První  pooperační den.

Jsme trávili pěkně v leže.

Nebo u misky a nebo na vodítku na zahradě. Jinej program jsme neměli. Za ten první den musím Taliprtku pochválit, že se chovala k mému překvapení jako skutečně zodpovědná pacientka. Neblbla a poměrně hodně spala. K mojí velký radosti. Jak jsem psala minule, je podle mě spánek velkým lékem. Nemám to ovšem ze svojí hlavy, poradil mi to sám pan Herriot. Ve svých povídkách, kdy jednou spánkem, způsobeným pochopitelně léky, zachránil život ovci a jednou fence. Obě byly na konci svých sil a on zkusil to poslední, co mohl. Dostaly injekci a spaly a spaly a spaly. A nabíraly při tom spánku síly. Takže jsem se snažila, aby Taliprtka taky co nejvíc spala.

Což znamenalo opět tichou domácnost a nulovou aktivitu. Nemohla jsem sedět ani u počítače, protože jinak jsem ji měla u sebe a dávala mi hlavu do klína. A když ne ona, aktivovalo to Rumíčka a ten zas svým hlemejžděním aktivoval Taliprtku………… 🙂 . Jedinej, kdo se neaktivoval byl spokojenej Mouses, jemuž jsem jeho bedýnku s ovčí kožišinkou, kterou má jako pelíšek,  dala jako špunt na křeslo, aby tam nelezla naše pacoška. Spokojeně si tam vegetil a prochrápal tak celý den.

To s Tali to bylo odpoledne trochu složitější a  já občas propadla obavám, zda je všechno v pořádku. Tali začla zase kňourat a poplakávat. A já si nebyla jistá, jestli se třeba něco neděje. Jestli je to s ní opravdu v pořádku. A uklidňovala jsem se nejen telefonováním holkám, ale hlavně tím, že se pacoška dobře a řádně  vyvenčila. Bez jakýchkoliv komplikací, či bolestivosti. Že se těší na jídlo, že není apatická, že… že…. Ale to kňourání a poplakávání! Je to opravdu jen proto, že jí přijde, že jídla má málo? Je to opravdu proto, že jí logicky ten pupík bolí? Že se ještě projevuje dozvuk narkózy? Je to opravdu tak? Neděje se tam něco nekalýho?

Uklidnila jsem se trochu víc, když jsme pak šli zase venčit. Pochopitelně na vodítku. I na zahradě. Ta se jí ale pro tohle venčení zdála nějak malá a dožadovala se toho, že půjdeme za branku. Tak  jo, kousek můžeme. Byla nadšená. Po kňourání ani památky. Čmuchala a máchala ocáskem jako blásen. Rumíček si poletoval kolem jako Motejl Emanuel. K jejímu zklamání jsme si venku dlouho nepobyli a za chvíli se mazalo domů. Kdyby mohla, bude cárat venku jakou dobu. Pacoška jedna ukňouraná.  Jela šupem na pelíšek a spát. A pak zase trochu do misky, kňourat, pak spát……

Až přišel domů páník a to jsem zase začla kňourat já, že se bojím, že …..že….že . Páník mě – stejně jako holky – ujistil, že sem magor, že je všechno v pořádku a že s mám uklidnit. A nalil mi panáka. Myslím, že zaslouženýho. Nejen za to, že jsem den strávila v obavách a strachu, nejen za to, že v noci moc nespím, protože se budím při každým jejím zamletí a pořád hlídám, aby tuhleto a aby támhleto, ale taky za to jak jí podstrojuju a jak jí obskakuju. “Dyk já ani na záchod pomalu nemožu!” říkala jsem mu zničeně. “Páč jak se hnu, tak jdó fšicí za mnó! Narvou se mi na záchod a já ani tam nemožu byt sama a v klidu.” Stěžovala jsem si mu od plotny, kde jsem matlala zas kuře s bramborama a mrkví. “No bodejď by Ti nekňourala, když ji taklenc vyvařuješ a dáváš jí toho málo. To víš, to jí musíš hrnout bagrem takovýdle dobroty.” smál se mi, kdy mi nalejval. No a já byla ráda, že se vlastně můžem smát, že je snad to nejhorší za námi a teď musíme “jen” hlídat. Že má ránu čistou a suchou, a že měl pan dochtor pravdu, že tohle geniální šití jí v podstatě nebude zajímat a nemusí tudíž mít ani pruban, natož všemi pejskaři nenáviděnej satelit, neboli krunýř. A hlavně jsem byla ráda, že je Tali taková šikovná pacientka.

