Halooo lidi – AKTUALIZACE

Psala jsem tu minulý týden o organizaci PSÍ ŽIVOT.

Která jako jediná se snaží pomáhat psům žijícím na ulicích s bezdomovci, se sociálně slabými, a nebo s těmi páníčky, kteří se zničehož nic dostali do potíží. Přijde mi to jako smysluplné počínání.

Když jsem hloubala stránkama, narazila jsem na loňský článek ze zimního období a navrhla tu, jestli bychom něco nedali dohromady a že se zeptám přímo v Psím životě. A už mám odpověď. Deky naštěstí nepotřebují, mají jich dostatek na skladě, stejně jako krmiva a……… ale co já to tu budu vypisovat – ocituju tady přímo to, co mi psala paní Pávková:

A za tu sbírku budeme moc rádi, jste fakt moc hodná! Ty deky bychom ale  moc nevyužili, máme jich strašně moc ve skladu… Ale co bychom opravdu potřebovali, to jsou nějaké oblečky pro psy (ideálně větší), náhubky, obojky, vodítka a další chovatelské potřeby. Krmivo ne, toho také máme dostatek od sponzora. Tak jestli by se podařilo dát dohromady něco z výše uvedeného, budeme moc rádi. A za finance budeme taky moc rádi, nejvíce totiž utratíme za veterinární náklady…

Takže – dáme něco dohromady? Já valím odpoledne na půdu a mám za to, že nějaký vodítko bych do placu dát mohla. Podle mě tam budu mít i misky.  Má někdo něco navíc, co ještě nepřesunul někam dál?  Poslala jsem paní Pávkové dotaz, zda by se to mohlo vyzvednout u mě v práci, takže pokud něco nasyslíme, zcentralizovala bych to asi já? No a ta veterina to je jasný, tam teče vždy a u každýho, kdo zvířatům pomáhá peněz nejvíc. 

DŮLEŽITÉ PS:  Když bude chtít někdo poslat něco na vlastní pěst , či třeba i pro času budoucí, tak přidámám reakci paní Pávkové:

Dobrý den, moc děkujeme! V tuto chvíli bude asi nejlepší poslat věci na
adresu sídla, tedy: Psí život, Matoušova 1286/5, Praha 5, 150 00.

34 komentářů u „Halooo lidi – AKTUALIZACE

  1. Já momentálně nic doma nemám, jen ty deky a peníze , něco bych dala dokupy začátkem roku, teď jsem Jiřina Švorcováááá 🙁

  2. Milá Jiřko,
    my to úplně chápeme, že máš doma spustu peněz zabalenejch do dek. OOoo ty se máš!

    1. Spoustu peněz zabalenejch do dek :-), :-), 🙂
      To já nemám tedy, ale kouknu jestli bych tam nenašla nějaké obojky…

  3. Obojky, voditka atd. navic doma nemam, ja jsem skrt a Loki ma vsechno po Kimovi. 😀
    Deka by se nasla, ale ty zas nechtej, tak nevim.

      1. Premejslim, ale ja tu fakt nic navic memam, misky jen co se pouzivaj, ty dva oblecky po Dorinovi si pujcila znama na staryho psa, to ji je nemuzu vzit. A stejne byly na minipsa a oni chteji spis vetsi, Jedine ze bych neco objednala a nechala poslat k tobe? Misky obojky a tak?

        1. To je asi zbytečný, kupovat nový , to asi lepší poslat nějakou částku, na tu veterinu?

  4. Kořiny věci užívá Goliáš, věci po Dulince jsem věnovala sousedce. Tak jsem si našla na jejich webu účet a pošlu nějaké peníze.

  5. Jak jsem to prohlizela tak se může celoročně posílat třeba měsíčně nějaká libovolná částka,jako třeba pro Dogpoint.Zada se trvalej příkaz na xkorun,
    kdo chtěl tak z Dogpointu nabízeli na konci roku poslat potvrzení o daru.

    1. Jojo, taky jsem koukala na ten výběr, tak zadám v trvalých platbách.

      Přemýšlím a přijmu příp. komentáře -já mám několik trvalých příkazů pro potřebný místa a napadlo mě tuhle, jestli to neobměnit, aby z tý pomoci měl něco zase chvíli někdo jinej? Co myslíte. Posílám třeba na jedno místo slušnou částku tři roky – tak jestli to třeba dočasně nepřesměrovat jinam?

  6. měl něco zase chvíli někdo jinej?
    to se mi zdá jako dobrej nápad.

    Jo tak jestli to jde takhle jak píše Zlatka, tak bych taky něco málo přispěla měsíčně… 🙂

    1. Že jo? Jen mi na druhou stranu přijde blbý jim zavřít kohoutek. No uvidím, proberu to doma, už se mi to delší dobu honí hlavou.

