Přesun do Domečku a radostný přivítání

Přesun připadl na den před Silvestrem.

Před naším Silvestrem teda 😀 . Tím pádem jsme se přesouvali 29. prosince. Pěkně pijánko jsme to šécko pobalili, takže lednice zela prázdnotou, stejně jako rádobyšpajzík na balkoně a napěchovali jsme tím auto k prasknutí. Klasika 😀 . Když jsme přijížděli k Domečku, říkala jsem si, jestli tam na nás bude Mourínek čekat. Když jsme tam byli těsně před Štědrým dnem, tak nepřišel.

A nepřišel, ani když jsme přijeli teď . Říkala jsem si, že asi bude doma a nebo někde na rajzu. Ale bylo to takový divný, nevidět ho ani tentokrát. Vytahali jsme v rychlosti všechny ty krámy  z auta jenom dovnitř a šlo se hned ven s ohaříkama. Navrhla jsem Brtníkovi, že půjdem loukama, tak jak obvykle chodívám já. Máme totiž každej “svoji” trasu. Respektive – Brtnik, kterýžto je tak trochu nosorožec, jenž nemá rád změny, má svou oblíbenou trasu a tý se drží. Objevuji spíš tak jako já. Teď jsem si říkala, že skočíme právě na louky a já mu to tam ukážu. No jenže začalo foukat a tak pravil, že tohle není pro dnešek ideální místo, což měl v podstatě pravdu. Tááákže jsem navrhla, že zamíříme na cestu mezi pastvinama a lesem, kde nás budou stromy chránit. A aspoň ho tak navnadím na to, objevit právě tenhle směr, kde je to moc krásný. 

Zachumlaný do čepic a kapucí jsme se pustili podél lesa a došli do míst, kde jsem minule potkala ty dva podivný týpky s dodávkou. A zabočila tehdy do toho kouzelnýho úvozu. Nadšeně jsem to tam Brtníkovi šécko ukazovala a protože se mu tam líbilo, dohodli jsme se, že si tímhle směrem uděláme výlet na Silvestra. Na jednoho ze Silvestrů teda 😀 . Páč my máme ty Silvestry dva. Jednoho třicátýho, kdy má Brtnik svátek a druhýho pak regulérního. Nejsme žádný troškaři, že jo. Protože už se připozdívalo, museli jsme se stejně vrátit, ale ohaříci si ještě stačili zařádit v úvozu s balonkama. Páč Rumoušek si dobře pamatuje, jak dobře to tam běhá dolů, takže si trval na svým, že musím navalit balonek. A když on, tak Taliprtka prej taky. 

Vyšli jsme z lesa a už tolik nefoukalo, zato docela přituhlo a začalo se smrákat. Takže když jsme dorazili zpátky k Domečku uuuž byla viditelnost mizerná. Tudíž, když jsme u sousedovic branky zdravili vnučku paní sousedky a část příbuzných, kteří přišli za babičkou, nevšimla jsem si, že se tam šmrdolí Moures. Ovšem jen do té doby, než šedobílá čmouha radostně vyrazila směrem k nám a přepadla ohařiska. Teeeen měl takovou radost!! A ohaříci pochopitelně taky. Hnedle se museli navzájem zlobit a Moures zajel mezi složený prkna pod borovicí u cesty, který tvořej jeho hrad a pozorovatelnu. Odtamtud na ohařiska útočil a oni poskakovali kolem. Vzájemně jsme se pozdravili a vnučka paní sousedky povídala, že když jsme tady nebyli, chodil s ní vždycky k naší brance, jak kdyby se dožadoval otevření. Zeptala jsem se teda, ešivá mu nemám na krk pro příště pověsit klíče.  😀 😀  Vnučka se smála a pravila, že to by asi bylo nejlepší. Jo, on může chodit přes zítku, ale radši chodí brankou. Je to totiž civilizovanej kosourek.

No a nestačili jsme snad ani dojít k brance a už byl u nás a hnal se dovnitř. Očíhnout, co, kde a jak. Jakmile se odemkly dveře, hrnul se dovnitř jak velká voda a následně asistoval u vybalování věcí. Je vám jasný, že mi to díky tomu trvalo asi tak 3x dýl než obvykle. Se psem se domluvíte, pošlete ho na místo, ale s kočkou? Smůla, smolíček. Zvlášť, když je to mouratej pacholíček 😀 . Byla jsem ráda, že ho vidím a že je v pořádku. Jakmile jsme zatopili a jakmile řádně pozlobil ohaříky, uvelebil se na svým polštářku (boože, potřebuju už tady pračku, abych to mohla vyprat komplet ty jejich pelechy) a spokojeně si předl. A ještě předtím…………… předvedl, kdo je tady pánem a kdo má koho  pod palcem. Protože, za to, jak ohaříci poslušně čekali na pelíšcích, jsem jim každýmu dala jeden oříškovej rohlíček. Položila jsem jim to každýmu před tlapky s povelem “Dávej na to pozor” a chystala se dát malej kousek i Mouresovi. Hm…… tak jako, byla jsem dost pomalá. Než jsem se otočila, abych mu to nabídla, ležel mezi Taliprtčinýma tlapkama a zatímco ta smutně koukala, jak jí ta dobrůtka mizí před očima, ládoval se jejím rohlíčkem. Spratek jeden drzej. Tak aby jí to nebylo líto a abych odměnila, jak je fakt nejhodnější, dostala ty rohlíčky za to dva. Zasloužila si je ne? 🙂 .

 

4 komentáře u „Přesun do Domečku a radostný přivítání

  1. Taliprdka dobrý! Má pochvalu před nastoupeným webem, páč ustát to, že ti někdo sežere odměnu, to je vysokej level. A ty ses bála, že Tali bude žrát kočku. Prd, kočka vyhladoví Talinku!

    1. Jo v tomhle mě překvapila velice,to si pořád nejsem jistá, že je pravda. A jsem za to ráda, protože teď o víkendu spolu docela řádili. Moures ležel na zádech a mordoval jí tlapkama a vona mu dávala razítka čumesem do pupku 😀
      Jsem ráda, že jsem ji učila všechny ty věci na ovládání se, protože to se teď ukázalo, jako dobrá věcička. Rohlík by možná neustála, páč to je nejvyšší levl, ale oříškovej rohlíček jo 😀

  2. Urcite si Talinka dva rohlicky zaslouzila! 🙂 Moures je drrrzej, takhle kradarit. Ovsem vitacka to musela bejt skvela. Co vlastne jeho “muzstvi” – uz se nejak resi termin na fik fik?

    1. No je to zločinec! Jak to plánujou zatím nevím, neměla jsem příležitost si pak už promluvit, míjely jsme se.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..