Tralala, tralala, střecha se….

Dodělalaáááááááááááááá!

Konečně, minulý týden v pondělí mi cestou z prasé volal Brtnik, aby mi slavnostně sdělil, že už máme hotovo!!! V tramvaji se blbě jásá teda, to vám řeknu 😀 . Takže konečně po 28 dlouhých dnech a taky veliký lopotě, jsme mohli říct, že je to fertig. Tedy v základu fertig. Jako že máme střechu prostě. Ale k tomu bude ještě spousta práce, která ovšem bude muset počkat až na příští rok, aby se stihlo to, co se teď děje dole. 

Protož to máte:

*zazdít všechny ty otvory ve štítě arkýře a v tom novém velkém štítě nad přístavbou, které vidíte. Což bude obnášet vypižlání všech těch malejch trojúhelníčků mezi cihlama a střechou.

*zazdít otvory které nevidíte 😀

*Udělat zateplení střechy, to bude hrozná práce, hrozná. 

*připravit otvory na okna, abychom je mohli objednat a instalovat

*předělat okýnka ve štítě do zahrady

*postavit tu místnost, která je tam plánovaná /a to je teda objem práce, to tu ani vypisovat nemá cenu/

*udělat podlahovou krytinu

*a asi dalších 150 věcí, který mě teď nenapadly.

Pro letošek se jen uzavřou ta okna deskama a to bude všechno, co se stihne. 

To ale nevadí, nevadí, půda je v podlaze zateplená, takže teplo utíkat nebude a do Domečku novou střechou už nepoteče. 

Je krásná, že ano?

35 komentářů u „Tralala, tralala, střecha se….

  1. Morgen, tralalalalalalalalalalalala, mám óbr radost s váma.
    To nejdůležitější před zimou už je za váma….

    Trapnej pokus vo báseň, ale jsem opravdu radostná 🙂
    A je skvostná 🙂

    1. No a počkej, až to uvidíš naživo! Teď je navíc vykoupaná po deštích, krasavice naše.

  2. Střecha je fakt nádherná a eště bude! Musela dělat kapku obštrukce než se vyloupla, fešanda! 🙂
    Natrefit na tyhle došky bylo terno. Já to neumím popsat, jsou tak úhledné a čisté (nejen po dešti) 🙂 mají moderní dyzajn a přece působí starobyle. Poslední postřeh Péťa už napsala dříve a já je takhle vidím taky. Epesní krytina.

    1. Ano přesně tak – je to starobylý, moc se nám to líbí, dělá to Domeček útulným. Je supr, že už je to za náma. Uf.

  3. Moc pěkná střecha, to jsem teda fakt ještě nikde neviděla.
    Co vůbec říkají sousedi nebo místí na tu vaši komplet rekonstrukci?

    1. No měli jsme štěstí, že jsme tohle objevili – resp. Brtnik , a že jsme měli i možnost podívat se tak trochu v reálu. Barvu jsme vybrali skorem hned, bych řekla, protože jsme chtěli , aby to pasovalo k těm oknům, aby si to sedlo barevně.
      Sousedi mají z naší střechy taky radost, říkají, že konečně je ten dům komplet, což je přesně to, co vnímáme taky a proč se to dělalo. Fšicí nám fandí- pominu-li maminku jedné sousedky, starou paní, která úplně nemůže vystát naše okna 😀 😀 a pokaždý, když jedou kolem, tak to dceři říká a tím ji děsně vytáčí 😀 😀 . Já chápu, že někteří s tou barvou asi problém mají, ale až bude dům komplet hotový a všechno do sebe zapadne, uvidí to jinak. Bude to prostě starý vesnický domeček.

      1. No ale to je prece jasny, vokna maji byt bilyyyy. 😀 Chápu, ze starou pani to rozciluje a myslim, ze ani kompletace nazor nezmeni. 😀
        Jen ze vim, jak se proste na vesnici probiraji rekonstrukce. 😀
        I kdyz k vam se nejspis vetsina tech reci nedonese. 😀
        U nas ma ted prvni barak solary, drogovy dealer se vratil z lochu a mel ulity prachy, tak to se propira hodne 😀

        1. jo a nebo se zlatejma mřížkama. Ale já to chápu, no, a je mi v podstatě fučik, jestli se to někomu líbí nebo ne, to je jeho problémek. A taky je mi jasný, že ne všechna hodnocení se k nám dostanou 😀 😀
          Nám se to líbí, dům děláme postaru, poctivě a jak to vidí Konopásková z podnáměstí nebo jak to hodnotí Vocílek v Sokolovně mi je volný, jak triko po Brtnikovi .d

          1. Ale my měli tuhle barvu oken ve starým baráku,který tam dávali okolo roku 1921,teda byly několikrát přetrený,ale bylo vidět že je to pořád tahle barva.