  7. Mám akorát robustní, těžkou přepravku 60x40x40 – kdyby měl někdo zájem.
    Texíka jsem nosívala na veterinu v náručí, pobýval v ní nerad.
    S penězi jsem na tom momentálně taky bídně, snad něco uškudlím v lednu.

    1. Kuskus – hodná jsi, na přepravku se můžu zeptat, ale to by bylo spíš o tom nějak ji logisticky přemístit- třebas mají nějakou odnož i u vás, zeptám se.

      Nic neškudli, dávat dárky se může, když na to je. Když můžu pomůžu, když k tomu není situace, tak to nejde, to je jasňačka.

  8. Tak já posílala par korun Dogpointu nějaký čas,pak spis jednorazovky.Ono je toho strašně moc.Ted jsem posílala do docasek Písek,příští měsíc jsem chtěla Tábor,jenže.Ekektrka,uhlí,Ježíšek,Mikuláš,dneska jsem kupovala pro všecky zvířata na odčervení,tak fakt az příští rok.

    1. Zlatko – taky v klidu , člověk nemůže dávat na všechny strany. Viz výše – moje úvaha, přemístit svou pomoc zase dočasně jinam. Nejde dávat opravdu do všech směrů.

  9. Hmm, zkusím mrknout ještě u našich, jestli tam nezůstalo něco použitelného, ale doma už to mám probrané – něco bylo na vyhození, něco jsem přenechávala útulku, a zbytek si schovávám pro housku. Kdyžtak pošlu aspoň nějaké korunky. 🙂

    1. No a kdyby se něco našlo a mohla by sis udělat výlet, až bys byla naším směremněkdy a………. nechat se voblemtat Rumouškem. Von tak miluje ženský! a ty vižlí nejvíc úplně.

      1. Člověče, tak jsem nic kloudného nenašla. Dřevěný kozlík, štěněcí vodítko a asi dva různě velké náhubky, ale to všechno budu s houskou potřebovat. Z těch zbytných věcí jsem našla jen nějaké staré ručníky, co jsem měla vyčleněné pro psa, ale o to zájem nemají. Tak já aspoň pošlu nějaké korunky, až se přihlásím do banky.
        Voblemtat Rumouškem bych moc ráda! Nejpozději až budu socializovat housku. :-)) Teď minimálně do konce roku bych výlet stejně nestihla, nevím, kde mi hlava stojí. Však víš. 🙁

        1. Rumouškovi bude jednou ctí Ti zmáček gezicht 🙂 , až to vyjde, tak to vyjde.
          Já si říkala, že touhle dobou už většinu věcí budeš mít vytříděnou. A co ne, to si člověk nechá pro vzpomínku. Mně o moje vzpomínky připravila Tali – nejdřív to byl zničenej obojek, pak vodítko, ztracený koš atd. atd. Poslední co mi zůstalo je moje původní píšťalka a žůžovej králíček, kterýho jsem dostala kdysi od holek z čézta a kterýho jsem používala pro hledání v interiéru. Tak toho chráním vlastním tělem.

          1. Je to tak. Nějaké drobnosti, co jsem chtěla poslat dál, jsem nabalila do toho balíku s léky, jak jsem onehdy posílala do jednoho útulku. U našich toho moc nebylo.
            Pro vzpomínku mám hlavně známky na klíčích (což by mohlo být i praktické, kdybych je ztratila, když teď na sobě mají telefonní číslo), a hlavně mám mosaznou píšťalku a jeho první obojek, který má zlomený zobáček, ale nechám si ho. 🙂 Zbytek čeká na housku. Už aby tu byla, nějak se na těch houbách fláká. 🙂

  10. podivam se doma a zkusim ti neco nachystat (taky sem dostala nejvic daru na srazu 😀 ale muzu poslat rovnoou tam… kdyz mi v emila pisnes adresu

  11. tak já bych něco poslala ted+mám nějaký hračky ze kterýma si moc nehrají-a jeden malej obleček po Dafině+vodítko co měl Žeryk ještě z BKpůetený růžový z velkou karabinou na velkýho psa,tak ještě to
    jinak já právě nejsu moc sysel…
    jo pidi oboječek po Dafině jako mimi…

  12. Fajn, to je skvělý, Mirko – tak já s nima vykomunikuju, co je pro ně lepší, jestli to vyzvedávat u mě, a nebo jestli to nakonec neposlat napřímo, jako to pošle čajda.

  13. Tak holky adresa zde:

    Dobrý den, moc děkujeme!

    V tuto chvíli bude asi nejlepší poslat věci na
    adresu sídla, tedy: Psí život, Matoušova 1286/5, Praha 5, 150 00.

    Hodím to i přímo do článku, kdyby se tam podíval někdy později někdo další.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..