A teď teda ta ložnička

Je úžasná, i když taky ještě není pochopitelně dotažená, doladěná.

Ale podstatný je, že JE! A že je mocinky moc útulná a krásně se v ní spí. A taky kouká na hvjézdičky, když si jdete lehnout a nebe je zrovna vymetený. A ráno pak – když jste třebas nemocný – máte přírodní tydlevízi, páč koukáte tím krásným oknem – zatím bez záclonek – přímo na krmítko, kde to fakt žije. Už jsem stihla zjistit, kdo všechno nám na krmítko chodí a na to, že tady nebyl zpočátku jedinej fógl udomácněnej, tak helejte – to máte – koňadru, modřinu a babku, brabčáky, zvonka, brhlíka, kosáka a velkovzácnost pan Dlask. Tuhle přišla hrdlička a nesmím pochopitelně zapomenout na Kikču-strakapouda. Která bude asi nějaká švihnutá do makovice, páč místo toho, aby si vzala slunečnici z krmítka jako ostatní normální ptáci, tak si sedne zády ke krmítku, udělá výmyk vzad a v této zcela podivuhodné poloze sebere slunečnici a jde si ji rozmydlit o kmen vedle krmítka. 😀 Vypadá …….. no jako magor trošku 😀 . Tak to máme celkem deset druhů ptáčků. To je výbornej výkon ne? A tuhle se tu při mým nemocnění mihnul i jeden vzácnej návštěvník a tomu jsem vyhradila ovšem samostatný povídání.

No takže výhled je skvělej. I to povalování v posteli. Nový a krásný, pro kterou teda musel jet Brtnik až do těch horoucích pekel, aby bylo v čem spát. A taky si kde číst!! Páč máme už i lampičky. A……….. noční stolky. Kráása – máte věci v nočním stolku a nic se nepovaluje, kde nemá. A taky komodu máme.  A já se nemusím každý ráno rozčilovat přehrabováním se v pidi šuplíčku, kde byl pelmel z bombarďáků a fuseklí, kterej mě postupem doby dováděl často k vzteku. 

Až bude čas, tak na cihlách bude viset moje psí galérie /asi tam přibude i jeden kočičí obrázek, řekla bych 😀 /, jako jsem měla v Prahé. A taky zabydlíme stěny nějakým tím obrázkem a pochopitelně se musí dodělat taky parapet – dřevěný. A polička v rohu. A záclonky a závěsy , to je jasný. Už jsme vymysleli i jak to provedeme. Ve vnitřním oblouku bude tyč z černýho kovu, na ní fírhaňka (jak říkávala máma tomu okrasnýmu řasenýmu pásu) a podél závěsy. A záclonky budou jen takový ty poloviční, co jsou přímo na oknech.

To všechno zase pochopitelně časem, tetkonc to máme takhle:

Miluju, jít si lehnut. Celej dům už spí, je ticho, klid a já vejdu do tý útulný předsíňky, kde je teplo a svítí tam tlumeně lampička, já tiše otevřu dveře do ložnice, cestou do postele kouknu z okna na ty hvjézdičky – když jsou – a pak se zachumlám do peřiny a zavrtám se do fungl novýho péřovýho polštáře, který mi loni dala jako dárek Peti maminka, když jsme byli u nich návštěvou. 

To je tak pěkný. Nemožu se to ho nabažit.

14 komentářů u „A teď teda ta ložnička

  1. Juché to je docela změna od odby kdy jsem jí viděla 🙂
    Krásný včetně těch detailů vypínačů a zásuvek.
    Postýlka taky fajná.

    A cihlová zeď taky super, kdyby byla taky bílá, už by to vypadalo moc sterilně.
    Musím to poslat Romče |:-)

    1. Prokoukla, což? 😀 😀 . S tou cihlovou zdí jsem si fakt vyhrála. Je to všechno o detailech, malých drobných detailech – jako ty vypínače a tak. Základ je bílá a pak ťup sem, ťup tam nějakej ten detail. Stejný to bude s klikama, jako jsou kovový úchyty na komodách a skříních, stejně budou kovový kliky na dveřích, na oknech a tyče na záclonky. Jsem zvědavá, co na to řekne Romča 🙂

  2. Moc hezký. Taková malá místnůstka, je to super, že můžete mít skříně někde jinde. Jsem zvědavá na ty závěsy, se zdá, že jste to vymysleli pěkně. Jsem pořád koukala, co to je, že to vypadá, jak když tam máte dvě lina a von je to kobereček. 😀

    1. Jo, skvělý právě je, že nemusí být skříně a všechno je na jednom místě. Na ložnici člověk nepotřebuje pak až tolik prostoru a může ho věnovat jinam, naopak je to tím víc útulný. Jojoooooo kobereček muší bejt!

