Moudrý slova

Nejsou moje (bohužel, protože být moudrá bych si přála, ale to si mi nikdá nepovede 😀 ) .

A taky nejsou vůbec kynologický. Ale to myslím, vůbec nevadí. Dostala jsem je emilem od mé moudré přítelkyně a kamarádky/píšu oboje protože jsem nikdá nevybádala, co z těch dvou slov je víc a hlubší/ Sokola. Sokol posílá začasto perly. Ať už perly moudrý, nebo zábavný. Ví, že já nejsem moc přeposílací na různý emilový videa a posílá mi tak vždycky výběr toho, co opravdu má nějakou hodnotu. 

No a teď mi poslala perlu všech perel. Když jsem si to přečetla, bylo to jako rána palicí do makovice. Momentálně fakt nepřeháním, ani trošičku, seděla jsem a koukala na ten monitor s úžasem, páč se mi rozsvítilo. A já se o tu nej perlu chci podělit, protože tohle by si měla přečíst nejen úplně každá ženská a holka a paní. Ale taky fšicí chlapi. Nejsem žádná feministka, vůbec. Ale …………….nikdy jsem se na nás holky nedívala takhle, jak to píše tuten pán. A řekla bych, že má sakra hlubokou pravdu! To je podstata ženství a to je naše bohatství. Mám ráda mužský, který si umí ženských vážit. To je pro mě pravej chlap. Ne ten, co vymlátí hospodu a nebo vydělává milijouny. O těch, co ženským ubližujou, nebo je ponižujou či považujou za méněcenej druh, nemá cenu se vyjadřovat, to není ani člověk (páč člověk má nějaký kví kvé, tvor, co tohle dělá, ho nemá) , natož chlap. To je pro mě naprostá vonuce.

A já bych právě byla úplně nejradši, aby šéééécky holky světa tohle moudro, který navíc vyslovil chlap,  věděly a hlavně vstřebaly. A nejvíc právě ty, ke kterým je nějak hnusně přistupováno onou zmiňovanou vonucí. Hnusnou, úbližnou a blbou. Aby věděly, že si sebe můžou neskutečně vážit, že jsou pokladnice. Že umí něco, co prostě umí jen holka. Že umí úžasný věci a že je tím pádem úžasná bytost a podle toho sama k sobě má přistupovat. A nevěřit vonuci. Postavit se jí. Je to jen vonuce, není to opravdovej chlap a s vonucí se dá a má bojovat.  Moc, moc a moc bych si přála tohle vytroubit úúúúplně do celýho světa a ešče víc bych si přála, aby to pochopily ty, který to nejvíc pochopit potřebujou.

SIR WILLIAM GERALD GOLDING 

totiž řekl něco, co bych nejradši napsala zlatým písmem, ale to bohužel na stránkách nemáme , řekl :

Myslím, že ženy jsou bláznivé, když se snaží vyrovnat mužům.

Jsou mnohem lepší a vždycky byly. Cokoliv ženě dáš, vždycky to udělá lepším.

Dáš-li jí spermii, ona ti dá dítě. Dáš-li jí dům, dá ti domov.

Dáš-li jí potraviny, udělá ti jídlo. Dáš-li jí úsměv, dá ti své srdce.

Cokoliv jí dáš, to znásobí a rozšíří.

Takže pokud se k ní chováš jako vůl, buď připraven, že dostaneš kopu hnoje.

 

Ta poslední věta je ftipná, ale to podstatný je v těch řádkách nad tím. Vážně mě nikdy nenapadlo, že my holky jsme takhle dokonalý. To je úžasnej poznatek. Chtěla jsem napsat, že by za něj Sir Golding měl dostat Nobelofku, ale on už ji dostal, za psaní. Byl to britský spisovatel a básník. Nicméně, za tuhleto ji měl dostat ještě jednou, ještě jednou a ještě jednou.  Škoda, že už mu za tuhle moudrost nelze poděkovat. Sedla bych, oprášila inglištinu a napsala bych mu poděkování. Protože si ho zaslouží. Stejně jako my, holky, si zasloužíme, aby si nás vážili a abychom si, hlavně, my vážily samy sebe.

Promiňte mi tohle nekynologický odbočení, ale mě je hrozně líto všech, kdo je nějak utlačovanej, ať už okolím, partnerem, nebo i sám sebou. To je vlastně možná to nejpodstatnější, když utlačuju sám sebe. Páč když podlehnu sám tomu, že jsem nicotnej, tak se nedokážu vzepřít a bojovat sám za sebe. A okolí toho pak zneužije.

Taaakže hooolky – řádně si těch pár řádků zapamatujme a stůjme si samy za sebou. A na oplátku si taky važme toho, když máme po svým boku muže natolik moudrýho, že si nás váží i on. Páč to v dnešním světě teda taky nejni nic samozřejmýho.

 

P.S. Dík Sokole, žes mi tohle poslala. Třeba tím někomu pomůžeme, aby si narovnal záda a nadechnul se. 

2 komentáře u „Moudrý slova

    1. Proč ji někdo dostane? Von jí někdo chce? Nikdo ji doposud nechtěl.
      Smečková ona už je. Dávno, ta by byla neščastnější, kdybychom měli dalších 257 podobných hovád, jako je ona. Takhle musí vystačit jen s Rumoušem a Mousesem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..