Hádej, hádej hadači – díl 18.

A tenhle pátek pokračujeme v botanice 🙂

Protože shodou okolností mi Fifijová-naše největší dodavatelka hlavolamůch poslala taky kytičkový hádání. Máme tady osm fotek a schválně jestli u všech dokážeme dodat název. Jen teda naprosto netuším, zda je kytičková i hádanka č. 8. , tam mi to přijde jako detail bradavice starý Baby Jagy 😀 . Takže jdem do toho:

1.

2.   

3.

4.

5.

6.

7.

8.

50 komentářů u „Hádej, hádej hadači – díl 18.

  1. Tak já možná asik vidím cípnutej šeřík, cípnutej kaktus, jitrocel, možná květ česneku…ehm

  2. Ja teda kytky moc nepoznavam, ale tak teda tipuju 2 vojteska, 3 jitrocel, 6 vlci mak, zbytek vubec nevim a 8 mi pripada jak sloni chobot.

  3. Tak já tipuji…

    1. oxalis
    2. pažitka
    3. jitrocel
    4. bez nápadu
    5. svlačec
    6. million bells
    7. přísavník
    8. vypadá to jako něco mezi bradavicí a hašišem 🧐

    1. Odetto – vítám 🙂 a ráda Tě vidím a taková tichá poznámka – kdyby někdy bylo moc zrzavě smutno, tak…….. mám tady jeden takovej léčitelskej kožíšek terapeutickej zrzavej, hlemejždivej, mohl by Tě vzít třeba do lesa.

      1. Děkuji za uvítání, Petro, a děkuji za nabídku! Je mi smutno, zatím sbírám odvahu a síly na poptání malé zrzečky.

        1. JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!! Odetto, já se bála, že situace nedovolí – když jste zmiňovala kočenku, jak jsem tak letmo zahlídla. Tak nakonec bude vižlí záprdek? Jo?? Fakt?
          Já tomu sbírání odvahy a síly rozumím, ale ………… potom, co se mnou ta bolest cloumala víc jak půl roku a bylo to se mnou horší a horší, jsem moc ráda, že na mě moje drahá půle udělala to šméčko a že mi domů přibyl jeden malej zrzatej léčitel. Stejně ho poslal jeho velkej učitel, tak pak nemáte šanci tomu vzdorovat. Jinej lék na rozbitou duši prostě opravdu není a oni by stopro nechtěli, aby nám bylo tak, jak nám je, když odejdou. A navíc je tím člověk drží u sebe. Tak já moc držím palce, aby se urodilo, to co se urodit má .

          1. Já kočičku ne, to si pletete s Keriton. Kočku ráda pomazlím, ale domů bych ji nechtěla, já jsem taková psí duše. 🙂 Ale upřímně, dost o sobě pochybuji – jestli jsem dost dobrá, jestli to zvládnu… Ohař je velký závazek. Ale asi je čas vzít to po vizslovsku – vrhnout se do toho po hlavě.

    1. Tak kdyz fotis primo tu kytku, tak obvykle se trefi, ale holt fotku z monitoru asi nepobira. 😀

  4. Tak já vidím
    1. prt nic nevim – luční kvítí jakýsi
    2. taky pažitka
    3. taky jitrocel
    4. nějakej vodkvetlej vixlajvant – nejspíš pažitka??.
    5. jsem nevěděla, ale souhlasím s Odettou
    6. já tvrdím,že ibišek, Brtnik, že lichořeřišnice
    7. tipovala jsem nezralý mlaďounký plody bezu, Brtnik víno – psí
    8. 😀 😀 tady mě pobavila Odetta, protože stejně jako já tipovala bradavici, nebo nějakej takovej podobnej hůmus 😀 , ale napadá mě ještě, že je to třeba detail trnu??? Ovšem hašiš mě nenapadnul!! Co my víme, co má Fifijová za psí boudou, že jo? 😀

    tak jsem napnutá zas jak guma od trenclí, co to bude 😀

    1. Me jeste u ty 8 napadla opuncie, jakoze makro detail, ale chybi tam ty trny, tak asi taky nic.

    2. 4. Odkvetlá pažitka né, je vidět, že je květenství složené z pěticípých kvítků. Mně to připomnělo šeřík, ale tam jsou kvítky čtyřcípé a tvarově to (květenství) taky nesedí.

      6. Lichořeřišnice má výrazné tyčinky, ty tady na fotce nevidím. Ibišek to určitě není, to už je celkem úlet. 🙂 Navíc má anténu.

