Hádej, hádej hadači – díl 116.

Sedla na mě můza a tak tu máme zase hádání v textu.

Tentokrát na téma značky aut. Doufám, že se budete bavit tak, jako já při psaní a tvoření 😀

Ouško na námluvách

Žil, byl, v jednom krásným a hlubokým lese zajíček. Jmenoval se Ouško a tajně miloval půvab-nou zaječici jménem Krásnozubka. Tenhle zajíček Ouško dal by nevím co za to, aby si ho Krásnozubka všimla. Pokaždý když Krásnozubku potkal, zůstal stát jako solnej sloup, co solnej sloup! Jako elektrický trafo, rdíc se, jak semafor na červenou.

 
Já musím, musím jednou udělat něco, aby si mě všimla.
 
A tak se šel poradit za moudrým buvolem. A ten mu poradil. “Vezmi ji na vyjížďku kočárem, to ji
oslní. ” “No jo, ale kde já bych vzal kočár?” ptal se Ouško. “To vymyslíme, neboj!” pravil buvol. Šel do stodoly,  tam se chvíli štrachal a pak vytáhnul zaprášenej, ručně vyráběnej a hlavně zdobenej vozík. Buvol vozík vytáhnul ven, oprášil ho, trochu ho vyšňořil a………. kočár byl na světě. Ouško byl nadšený. No jo, ale ………… kde vezmu koně? Koní netřeba, zapřáhnu se já, kontroval buvol a hned se našteloval k vozíku. Ještě před tím, než vyjeli, domluvili se, že v místech, kde Krásnozubka sedává na mýtině a opaluje se, pojedou na efekt co  nejrychlejš, až se za kočárem bude prášit a těsně před pařezem, kde ONA bude sedět, prudce zasmykujou. Na efekt, aby jí to zaujalo.
 
Projeli lesem a přiblížili se k mýtině a vyrazili plnou parou vpřed, až buvolovi šla pára z nozder! Ouškovi nitro burácelo nadšením. Oslní Krásnozubku a konečně bude jeho.
Netušili ovšem, že tou dobou probíhá v lese hon. Dali do toho sprintu úplně všechno a řítili se porostem. Vlítli na mýtinu jako …. no jako celý stádo splašenejch buvolů, a ne jeden, co táhne vozík převlečenej za kočár. Tam ovšem místo Krásnozubky – skupinka myslivců. A mezi nima šilhavej a bláznivej Tonda. Ten právě zjistil, že má místo brokovnice………..vzduchovku! “Jak je to možný, tohleto? Kdo mi to vyměnil?” divil se Tonda. “CIA, určitě to byla CIA, mají mě v merku! Blábolil a šermoval vztekle vzduchovkou. Ovšem – nabitou vzduchovkou. Takže netrvalo dlouho a ozvala se rána. A v zápětí výkřik “Au!” Diabolka trefila předsedu mysliveckého spolku do rozkroku.
 
Nastal neskutečný cirkus, kdy všichni křičeli, do toho zmateně jezdil buvol s vozíkem a Ouškem, kteří se vyděsili, že je zastřelí. A do toho všeho vstoupila na mýtinu Krásnozubka a v ruce třímala zdravotnickou tašku. Přistoupila k předsedovi mysliveckého spolku a pravila: Posaďte se, teď Vám obváži gule a poté půjdete k lékaři.”
 
Ouško nevěřícně zíral na ten výjev. Pak udělal hop, elegantně vyskočil z vozíku, nechal buvola kroužit dál a smutnými skoky mizel do hloubky lesa. Rozhodl se být už navždy sám. A zda mu to vydrželo, je dodnes velkou neznámou, už ho nikdo nikdy neviděl.
Vlastně, jednou ještě viděn byl. Na moravských polích, stál opilý jak ďas u baru, potácejíc se a truchlivě plačíc.
 
Jestli tam pláče dodnes a nebo už sehnal za Krásnozubku náhradu nikdo neví.
🙂
Tak co? Kolik jich máte? 😀
 
 
Takže dohádáno, takže o kousek níž najdete vyluštění.
 
 
 
 
 

Žil, byl v jednom krásným a hlubokým lese zajíček. Jmenoval se Ouško a tajně miloval půvabnou zaječici jménem Krásnozubka. Tenhle zajíček OuŠKO DAl by nevím co za to, aby si ho Krásnozubka všimla. Pokaždý když Krásnozubku potkal, zůstal stát jako solnej sloup, co solnej sloup! Jako traFO, RDíc se, jak semafor na červenou.

