Trošánek se nám to sype, přátelé

A tak jsem neměla o víkendu čas a nebo sílu a náladu sednout k počítadlu.

Byla jsem ráda, že jsem ráda. 

Nemožu navíc spát, usnula jsem dneska až kolem půlnoci a ve čtyři byla vzhůru. V hlavě naprosto rozstříleno, funguju strašně nemožně, všechno mi padá, pořád se o něco přerážím, jak jsem unavená…. 

Je toho moc, co se musí, tlačí na nás počasí a nadcházející zima, nalilo nám přířerně do tý jámy před domem, hrozí, že se ta hlína a zeď od krechtu zhroutí. Tak pokud už o mě nikdy neuslyšíte, tak sedím ve vazbě za vraždu toho šmejdskýho zedníka.

Čím víc se to sype, tím víc jsem na toho kreténa naštvaná. A tak asi radši zalezu a vylezu až nebudu tak negativní. 

Brtnik se navíc v sobotu zase zrakvil, protože jak je mokro a klouže to, vezl kolečko plný kamení s kopce po lávce, uklouznul,  a to kolečkno ho sejmulo na zem. Bacil se do hlavy a já jsem byla v hrozným štrézu, jestli se mu něco nestalo, protože neměl pád jak zastavit a mignul si jí do tý palice v plný síle. Mně navíc začalo bolet šéckom co v těle za klouby mám, taky makovice – ešivá jsem to od něj převzala to bolení hlavy, nebo co………nevim.

Tak na mě myslete v dobrým, já zase vylezu, až nebudu tak nedobře naladěná, nebo až vylezu z tý vazby.

28 komentářů u „Trošánek se nám to sype, přátelé

  1. Cítím s Vámi oběma, ale přesně jak píšeš – nebuď negativní, ale překlop to hodně rychle, vždyť zpříjemňuješ život tolika lidem, chyběla bys.😢 Říkej si, že jsi se ráda zbavila nešiky, a že Vás určitě čeká něco lepšího. Tahle moudra nejsou z mé hlavy, ale z knih – Rhonda Byrne: Tajemství a Jan Vojáček: Umění být zdráv. Při mé sbírce neduhů se občas přinutím do nich nahlédnout.🌼

    1. Já vím Kimi, máš pravdu, ale nějak mi to teď úplně nejde. tak počkám ono to zas přejde.

    1. Díky, popracujem na tom. Ona – a to víš sama – v takových chvílích nepomáhá zrovinka ani Taliprtka – jasně to i proto, že vnímá, že není dobrý vyladění. Jenže to prostě pak přidá.

  2. Jojo, to už bejvá ta poslední kapka, kterou člověk opravdu nepotřebuje.. držím palce, moc… ať se alespoň tupoňka flekatá umoudří..

    1. jojo, člověk jede na doraz a ona se svým ADHD chováním, kdy se prostě nedokáže ovládat a je schopná momentálně i při zcela běžném odchodu na procházku,nebo krmení opravdu neskutečně vyvádět a přizabíjet své nejbližší okolí…….. to je fakt výživný. Nevím mám pocit, že její schopnost se ovládat se nějak vytrácí, to co jsem pracně budovala se – zdá se mi?? – nějak postupně vytrácí, jakoby odtává… člověk by potřeboval – protože drží pohromadě opravdu silou vůle – trošku klid, a ne umřít jen proto, že se jde ven.

      1. Nevytrácí – zrovna nedávno jsem tady obdivovala jakýho jsi z ní dokázala vykřesat super psa – vycházky na volno – V LESE a NA LOUKÁCH.. ony prostě jedou v tý svý debilní sinusoidě no… myslím, že to tak bohužel bude vždycky s výjimkou opravdu vysoké věku a i toť otázka.. co to způsobuje a jak to odstranit Ti bohužel neumím poradit …

        1. Ale jo, jo, to jako jo, fungujeme, ale prostě její projev není normální, však sama víš. A když člověk není v cajku, je to už moc. a ovlivní to všechny ostatní vč. zbylých ohaříků. Kdyby byla sama, zas to bude o trošku jiný.Ale tak ono to zase půjde, jen se člověk musí poskládat.

