Už je to s náma špatný

Aneb – dvě lednice jsou peklo.

A to jako fakt a opravdu. 

Domeček jsme kupovali se vším, co v něm stálo a leželo. A tak nám přišlo v tu dobu vhod, že tady byla mimo jiné i funkční lednice. Přejížděli jsme tehdy sem a tam – z Domečku do Prahé a zpátky a taky na chalupu – takže byly tři domácnosti. S podzimem se to zredukovalo na domácnosti dvě a pak v únoru, už tak na domácnost jednu a půl, protože to jsme se přesunuli natrvalo do Domečku a z Prahé se to postupně lifrovalo sem.

Jedna z posledních věcí byla právě i lednice. V tý době už poloprázdná, takže mi to umožnilo se při nákupu psího žrádýlka trochu víc rozmáchnout. Ó jaký to bohatství moci koupit víc, než 25 kg a koupit jich celých třicet pět! Krása, to nám to dlouho vydrží, libovala jsem si. 

Čas při rekonstrukci děsně utiká, takže najednou jsem koukala a v duchu si říkala: “Jak jako, že už je mrazák zase skorem prázdnej? Ty psi žerou jak nezavřený!…..No a vono taky kocour……… ale že by tolik?” Ještě ten samej den přišel Brtnik a řiká: “Ty joooo, my už zase nemáme maso pro čokle? To neni možný, ne?”….”No neni, ale je! Nevim, prostě to už sežrali, nebo jako něco. Asi kocour, nebo někdo, ale maso prostě už dochází, jdu právě objednávat.”

Sedla jsem si pěkně k počítadlu a nasázela si rozmařile v mém oblíbeném a spolehlivém Žufríčkovi  do košíčku dalších 35 kilíček masa pro psy.  Rozmařile píšu proto, že jsem pako a jak jsem z Prahé zvyklá, že závoz je každý týden, tak mě ani nenapadlo, že by to tady mohlo taky být jinak. Doteď jsme totiž po přesunu do Domečku maso nechávali zavézt v termoboxech k Brtnikovi do prasé. A to je u Prahé, takže taky každej týden. Takže jsem nic nezkoumala a objednala na úterý v době naší dovolený.

Źufrikauto přijelo na čas a paní Rožňová nám vyklopila tři bedýnky se žrádlem. A já si uvědomila, že jsem do poznámky tentokrát zapomněla napsat, že máme dva termoboxy na výměnu. Což nebyl v podstatě problém, když jsme byli doma a šli maso hned dát do mrazáku, ale jak jsem zjistila, nebylo to jediný, co jsem pro tentokrát neohlídala. Během povídání si s paní Rožňovou, kterou -jak jsme oba s Brtnikem shodně pravili – vlastně poprvé vidíme za denního světla 😀 , protože nám maso přiváželi doposud zpravidla hodně před šestou ráno – jsem se právě dozvěděla, že jsem úplnou náhodou trefila termín závozu, kdy do našich končin jedou. Protože je to vždy jen jednou v měsíci. Aháá, tak to s tím budu muset do budoucna sakra počítat – pokud si to ovšem budu pamatovat.

Protože, zdá se, si nepamatuju už vůbec nic. Poté co jsme s paní Rožňovou pěkně splkly, jsem se nahrnula do Domečku ukládat ty psí poklady. Nejdřív jsem to nacpala pěkně nahoru do psího mrazáčku, kam se vejde cca tak 23 kg. A ten zbytek jsem šla naskládat do tý naší pražský lednice. Má velký mrazák, kde navíc momentálně chybí jeden šuplík, protože je trošku invalidní. což ale vůbec nevadí, je tím pádem v tom prostoru mnohem víc místa. Nacpala jsem tam pěkně dvě velkochovatelský balení a dumala, kam narvu ten zbytek. Povytáhla jsem horní šuplík, abych zjistila, jestli tam není nějaký místo. 

Mno………….. tak zjistila jsem několik věcí. Jednak, že to místo tam není. A druhak, že tam není z jednoho prostýho důvodu. Jsem pako, co si opravdu zkrátka už nic nepamatuje /a Brtnik taky ne/ protože ten šuplík byl od minula narvanej k prasknutí štanglema s masem pro psy. Krásných dvanáct kilo, který nám chyběly. 😀 Koukala jsem na to doslova jak ta vyvoraná myš.  a nemohla si to nějak porovnat v hlavě. Jak to, že ani jednoho z nás to nenapadlo, když jsme se tak divili, kam to maso zmizlo. 