      8. Třeba je to chyták, a je to detail nějaké houby? Možná starý choroš?

      1. Jo pravda, pažitka to asi nebude. Za ibišek bych se bila, i bez antény, ale uznávám, že jako podle toho co píšeš, budeš mít kytkovzdělání o několik úrovní výš, než my tady.
        Studovalas to? Nejsi “babka” kořenářka? Já bych se ráda naučila rozpoznávat víc. Enemže to chce praktika, hlavně u bejlí, který se má požívat.

        1. Né, studovala jsem něco úúúplně jiného, jen mám ráda přírodu, zajímá mě to. Já jsem vůbec takový sběratel zajímavostí. Ono taky zatím nevíme, jestli se nepletu. :-))

          1. Tak jsem zvědavá, s čím dovalí Fifijová.
            Nicméně úplně to vypadá, žes študovanej botanik.

  5. zvonek
    pažitka
    jitrocel
    odkvetlá pažitka
    svlačec
    petúnie
    přísavník – psí víno
    detail vejce vetřelce nebo houba ucháč?

    1. Jo sakra, na vetřelce jsem zapomněla, to by mohlo bejt!! Houba ne, ty tam moc Fifijová nemá a když je najde, sežereje a pak se votráví 😀

  6. Já bych si tipla jen něco:
    3. jitrocel,
    5. svlačec,
    6. možná ten milion bells nebo šrucha,
    8. bych souhlasila s houbou (taková ta co parazituje na stromech – choroš?).

  7. Odetoooo, Odetooooo… co je tohle za nesmysl?

    ….dost o sobě pochybuji – jestli jsem dost dobrá, jestli to zvládnu… Ohař je velký závazek. Ale asi je čas vzít to po vizslovsku – vrhnout se do toho po hlavě………

    Jak o sobě můžeš pochybovat, když jsi žila 14 let s vižlíkem, udělala mu krásný stáří, cele podřízený jemu a jeho potřebám, o jeho nemoci nemluvě. Měli jste – dle všeho moc hezký vztah. Potřebuje pižla víc? Než chápajícího a milujícího pánečka, kterej ví, co život s ohařem obnáší a přináší?

    Takže ano – šup do toho po vižlovsku. Jsem za to moc ráda. Na ifauně jsem jen sem-tam, ale vždycky jsem ráda narazila na Tvoje leckdy moudrý příspěvky a bylo mi pak moc líto, když jsem četla, že už přišel čas. A teď jsem ráda, že – i když se do toho člověku jakoby nechce, tak si objednáš jednu malou zrzavou piluli 😀

    1. Mlaďas na nukleární pohon je jiný kalibr. 🙂 Ale snad to bude dobré a nějaká jezinka se pro mě najde. Dneska je ten “byznys” se štěňaty úplně jiný než před těmi 14 lety, tak jsem zvědavá, jak pochodím… Taky jsem zvědavá, jestli bude moje poměrně jasná představa spíš pozitivum nebo překážka. 😀

      1. Jasně, člověk zapomene, jaký to je, když má doma malýho zrzavýho šílence 😀 . Ale já se u Tebe nějak nebojím. Ono si Tě to škvrně vyškolí. Začátek bude trochu spídovej, ale sedne si to. Naopak už máš dneska zkušenosti, víš víc co chceš, jak vychovávat a nebudeš tápat. Otázka je spíš, jak to štěně sehnat – v dnešní době to bude něco. Zkusit kontaktovat poradce chovu? A co že skočíš do jiných vod – že to bude fenka – nechceš srovnávat? Představy si nedělej, ono Ti je to torpédo stejně nabourá 😀

        1. Jo, jsem připravená, že mi dá pěknou čočku, ale zároveň se na to těším. Nic na světě není víc k pomilování než malá vizsla. 🙂

          Já jsem platonicky zamilovaná do jedné chovné feny, takže bych moc moc ráda štěně po ní. S tím mým ohaříkem to bylo tehdy vlastně stejně a vyšlo to. A byl to nejlepší pes na světě.

          Fenku kvůli velikosti, nižší hmotnosti. Do nastávající životní fáze potřebuju skladnější kousek. Kdyby mi na tom nemuselo záležet, asi bych raději psa. Nicméně nejsem úplně vyhrazená – pokud by po té mé vysněné feně byla možnost jen psa, upřednostnila bych ho před výběrem jiné matky.

          Drž palce. Příští týden budu psát chovatelce.