  3. Jezis, snad je Brtnik OK a nema otres mozku nebo tak neco.
    Hele, nic proti, ale neslo by to proste nejak zazimovat, vodu, co jde na barak provizorne odklonit nekam prikopem a proste si dat na par mesicu voraz a zacit zas na jare? Takhle se fakt voba voddelate.

    1. No snad je v cajku, ale prý to byla hrozná rána. V noci jsem moc nespala, bála jsem se o něj, aby kdyby něco….
      No právě že teď to zaseknout nejde. Je nutný kvůli topení dotáhnout ty podlahy, aby se mohl udělat beton, aby mohl přijet, musí se zateplit veranda a pak tu máme tu díru, ta se taky musí pořešit, protože jinak se tu pohybujem jak na agility dráze a je to dost únavný a se psama i velmi nepraktický. A taky s bahnem po těch deskách i nebezpečný – pro nás hlavně.

  4. Moc na vás myslím, máte toho moc a určitě byste oba potřebovali nutně odpočinek. Nedalo y se přehodnotit, co je opravdu nutné a co by třeba mohlo počkat. Abyste to neodnesli zdravím. Hele a není to s Tali trochu opačně, jak ty začneš být v nepohodě, tak ona to vycítí a pak vyvádí. Oni psi poznají naši nepohodu a napětí dřív než my sami. Držím palce ať všechno nutné zvládnete a budete si moc alespoň trochu odpočinout. Škoda, že nemůžeme nějak pomoc…

    1. No když přežijeme tohle, pak už se opravdu nic dít nebude, ale tohle- co jsem psala Mayae, se udělat musí.
      Jasně, že Tali reaguje teď už momentálně i na to naše rozpoložení, nicméně, ona to tak má tyhle vlny, jak psala EvaC. Je to spíš tak, že člověk se furt drží a funguje a pak ona se propadne a to už člověku prostě přidá.

  5. Posilam silu a pozitivni energii. At se vsechno zase nejak setrepe (krome hromady hliny) do normalu. :*
    Brtnikovi hlavinku hlidej, ona i blba boule na lebze nemusi bejt uplne sranda… A Taliprtce zvys davku Calmingu, at se madam zklidni.

    1. Díky, díky. No já doufám, že do konce listopadu skončíme. A pak si užijeme volno, klid, advent, pojedeme na Křivoklát, za mámou, do Mělníka, budeme se válet, pít kafe….
      Vagón bych jí musela koupit.

    1. Děkuju Zano – jestli jsi odpovídala do emila, tak já se tam teď nevím, proč nemůžu dostat, zkusím zítra z práce.

  6. Kimi-přišly mě knížky,mimo jimé ta cos doporučovala ty+jedna psychologická,
    Proč mi tohle nikdo neřekl dřív?
    znám knížky Vojáčka,zajímám se xxx let o psychologii i o ezoteriku,i v době,kdy to nebylo moderní,to je asi 27 let?
    no a mám hooodně,načtenýho i naposloucháno,jenže….
    můžeš mít načtený naposlouchaný a když jsou vnější okolnosti na eee,tak je to naprd…
    já třeba u sebe věděla,že hodně+ problémů je u mě mimo jiné tím,že Martin nedělá,když dělá,furt neschopenky,doktoři,nemocnice….
    já furt nervy z tohodle,a mohla jsem poslouchat,číst co chtěla jak chtěla a stejně jsem věděla,že mě nejvíc pomůže,když bude Martin aspon nějakou dobu chodit do práce bez neschopenek,no,že jsem pak šla já na operaci je věc druhá…,ale prostě jsem věděla a vím,že někdy může mít člověk načtený,naposlouchaný,a když se spiknou okolnosti,prostě se něco pokazí okolo tak je to potom těžký udržet se v tom načteným,naposlouchaným,kdy člověk sice všechno teoreticky ví,ale prakticky to ted zrovna nejde,protože by třeba pomohlo-kdyby jeho druhá polovička měla chvilku práci a furt nemarodila,nebo jak v případě PetryK-sehnali co nejdřív fajn spolehlivýho zedníka,což jim velmi,velice a převelice přeju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Mirko, v pohodě, každá máme svůj způsob života, co pomáhá jedné, nemusí vyhovovat druhé, chtěla jsem jen ukázat jednu z možností. Nevím, jak já bych zvládla to, co zvládáš Ty. Stejně jako ostatní tady moc přeju Petře a Brtníkovi, aby současné nepříjemnosti překonali.🍀