  3. Báječný to je.. ty cihly tomu dodávají moc hezkej nádech… A ty nádherný okna sladěný s vypínači a zásuvkami … Je to prostě jak od nějakýho dobrýho bytovýho architekta..
    Já měla při rekonstrukci ložnice taky původně ve hře i bílej nábytek a jednu stěnu petrolejovou, ale nakonec jsme skončili u toho dubu a stěny světlounce modré…. lampičky už taky máme, jen ty obrázky na zdi stále ne…

    1. My jsme na ty přiznaný cihly úhylové 😀 máme to na chatě. Pochopitelně to je Brtnikův stavitelskej nápad tehdy. Ty okna miluju, hrozně hrozně moc, to si taky vymyslel – značně si to pochopitelně zkomplikoval tím pádem, páč to je děsnýho crcání, aby vytvořil ty skosený zdi a oblouk- to už vůbec. Jenže vypadá to tak skvěle oproti normálnímu rovnýmu ostění. Bílá je skvělá, leč jasně – nepraktická – všechno je na ní vidět. Ani si nepředstavuju radši, tu bílou kůchňu, co máme v plánu. Tak lampičky dorazily? To je skvělý, že jo? Hned je to “jak u lidí” jak já říkám. No a obrázky…………. ty halt jsou takový chudinky, který člověk dává až jako poslední. Ale zase – jsou takovou třešničkou na dortiku, viď?

      1. Blbý je, že dneska k bílý kůchni sehnat bílý spotřebiče je docela čelindž. Všechno nerez. I když pravda je, že byla jsem nucená koupit nerez lednici, tak jsem vzala tu co má nějakej film proti otiskům a fakt to funguje. Ale prostě nerez spotřebiče v bílý kuchyni jsou jak pěst na oko, já mám naštěstí lednici ve špajzu.

        1. Nerez je děs, doufám, že se podaří zase bílá lednice. Špajz sice budu mít, ale tam se nevende. Hele fakt se teď dělají v převaze nerezovky? Nestraš! Mi se to právě ani nelíbí.

          1. Jo, většina je nerez. Někteří výrobci, jako AEG třeba, to mám já, dělají některé modely oboje, nerez i bílou, ale spoustu modelů mají jen nerez, ten co jsem chtěla já měli jen nerez. A třeba lednice se dělají i černý. Koukám třeba namátkou na Datartu na AEG, mají 8 modelů – 2 bílý, 2 černý a 4 nerez.

  4. Dík , kouknu, i když zatím je času víc než dost. Navíc . Lednice furt funguje.A máš s AEG zkušenosti?

    1. Já mám všechno od AEG, ledničku s mrazákem, myčku i pračku, mám s tím dobrý zkušenosti, že to celkem vydrží, i když to není zrovna levný. Někdo radši koupí něco levného a za pár let to vymění.

  5. Zase acham. Jste borci s uzasnym smyslem pro detail. 🙂 Deleny okna loznicce dodavaji extra utulnost, nadhera! 🙂 Hele, fot a pak to posli do nakyho casaku!

    1. Jo a voni nám sem přijedou vočumovat. Prtky tak leda. 🙂

      Ty okna miluju stejně jako dveře. Zrovna tím jsem včera argumentovala, když jsme probírali, jak to pojmout vedle v tý kůchňo jídelně. Jestli komplet cihelný. Já prosazuju, aby kolem oken byla omítka, protože v cihlách ty okna zaniknou. Když do nich svítí sluníčko, tak ………bylo by to prostě škoda.

  6. Měla jsem v domečku nerez lednici Candy, koupila jsem ji v setu s myčkou. Mrazák příšerně namrzal, odmrazení bylo na půl dne a kýbl ledu. Teď v bytě myčku nemám, nevyužila bych ji a ledničku mám bílou beznámrazovou Beko a jsem spokojená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..