Předvánoční výlet

A ten byl ale báječnej!

Plánovanej. Jeli jsme za mámou, podívat se, jak je rozptýlená 😀 😀 . V pátek před poslední adventní nedělí. Měli jsme totiž volnooooo! A chtěli jsme si ho moc užít a oba jsme se na ten výlet těšili. 

Mno, a dost dlouho to vypadalo, že jsme se těšili zbytečně. Když jsem vstala, akorát jsem viděla Brtnika s ohaříkama přicházet z ranní procházky (on je velkoranní ptáče – občas si říkám, že s tím i ohaři mají potíž 😀 , podle toho jak se kolikrát tváří, když mají brzo vstávat). A v ruce měl telefon. Což nevěstí nikdy nic dobrýho. Páč Brtnik nejni telefonista, stejně jako já, dost často neví, kde ten telefon má. Takže bylo jasný, že na 99,99999999999999% jde o práci. 

A taky jo. Jejich nová a obří hala padla celá s topením. A vzhledem k tomu, že mrzlo, to byl velkoproblém. Hodně dlouho jsem neviděla Brtnika takhle převálcovanýho. Vypadalo to, že máme po výletě a místo toho pojede řešit do prasé 🙁 . Bylo mi ho líto, měla jsem vzteka. A tak jsem mu dělala aspoň oporu. 

Uďála jsem snídani nám, ohaříkům, uvařila kafe a on mezitím kouzlil. A protože on je opravdu kouzelník velikej, tak se mu podařilo po všemožných konzultacích to pospravovat na dálku!!!! Já měla takovou radost, možná i větší než on. Ne kvůli sobě a výletu, ale kvůli němu, protože vím, že se na to fakt hodně moc těšil. Bylo to letos vlastně asi první něco, kdy by nemusel nic, nic, a vůbec nic a byl by svobodnej a bez starostí, co na naší stavbě, co na stavbě v práci a tak. 

To nebyl šutrák, co mi spadnul z osrdí, to byly celý Kérkonoše. Dali jsme si kávičku a pak se honem sbalili. Jednak bylo už mraky hodin a druhak, já potřebovala ještě na poštu, neb jsem do dálek poslala bednu s dárkama, ale kus tam toho zapomněla přiložit 🙂 . Opravdu se mi teď všechno vyloženě daří, to je fakt.

Poštu jsme stihli a pak na nás čekal už jen báječnej výlet. Opravdu neskutečně báječnej. Taková velkoodměna za ten letošní rok. Zapadli jsme do lesů Kokořínských a užívali si sněhovou krásu a tři hodný ohařiska – obrázky a vídeja asi budou mluvit za mě líp. Jsem hrozně moc ráda, že Bubrdle to pojala s tím posloucháním takhle a že si můžem fšicí svobodně rázovat přirodou a užívat si její krásy. Tak pojďte užívat s námi:

 

Zde záběr z filmu Bubi se vrací 😀 😀 to není zrychlený, ona se takhle pohybuje 😀

 

Tak jak vidíte, měli jsme se báječně, ani to nemusím psát, že jo? Když mi to stejně nejde. Stavili jsme se pak na moc dobrý jídlo U Pobudy -což je báječná, krásná a útulná restaurace v lesích, kde nás v pohodě vzali i tou naší smečkou, přinesli ohaříkům lavor vody a nám skvělý žebra. Cinkla jsem jsem Kachně, která bydlí nedaleko, ešivá se můžeme na chvíli protnout.

Podařilo se to a my pak ještě pokračovali do Mělníka, podívat se na jejich adventní trhy. Bylo to moc krásný i když ledový – zima byla vydatná a tak jsme se s ohledem na ohaříky ani moc nezdržovali. Ono  vlastně – to vám musím napsat – fšicí děsně “zlobili” . Byli fakt dokonalý buráci, který neznají civilizaci a nejvíc ze všech, ale zlobila Bubrdle. Protože tam na na jednoho mladýho labrouše, který se ovšem choval velmi slušně a byla to naopak ona, kdo si vyžádal kontakt,  dělala typickou s prominutím vysírku. Pro tohle chování nemám jinýho názvosloví a taky to dost nesnáším, takže se prvně setkala s mým velkým nesouhlasem. Čůza jedna namachrovaná. Ten pes si to nezasloužil, tak si pak vysloužila ona pohovor v kabinetu teda. Tali dělala naprostýho Mauglího, bála se světýlek – Pražanda! A Rumouš???? Tak ten vůbec nevěděl, jak se chodí na vodítku ve dvou psech. Neubila jsem je, jen jsme je pak na závěr hodili do vyhřátýho auta a šli si dát v klidu aspoň to kafe. A že to teda bylo!! Myslím, že jsme narazili na nejlepší kafe, co jsme kdy pili a měníme tím pádem naši oblíbenou značku. Koupili jsme si tam hnedle od toho mladého páru, který za tou kávou stojí, čtvrt kila zrníček a já byla zvědavá, jak to bude chutnat v domácím prostředí. Báječně. A tak díky mámě a výletu za ní jsme objevili skvělou kávičku. 