          2. Zlatko – jojo, právě mě trochu překvapuje, že starý člověk s tím má problém. Ale tak , jak říkám, to je věc každýho. Já jsem takových domků s touhle barvou oken třeba v Novohradkách viděla víc.

  4. Krásné, domeček se vyloupl do krásy. Obrovský rozdíl proti dávným fotkám, kde je část střechy plochá. Moc se mi to líbí.

    1. Děkujeme. Je zase se na co pak v budoucnu těšit, až bude dům zateplený a nebude jako ruina s novou střechou a oknama, bude to zase lepčejší 🙂

  5. Střechááááá 🙂 To je skvělé a gratuluju a moc Vám to všem přeju…Domeček vypadá krásně, úplně ožil ! a teď si dejte pěkně oraz a jen postupně menší práce…a aspoň jednou za 14 dní večer filmu, prosecca a válení, prosím pěkně 🙂 Na našem domečku začala pokládka dnes přípravami a zítra už se jede na střeše 🙂 náš statečný střechař slibuje hotovo do pátku, tak si držíme tlapky vespolek 🙂

    1. Jo, Domeček už nekulhá, už je komplet. Je to jinačí pohled. Mně se víc líbí pohled ze dvorku, kde je ta střecha hladká. Voraz moc zatím nehrozí, až se zimou, potřebovali bychom sfouknout tu verandu a s tím spojený topení. Příští pátek přivezou okno do verandy a vchodový dveře. takže prosecco tak v pátek, člověk zkoukne Osadu (No MilanéÉ?! 😀 ) a upadne do bezvědomí.

      1. my to máme rozplánované neplánovaně tak, že vždycky v pátek jdeme do města ( k Hruškovi nebo ke Kocouři), tam si dáme bílé víno a sýr a olivy a povídáme a povídáme… co týden dal, co budeme dělat tento víkend, co příští, probereme všechno možný a vyvětráme hlavu. pak o víkendu realizujeme 🙂 na co přijdou praví řemeslníci, u toho dělám TDI, chystám a zařizuju, lehký catering pro tým a Vincent provádí TDS ( zejména kontrolu připravenosti materiálu, všechno očichá a zchlupatí) 🙂 David je přes týden pracovně pryč 🙂

        1. My v pátek zpravidla právě odpadneme.Vstáváme po čtvrtý- Brtnik, já o dvacet minut pozdějš. A to jednoho v pátek opravdu zabije 😀 I mě, která jsem sova.

          1. tak takové vstávání by mě spolehlivě porazilo 🙁

  6. aktuální zpráva z bojiště v Karpatech: položena třetina krytiny – pánové dopoledne přemlouvali Sv. Petra, až se jim zadařilo, že přestalo pršet a tak vyrazili hore! když neprší, je ideální počasí na pokládku, vedro není, viditelnost dobrá, dá se pracovat. jupíííí!!!

      1. super, přepošlu Ti fotky ze včerejška, co už kluci stihli 🙂 uděláš si obrázek, jak vypadá část domečku 🙂 Dneska mysleli, že bude lejt, ale ono neleje 😀 tak tam nejspíš zase vylezou a budou pokračovat, zítra a pozítří určitě 🙂 museli trochu zvednout morálku svému dodavateli krytiny, protože pomotal, co šloooo :-/ takže se s ním do budoucna rozloučí a budou brát všechno rovnou od výrobce a basta fidli 😀

        1. Hele to je hrozný, jak některý dodavatelé fungujou – a nejen oni. Já jsem byla ráda, že tesaři fungovali fakt dobře, práci odvedli skvěle a poctivě.
          Moc držím palce, aby se fakt počasí drželo a odsejpalo to, páč nervy, nervy, je mi to jasný.

  7. Já jen k tomu zateplení – doporučuji pozvat firmu s foukanou izolací – přijedou, nafoukají a za hodinu jsou fuč a vše je hotovo, bez práce a bordelu.

    1. Efe -to zateplení foukaný, to je ale asi do podlahy, že jo? |To není na střechu samotnou?

  8. Aaaach. Krasna, prekrasna! 🙂 Gratuluju!
    Palce drzim dalsim strechokrytcum, at je nervu min nez u Esusovic.

  9. no a ten vikýř!!! ten je super! vím, že s tím bylo pekelný práce, ovšem vypadá to skvěle. zlatý ruce má Dave Brtník 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..