Nouze naučila Dalibora housti a houby naučily…

Koláče dělat výborný ovesný placky. Aneb dneska pro jednou nekynologicky.Ale nedá mi to se nepodělit. I když jsem si jistá, že tak na 99,99999 procenta objevuju objevený, tak kdyby náhodou ne a nebo kdyby to někdo neznal….. .

Prostě obalovala jsem houby a klasicky – zbylo mi vajíčko. Jenže strouhanky málo. I zakouřilo se mi z makovice, rozhlídla jsem se po lince a zrak mi padnul na hrnek se spařenýma vločkama a nasekanou celerovou natí, kterýžto mi zbyly z výroby psí večeře. Jako vždycky všechno, jsem to předimenzovala a nechtěla jim to pak dát všecko, aby z nich nebyly koule. Že až ráno… no ale…. nedalo by se to použít??? NO JASNĚ ŽE DALO!! A ač jsem si původně říkala, že když to třeba nevyjde, budu mít nový odměny na venčení, tak psi mají smolikof. JE TO TAK DOBRÝ!! Doplnila jsem jen o sůl a pepř, smatlala se zbytkem vajíčka a nakydala na pánev, kde se už smažily houby. Lepší varianta a hlavně zdravější bude, naflákat to na plech a pečící papír a vrznout to do trouby. A pochopitelně, se to dá gurmánsky vylepšit na x-způsobů. Třeba o nasekanou šunčičku, nebo nastrouhaný sýr… sýr se dá případně nastrouhat i navrch. Dovnitř se dají dát různý bylinky………… hele velevýborný. Doporučuju.

8 komentářů u „Nouze naučila Dalibora housti a houby naučily…

  1. me, kdz po obalovani zbylo vajco tak sem ho sesral 😀 ale malokdy mi zbylo pac me desne chytnaly ty strouhankovo moukovy hroudy a vyjidala sem je pri obalovani 😀 navic sme do toho klasika dali tubstrouhanku co zbyla a.nesla.vratit a delavali se z toho placky rovnou (prip. se lridala troska mouky) a taky to dycky bylo vyborny a po smazenych plackach od rizku se vzdy zaprasilo.

    1. No no!! Placky z toho vajíčka se strouhánkou! to taky miluju- asi snad skorem každej? 😀 . A když tý strouhanky bylo málo…….. vypomohla jsem si takhle a je to ještě lepší. To by byla i varianta pro Tebe, jako náhražka za to strouhankový, říkalas, že ovesný vločky jsou cajk, že jo?

  2. jojo, vlocky sou asi OK protoze je nejim tak to nevim jiste 😀 ale muzu zkusit nekdy

    1. aha já myslela, že je právě jíš – a že Ti nevadí, jak jsme se bavily o tom, že si z nich můžeš v robotu, když je rozmixuješ, právě vyrobit tu mouku.

      1. no je to tak, ze vlocky nemusi vadit – ale mela sem asi 2x vlockovy susenky (coz je na dve kousnuti) a nevadilo, ale jinak to uplne neznam reakci na vetsi mnozstvi

        1. hm no dvě sůši nic moc neřeknou. No nicméně – prostě, kdyby Ti to nevadilo, tak tady máš alternativu, jak si dopřát to, co člověk měl rád. A tohle je fakt hrozně dobrý. Já si to dovedu představit umatlat to regulérně k večeři ať už něčím vylepšený, nebo ne a k tomu mísu salátu……. asi vim vyrobim o víkendu.

    1. no, já si právě myslím, že na tom pečícím papíře, jen tak lehce máznutým oliváčem to bude dokonalý. A možná…. k tomu rovnou dát i péct pár paprik, rajče, bramboru a mám eintopf z trouby!! Jo! Jo. Jooo! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..