Malinkatej nocležníček.

Obávám se, že ještě chvíli a Mouses mě nebude mít vůbec rád.

Ale asi se mu nebude lze diviti. Páč jsme se spolu zase servali. Bylo to v pátek, my si s Brtnikem a ohaříkama po dlooooouhý době odskočili do “civilizace” naší vesničky – neboli šli jsme venčit do kavárny. Mouses, že půjde s námi, ale do kafárny nedošel, odpojil se v úvozu pod sousedama.

Připojil se zase až po našem pozdním příchodu – trochu se nám ta káva vymkla kontrole a ke kávě bylo vínečko a pivo. A pak ještě jedno …………. znáte to, ne? Pokud ne, tak dobrý 😀 . Ale musím zde podotknout, že naši ohaříci dostali několikerý pochválení, jak jsou hezky vychovaní. Nejvíc od paní servírky, která si pochvalovala, jak jsou na rozdíl od těch dvou ostatních psů, co už tam před naším příchodem byli,  vychovaní, neřvou a nepletou se pod nohy, že o nich ani neví. A taky od nich nechytí blechy, jako od tamtoho vořecha 😀 . A přinesla jim taky pití. To jsme pro jistotu odmítli, protože se mi po druhý sklence vína nechtělo vytírat půlka kavárny. Neb přesně to hrozí, pokud se Rumíček jde napít. Nevím proč, ale ve veřejných místnostech je to s ním ještě horší, než doma. To nacamrá tolik, že takový množství vody v tý misce ani být nemůže 😀 .

Tak jsme si tak hezky poseděli a po návratu domů přiběhl Mouses. Vešel se mnou dovnitř jako první a pak to začlo. Zaregistrovala jsem, že něco vleče a vlítla po něm. Nastal tuhý boj a já z něj vytřepala……………malinkatýho ptáčka. Odrostlý ptáče nějaký. “Zmetku pekelná!” řvala jsem na něj, když jsem ho držela v náručí a on se se mnou pral. “To je fůůůj, hnus, to se nesmí, co to děláš….!” a jiný podobnostě. Zároveň jsem řvala jak prokopnutá na Brtnika, ať vokamžitě de dovnitř A SÁM! a odloví toho ptáčka, co tady mám, chuderu nebohýho. Hele cirkus neskutečnej. Vzhledem k našim chabým oknům se obávám, že to slyšela půlka vesnice, která ovšem nemůže tušit, proč celej tendle tyjátr, takže asi budem působit značně…….. no jako sociálně slabí 😀 . To je mi fučík, hlavní bylo, že Brtnik odlovil toho opeřence a já vypleskla Mousese pryč. 

Rumíček má na tohle detektor, takže se vehementně snažil dostat dovnitř a pomoct s oživováním. To ovšem měl v rukou Brtnik a tu vyděšenou, vyšokovanou pernatou bytůstku, který ten mouratej vrah vyrval brka na zádech, až měl na nich trochu krve,  opatrně osušil papírovou utěrkou, do dalších ho zabalil a dali jsme ho ……….. do mýho koše na prádlo, který mi v současnosti sloužil jako vana 😀 . Pěkně jsme mu to tam těma utěrkama vystlali a jali se praktikovat – TTT pošokovou terrapii. Neboli Ticho-teplo-tma. Zakryla jsem ho mikinou a dali jsme ho do ložnice. 

Tali nic, Rumouš naprosto v rauši, pořád potřeboval pečovat. Tak to bylo myslím to poslední, co by opeřenec uvítal  :D. Po nějaké době ho šel Brtnik zkontrolovat a přes můj výslovnej zákaz ho odklopil a “Frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr” opeřenec se nám rozlítal po světničce. Opět jsem ječela jak cigánská královna, protože hrozilo, že by mohl sednout na rozpálený kamna!  Podařil se odchyt a my se mohli zaradovat z toho, že mrňous bojoval s Brtnikem a neváhal ho poklovat. Zamítla jsem Brtníkovu myšlenku vypustit ho hned, protože do tý tmy to ptačí dítě prostě nepůjde! Půjde spát do “peří”! Tedy zpátky do koše na prádlo. A nepůjde ani na chodbu, jak navrhoval Brtnik, protože tam bych neměla kontrolu, kdyby se v noci něco dělo. Takhle si ho dám pěkně vedle sebe k posteli…… 😀 😀  a budu vědít o každým jeho hnutí. 