No nenapadlo 😀 😀 . Nedá se nic dělat. Myšlenky jsou prostě jinde a…………nebo možná pro jistotu nejsou vůbec.  😀 No ale na druhou stranu – překvápko příjemný, to ne, že ne. Mám tím pádem úplný masový bohatctví a nemusím objednávat ještě dýl. A mimochodem já se hrozně moc těším na jednu takovou nedůležitě-důležitou věc. Že si pořídím velkomrožáka! Bude třeba na stopadesát kilo masa a já ho narvu k prasknutí zelenejma držkama, kostima, masem a budu masově bohatá! 😀 Ten čas už se blíží. Jakmile se přesune pražská kuchyňská linka prozatímně do Domečku, uvolní se krásně místo v dílně a tam já umístim pana Velkomrožáka. A čokle můžou žrát do alelujá a furt toho bude dost 😀 . To je krásnej sen, že jo? 😀 Já to pořád říkám, nepotřebuju hodinky s vodotryskem. Jsem přízemní.  Prozatím občas vlezu na nějaký stránky élektra a tam se koukám  na velkomrožáky a řikám si – tudleten a nebo támdleten? 😀 😀 (Dětinský, uznávám, ale radost to udělá) 

26 komentářů u „Už je to s náma špatný

  1. No to je krása, 35 + 12 kila masa, to by Indě stačilo na 4 měsíce 🙂 My teda nejedeme ve velkým, koupí se jí vždycky maso tak na týden v normálním řeznictví, naporcuje, a zablokuje nám třetinu našeho mrazáku, páč na jinej mrazák u nás už není místo. Takže od tý doby, co barfujeme, nemáme nárok na domácí zmrzlinu, páč ten přístroj se už do mrazáku nemá šanci vejít.

    1. a to je ale moc hezký, obětovat pro psí maso zmrzlinu! To se hnedle pozná, že tam mají psejkovou moc rádi. Je to dobře, že masujete, protože maso, je maso. A člověk ví, co tomu psu dává. Jasně, že ani to kupovaný maso není “čistý” – myšleno bez všech těch sajrajtů, co se do nás a zvířat dostávají, ale to ta základní surovina z který se grancle dělají taky ne. Záměrně tam nepíšu maso, ale surovina, protože si nemyslím, že by tam toho masa bylo nějak moc.
      My máme tu třicku tak na měsíc, protože v průběhu ještě tahám různě z řeznictví skelety apod. čímž se to natáhne. Takže zatím jsme objednávali vždycky tak na měsíc. V zimě je to fajn, objednalo se toho víc a nechalo na balkoně v termoboxu. A až bude ten pan Mrožák, to bude krása.!!!

  2. No tak pořád lepší, než kdyby to bylo naopak a Rumíček s Talinkou pak čučeli do prázdnejch misek 🙂

  3. Mimochodem – teď jak jsme jeli za Peťou AP do dálek, tak jsem po sto letech “znovuobjevila” kouzlo konzerv. Kdysi dáááávno jsme je vozívali ještě Murphíkovi z Germánska. On ač jinak od malička na mase, pak musel na stáro být na dietních granclích a já jinak krmím masem. A to i na dovolených, když to jde. Když ne, tak halt jsem vždycky sáhla po granulích. Nevím proč jsem ty konzervy blokovala. Až teď k Petě jsme je brali a to díky náhodě. Brtnik v době stěhování o jednom víkendu nečekaně vyrazil brzo ráno do Prahé sám a vzal s sebou Tali. Aby pak nebyla hlady, koupil jí jakousi konzervu někde. a protože byla veliká, dovezl zbytek zpátky a čoklidi si dali do šňupáku. Ani nevím co to bylo, ale koupil to pak právě i na ten víkend a tak až jednou zase vyrazíme někam na dovču – berem konzervy! 🙂

    1. Konzervy jsou nejvíc nejlepší! Když byl ohařík na Prednisonu, a trpěl hlady, měla jsem nachystanou velkou konzervu, a vždycky z ní na požádání pár lžic dostal, když nebylo nic jiného po ruce. Jak měl hlad nepředvídatelně, tak se to hodilo, maso jsem měla nabalíčkované na snídaně a večeře, což v posledních týdnech nebyl úplně flexibilní systém.

