Jak jsem začarovala auto!

Dneska nekynologicky, dneska automobilisticky :-D

Máme to nový auto a to znamená, že musíme prodat to starý auto, Bobinu. Jak já to nemám ráda, to auto vždycky slouží dobře a pak jednou musí jít do světa.
I vzal Brtník Bobinu na chalupu, aby měl dostatek času hezky vycídit interiér a hlavně ju odchlupit a odflusit. Vzhledem k tomu, že se snažíme chovat ekologicky, tak se při mytí neděly žádný prasárny, jen čistě interiér. Pak jde Bobina do servisu, pěkně umýt a na technickou, ať je to pokupě. No. A to ale znamená, že jak se tetkon dopravíme zpátky, že jo? Když jsou tam ty dvě auta.  Na chalupu jsem já jela s Peťou, takže s psychickou oporou :-D a Brtník z týmbildingování dorazil právě Bobinou k tomu vycídění. Jenže teď to teda bude celý jaksi jinak. BUDU MUSET JET SAMA!!!!! Když mi to došlo, vyjely mi očka jak Hurvínkovi a zvostaly tak doposud, kdy to píšu.  JÁ BUDU MUSET JET SAMA RÁNO DO PRÁCE?? ÚPLNĚ JAKO SAMA??? VOPRAVDIVĚ SAMA?? A ABY TOHO NEBYLO MÁLO, BRTNIK POJEDE PO STARÝ, PÁČ NEMÁ DÁLNIČNÍ ZNÁMKU, TAKŽE NEJVÍC ÚPLNĚ SAMA JAK TO JDE???????? POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCT. JÁ TO ZNÁM JEN TAM, ZPÁTKY UŽ NE! 😀 😀 😀 😀 .
Bylo rozhodnuto, že dnem Dé bude úterý. A tak jsem v pindělí ráno cestou do práce usilovně řídila. Na sedadle spolujezdce 😀 a vomejvali mě z toho ranního provozu. Proč jsem zkusmo neřídila já? No páč jsme museli bejt zavčasu v práci 😀 😀 . A tak jsem monitorovala každou značku, každej přechod a prosila kamioňáky ať vojdedou všichni už dneska a zejtra mají volno 😀 😀 . Brzdila jsem poctivě na každý vomezení rychlosti, hlídala semafory……. 😀 😀 . To je rána do vazu, to je rána do vazu, tudlencto!! 😀 😀 No nic, psychicky jsem se připravila na to, že mě čeká olbřímí životní zkouška 😀 .
Cestu zpátky z práce jsem odřídila už za volantem a Brtnik po příjezdu šel ještě jednou vypucovat čalounění. A pak nechal auto větrat. A otevřel nejen všechny dveře, ale taky kufr. A já jsem tak šla kolem vycíděný Bobiny, pohladila jsem jí po kapotě a říkám ji “Ty si byla tak šikovný auto, nechci tě prodat!” No a myslím to opravdu upřímně.
Když jdu večer spát, poctivě se připravuju na zejtřejší úkol 😀 a projedu si celou trasu řádně od chalupy, přes vesnice, nájezd na státovku…. státovku, průjezd stavbou dálnice a šup už jsme na tý dálnici. Dojedu do Prahé, zařadim se do kolony a popojíždim, šup poslední semafory, mezi starejma domečkama, minout hospůdku oblíbenou a zaparkovat. NEZAPOMENOUT ZAMKNOUT ŠALTPÁÁKŮŮŮ. No tak to bychom měli a upadnu do kómatu.  V půl druhý v noci mě vzbudí Talimůra, která nutně musí UPROSTŘED noci zívat. Tak jedu teda ešče jednou, celý znovu… a upadnu do komatu. Z toho mě probere budík, který jsem si svědomitě nařídila o něco dřív, abych měla dostatek času. A třebas se taky vyhla většímu náporu. Zhluboka dýchám, říkám ÓÓÓhm (co kdyby to pomohlo??? 😀 😀 ) a pucuju si žuby žahnutý naholu. Jéžiš, už je to tady.
Neni. Neni to tady. Páč Bobina dozajista pochopila, co jsem říkala a odmítá nastartovat. Brtnik tvrdí, že je to tím otevřeným kufrem a tím, že předtím dlouho nejezdila, tak ji to vyšťavilo, ale já vím, že Bobina rozumí tomu, co jsem říkala 🙂 .  A nebo taky…. cestu odsunula, aby se něco nestalo. Kdo ví? Každopádně to znamená, že v úterý ráno se moje samostatná jízda nekonala a bude se konat ve středu. Takže držte mi dodatečně palce, ať to zmáknu na výbornou. A Bobina dostane novou baterku. Ať jde do světa jako štramanda.

30 komentářů u „Jak jsem začarovala auto!

  1. Chtela sem napsat, ze jet za brtnikem by bylo taky OK,pac by te vedl aspon cestou, nez sem si precetla o znamce 😀 Tak at bobina jde do sveta a at se ji v nem libi 🙂

    1. Prostě fšécko proti mě 😀 , Brtnik po starý, psi v kufru…. strašlivost obrovská 😀
      Já doufám, že Bobina bude dobře sloužit někomu, kde nemá hodně peněz a potřebuje spolehlivý auto. Bobina JE spolehlivá, má málo najeto, je v pořádku, vzhledná a nenajde se v ní ani psí chlup 😀 . Chtěla jsem aby si ji vzala domů kamarádka 😀 , jenže ona se právě rozhodla, že auto vůbec nechce, škoda, tam bych věděla, že je v dobrých rukou krále Miroslava 😀

      1. Já jsem chtěla, chtěla! Enemže von mi to zakázal! A já jsem poslušná žena, že jo, takže prt, jela jsem po dálnici 😀 A hlavně, on jel ještě dřívějc než já, o moc dřívějc, abych nedokázala vstát tak brzo :D.

