Tak jaký jsou u nás novinky?

Nekynologický tentokrát teda. Protože Fifijová se “dožadovala” stavebního reportu. A to ještě před odjezdem na dovolenou 🙂 . A má pravdu, delší dobu jsem nedala vědít, jak si vedeme.

Došlo a dochází k postupným úpravám toho, co se nestihlo dodělat v přístavbě, kde je ložnice, šatna a hygijéna. Ale to by byly zatím věci spíš neviditelný, takže fotos budou, až to bude komplet. 

Naopak,  v té části, co se staví, tam došlo k viditelným změnám. Od tohoto momentu z konce ledna, kdy došlo k slavnostnímu probourání berlínské zdi a spojení prvních dvou místností, které budou tvořit kuchyň a jídelnu v jednom:

Jsme se posouvali krůček po krůčku od nejdřív sundání stropů a postavení základu pro pec v únoru:

k následnýmu zakrytí stropů OSB deskami:

Pak přijeli pecaři a postavili tu pícku:

Abychom ji hnedle zase schovali,

protože došlo na nahazování stěn, které se předtím, jestli jste si na přechozích fotkách všimli, komplet omlátily na cihlu:

Pak přišla velkoraubířina – dostat ven podlahy o 60 cm:

Zde se maličkatě pozastavím. Raubířina to byla taková, že si Brtnik s panem Zedníkem, vzájemně vybírali kde ulehnou místo do hrobu a nechaj se zasypat kamením a zalít betonem, až při tý práci zhebnou. Pan Zedník chtěl tuším ležet v koutě u voken, Brtnik u pece, aby mu nebyla zima, až se zatopí 😀 .

Poté přišel můj čas, kdy jsem sháněla ten polystrón a s velkou radostí jsme si pro něj dojeli. To už se totiž blížila hodina há a první vrstva betóna.

Poté přišla “hodinářská” práce – vytvořit klenbu u oken, která se vymlátila komplet ven:

Pak přišel Brtnik s další vychytávkou……….. necháme prostor kuchyně, jídelny /a posléze i připojenýho obýváku/ otevřený – bez dveří z kůchně do předsíně. Propojí se to tak v budoucnu i s otevřeným dřevěným schodištěm na půdu.  Mám tyhle volný prostory ráda, ale obavy jsem měla z vytápěním-abychom moc netopili do prostoru . Tím, že všude bude podlahovka, tak by neměl být problém. A tak…. vznikl větší vchod do místnosti a nad ním……. nově vybudovaný oblouk – který si k tomu, jako další špíček stavitelský, Brtnik vymyslel, aby se nenudil 😀 . Vy tedy na obrázku vidíte v detailu ten, který má v sobě zatím dveře a povede do budoucího obýváku. Na dalších fotkách ale pak uvidíte ten o kterém mluvím a nemám samostatně vyfocený:

 

 

A kecáám, našla jsem ho vyfocenej – ešče působí šišaťě, neb v něm trůní dveře, který v současnosti už jsou fuč a přebytečné cihly na boku vybourány:

Následovala inštalace odpadůch, vody a életriky:

I na taneční kreace došlo:

 

V mezičase došlo na ono přísloví: Kdo se bojí, séře v síni, neb jsme u původního záchodu ubourali zeď a omlátila se omítka v půlce předsíně, v místech, kde budou přiznané staré cihly /co vy ale nevidíte, protože sem to co? nevyfotila 😀 :

Pak přišel čas špajzu, začly se stavět jeho základy:

Trošku povykoukla naše Poměnka:

A jelo se dál, přišli páni topenáři a za mohutné asistence celýho zvěřince položili topení a rozvody na topení:

Na něj se nalila druhá, definitivní vrstva jakéhosi spešl betóna, kterej byl tak spešl, že jsme ho museli reklamovat, neb místo hladké plochy bylo místy tohleto:

Na to by se ta podlahová krytina dávala jedna báseň 😀 . Takže reklamace, přebroušení…. Proč sakra je v Čechách tolik Neschopů, že ani tentokrát ten beton nebyl bez komplikací?

Mezi tím vším si Brtnik odskočil do toho lesa pro dříví:

A my oba pak do toho Hodonína pro Bubrdlici 

A pak………. pak přivezli okna…….a někdo se na nich hned zabydlel:

 

A též okna ani tentokrát nebyla bez zádrhelů. Tu předraženou nádheru přivezli …….  s jedním sklem rozbitým. Takže reklamace a někdy příští týden to konečně přijedou, po víc jak měsíci, opravit. Snad. Blbý je, že teď už firmu změnit nemůžete, když to musí být všechno stejný, že jo.