Ještě jsme si to tam s Brtnikem prošli, já si koupila malou drobnost a na závěr přišlo velkopřekvapení. V zadní části jarmarku byl stánek, který jsem prve přehlídla. Vlastně byli dva, ale tenhle byl důležitější. Byl takovej jako psí, tak jsem ho začla zkoumat a…….. zjistila, že to je stánek Útulku Mělník!! Ha!! Útulek Mělník??? Od tama si přesně den před tím přivezla Sokol novýho pejska!! Její Ajšička už běhá za Duhou a tak jí poslala náhradu v podobě Filípka. A ten právě byl taky v tom útulku. Ha!! to nejni ani trochu náhoda, že jsme se tady tak sešli. Vytáhla jsem dvě kilča a šla je dát do kasičky. Paní jsem řekla, že je to od Filípka 😀 😀 . Koukala zaraženě, tak jsem jí hnedle obratem osvětlila, že se moc dobře znám s Filípkovou novou pánčičkou a páníkem. Hned věděla jméno a byla nadšená, moc nadšená, když jsem jí vyprávěla, jak si Filípek vede a že moc dobře vybrali jeho nový domov. Ne proto, že by nevěděla, jak se Filípek zabydluje, protože Sokol pochopitelně podává hlásání, ale……takhle to má potvrzený z jinýho zdroje.  Moc hezky jsme si chvíli popovídaly a já pak šla ještě do vedlejšího – taky charitativního stánku a tam jsem nakoupila těm zlobivcům třem krásný plyšáky. Aby taky z toho báječnýho výletu něco měli.

Doma pak po večeři chvíli řádili s plyšounama a s Mousesem a následně fšicí padli za vlast:

Doma zavládlo ticho, klid a mír a my si mohli posedět. Byl teprvá pátek!! To byla krása.

14 komentářů u „Předvánoční výlet

  1. A tak to mě ale mocinky těší, že to fšecko takhle krásně vyšlo, paní! Že by se vše začínalo v dobré obracet? A teď už budou ty vánočky a udělá to CINK a bude veledobře a budeš čerpat sílu a užívat si! A Brtník též!

    1. Jo ten vejlet byl balzám na duši – když teda opominu to, že hned na začátku, když jsem vylejzala z auta, tak kolem projelo nějaký hovado, který nutně muselo zajet do tý břečky u kraje a celou mě komplet ohodit! Takže jsem byla moc pěkně mokrá. V tý zimě supr. 😀 😀 Ale, jak každej, kdo Kokořínsko navštívil, ví, tak je tam božsky. Takhle v zimě, v tom sněhu a tichu, kdy to má člověk celý pro sebe…. luxus.

  2. Krásné, krásné – šikulky jsou to.. Zajímavý, jak ty ohařský polohy spací na zádech jsou u všech stejný 🙂 .. Jen při pohledu na Brtnikuv ohoz je mi teda zima.. ale chápu, někdo to tak má..

    1. Jo, toho jsem si užívala hodně, že jsou to fšicí šikulky. Bubrdle to zpočátku vzala trošku jako razantně do prostoru, ale to jsme si to pak podomlouvaly, že jdeme fšicí pěkně pohromadě a bylo to fakt hrozně krásný, poklidně fungující smečka, to je balzám na mou duši. Velkej balzám.
      Brtnik je blásen, to víme 🙂

  3. Jé, Bubi je fajna akční babča. Když jsou akce v Lidlu mastím tam stejnou rychlostí i já.
    Vidím, že broučka Talinku packa stále zlobí, lity a toho mouratýho klusťocha jsi přidala i kvůli mě, že jo? Se sebestředně domnívám. 🙂
    Ale skvadra výtečníků.

    1. Bubrdle je ďasík bláznivej. Za což jsem ráda, že si může takhle užívati. Packa se už trochu hojí, snad se to podaří dohojit.
      Domníváš, se to zcela správně, ano toho buřta mourovatýho jsem tam prdla především kvůli Tobě. Dneska ráno seděla u pece mourovatá kuželka s obří prdelí a malou hlavou 😀 to by byl záběr 😀

    1. Je nesmírně buřtózní a kožich má jak Trautenberk . Mimochodem, jsem na tu novou pohádku o Krakonošovi zvědavá. Tak nějak si myslím, že by David Švehlík nehrál v něčem blbým.

    1. Viď? V tomhle ohledu jí od psíhopánaboha bylo dost přáno. (když tedy má období, že je duševně přítomna, pokud je to to druhý období, vypadá její výraz jinak)

  4. Taliprd je nahodou zdobnej na snehu, moc ji to tam slusi. 🙂 Stejne jako na pelancich, koukam, ze pohodlicko nejen pesani umi ocenit.
    Skvely, ze jste si vyleta uzili, pan Holahnata mi zpusobuje zimni tres jen pres video.
    Btw, drzy pozadavek, neslo by video tocit naplacato a ne na vejsku? Netusim, zda to je vyhodnejsi pro shlizeni na tlf, na notasu musim rolovat, abych obsahla celou obrazovku. Hledam pak, kde jakej pef lita. 😀

    1. Ona je obecně zdobná, nějak jí tu mozkovou nedostatečnost musel osud vykompenzovat 😀 , tak je prostě Krasomila 😀

      Ano pohodlíčko na nových pelíšcích si užívají úplně fšicí, já už se i 2x válela na gauči 🙂
      Já už si na ty holý Brtníkohaxny tak zvykla, že to ani nevnímám. Teď bude muset udělat velkovýjimku na Štědráka – bude u nás otevřený náš krásný kostel, tak se konečně půjdeme podívat dovnitř, to by asi s kraťasama vhodný nebylo 😀 .
      S tím otáčením Tě musím zklamat, protože ten můj novej debilitní telefén, pak dělá nějako úzký záběry – nemůžu s tím ani naplacato fotit, je to pak moc úzký 🙁

  5. Krásně jste si užili zejmy i domácí idylky a krásné filmy jsi natočila paní rejžezérko.😁😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..