Tak a můžou přijet!

Kdo?

No betonáářííííí!!! Betonáří! Zítra. Proto jsem nestihla připravit článek. Včera. Abyste vy měli co číst. Dneska. Tak ale abyste nebyli úplně jako vopuštěný, tak vám sem dám vobrásky!

 

Helejte:

  • tak todle je práce z předefčíra, kdy se Brtnik hmoždil s kladením polystrónů na zaizolovanou (a smrdutou – páč je to zatérovaný) podlahu :             
  • no a tůdlencto, to je práce ze fčéra, kdy se Brtnik hmoždil s kladením té černé vrstvy, do které by právě touto dobou měli páni topenáři klást hadice, pak to napustit a připravit na zítřejší slavnostní okamžik:

A když už sme v tom vokazování, tak já vám vokážu tu naši krásnou, nově postavenou předsíňovou stěnu. Ešče nejni vybílená a už tetkon je krásná. A co teprvá potom, co bude nahoře na těch cihlách ten krásnej ramštají dřevěnej kříž , to bé teprvá parádička:

 

A umíte si představit, jaká je to paráda teď – po tý době, kdy podlaha předsíně byla o stopadesát metrů níž, než ostatní místnosti a vchodový dveře? Jak normálně vyjdete z místnosti a neskáčete dolů padákem a nahoru nelezete jak kamzik? Velká, velká paráda. A co teprvá až tam bé ten betón. A to nemluvim o tom, že za tři neděle uděláme cvak a bude tam i teplo! Ach, ach, krása to bude.

 

16 komentářů u „Tak a můžou přijet!

  1. Krása, krása, jen aby se Brtnik samou prací nezničil. Úplně si vzpomínám, jak jsme před dvaceti rokama taky bydleli takhle na stavbě, ale teď už bych tyhle sparťanský podmínky asi nedávala. Nás tenkrát limitovaly hlavně peníze, který prostě došly, takže strop v přízemí byl jenom ze sádrokartonu a to bylo všechno, co nás dělilo od venkovní zimy, která k nám lezla z v podstatě otevřený půdy. A že ta zima tenkrát byla tuhá. I když takovýhle výkopy jako vy jsme nikdy v domě asi neměli, rozhodně ne, když už jsme tam bydleli. Tak už abyste to dotáhli do konce.

    1. Jo, on člověk vydrží lecos. Ale já si nemůžu stěžovat. Domeček právě umožňuje tu rekonstrukci vést za pochodu celkem dobře. Když se rekonsturovala “nová část” přístavba, kde teď máme tu ložnici, šatnu, koupelnu a záchod, tak jsme bydlíkovali v té staré části domu, teď je to naopak, ta nová část je oddělená provizorními dveřmi – ty bílé, které pak půjdou pryč, stejně jako ty do nové kůchně – klasické panelákovky. Drží to dobře na uzdě stavební bordel.

      I když pochopitelně taky to někdy člověka přitiskne ke zdi, ta provizornost – omezení prostoru, složitosti v provozu domácnosti, když je unavenej, to se útrapy snáší hůř Loni byla teda zima v tý kůchni, kde jsme teď, to jo a to zrovna v době, kdy jsme byli oba kovidověnemocní a se mnou lomcoval kašel, chodila jsem tam spát do křesla, aby se Brtnik vyspal, teď už je půda z větší části zateplená velmi dobrým systémem v honosný vrstvě, tak je to znát, dovedu si jen z části představit, jak jste tam bivakovali pod sádráčem, muselo to být peklo. Čím jste topili?
      Já se moc těším na tenhle víkend, kdy fakt nebudeme dělat nic a budem se jen a jen válet, půjdem se psema – buď na prochajdu, když bude hnusně – má pršákovat – nebo na výlet, když to k tomu bude a pak zalezeme do postele, dáme si pizzu a budem HNÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍT!
      Než to dotáhnem do konce, to ešče bude trvat, ale myslím, že pro letošek si s dřinou – velkou dřinou, kdy je člověk tlačen termínem, aby se to stihlo, můžeme odfrknout. Doděláme kůchňu, přesuneme se tam a pak, když se bude chtít, bude nálada, čas a síly, tak se začne v tý místnosti, kde jsme teď nacpaný. A bude to zase strop sundat, podlahu vyrubat na 80 čísel, štěrk, betón, izolace, polystrón, topení a další betonek. A taky okno – vida, to budeme muset taky vymyslet, kdy ho objednat.

      1. Měli jsme už elektrokotel, jenže bez tý izolace jsme se pokoušeli vytápět snad celý Polabí, jak to fest unikalo. Roznášela jsem po domečku svíčky, aby tam aspoň pocitově bylo teplejc. V průběhu zimy jsme pak na půdu natahali minerální vatu, a to už bylo dobrý, ale měsíc dva jsme si to užili.

        1. Slušný, dovedu si představit, žes chodila spát v mikině s kapucí! A sežralo to celou vejplatu to topení. Ta izolace na půdě udělá strašně moc. On teda už i ten sádráč, něco málo odcloní – bylo vidět na chalupě, když se místo dřevěných stropů mezi trámama udělal sádráč, jak se tam teplo drželo mnohem víc, ale jasně, proti zateplený půdě je to prt.

      1. Jo! Našla! Ten je co? 😀 😀 A ještě tam nějakou dobu bude, než dojde na ty nový.

        Páč to máme strop – sádrokartáč, perlinka, štuk.
        Stěny nahodit , vyštukovat, dole udělat ty cihly, vymalovat a až pak dojde na vypínače a zásuvky

          1. Zatím nevíme, možností jak se to vyvine je mnoho, od nejhorší, že se to posune na nevím kdy, pak lepší možnost, že se to přesune jen o týden, nebo se ozvou v průběhu zítřka, kdy nejpozději by přijeli ve čtyři, každopádně by nám dali vědět dvě hodiny předem. SAkra kdo kdy slyšel o rozbitý betonárce?????? Pomoooooooooooooooooooooct.

    1. No , jsem zvědavá!! Všechno sbalený (krom misky na vodu, tu mají ohaříci ještě k dispozici doma), a narvaný v autě, páč se přece říká, že štěstí přeje připravenejm, tak já sem připravená a se uvidí. Je to jak dedektýfka 😀

        1. JO! Že by kolektivní držení palcůch? 😉
          Pěkně to zabetonujte a pořádně se pak zrelaxujte!

  2. NO PARADA! 🙂 Uzijte si to! A priste, priste simte nikam nepis a ani si nemysli, ze se na neco tesis! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..