Básnička II.

Háráníčko hárání,

teď průserem to zavání.

K tomu vzácná návštěva,

a mě přepadá obava.

Abychom to zvládli líp,

dopřejeme psům pohyb.

Tali maká u bazénu,

by nebyla za chlípnou fenu.

Rumouš 100x uteče Ajdě,

by pak usnul po prochajdě.

A my mohli slaviti,

a bez obav se družiti 😀 .

 

Tak. Asi už mi hrabe. Všichni kdo mají psa a fenu, tak říkají, že lidem pak už hrabe. Takže ač zatím dobrý, taky mi asi začlo hrabat 😀 😀 .

Držte palce, ať to dneska neprokaučujem a uhlídáme Taličest.

 

9 komentářů u „Básnička II.

  1. držím palce a obdivuju,já už bych do této kombinace podruhý nešla,u nás jsou nervy,jestli uhlídám já,Martin-krucíš-proč je u nás v obýváku Max když Dafi hárá?-no sem vlítl,no…
    a rodiče jestli uhlídají-no ti už mluvili něco o kastraci,ale mě se do toho zatím nechce
    jste dobří,že to v bytě dáváte

    1. Ono je to v tom bytě asi jednodušší, bych si tipla. Těch možností moc není a tak se to dá líp uhlídat. Aspoň já z toho mám takovej pocit. Na chalupě mi to přijde víc “nebezpečný” . Doma mám víc jistotu. Zase je tady teda horší venčení – na chalupě moc psů člověk nepotká.

    1. 🙂

      pokud by mi hrabalo jen takhle, tak se to ještě dá 😀 . A už jsme v půlce – v tom nejhorším případku teda, kdyby jela opravdu těch 28 dní. Tak to už snad dožijem. Teď chrápou, utahaný a vyřízený. Tak snad to bude dobrý i nadále.

  2. Zatím vždy jsem měla psí pár. Nejdřív jezevčíky a teď tupoflekatou Koru a zrzavého Goliáše. Vždy pro svůj klid a fenčí zdraví jsem dala fenu vykastrovat a máme klid.
    Duli měla po každém hárání falešnou březost. Kora při každém zánět dělohy, původně jsem ji chtěla uchovnit, ale toto plemeno má poměrně početné vrhy a když jsem zjistila, že štěníci jsou třeba ještě v půl roce na Dogpointu, vzdala jsem to, když jí byly čtyři roky, povahově se vůbec nezměnila (doufala jsem v uklidnění). Rodiče měli ovčajdu, ta dostala rakovinu mléčných žláz a ve veterinární nemocnici v Hradci jim řekli, že kdyby ji dali včas vykastrovat, mohli ji toho ušetřit.

    1. Odstranění mléčné lišty je poměrně velká operace a zásah, který jaksi taky nemusí dopadnout dobře, na to veterináři jaksi zapomínají.
      Říkat lidem, jak MĚLI kastrovat, když přijdou se psem s rakovinou mi přijde nefér a neprofesionální

    2. No jsem zvědavá, jak to s faleškou bude tentokrát. Zítra jdu koupit maliník, a začnu ho dávat. Tak uvidíme, jak se s tím pochlapíme. Doufám, že tentokrát zase nebude nateklá jak vzadu, tak cecíky, až do dalšího hárání.

  3. Uvidíme, páč pokud by se ona vrhla do výkopových prací, jako třeba Bubinka, tak by to nebylo nic něžnýho a praktickýho, spíš tak jako kráter Vesuvu, velikostí i hloubkou 😀
    Jsem si teď vzpomněla, jak jsme byli s Bubinkou v Krkonoších, to zrovna měla falešku a jak si našla ideální doupátko pro ščenátka 😀 . Brtník seděl v lese na bobku a ona se mu tam tak rozzářeně usalašila pod těma kolenama…… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..