Hádej, hádej hadači-díl 63.

Tak todle je hádanka zasejc bez toho, že bych znala odpověď.

Ale! Třebas ji zná někdo z vás.  Narazila jsem na tyhle podivný útvary na cestě u pastvin. A podařilo se mi to vyfotit jen s vypětím sil, než to ta Kunhůta flekatá, přes moje úsilí, rozšlápla páč nutně musela vidět, co mě tak zaujalo. Mrzí mě, že to zničila, protože to je určitě nějakej domeček někoho. Ale koho?  První mě napadnul mravkolev. Ale to by asi nebyly takhle v tolika exemplářích vedle sebe, ne?  A taky je to spíš asi trychtýř, než hlavně ďurka do země. Pak jsem si říkala bralbenci? No ale ti tam nikde nebyli. Nebyl tam vůbec nikdo právě. A pak už tam bohužel nebyly ani tydle útvary,

páč Královna Kazisvětka první je prostě udupala. Nicméně, kdybyste někdo věděl, nebo třeba měl nápada, co to může být, tak směle sem s tím. Já to fakt nevim.

 

19 komentářů u „Hádej, hádej hadači-díl 63.

    1. Taky jsem si říkala, ale kde by byli potom? V okolí ani jeden. Vůbec nikde. Že by to opustili?? A ty hromádky, co jsem viděla třeba na zahradě, to vypadalo trošku jinak, mi přišlo.

      Edit a pak – je to vlastně dno louže, která tam bývá, když prší, tam by to přeci asi nestavěli? Nebo jo? přijde mi, že by asi nějak přirozeně věděli, že v tomhle místě bývá voda – a někdy hodně.

  1. Mohla bych hádat, ale vím prt!
    U nás před továrnou to taky dělají brabenci, jinak nevím, kdo
    by to mohl dělat.Bonsajkrtek?

  2. Takže to vypadá fakt na brablence? No ešče můžem počkat, co přijde uvařit Kuskus. 😀

    1. Moc vedro na vaření. Navíc sedím na hajzlíku častěji než je běžné a to jsem včera jedla akorát meloun. No, sežrala jsem půlku. 🙂 Buď přechlazený žaludek, nebo (jsem se dočetla) i meloun může obsahovat bakterie salmonely.
      Držím teď basu s Kimi. Hořký čaj a rohlík. Kecám, malinkou lžičenku medu jsem do čaje dopřála. Opatrujte se všici.

      1. Aaaa jajajajíííí Kuskusi . DOufám, že Tě jen melou prostě čistí a dneska už je dobře??

  3. Někerý žáby se dokáží s blížícím suchem zavrtat do hlíny a přežít tam v hibernaci třeba roky, než zase pořádně zaprší. Nebo takhle v podzemí hledají úkryt obří žížaly, když louže vysychá? Nebo fotografka objevila zcela nový, ještě nepopsaný druh havěti a může ho tím pádem pojmenovat. Latinsky – Ešus ešus 🙂
    Každopádně su zvědavá na rozuzlení. Zajímavé jak sfiňa.

    1. Ešus, ešus! To je vono!! 😀
      No rozuzlení já sama moc nedám, museli bychom to právě vybádat společně. Já vim prt.

  4. Mravkolvi to určitě nejsou, ti žijí výhradně v písku. Může jich být větší množství blízko sebe, ale nebydleli by na dně louže. Já je viděla naposledy před lety na Mácháči, tam jich byla pod takovou skalkou pískovcovou celá kolonie. Obětovali jsme tehdy jednoho okolo jdoucího mravence na pokusy, a je to jak z Duny nebo ze Star wars. :-))

    1. No jak jsem koukala na jejich pasti, tak taky ne, ale tam u těch pastvin mě to napadlo jako první. A pak naopak brablenci, který tam ale zase nikde nebyli, tož nevim.

  5. Taky bych typovala brablence. Po sídlišti vídám podobné stavbičky, i když obyčejně se to kolem hemží.😉 Ale třeba se schovali před horkem nebo blížícím se tornádem Tali. 😁Na zahradě s nima bojuju pořád. Nechci je pozabíjet, jen vymístit na prostornou louku za plot. Nelíbí se mi, že se věnují chovatelství mšic na mých kytkách v truhlících. Před pár lety jsem invazi brablenců do bytu zažila – nikomu nepřeju. 🤦‍♀️

    1. Já jsem zažila na chalupě stěhování mravenců a to teda bylo!! Takovej černej mrak!! Snažili se dostat pod střechu, bojovala jsem s nima smetákem a posléze si přinesla nějakej sprej. Ne na ně, to jsem nechtěla, ale vylezla jsem nahoru a tam jsem to nastříkala, aby tam nelezli a dál je poctivě smetala ze zdi domu dolů.Brtnik se mi smál, že vypadám jak blásen, jak tam lítám se smetákem a ometám tu tady, tu dámdle a stejně mi to k ničemu není. Ale spletl se,vyhrála jsem. Nic se jim nestalo, ale nenastěhovali se.

  6. Ne ne, tam nejspíš bydlí nebo se líhnou takové ty včeličky – čmeláci, co mají ďůrku v zemi, na chatě vídáme na cestě hafo 🙂 Snad pískorypka?

    1. Pískorypku neznám – novinka pro mě. Snažila jsem se najít fotos toho jejího hnízda, abych mohla porovnat, ale nenašla jsem, nemáš někde?

  7. piskorybku sem si musela najit a jinak me taky napadaj nejaky vosicky nebo hmyzaci, ale tezko rict…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..