1. Adventní neděle je tu

A já zase všem přeju,aby ten advent byl co nejvíc adventní, aby nás trápilo co nejmíň, bychom si ho opravdu mohli prožít s tím vším, co k němu patří.

Já to mám letos krapánek hektický,  měla jsem plány, ale vlezla do nic přestavba kůchně provizorní .

Takže věnce nemám, nejde mi to hezky umotat,  tak jsem vytáhla svůj starej žaludovej věnec, svíčky nemám – resp. ty co mám, jsou velikánský , tak jsem vytáhla ty čajový, co tam sedí krapet šišatě. 

Zdobím Domeček.

Brtnik přitáhnul z lesa špičku poraženýho smrku, tak zítra budu strojit venku. Se vším mám zpoždění a musím se  s tím popasovat. 

Jsou to ovšem starosti naprosto malicherný a já nám všem přeju, aby převažovaly takovýhle ty malicherný, abychom se mohli nadechnout a trošku si odpočinout. Venku hrajou koledy z rohlasu /myslela jsem si, že se mi zbláznil počítač, když mi hrál Já bych rád k Betlému a do toho se ozývalo Nesem vám noviny. Až s otevřením dveří, kde to hraje tak nahlas, že i Mouses běžel domů, jsem zjistila, že Žjooooooooooooofkáááááááá užofkááááááááá koledy hrajou. 

Tak…….klidnou adventní neděli, resp. její zbytek.

10 komentářů u „1. Adventní neděle je tu

    1. No jo, musím to víc hlídat kvůli Mousesovi, to je sviň nenechavá, nevím, co ho napadne. Dneska ráno jsem koukala na tu vázičku, co stojí na kamnech a říkala, si, safra… Mouses. Zatím dobrý, uvidíme.

  1. Jakub mi donesl adventní věnec – trochu jsem se vyděsila, sám věnec je z proutí, čtyři svíčky nacpané natěsno uprostřed a kolem ozdůbky ze skla, dřeva a plastu. Věnec vypadá velmi dekorativně, ale umístila jsem ho tak, abych ho měla na očích, Dnes jsem tedy zapálila první svíčku, pod dohledem dohořela, aniž se oheň rozšířil. Taky jsem zahájila vánoční výzdobu, i když letos neplánuji tak bohatou jako jiné roky (jen folie na okna, papírový betlémek na polici).
    Goliáškovi jsem dnes načala konzervičkový adventní kalendář od Falco – vskutku mňamózní.

    1. Jojo musím říct, že lidi při tvorbě dost často nepřemýšlí na hořlavostí, když kolikrát vidím ty kombinace svíček, listí, šišek…. . Nej mi přišlo velká svíčka a na ní tavnou pistolí, nebo čím, přilepený právě to listí. Tak poctivě hlídej, hlídej, ať nemá synátor práci. Vlastně, jak to, že jako profesionální Soptík, tohle nedetekoval jako průser? 😀

      Jéé to nevím, že má Falco adventní kalendář! Příští rok musím pořídit.

      1. Ale jo, byl si vědom, jenže to nejspíš byl výrobek někoho známého (známé😜), takže mě nabádal, ať zapálenou svíčku nepustím z dohledu.
        Pokud vím, tak ten advenťák je pořád k mání. 👍Je to dost velký balík, je v něm 24 malých konzerviček, spotřebu do konce adventu lehce doženete.

        1. Já se právě divila, že by on profi Soptik dopustil! 🙂 Tuhle funkci – paradoxně, ač se to z poznámky Fifijový nebude zdát – v rodině zastávám já. Mámu jsem třeba furt honila, když s cígem chodila po na troud vysušený zahradě.
          Mám smůlu na to, že mi občas teda něco neplánovaně blafne – tu purpura, tu utěrka, 2x dokonce mísa s těstem 😀

          Letos už to kupovat nebudu, máme potíže s uložením všech těch krámů co máme, tak to nechá na příští rok.

  2. Provizorní, ale útulný 🙂

    Koledy v rozhlase, vítej na vsi 😀

    Jelikož se u nás samozřejmě zrušilo rozsvěcení vánočního stromku,
    zpívaly děti koledy na MěÚ do rozhlasu. Super nápad myslím.

    Každopádně pohodový advent a (teď to napíšu po Denykovsku)
    Pokud nejde vo život, jde o houno…

    1. Koledy mě dostaly!! Běžela jsem ven a hulákala s rozhlasem, že du k tomu Betlému 😀
      Je to dobře, právě kvůli těm starým lidem, atmosféře a tak. Do kostela asi nemůžou, tak aspoň tohle. U vás taky dobrej nápad!

      Kůchňa vyfocená v procesu, tetkon je to ešče hezčí.

  3. Včera jsme tu měli Robertovy sestřenice, tak jsme je provedli po okolí, do kavárničky pod botanickou zašli. A ony furt, že se musí jít podívat na nějaký rozsvěcení stromečku v zoo… My tyhle velký candrnaje úplně nemáme rádi, ale přidali jsme se – a bylo to skvělý :-). Hlavně teda proto, že jsme přišli o hodinu pozdějc, lidi už vodešli, zůstal jen velkej papundeklovej nasvícenej betlém a strom. A tichounce k tomu zněla koleda…

    1. ŽJofkáááá, tetkon teda závidím! A podle fotky v diskuzi- moc pěkný to mají! A s koledou… jeeeejeeee.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..