě a je mi tam k ničemu

  3. Krásný to máte. Dveře si myslím, že jsou takhle lepší. Moc se mi líbí lavice v koupelně a žebřík na ručníky. A ty skříně, i když bílá není zrovna moje barva, tak vypadaj pěkně. Až budou parapety a dáš kytky na okna, zas to bude vypadat líp. Tmavý lino k bílýmu nábytku je úplně OK, světlý lino k bílýmu by asi vypadalo blbě, já to mám obráceně, světlý lino a tmavý nábytek.

    1. Jo, jsem ráda, že jsme se s těma dveřma takhle rozhodli . Však kdyby nás to omrzelo, může se to v pohodě změnit. Ty skříně jsou takový jednoduchý a čistý, což v tý šatně vyloženě je i fajn. No a časem ten parapet a spol.

      1. Já mám vevnitr na oknech místo parapetů dlaždičky, ono to mezi oknama je vejš než to před oknem a dřív byly mezi oknama dlaždičky a před niž parapet, tak jsem to změnila při rekonstrukci taky na dlaždičky a není to špatný.

        1. Jojo já vím, a je to i praktický, ale když to dřevo je takový teploučký a když se dobře ošetří, tak funguje fajn-mám v kůchni ořechovou pracovní desku a snese toho! Jejda.

          1. Jj, dřevěnou kuchyňskou desku jsem viděla loni v kuchyňském studiu a vypadá to super. Tak dneska už se dává dřevo i do koupelny a všude.

          2. Maya
            jojo, dneska už se dá dřevo krásně ošetřit a použít asi všude. Ta kuchyňská deska ve dřevě je skvělá, navíc se to ošetří takovým tím olejem se stříbrem antibakteriálním a supr.

  4. Krásné – je to super když se snoubí vkus se řemeslnou zručností…čisté, krásné linie, ale přitom to vůbec není studené – to není úplně jednoduché dosáhnout… Ale Vám se to teda opravdu daří… Určitě se Vám tam krásně bydlí už teď, ale až jednou dojdete na konec těch velkých stavebních úprav, bude to jistě ještě o mnoho příjemnější… Tak Vám přeju, ať Vás energie a odhodlání neopustí a vše zdárně dokončíte k obrazu svému..

    1. Jojo, čistý krásný linie, ale s útulnem. My nemáme rádi když je to takový sterilní a studivý. Bílá se dá krásně kombinovat se vším možným a pak si různě hrát. Děkujeme za pochvalu, Brtnika to potěší.
      Já jsem ráda, že se rozjela ta další velkoúprava – a že to jede. Celý zdi už dneska pan zedník otloukl – jsou to spojený dvě místnosti a šécko to sundal. Je neskutečně šikovnej. Taky jsem mu uvařila dobrej oběd, dobrý kafíčko a donutila ho, aby si chvilku sednul :-).

  5. To chápu, že jsi ráda, že se rozjela další velkoúprava – on je to sice opruz, ale zase na druhou stranu čím dřív to bude hotový, tím líp…
    Dobrej řemeslník je dneska terno, je fajn, že jste na takovýho natrefili – že je šikovnej a navíc maká, to není úplně samozřejmost a je dobře že ho hýčkáš, aby se vám nestrhl 🙂

    1. On je fajn, včera jsme si uďáli po obědě chvilku u kafe a ukazoval mi fotky z Novýho Zélandu, kde před lety byl. Sem nechtěla, aby šel hned se zase strhnout. Jsem fakt moc ráda, že jsme se takhle vynašli a vážím si toho.

  6. Petro,
    nádhera 🙂 🙂 🙂
    Povolala jsem i Roberta a kochali jsme se!
    Úžasně se to vylouplo do krásy, to jsem si ani nedovedla představit, jak třeba ty pěkný dveře “udělají” předsíň!
    A ten fabion!!!
    Ještě bys tam vždycky mohla dát fotku “před” a “po” 🙂

    1. Já jsem si už v Prahé ověřila, jak dveře udělají hodně moc. Tam jsme v paneláku vyměnili takový ty klasický – sice pěkně udělaný, ale přeci jen…. za nový a hned ta předsíň s novým linem vypadala úplně jinak a když tam člověk vstoupil z panelákový chodby u výtahů………byl prostě doma. A až to takhle bude všude a z tý předsíně hlavní pak půjdou stejný dřevěný schody – otevřený, bez dveří, na půdu……… to bude tak děsně útulný! Na ty schody se těším. Pro mě jsou prostě tyhle dveřní záležitosti důležitý 🙂

      Jojo, fabionek, člověk by netušil, jak takovej nenápadnej detail je důležitej. To měl Brtnik sakra pravdu. A že si s tím teda vyhrál.