Pak!  Nastaly obří změny a místnost se začala vylupovat do krásy. Nejdřív Brtnik očistil trámy:

 

 

A pan zedník se pustil do omítání, místnost se stávala krásnější a krásnější:

Dostavěla a omítla se špajzka:

 

Omítnul se strop a už to bylo zase krásnější:

 

My pak s Bubrdlí navozily ty cihle, aby z nich mohli pánové udělat tuhle krásu:

A celý to začalo vypadat jako místnost k bydlení:

A….jak jste si určitě stihli všimnout……….. došlo k odhalení Pomněnky a já si mohla užít její umytí a po měsících se zase kochat její krásou (aspoň dvířka na špehýrku otevřít… a tak jako podobně 😀 )

A teď?? Teď už je celá místnost vyštukovaná a pán domu naolejoval trámy:

Zítra, až to bude Fifijofka číst – ešivá to před dofčou stihne, se bude dělat na podlaze stěrka…. až po týdnu vyschne, položí se podlahová krytina…………..a přivezou kuchyňský přístroje a já se  možu těšit….Poooomaličku, poooomaličku se možu možná těšit, že se vbrzku pak vymaluje už a začne se naostro sestavovat kuchyňská linka. Tady to Brtnik zatim enem testoval:

Víte, já se hrozně moc těším, až budu chodit s těma věcma a budu přemýšlet, kam co dám. Hrnce nebudou na sobě nahňácaný tak, že vám jdou pokaždý naproti, když otevřete skříňku. Pokličky budou bydlet v zásuvce ve stojánku a NEBUDOU RACHOTIT!! Nesnáším řinčení pokliček. Šécko to umeju v myčce a pak to s láskou uložim, rozložim, uklidim…. a nebudu mít starostě, kam to sakra dát? Ne, budu mít starostě CO TAM SAKRA DÁT, když je ta linka tak obří! 😀 

TĚŠIM SE MOC, TĚŠIM SE MOC, TĚĚĚĚĚĚŠIM SE STRAŠLIVĚ!!

Jo…. a……. víte, že už jsme měli v kůchni a jídelně první hosty?? 🙂 Ale…. to nechám až napříště, páč to si zaslouží, aby to bylo samostatně. Můžete mezitím hádat, kdo přišel “na večeři” 😀 . I když… ono to nebylo na večeři, o jídlo tu nešlo vůbec. 🙂

 

26 komentářů u „Tak jaký jsou u nás novinky?

  1. Díky za report, já jako laika si neumím představit co všechno za tím stojí…to že je to dřina je mi jasný, vokazovala jsem to paní inženýrce, která s manželem postavila dva baráky a dělala jen achich, krása, ale jsem moc ráda, že už tohle všechno máme za sebou…
    Tak se těším, až to budete moct říct také vy dva s Davidem.
    Musím přeposlat Machymu, aby vokázal taťkovi v jaké kráse bude pac nám nespadla bydlíkovat.

    1. Dřina je to velká – hlavně pro Brtníka, někdy je toho prostě moc, však jsme se bavily, ale pak se člověk podívá………..a vidí to. Než si ale budeme moct říct co oni dva, tooooo bude ešče času kterej proteče Vltavou. Však kucí pecařský doufám přijedou pak na tu husu, až nastane její čas. 🙂

  2. Jestli můžu něco říct,tak pokud máte linku doma,pokud můžete sestavte všecky skříňky .Nemyslím umístit ,ale jenom sestavit.Mně to kvůli covidu sestavovali dlouho po doručení,pak bylo zajímavé dohnat co chybělo.My teda měli jinyho výrobce.

    1. Jo jooo, však to má přesně takhle Brtnik v plánu, sestaví, zjistí – máme limit do září, proto taky tak spěcháme se vším a pak by se to mělo doplnit, když to stihnem do září, tak to bude na dodavateli, aby dodal co chybí.

  3. Krása nesmírná!
    Mně se tedy nejvíc líbí ta pícka 🙂
    A jestli můžu něco k těm zaoblinám: výborná zaoblená špajzka, pěkná reminiscence na třicátý léta. I ty okna a dveře krásně MÍRNĚ ZAOBLENÝ. Z vás by si měli vzít příklad ti bastliči, co dělaj ty hluboký půlkruhy, a ještě nejlíp v paneláku 🙁

    1. Jojoooooooooooo pícka Poměnka, to je naše láska, těším se moc, moc, až se zprovozní a já se s ní budu učit – topit v ní, péct v ní, vařit…..
      Domeček dělá Brtnik ve starým duchu, takže tomu přizpůsobuje šécko, on na to má cit.