Žádný hnutí nebylo. Spinkal vedle mě tichounce až do rána. Tak tichounce, že jsem se až bála toho, co najdeme, až mikinu odklopíme. Ale! Je to bojovník Statečný srdce. Ledva Brtnik vynesl ven koš (a k mojí úlevě uposlechl pokynů, že s ním půjde ke koruně třešně, kam se Mouses tak dobře nedostane a nikoliv, jak navrhoval Brtnik k plotu, po kterým Mouses lítá jak Pendolíno) a odklopil mikču, ozvalo se jen další “Frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrnk” a prtě vylítlo do koruny starý třešně. 

Tooooo byla úleva, já měla takovou radost! A hnedle i lepší sváteční ráno. Tak se ten prcek 16. listopadu večer, kdy jsem ho vyrvala tomu mordýři z drápů, znovu narodil. A já……já asi přišla o kočičího kámoše, protože, když jsem pak následující den chtěla Mousese pochovat, dal mi tvrdě do držky. Ale nedivím se mu, to uznávám. Jen je to škoda. 

5 komentářů u „Malinkatej nocležníček.

  1. Tak se tady usmívám, umím si Tě ehm představit.
    Njn je to těžký, je to porstě šelma a vysvětlovat mu , nevím jestli to má cenu.

    Ale tak hlavně, že jste ptáče zachránili a že to snad přežije.

    1. No hele brutální saň jsem byla. Prali jsme se ešče víc, než minule. Vzhledem k jeho naturelu si myslím, že se se mnou už moc dlouho bavit asi nebude. Teď vůbec je takovej hodně zamostatnej, furt pryč, nikoho nepotřebuje – max. Taliprtku a nebo mě ráno, kdy se mi nasáčkuje do postele. Nějaký mazlení u něj nepřipadá v úvahu. I když včera, když jsem poklepala na nohu, tak mi u kafe na pět vteřin vyskočil i na klín- páč byl mokrej a chtěl usušit 😀

      A tak já si nedělám velký iluze, že by kvůli mým zlatým vočím s tím přestal. Nicméně chci, aby věděl, že tohle se mi nelíbí .

  2. Lidi, krmte v zimě ptáčky, kupujte lojové koule, sypejte slunečnici ať je těch nebeských zpěváčků víc.
    Aby se miláček Mouses nenudil a měl co lovit. 🙂
    Já jsem koupila v Lidlu pro sýkorky ořechovolojové koule, ale byly v tej umělohmotnej síťce a říkáte to prý ne ne, asi kulivá drápkům, tak jsem obal odstranila, převázala kouli do kříže konopným provázkem, pověsila zvenku na zasíťované okno a za chvíli se dívám, vraniska. Jeden pařát zaháklý v okenní síti, druhým si přidržuje tu lojovku a klove jak datel. Střídali se, náramně jim chutnalo a já neměla to srdce je vyhnat. Koule stejně vydržela jen pár minut, zbytek spadl pod okno, ale k tomu už je nepustili holubiska. Zvláštní, vrána by holuba určo přeprala, ale mají z nich respekt. Sýkorkám zbyl prt. 🙂

    1. Kuskus – zkus se – až to půjde – podívat jestli někde nemají takový ty zásobníky na ty lojofky.
      Ono esi je těch holubů víc, tak asi mají vraniska respekt před množstvím?

  3. Kuskus
    hm tak já dávala koule na balkón, i za bytovku na stromy, nicméně nikdo si jich nevšímal.
    Škoda…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..