  7. jéééé to je přenádherný!!!
    krása nesmírná-moc se vám to povedlo-paráda,parádička!!!!!!

    1. Děkujeme, děkujeme, doufám, že udržíme lajnu i nadále. Pro nás oba je důležitý útulno, jednoduchost a čistý linie. Nic složitýho.

  8. Aaach, aaaach. Uachala bych se. Obdivuju vas styl a cit pro detaily, ja tohle neumim. Prekrasny to mate! 🙂 :*

    1. 🙂 díkec, snažíme se to vymazlit, zrovna dneska jsme debatovali nad tou další částí rekonstrukce – nevím, jestli celý to obnažení cihel – hlavně v jídelně, nebude moc, chtěla bych tam dát část v omítnutí, protože ta bílá omítka, čistá a jednoduchá, je důležitá. Uvidíme, jak to vymyslíme. 🙂 .

    1. Týýý jo Kimi! To vypadá výborně, skvělá gramáž /i poutko mají, což taky o něčem svědčí/ a cena taky skvělá a mají…..naší barvičku k oknům!!! MOOOC DÍKUJU, moc. Máš sama odzkoušené?

      1. Ano, i když pro sebe jsem dlouho nic nekupovala, spíš dárky do rodiny, třeba povlečení pro děcka – mají úžasné vzory pro kluky motorky, hasiče, pro holčičku zvířátka. Jako jejich zákazníkovi mi chodí i jejich tištěný katalog . Vždycky jsem byla spokojená, jinak bych Ti ten odkaz ani neposílala.

        1. Díky, díky – není právě nad osobní zkušenost. Já jsem to tam proběhla a jsem úúúúúúpa hotová z tohoto:

          https://www.textil-jimi.cz/obrazova-lozni-souprava-bavlna-exclusive-farma-ls116-p15670/?cid=129

          to musím koupit Dominičákovi nejkrásnější a nejroztomilejší. Pamatuju si totiž, že jsem jako dítě měla něco podobnýho a naprosto jsem to milovala, mít ty zvířátka takhle kolem sebe. Mohla jsem si hrát i v posteli se zvířátkama! To jí musím prostě koupit i kdyby rodiče nechtěli 😀

          a nebo todlenctoooooo!
          https://www.textil-jimi.cz/manaskove-zinky-a-osusky-s-kapuci-kp2-ovecka-p14182/#gallery

          ach bože. A to nemluvím o tudlenctom!! to si musím koupit, to musím. Je to tak geniálně jednoduchý a dokonalý!
          https://www.textil-jimi.cz/povlak-polstarku-40×40-dp30-p13868/

  9. A obrázkovi si našla krásné místo, je mu určitě ctí, viset u v útulném domečku :-).
    Símtě, kdy mají přijet kamnáři?

    1. Jojojo – je to tam přesný místo pro něj, že jo? Brtnik nejdřív nevěděl a netvářil se a pak jsem přišla a uuuž tam visel. Paráda.
      Kamnáři by měli přijet na konci února už, my bychom radši ešče spíš ten začátek března. I když snad ve skluzu nebudeme, ale člověk neví, dneska už je….kolikátýho vlastně? Sedumnáctýho že jo?. Dneska chce Brtnik – když to stihne po práci, dělat izolaci na tu první vrstvu betonový desky. Pak se musí zase počkat a pak se prdne druhá vrstva. Včera dělal injektáže do stěny za pecí, protože to se musí už teď udělat tahle část, páč pak už se tam nikdo nikdá nedostane. Tak až bude celej ten ostrůvek pro pec připravenej, můžem volat FČIL! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..