 
Já musím, musím jednou udělat něco, aby si mě všimla.
A tak se šel poradit za moudrým buvolem. A ten mu poradil. “Vezmi ji na vyjížďku kočárem, to ji oslní. “
“No jo, ale kde já bych vzal kočár?” ptal se Ouško. “To vymyslíme, neboj!” pravil buvol. Šel do stodoly,  tam se chvíli štrachal a pak vytáhnul zaprášenej, ručně vyráběnej a hlavně zdobenej vozík. BuVOL VOzík vytáhnul ven, oprášil ho, trochu ho vyšňořil a………. kočár byl na světě. Ouško byl nadšený. No jo, ale ………… kde vezmu koně? Koní netřeba, zapřáhnu se já, kontroval buvol a hned se našteloval k vozíku. Ještě před tím, než vyjeli, domluvili se, že v místech, kde Krásnozubka sedává na mýtině a opaluje se, pojedou na efekt co  nejrychlejš, až se za kočárem bude prášit a těsně před pařezem, kde ONA bude sedět, prudce zasmykujou. Na efekt, aby jí to zaujalo.
Projeli lesem a přiblížili se k mýtině a vyrazili plnou parou vpřed, až buvolovi šla pára z nozder! Ouškovi nitRO BURácelo nadšením. Oslní Krásnozubku a konečně bude jeho.
Netušili ovšem, že tou dobou probíhá v lese HON. DAli do toho sprintu úplně všechno a řítili se porostem. Vlítli na mýtinu jako …. no jako celý stádo splašenejch buvolů, a ne jeden, co táhne vozík převlečenej za kočár. Tam ovšem místo Krásnozubky – skupinka myslivců. A mezi nima šilhavej a bláznivej Tonda. Ten právě zjistil, že má místo brokovnice………..vzduchovku! “Jak je to možný, tohleto? Kdo mi to vyměnil?” divil se TonDA. “CIA, určitě to byla CIA, mají mě v merku! Blábolil a šermoval vztekle vzduchovkou. Ovšem – nabitou vzduchovkou. Takže netrvalo dlouho a ozvala se rána. A v zápětí výkřik “AU!” DIAbolka trefila předsedu mysliveckého spolku do rozkroku.
Nastal neskutečný cirkus, kdy všichni křičeli, do toho zmateně jezdil buvol s vozíkem a Ouškem, kteří se vyděsili, že je zastřelí. A do toho všeho vstoupila na mýtinu Krásnozubka a v ruce třímala zdravotnickou tašku. Přistoupila k předsedovi mysliveckého spolku a pravila: Posaďte se, teď já Vám obváŽI GULe a poté půjdete k lékaři.”
Ouško nevěřícně zíral na ten výjev. Pak udělal hOP, ELegantně vyskočil z vozíku, nechal buvola kroužit dál a smutnými skoky mizel do hloubky lesa. Rozhodl se být už navždy sáM. A ZDA mu to vydrželo, je dodnes velkou neznámou, už ho nikdo nikdy neviděl.
Vlastně, jednou ještě viděn byl. Na moravských polích, stál opilý jak ďaS U BARU, potácejíc SE A Truchlivě plačíc.
Jestli tam pláče dodnes a nebo už sehnal za Krásnozubku náhradu nikdo neví.

18 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 116.

  1. Teď nemám čas, tak si k tomu sednu odpol, i když v autech se moc nevyznám. Ale mám otázku – kde je vyluštění hádanky 115 – já ho tedy nemám.🤦‍♀️

    1. aj, já jsem viděla komentář Petrs01, tak jsem nějak myslela, že to tam hodila, omlouvám se, dojdu to napravit.

  2. Teda nevím – v poslední době se mi několikrát stalo, že jsem odeslala komentář a zahlásilo mi to, že komentář je duplicitní, přitom se objevil jen jednou, dnes jsem dala odeslat a ejhle, je tam dvakrát, žádné upozornění na duplicitu,a já ten druhý neumím odstranit.

  3. Toz jsem dala po narocnym pracovnim patecku odpocinout ocim a ted jsem scitala. Mam jich 10. Kdo mi odjel? 🙂
    Esusko, buvol s kralikem na vozejku a postrelenej predseda… Cos mela za matros? 😀

  4. Já jich mám taky 10.🚗🚘
    Kruci, zas mě to vrací, že prý je komentář duplicitní.😯

  5. Vážení – chtěla jsem vám sem dát vyluštění fčéra cestou na koncík, ale nepodařilo se mi sem vůbec se z teleféna přihlásit, takže za chvilinku to tady máte.

    1. Tož ano, bylo jich jedenáct, a pro pobavení, jsem si neoznačila všechny ty značky a pak je zoufale nemohla najít 😀 jsem lepší v tvoření, než hledání. Furt jsem jich měla deset, jedenáctka furt unikala.
      TAAAKŽE VÍTĚZEM DNEŠNÍ SOUTĚŽE JE JEDNOZNAČNĚ RAVEN!!!

  6. Je jich dokonce 12, pokud dobře počítám. Na začátku je ještě FORD, není zvýrazněný tučně. A u sebe jsem ze seznamu nezapočítala poslední značku SEAT.

    1. ŽIŠ NO JO!! Já zapomněla na Forda! Jehehééé, to sem fakt kopyto. Udělala jsem tím pádem i hádanku sama pro sebe 😀 😀
      SEAT byl záludnej, toho jsem si byla vědoma a taky jsem ho po tom čase, dost blbě sama hledala 😀

  7. Ted jsem chtela napsat, ze pani domaci neumi pocitat. 🙂 Ujela mi honda a opel, takze 12 jich tam bylo. Raven, ses sikulka, minula ses jen o jedno.

    1. No neumí, a hlavně blbě čumí. Děs běs, budiž mi omluvou, že to fakt všechno valím v šíleným tempu, teď o to víc, že máme tu koncertní šňůru. Příští tejden razíme zas.

      ….Ujela mi honda a opel… 😀 😀 😀

      No Raven je lepší než já 😀

      Říkala jsem si, ešivá ten Robur nebude moc 🙂

    1. Dneska na ty auta není spolehnutí 😀 ujede to, než se člověk naděje 😀

      Škodovka sama to celý rozjela právě, to bylo první auto, co mě napadlo zakomponovat do textu a pak už to jelo samo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..