P.S. Zde prosím ono úhledné a speciální šití našeho pane veterináře Zuzka:

11 komentářů u „První  pooperační den.

  1. To je moc dobře, že Tali už má problém jenom s týráním hladem. Vůbec si nedovedu představit, že by pes plakal, a to Indy je dost ukňouraná a ukecaná. Šití krásný, za chvíli to nebude ani vidět, i jizva se ztratí. Indy ji taky nemá vůbec vidět, já vždycky říkám, že jsem měla rodit na veterině, kam se na to hrabe moje jizva po císaři.

    1. No já si oddechnu, až budeme mít po kontrole. Panu dochtorovi věřím, měl pravdu, že to půjde hladce, ale jsem prostě plašan, kterej se bojí.

      Plakala nejvíc to ráno před operací, asi jak spala a pak se zaktivovala, tak jí to rozbolelo a bylo to hrozný, hrozný, ta bezmoc v daný moment. I Rumoušek z toho byl pochopitelně mimo a když pak poplakávala po operaci, přišlo mi, že nás podezírá, že jí týráme 😀 .

      Ano, pak dochtor je šikovnej švadlen a znovu teda smekám. A ten druh šití je fakt geniální. Moc se těším, až ho budu moct pochválit v pátek osobně.

    1. Lůkcus je to, takovýhle šití. A hlavně v tom, že opravdu ten satelit netřeba. Pořád ešče tomu nemůžu věřit.

      1. Má to fakt pěkný, nestačím se divit. Ohařík tu ránu na boku takhle pěknou neměl ani zdaleka.

        1. No já se chci zeptat, kdy se tohle použít dá a kdy ne. Ono je to taky o tom, že tohle šití asi ne každý z dochtorů bude umět. Náš pan dochtor se hodně pořád vzdělává. ale je to fakt krásný a já jsem mu moc vděčná, že se takhle rozhodl to šít, protože tomu psu ubral děsně z trápení. Satelit je velkozlo.

          1. Plně souhlasím! Ona to musí být velká úleva obzvlášť u takovéhle velké břišní operace, to je celkově dost citlivá a bolestivá záležitost. Pusu Talince!

  2. Odetta – jsem za to fakt neskutečně ráda, že to takhle pan dochtor krásně zašil. Brtnik dostal úkol koupit nějaký dobrý víno. Člověku se to nechce věřit, když to doktor říká, že si toho pes prostě nebude všímat, ale ano je to tak. To se určitě bude pan dochtor smát, že mi to přece říkal, až mu to furt ještě nevěřícně potvrdím v pátek, že to tak bylo.

      1. Jak myslíš stejnou – s čím? nebo s kým? Ať můžu porovnat.
        Ony ty stehy vevnitř se třebas chovají jinak, než ty vnější? ty klasický buřtíky, jako měla Ferinka.Tam to třeba táhne, svědí a tak, tady prostě nic ani nevyčnívá, třeba netáhne, a hojí se to třebas jinak, kdyby byl zítra čas, zeptám co je příčinou toho, že to pes fakt neřeší.

  3. ja si myslim, ze jestli to toho psa svedi tak muze mit tendenci… a podle me je to pes od psa, feri treba si rany nevsimla ale trychtyr mela proste pro jistotu, pro muj klid, at muzu v noci klidne spat… protoze se ji udelala ta nalita bulka a tu mela obcas tendenci liznout a ja jako hystericka panicka proste chtela mit 100% jistotu. jinak treba ani po operaci te zadni nohy nemela vubec tendenci si to nejak ohryzavat a okusovat (kdyz to bylo zavazany) ze trychtyr netreba, ale na tu noc sem proste byla v klidu abych mohla spat do prace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..