        1. ja bych byla.spis zena s jasnymi argumenty mozna v tajovy situaci 😀 ale si skvela.zes to dala a priste se uz nebudes.bat sama

          1. bych musela moc brzo vstávat taky a to bych cípla, a pak…. moc dobře jsem věděla, že je to příležitost, která mě donutí, takže jsem se nevzpouzela 🙂

  2. JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SEM
    DOBRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    SEM VŮBEC
    NEJLEPČÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
    FŠICI JSME DORAZILI V POŘÁDKU DOM. Ono to bylo ještě vylepšený o to, že jsem si odpoledne uvědomila, že……… MUSÍM MÍT V KUFRU JEŠTĚ PSY!! ZODPOVĚDNOST NA NEKONEČNOU A STRACH STOKRÁT VĚTŠÍ!! To mě zabilo. Ale asi ne úplně, páč mě to teda evidentně i posílilo a já tu cestu zvládla sama. A moc hezky a čistě a dobře a spořádaně a vůbec, prostě nádhera 😀

    1. Ste super. Ja som si vodičák urobila pred rokom a od skúšky v aute na sedadle vodiča nesedela.

      1. aaaaj jajaj to je právě ta největší chyba, pak čék dopadne jako já nebo Maya. Nejde to nějak napravit? když jsem si vykasala rukávy po sto letech já, zvládne to úplně každej. Není nutno jezdit hned bůhví co a bůhví jak, jen si to hezky udržovat, jak se míchá ten bencýýýn, jak se točí tím kolečkem a jak se držet na silnici 😀 .

          1. Všude ne, jen trasu Praha-chalupa, chalupa Coop v přesvesnici, chalupa – les. Jinam neumím 😀

          2. zejo, ja jezdim taky jen tvoji trasu 😀 pac od cesty od vas do benesova sem snad neridila 😀

      2. tak to ja mam rok a 2 mesice a mam.najezdeno 200km s dozorem jenom… meli bychom jezdit castejc, ale neni cas a prostor 🙁

      1. 😀 to me bavi nejvic, mam.pocit ze to jw takova technicka vec na rizeni a to je neco pro me 😀 fotit sem.zacala.ze me zajimalo jak to technicky delat 😀

        1. no jak si to člověk zautomatizuje, je to cajk, však mi taky nikdy řazení nedělalo problémy, to jen že jsem dlouho neřídila a člověk toho musí stihnout tolik najednou 🙂 a má to šestku a čudliky a cukrbliky a tak jako vůbec. To je prostě jen tou nejistotou. Se musí člověk vyjezdit. A ne bejt srab, jako já 😀

  3. Gratuluji paní?. Močikovná! Vzpomínám si jak jsem ti před cca 2-3 roky vypočítávala výhody být řidičkou a dodávala odvahy?. No a je to tady! Juchů! A ne abys to teď flákala! Hezky často Opakovat!!! NEZAPOMENOUT TEN ÚSPĚCH OSLAVIT!

    1. Vim, vim, pamatuju si 🙂 Flákat to nebudu, jen doufám, že se nestane něco, co mě vyplaší, tak jako vždycky, že to pak odpískám.
      Slavím- jak jinak – proseccem :D. Mám za sebou tři večerní procházky, Brtnik upadnul do komatu, Talimůra taky, Rumíček se tulí – co mi chybí? 🙂

  4. To jsem ráda, že nejsem silniční srab sama. Řidičák jsem si dělala v osmnácti, ale řídit jsem z nutnosti začala až v 35. Mám trasu najetou okolo komína, dál je to pro mě vždycky dobrodružství. Nikdy nebudu milovnice volantu. A ještě ke strojům, stroje mají duši! Měli jsme už v domácnosti hodně aut, ale každé má jinou povahu ?

    1. Já bych i milovnice volantu byla, protože se mi to líbí – jen kdybych se tak nebála 😀 .
      Jako ono člověk se bude smát, ale jo – všechny naše auta byly super, nikdy nás nenechala ve štychu a svou duši rozhodně mají. 🙂

  5. Týý, Petro a proč vůbec Bobinu prodáváte? Obzvlášť když nahoře píšeš jak má málo najeto a je v dobrým stavu… proč jste si kupovali novýho kráma?

    1. No protože dvě auta je moc, nepotřebujeme dvě a Bobina je právě ještě v kondici a může někomu posloužit. Novýho kráma jsme si pořizovali, páč se na něj akurát našetřilo a je v něm i klimatizace pro čoklidy, což v tomhle podnebí, který se vytvořilo je víc než žádaný.

      1. Mno, tak klimu chápu, ta je potřeba. Jinak bych totiž hlasovala pro Bobinu.

        A POZOR, pozor na to, až se začneš cítit za volantem jistá. Jakmile ti bude připadat, že je to pohoda a všechno to zvládáš v pohodě, tak POMALU dojeď tam kam máš namířeno a pusť si nějaké neveselé záběry od hasičů, aby sis uvědomila, že neumíš. To není nic proti tobě, to je stadium, které má každý a velmi často to odnesou plechy. Občas nejen plechy.

        1. Píšeš přesně o tom, čeho se bojím. Vím to, a i kolikrát v jiných věcech na vlastní kůži. Jenže tady se právě bojím. Možná i proto do toho řížení nejdu na plno. Bojím se, abych ten moment poznala????

  6. Petrs01 – tak toho se bojím ešče víc. Jedině se modlit, by to bylo jen o tom plechu. Ach jo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..