  4. Krása to bude, až to bude. 👌Super bude podlahové topení a otevřený prostor (vlastní zkušenost z domečku) i kachláky (já měla krb). 👏V domečku jsem měla krásnou kuchyň dělanou speciálně na míru. Byla ve tvaru U, zabudovaná myčka, lednička, trouba ne pod linkou, ale ve výšce, že jsem se k ní nemusela ohýbat. Od jídelny trochu odděleno barovým pultem. Na doporučení výborného zhotovitele jsem nad linkou měla skříňky (sklo, porcelán, část potravin – čaje, kafe atd), pod linkou na kastroly a větší nádobí pak velké šuplíky – nemusela při lovení určitého hrnce přerovnávat, ale prostě jsem vylovila ze šuplíku. Linka, co mám teď není úplně na míru, byla hotová z obchodu, ale úpravu na šuplíky jsem si vyjednala.

    1. Jo jooooooooooooooooooooooooo na šupliky se těsím mocinky mooooc, až zlehýnka zatáhnu a vyjede armáda hrnců, aniž bych musela hnout řádně prstikem a já si tak jen vyberu a zas šuplík lehce strčením prstiku zašoupnu. Oj to bude krása převeliká, žádný lození v regálech, žádný rachocení přendavaných hrnců. NE! KOuknu a vidim! Ach!!

  5. Tedy je to strašná spousta práce, ale výsledek skvost, krásně se vám to povedlo, to je už teď vidět.

    1. Děkujeme Asteris, práce hodně, někdy únavno – zvlášť teď, když má Brtnik opravdu narváno práce v práci – dneska máme volno – aby mohl pomoct panu Zedníkovi se stěrkou na podlaze – a teď z toho hodinu telefonoval, protože lidi nejsou schopný za á přemýšlet, za bé se domluvit. Je jim jedno, že tam není, řvou jeden přes druhýho a zbytečně – kdyby se domluvili napřímo mezi sebou – kontakty mají, bude to efektivní, bez prodlev a zádrhelů …….n o nic, to nemá cenu komentovat. Nervů má jak za čtyři – je mi ho líto teda.

  6. Fifijofka to stihla precist, protoze jede az zitra rano skrzeva Ruzicovy srajdeni, a rika jen Zjofka! ty blaho, to je nadhera! Prekrasny a utulny bydleni si budujete, picka (pícka!) je naprosto epesni. Hlubokosklon a smekam, takovahle reko vlastne jen svepomoci, neskutecny. Toz at vam dneska klapne sterka, zase dalsi krucek k dokonalymu bydliku. 🙂

    1. No teď jsem koukala, co si to zas Růženec vymyslela, to je koza Róza a ne Růženec 😀

      Pícka picka (to je skorem jako ta straka 😀 ) je skvělá a fakt se moc těším, až se zprovozní. Stěrka klapla, tetkon bude vodpočívat chvílinku, pak se napenetruje ještě, vymaluje se a pak se položí ta krytina a dojde na zabydlování. Aaaaaa vůbec se netěšííím, ale fakt vůbec, ani trošek! Je to hroznej skok od toho vybourání zdí. Dřina s podlahou děsná, jsem ráda, že tahle část se chýlí do obyvatelna (práce tam ještě jen, musí se dodělat špajzka – regály, dveře jsou na cestě, dorazí v srpnu. Opatřit a zapojit světla. I jen to zapojování spotřebičů, sestavování linky a …….. pak instalace těch tlustých dřevěných dubových desek na kuchyňskou linku – tím, že tam jsou dřezy dva, to bude pro Brtnika dvojí – s prominutím vo.er, jako velkej. vyřezat to, usadit, zaizolovat…. Ale už se to blííží.
      A pak bumbác začít bourat tu současnou kuchyň- strop dolů, omítky dolů, nahodit pak stěny, instalace elektriky, udělat nový stropy, podlaha ven – stejně tak podlala v předsíni, nová podlaha, polystróny zase pořídit, betóna, podlahový topení a zase betóna…. Nudit se nebudeme.