          1. Aaaanooooo nic nejni pomilováníhodnějšího než malá pižla. Voni tako vonějí a jsou tak roztomiloušký houstičky! A pak…….. se daj do pohybu 😀 a vokážou žoubky malinkýýý vostrýýý a člověk chodí jak tejranej 😀 . Budu děsně držet palce, aby ses mohla těšit úplně pořádně a nejvíc!!!! Jeditííí jááá závidím, mocinky moc. 🙂

  8. Hele já úplně vidim tu Fifijovou, jak načihuje a baví se na náš účet 😀

    Bolej mě nožičky, páč to byl dneska den na houby – půl dne stojim u plotny za zpracovávám hřiby, co dovalil Brtnik ráno. Kulajdu, guláš, karboše. Kdo přijede?

    1. Muehehe, spravne vidis! 😀
      Kdo dorazi? Ja to nejsem, a ze se mi menu docela libi. Tak Brutice, ze by dneska?

      Jinak 4. a 8. zagadka je opravdu trosku chytak. Rozlusteni po 20. hodine, jak je zde zvykem. 🙂

      Jo a vitam Odettu, moc rada si ctu jeji komenty na I-faune. 🙂

      1. Děkuji za přivítání. Zatím nevím, jaký máte na Fauně nick, ale třeba mi to ještě sepne.

        PS Ty maskované vnitřnosti jsou podvod. 😂

          1. Ach tak. To je samozřejmě pravda, do nynějška jsem tady byla také tichý pozorovatel. Myslela jsem, že se tam třeba “známe”. :-))

  9. Uz vas nebudu napinat. Vitezem se zjevne stava Odetta, fanfary a virbl! 🙂
    1. Oxalis neboli šťavel trojhranný, červený trojlístky. Přes zimu pokojovka, pres leto do stinu krasna dekorace.
    2. Kvet pažitky
    3. Jitrocel
    4. Ha – zde jsem vas nachytala, nikdo neuhodnul, ale nektere byly blizko. Jde o odkvetlou kalinu! 🙂
    5. Svlačec
    6. Zde si sama nejsem jista, ale je to bud million bells nebo surfinie, po kroupach a vichru se nejaky extra košatění nekona. Ale zadnej ibich ci rericha. 🙂
    7. Nerozpukle kvetenstvi prisavniku petiprsteho, ted uz kvete a vcely maji hody, huci to tu jak v ulu.
    8. Osmicka, mile damy, je naschval, protoze jste tu vsechno ode me otocily do zradla. Tak tady ho mate. Detail na hovezi uvarene drstky, ktery mi onehda utikaly z hrnce. 😀

    1. tak tu kalinu sem si musela vygooglit, to sem asi nikdy nevidela 😀 jako asi jo, ale fakt si to nevybavim vubec…

      a drzky bych neodhadla ani omylem, ja tipovala nejakou hnusnou houbu 😀

      1. Kalina krasne voni a dela vonavy kvetouci koule, lidi mi to tu skubou do vaz. Jako seriky. 🙂

  10. Vidis, ne drstky. Plíce! 😀 Ja psala narychlo, uz na me povykovalo muzstvo, ze ma haf hlad. 🙂

  11. Jako dát do botanickýho kroužku lavór s držkama, co byly převlečený za plíce? To je jako příšernáááá podpásofka. 😀

    Kalina? To mě nenapadlo ani náhodou! Botanika nejni halt žádný máslo.

    1. Jako ale to se musim ohradit. Botanickej krouzek sis z toho zadanim zde udelala ty, mila Esusova. :p
      Ja ti to do emila posilala se znenim: “8 obrazku, poznavacka, co to je? 🙂 Dle myho docela jednoducha, akorat se hodi do tropu, kdy ma clovek zavareny zavity…”
      I nejakym varenim jsem napovidala, no, a nakonec prej podpasovka?! 😀

      1. No mohlo nás to napadnout, že mezi květenu propašuješ žrádlo, ale jak vidíš, tak náááhodou Ti furt jen to žrádlo nepřisuzujem. Ale mohlo nás to napadnout 😀

  12. JO A VYSTAVUJU TADY FIFIJOVÝ VELEPOCHVALU ZA JEJÍ HÁDANKY, JE HÁDANKOVÁ KRÁLOVNA, MÁ JICH NEJVÍC A TUDLETA BYLA BOMBOVÁ.

  13. Och, diky za pochvalu. 🙂 Me hadanky bavi, tak vas zasobuju, mno. Ted uz zadnou nemam, musi se ukazat ostatni. Treba na dovoleny neco cvaknu.

    1. Jooo jojooo, určitě něco vymysli. Budem se těšit. Já mám vždycky jen ptákárnu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..