Hádej, hádaj hadači díl 24.

Tentokrát nikoliv obrazově, ale nestandardně textově.

Nepředpokládám, že by to byla hádanka nějak jako moc těžká, ale je veselá. Velmi veselá. Alespoň mně to tak přišlo, když jsem tuhle ráno plakala.  V tramvaji. Smíchy a nahlas. Totálně jsem se odbourala. Šla jsem si v telefonu udělat pořádek v poznámkách, kam si občas napíšu nějaký postřehy ke článku. Píšu to začasto v rychlosti a nekoukám, co mi tam ten kretén telefonickej opravil a zaměnil za slova. Což je chyba.  Pokud se k tomu dostanu později, už kolikrát nevím ani co tím básnířka chtěla říct. Tady jsem taky musela chvíli přemýšlet, co za slovo to mělo být. Ale nejdřív jsem si musela utřít oči a přestat se smát, protože jsem se dočetla následující:

Blekautík

Se nám udělal v prasí a tím pádem jsme byli odesláni domů. Já teda ještě měla mít lékařskou péči, ale pro nemoc zavřeno, tak halt jindá.

Nicméně mi to dalo možnost jít si za krásného odpoledního počasí pocourat s ohařiskama do polí. Když si odmyslíme koronáčový zástupy lidí, tak to bylo docela fajn.

Ohaříkům jsem udělala radost hned na kraji, když jsem u oraniště vykadila balónky. Jak kdyby ešče nikdá venku volně nebyli. Tak přesně takhle rotovali kolem. 

😀 😀 😀 😀 😀 😀 

Plakala jsem dlouho a intenzivně a zaujala tak zrána hned několik spolucestujících. Když mi pak definitivně odpadla bránice a osušila jsem mokrý oči, zadumala jsem se, co jsem to s těma balónkama vlastně udělala původně. Odmyslíme si, kde ten debilitní telefén vzal slovo vykadila, to nepochopím, ale vím, že napsat jsem to rozhodně nemohla já. 

Nepředpokládám, že vám odhalení toho správnýho slova zavaří mozkový závity, ale mě to tak pobavilo, že se prostě musím podělit. Třeba pak budete mít taky veselejší den 😀 . Pokud máte velkou představivost jako já, tak stoprocentně budete, protože já si to promítla, hezky jak na živo 😀 😀  Pomoooooooooooooooooct! Strašlivý!

29 komentářů u „Hádej, hádaj hadači díl 24.

  1. Omlouvám se těm kteří už to četli v noci, moje blbá klávesnice způsobila chaos v textu. Již jsem to s vypětím sil přes telefén opravila.

  2. Predstavuju si jak kadis balonky ktery pak rotujou volne v prostoru pac si je doted nevykadila:D

    1. 😀 😀 no přesně. sedím u kraje oraniště a usilovně pracuju 😀 😀 booooože, booože, to je hroznýýý!

  3. Hrozný holky, že jo? Já byla v tý tramvaji fakt vyřízená! Tomu říkám kumšt – odbourat sama sebe 😀 😀

  4. …když jsem u oraniště vykadila balónky. Jak kdyby ešče nikdá venku volně nebyli. Tak přesně takhle rotovali kolem.

    Ty vykaděný balónky takhle ešče nikdá venku volně nebyly/i :-D.

    1. No ono se to měkké i vztahovalo právě původně v tom textu k těm ohařům. Že oni rotovali prostorem a radovali se z těch balonků, enemže potom se nám to celý zvrtlo, že jo…. a průser – v tomto případku doslova 😀 😀 😀 – máme na světě 😀

  5. Při Tvém úžasném slohovém talentu👍 to mohlo být vysadila nebo vykouzlila😜😉. Původně jsem chtěla napsat při “invenci”, ale co kdyby mi to PC změnil na “insolvenci”.😁🤦‍♀️ Před časem si se mnou taky zažertoval, pracuji pro obce a on mi setrvale psal ovce.😃

  6. Ha Kimi jediná stihla při tom veselí hádat! Ale zatím vedle. Ne jak ta jedle, ale vedle jo.

    Ovce….. 😀 😀 a ešivá to někdy není od věci?

    1. Ano, ve srovnání s některými konšely jsou ovce milí tvorové.
      A balonky – že by vyhodila?

  7. “vybalila” nebo “vyvalila” balonky, ale ta překlepová verze je mnohem zábavnější, tedy pr onás, pro ohaříky asi méně.

    1. No tak ono, jsou mezi našimi ohaříky jedinkyně, který by nějaký to kadění i uvítaly, dobytčata jedny 😀 – jedna.

      1. Až při soužití s jedním jezevčíkem jsem pochopila, proč se říká: To svět neviděl a pes nežral!

          1. Petro, to nebyl můj pes. Patřil mamince kluka, se kterým jsem tehdy bydlela (a teda i s maminkou ;-)). Dokonce jsme ho jely společně koupit, byla jsem šťastná, že budeme mít psa :-).
            Aida byla drsnosrstá jezevčice, moc hezká, umíněná potvora :-D. Budou vám vstávat vlasy na hlavě z toho, jakou měla výchovu (žádnou). Byl to maminčin první pes, milovala ho, ale nedokázala ho nic naučit. Takže venčení probíhalo tak, že Aida byla na flexině vyvedena do Riegráku, tam odepnuta a doufalo se, že se někdy zase dostaví, aby mohla být odvedena domů… Mně bylo jasný, že je to špatně, ale co dělat, aby to bylo dobře, to jsem taky nevěděla.

  8. 🙂 🙂 tahle schopnost se může hodit. Balonků je psůch veliká spotřeba.
    Aúú, díky, mám o pár minut prodloužený život. 🙂 🙂

    Možná si někdy v dřívějším textu použila slova “na kraji u oraniště” ve spojitosti s venčením, vykaděním a ohaříkama. A foun usoudil, že tam musí kadit všichni. 🙂 🙂

    1. No jooo, to máš pravdu, balonkůch nejni nikdá dost, ale vono …. teda… kadit ježatý balonky nějaká velká radost asi nebude 😀 😀 To se zase pro ně tak obětovat nemusím 😀

  9. bože můj,je tohleto možný?
    no je to možný?
    no není,to není
    ještě,že Martin nekadí Žerykovi balonky,při jeho neustýlých průjmech,by jsme balonkama zsrali dvůr,zaradu,barák,a Žerykovi by šiblo,neenom mě
    děkuji,PÉTO,děkuzji po deseti hodinách v práci,bolavý krční páteři-na kterou jsem narazila bederní pás-na tu krční páteř-tak je to jedináí dobrá a veselá zpráva dne
    a jinak jsi chtěla říct,že jsi vyvalila, balonky…

      1. souhlasím, Mirka to úplně doladila 😀 😀 to jsem se zase zasmála dost já :D. Ta představa je dost výživná 😀

  10. Tak jsem ráda, že jste se pobavily jako já ( či možná i pobavili, páč nevíme, ešivá tu nějni nějakej zabukista muž) 😀 😀 a že teda hádanka tím pádem nebyla úplně marná.

    Já nemám pochopitelně důkaz, ale vím, že tím slovem mělo být vytasila. Protože začasto balonky tasím – jak v textu, tak v reálu, nějak jsem asi byla v předchozím životě nějakým, kovbojem 😀 a furt něco tasím- věci, nápady, peníze, hovadiny…. Takže řešením hádanky je, že jsem ty balonky vytasila.

    Krásný víkend všem.

  11. Mílo – každý první pes v rodině zvlášť v té době, kdy informace nebyly tak dostupný, jako jsou dneska, tak ten prodělal takových chyb 🙂 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..