  7. Je to nádhera už teď.. když se snoubí vkus s řemeslnou šikovností, vyjde z toho něco krásného .. Tak ať vám to jde tak pěkně od ruky jako dosud,vám přeju, a máte bydlení snů co možná nejdřív hotové 👍🥰

    1. Ano jsem ráda, že je Brtnik takhle šikovný, jináč by se do toho nedalo jít, kdyby byl levej, jako můj otec-právník,nešlo by to. Jeho to i hlavně baví, bez toho by to už vůbec nešlo.

  8. Máte to krásný a hlavně je to útulný už teď, a to tam ještě ani nemáte hotovo a zabydleno. To se to bude Bubince spinkat u “picky”… :-))

    1. No jsem zvědavá, jak si tam ležení rozdělej. Zatím nevím, kam umístím pelíšky, jak to celý bude, ale Mouses už má vybráno a bohužel si hošík vybral špatně 😀 Na tomhle okně to nepůjde, přesouvám ho na to vedlejší. Bubi zatím lehává uprostřed prostoru kůchně – někde mezi ostrůvkem a dřezem. Velmi strategicky nevýhodný místo, tam se o ni přerazim raz dva 😀

      1. páááni Peťo, to je práce jako na kostele a uctivý hlubokosklon před Vámi oběma…a bude to potom krása neskutečná!!! poslyš ale, kočky to vědí vždycky nejlíp, kde si vybrat poleženíčko 😀

        1. Jojo, práce jak na kostele – hlavně pan Stavitel Brtnik, já jsem jen do počtu a na udržování domácnosti. On to Mouses ví, to je mi jasný, ale já zasejc vím, že kočku na lince ne-ne-ne! Tím spíš, že jde o kočku venkovní a vražednou 🙂 . Od začátku co ho máme, ho učím, že linka je velký tabu, tam neustoupím ani o píďu.

          1. kočka nemá na kuchyňské lince co dělat, to je bez diskuse – hlavně pro její bezpečí. taky u nás JEDINÝ místo, kam koffky nechodí ani neskáčou. v tom mi vyhověly vždycky, protože se jim nechtělo poslouchat vřískání na to téma 😀 já myslela, že si vybral okno… jestli bude linka stát pod ním, tak je to jasný 🙂 hmmm nebo dát linku pod jiný, Mousesovi nemilý okno, aby ho to nelákalo… do hlavy neee 😀

    2. 🙂 dík. Je to tam opravdu moc hezký už teď a pak až se to časem – v jídelně zařídí dle představ (nový stůl z trámů, zrenovovaný gauč, zrenovovaná kredenc…. bude to, doufám, vymazlený a přeútulný. Taky si myslím, že se Bubi nakvartýruje k pícce. A Mouses ukrutný taky 🙂

  9. Všechno moc krásný, ale úplně nejvíc se mi teda líbí okna, ty jsou úplně boží.
    Práce jak na kostele, to si dovedu představit.

    1. Okna jsou v reálu ešče krásnější – myšleno barvou, protože prostě ta barva je víc jemná, ne divočina, stejně jako to neumí zachytit reálnou barvu Pomněnky. Každopádně okna miluju, dodávají tomu domu útulnost a krásu, abych to tak nadneseně řekla. A kupodivu se to i dobře meje, jde to raz-dva, i přes to množství tabulek.

  10. Eva B.
    … do hlavy neee

    sem dneska v milostivý náladě, tak Ti jí do tý makovice nemignu 😀

    Já si neumím představit venkovní kočku na lince. Jako vím, že kočky jsou čistotný, ale vrah myší a zahrabávač exkrementůch do záhonů na linku nesmí, přesně tak.

    1. takže jsme v naprosté shodě… ještě to vysvětlit Mousesovi bude teda práce…pěknej víkend taky s nějakým tím odpočinkem a kafíčkem a koláčkem a pohodičkou přeju…my budeme dostavovat dřevník, aby sloužil i jako domeček na nářadí a fotit nepoužívané věci na bazar a gruntovat trošku, protože příští týden přijedou Davidovi rodiče na náffštěvu na víkend 🙂 a taky česat kočky a Pippi ( polobritka modrobílá) ostříhat, protože se trošku zaknotila, jak se nechce moc česat a je bojovná 🙂 papapa Eva a smečka 🙂

      1. No to já si zase za svým stát umím, to on ví, že na linku ne – tuhle teda pojal nějakej blbej nápad vyzkoušet, ešivá to pořád platí a zjistil, že…..platí 😀

        krásnej víkend taky přeju.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..