      1. Já ho úplně vidím, broučka, jak si řekne, že by potřeboval svačinku 🙂

        A snad to nebude moc nevhodný v týhle souvislosti se ptát, ale už se ví, jak to vypadá s budoucností?

        1. Jojo, on byl kouzelnej. 🙂

          Napsala jsem Ti SZ na Fauně, ať to tu nerozebírám veřejně. Není to tedy nic špatného ani šokantního, ale neměla bych z toho dobrý pocit.

    2. Mě vždycky po konzervách děsně prděli. Ale přece jen jsem vzala pár takových těch salámů, ať na dovče prostřídáme granule. Jenže teď před dovolenou jsem po nich sáhla… a zamáčkla slzy. Ona je to dávka pro DVA psy…

      1. Já nějak měla obavy z toho asi – aby se po tom nepotento, aby je to neprotahovalo, což na dovče by byl problém. Nevím, proč jsem si to takhle blbě nastavila 🙂 . Salámky jsme taky vyzkoušeli.
        Jestliže je to dávka pro DVA psy, pak tedy ještě jednoho nezbytně potřebuješ 🙂

          1. Nestraš!
            Nene, zkrmíme někdy doma. Zatím pořád trvám na tom, že žádný další brouček nebude.

          2. No přesně. A nebo možná spíš nějaká fajná akční jednotka. Tentokrát bezproblémová, aby byla jízda zdarma. Ono to taky není někdy špatný.

          3. S bezproblémovýma je nuda. A bezproblémovej bígl bude něco jako sněžný muž – každý už o něm slyšel, ale kolik lidí ho opravdu vidělo? 😀

    1. Já už svoje vysněný štěňátko měla. A nemohla bych si vzít další a koukat přitom do očí útulkáčů. Takže buďto zase to nejhorší co útulky nabídnou, nebo nic. A prozatím trvám na tom NIC.
      Ona je zábava i s těmahle, jen se to vyloupne až časem. Ale dává to zas úplně jiný rozměry. Když pes, kterej v přítomnosti dětí šílel hrůzou, jednou sám přijde doprostřed tlupy dětí a “taky mazlit”, když vidíš jak se suveréně roztahuje v peřinách, vyvaluje pupík a chce drbat a tobě se v hlavě promítnou ty útulkový mříže, smradlavej betonovej kotec a pravděpodobnost, s jakou se takovýhle pes dostane ven…

      1. Já vím, máš pravdu 🙂 . Nicméně stejně si myslím, že bys nějakýmu potřebnýmu z útulku, ve věku tak akorát, abyste si spolu mohli chodit, mohla pak jednou časem místo dát. Právě proto, že na to máš. A když můžeš -tak musíš 😀 .
        Já se těším na nějakýho toho staříka, co se mi nabídne od osudu, až to půjde.

        1. Tak jako jestli nutně potřebuješ staříka, tak Vaškovi je 12,5, to už by šlo, ne? 😀

          1. Dvanáct a půl je dobrej věk, ale……má to jednu vadu. Věnceslaf nejni bezprizorní 😛

  4. od prvni vety cekam, ze otevres druhou lednici a ta bude PLNAAAA 😀 😀 😀 dik ze sem se dockala 😀

    ja su v podstate rozhodnuta, ze dalsi pes uz stene urcite nebude…

    1. ano, byl sice plnej jen jeden šuplík, ale i to stačí.

      já si ešče asi ščenátko nějaký pořídim, doufám.

  5. Esusova
    “Už je to s náma špatný”
    🙂 Lepsi uz to nebude. Ale furt jste na tom dobre, kdyz jste provedli akci do plusu a ne minusu, jak tu nekdo psal.
    Jo a na dovolenou prubni nekdy misto konzerv treba Brit salamy, mam je ozkouseny a Ruzici moc chutnaj, i hovnouse cajk.

    1. nějakej salám jsme taky zkoušeli. O Britu se mi zmiňovala i Peťa AP. je to asi taky dobrá varianta , jen si u ní říkám, jak je to zakonzervovaný?

      1. Covece, to nevim, ale slozeni neni zadna hruza. Dle myho to je proste varenej salam. Pouziva je i dost lidi ze sportovky treba na stopy a pamlsky, ja je obcas koupim na dovolenou nebo jako rezervu, kdyz zapomenu vyndat maso a dle myho fakt v pohode. Prubni, uvidis sama.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..