  8. Kimi-noooo,tak já to mám se sebou těžký-neumím moc uvádět do praxe to načtený….,taky mi nepřijde,že bych to nějak zvládala….
    jako,jo ted,to bude rok,co máme auto,a asi to Martina fááákt motivuje,protože chdí do práce,splácí….
    moc,se těším na tu knížku co jsi mi doporučila,Vojáčka znám,mám
    ta má kamarádka,ta má druhá mamka-teda ona není má druhá mamka-pro mě teda teoreticky jo,znám jí od mých 17 let z první práce,tak ona je fest proti braní léků,
    nebere nic,přitom má hromadu let potíže s revmatickým onemocněním…dělá jogu,turistikuje,zahrádkuje,saunuje,a hooodně čte,jen naučný knížky o zdraví,stravě,takže ta prostě řekneže všechno je o zdraví,tlustým střevě,zdraví ve střevexh,že lékaři+lékárníci nemají zájem nás vyléčit-lopgicky,co by pak jako dělaly,,,
    takže po rozhovoru s ní mám chut spláchnout všechny léky do wc ,nikdy nic nebrat,
    ona nebere nioc na nic-a je pár let v důchodě a vysvětlí mi věci o tlaku,cukrovce,proč co jak…a já -pak se to ve mě pere…
    jasně-VOJÁČEK,HNÍZDILDUŠEK,střeva,výživa,pití,cvičení,léky….
    a co ted?hodím lély do kanálu….nudu se řídit knížkama a z nervů mě pak klepne…..protože podle knížek mě to moc nejde…
    a výživa???
    bez sladkýho jsem vydržela 2 dny a to jsem furt žvýkala žvýkačky….

    1. Taky jsem dost věcí pokazila, bohužel, kolikrát za tím bylo i doporučení lékařů. Jednu dobu jsem tyhle knížky hodně řešila, teď jen občas nahlédnu, snažím se na neduhy nemyslet. Deset let jsem pracující důchodce, od nového roku budu už jen důchodce. Taky se snažím hýbat, na to je pejsek supr. Moje mamka říkala “Psa by nevyhnal, psi nás vyženou.” Nebýt Goliho, kolikrát by se mi ani nechtělo vstávat.
      A na sladkém jsem závislá.

      1. Svatá pravda Kimi,od tý doby co umřel Andy,vstávám ne ve 4,ale v 7,takže ráno vůbec nevylezu,večer je to to samé.Tuhle sobotu ale plánuju při hezkým počasí zůstat venku,má být viditelný zatmění měsíce.

          1. Nene,Trixa je venku,má zateplenou boudu a kotec.Já to fotnu a dám vedle.

          2. Tak se nakonec rozhodla kempovat venku? jsem zvědavá na její penzionek 🙂

  9. dočítám se zpožděním – Peti, držte se a zvolněte oba, ať zůstanete zdraví …to je fakt děs, co se toho nakupilo najednou. tak pozvolna, ono to dopadne dobře nakonec…máváme z Pětikočičína 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..