Hádej, hádej hadači – díl 46.

A! Máme tu zase přírodovědnou hádanku. Od Petrs01

S názvem najdi a urči ptáčka. Dáte to? 

 

19 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 46.

  1. Tak první určitě vím, lítá nám kolem bytovky a Koněvaq hrozně štve 🙂
    Je krásný/á
    A druhý určitě nevím, nechci gúglovat.

  2. Zelenýho ptáka neznám, vypadá jak papoušek a ten druhej vypadá jako ten, co nám nedávno přiletěl poprvý do krmítka a neteř tvrdila, že je to mlynařík, ale nevim, tenhle mi připadá nějaký větší.

  3. Asi znám oba, prvního určitě, i když u nás nelítá. Na fotce je výborně maskovanej, bez zvětšení jsem našla jen hlavu 🙂
    A druhej mě trochu mate tím, že je na zemi, u nás myslím lítají v hejnu a obsypou šeřík s lojovejma koulema, na každý visí 2 nebo 3 opeřenci.

    1. Je to on, to vpravo je noha od krmítka a zbytek hejna je na koulích nahoře. Tenhle se asi vydal zobat co ostatním upadlo.

  4. Taky nebudu zatím prozrazovat… Na druhém obrázku jsem nejdřív ptáčka neviděla :-), 🙂 – je dobře maskovanej

  5. Oba znám, prvního vídám často, žije ve stromovém porostu okolo slepých ramen za zahradou. Druhého jsem na živo nikdy neviděla, u nás nežijí.

  6. Pipiny 🙂
    Prvni vim jiste, nazivo jsem tuhle krasku nikdy nevidela, u nas nejsou. Druhej pidizvik jen typuju cosi, jista si vubec nejsem.

    1. Ta první potvůrka tady běžně lítá po sídlišti, leč toto je vyfoceno v Adršpachu.

      Druhý pípák jest uloven v Hostýnských vrších na krmítku před naší chatou. Jak již bylo zmíněno, lítá v hejnech a oblibuje lojové koule.

  7. Myslím, že fešáka z prvního obrázku jsem vídala vloni u nás v parku. Pouze jeden pár a ptáčci se zdržovali hodně na zemi, šmejdili v trávě a proto jsem si jich všimla. Ani nevím, jestli odchovali mladé. O jaký druh jde netuším tak už mi to někdo prozraďte! 🙂

    1. Žluna zelená. Je to šplhavec, živí se převážně mravenci. Je to plachý pták. Hnízdí v dutinách stromů. Existuje rovněž žuna šedá. Zajímavé je, že žluny tvoří i smíšené páry (zelená x šedá).

  8. Odetta
    Dík za info. Vygůglila jsem si obrázky obou druhů žlun a nesedí mi to.
    Párek co mám na mysli byl větší než třeba kosáci či drozdi a byli plaší, vytáhlí a hubenější. Zelenou na zádech si nejsem jistá jak se furt šmrdolili v tej trávě, ale základní barva se zdála být šedá s výraznými hnědými znaky -podobné zabarvení jako u vrabců.
    Bůhví, co jsem viděla. 🙂 Ale mravenišť je pod borovicema hafo.

    1. Žluna má na délku (nikoli rozpětí) kolem 30 cm – není to malý pták.
      Z hnědých větších ptáků mě napadl ořešník kropenatý nebo nějaký drozd (ten je cca o třetinu menší než žluna), ale nezdá se mi, že by to bylo ono.

  9. Žluna je větší ptáček a opravdu takovej vytáhlej.
    Ta druhá pipina je mlynařík dlouhoocasý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..