Přípravek pro nerváčky a bojínky

Fóra Veterina – zdraví i nemoci Přípravek pro nerváčky a bojínky

  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 2 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #79788
    PetraK

      Kopíruju sem zkušenost Fifi s přípavkem Alavis Calming extra silný

      https://www.alavis.cz/cs/stres-a-nervozita/61-alavis-calming-extra-silny.html

      Pro neznalé jen shrnu, že Troldík je pejsek, který jako štěně zažil přelet horkovzdušnýho balonu nízko nad zahradou a protože je to velmi hlučná a nepříjemnná záležitost nese si dál do života tuhle blbou zkušenost a nemá rád podobný hlučný záležitosti. Takže teď,když přišel ten nekolikadenní urágoš byl totálně ve stresu a vyřízenej – píšu to dobře Fifi?? Nemohl ani spát, nepomáhalo nic. A tak Fifi na doporučení zkusila tenhle prostředek a tady je bezprostřední popis toho, co to s pesanem udělalo:

      Tak Troldik ma za sebou prvni zkusenost s Alavisem calming extra silnym. Rano zaclo nehezky fucet a on se dle svyho vzorce zacal hemzit, stresit, funet, neklid… Soupla jsem mu tri alavisovy bobky najednou (2 by mel mit na svou vahu + 1 navic). Lidijove, vono to vazne funga!!! ? Teda tukam, ale do hodiny byl Vorech uplne v klidu, chrnel a nehnul ani uchem, kdyz to dulo do oken. Zklidnilo ho to paradne, pritom ne, ze by byl nak oblblej. Za sebe rikam vivat a hura, odted musim mit zasobu Calmingu porad doma, je to teda draha sranda, ale hlavne, kdyz to zabira. A ze jsem byla dost na pochybach o ucincich. ? Toz pro nejaky bojinky a stresatory doporucuju.

      takže by to třeba mohlo někomu fungovat na petardy a podobný záležitosti ???

      #79793
      Fifi

        Jeste dodam, ze uziti Alavis Calming mi bylo doporuceno veterinarkou. Jeste jsou na trhu podobne pripravky: Aptus Relax a Zylkene.

        Nevim, zda by to fungalo na vyslovene tezky fobie jako reakce na strelbu apod. Ale proc to nezkusit, clovek s bojavym psem se stebla chyta. 🙂 Trolda se pri Sabine vystresil natolik, ze krome absence spanku si privodil jeste bliti a srajdu z nervu

        • Odpověď byla upravena před 4 roky a 4 měsíci uživatelem Fifi.
        #79802
        Fifi

          Kdyz je to aktualni, pridavam dalsi report. 🙂
          Jeste jsem probirala s vetkou davkovani. Bo tam pisou, ze podavat 1x denne. Tak pry se neni ceho bat a pri velky krizi typu Sabinka experimentovat, dat bud rano klidne dvounasobnou davku nebo dat standardni rano a vecer. Uskodit to pry nema cemu a jak.
          A este vecerni hlasani po podani, ted je to zhruba 12 hodin, co Troldik Calming dostal. Je uplne v pohode, venku radil s Ruzici (kterou limituje packa v boticce), je takovej vysmatej, uvolnenej, v klidku, stale ignoruje ruzny vrznuti, ktery mu predtim vadily. Zajimavy ho sledovat.

          #79919
          Fifi

            Dodatek den po podani – nekonal se zadnej abstak, Troldik je zase “normalni” pef. 🙂

            #79948
            PetraK

              Fifi

              To je fakt úplně skvělý, že to takhle zabralo, že z něj není nějakej apatickej hadr, ale že prostě to přestal řešit a nervy se uklidnily skutečně. A navíc druhej den pohoda.

              Bylo by úžasný, kdyby díky tomu třebas i došel k tomu, že vlastně není čeho se bát i v jiných případech, že se mu nic nestalo, a že ani ty balony pitomý na obloze vlastně může odmávnout.

              Vetka je šikovná, že to vymyslela a jsem fakt ráda, že je něco takhle funkčního. Pokoud – a já držím palce, aby třeba joooo – pokud by to mělo fakt třeba “účinek” i v tý budoucnosti, tak dej vědít.

              #80040
              PetraK

                Tak Fifijová – myslím na vás s Troldítkem, jak zvládáte ten dnešní vichr, který tam u vás musí být ještě horší . Zda zase pomůže Calming a nebo třeba vůbec na něj nedojde????

                #80133
                Fifi

                  Zda zase pomůže Calming
                  Calming forever! 🙂
                  Nevim, kolikata to je uz vichrice behem par dni, zrovna dneska dopoledne hodne moc ficelo a ted hlasi na vecer a noc zase orkan. Ted jsem mu dala pro jistotu dve bobule.
                  Report z asi 4 aplikaci – Trolda je tak krasne zcalmovanej (ale ne oblblej), ze s nim trhne jen opravdu velkej poryv do okna. V noci chrni, pres den relaxuje. Zrovna mlati do oken dest a vitr a on si zere PETlahvu.
                  Takze prozatim vidim jen samy pozitiva a jsem happy, ze to zabira skvele. 🙂

                  #80270
                  Fifi

                    Tady cerstvej report z dnesniho orkanu. Kdyz jsem psala odpoledne, netusila jsem, co prijde. A ze to u nas bylo/je pocitove, casove a narazove horsi nez Sabina.
                    Troldovi jsem pridala jednu bobuli kolem sedmy/osmy vecir. V pohode se nazral, napil, venku ci na prahu sledoval a sleduje vichrici. Doma je dneska vic neklidnej, ale je schopnej si hrat s Ruzici, blemstat si kelimky s dobrutkama, pak lezi pod stolem a nevysiluje jako bez bobuli.
                    Zaver, aby nedoslo k nedorozumeni jako v diskusi s Petrs. Od bobuli necekam zazrak, ze by si diky nim Vorech zvyknul na zvukovy efekty vichrice v baraku. Od bobuli ted po prvnich zkusenostech jen ocekavam, ze se nevytoci do obratek, ktery nastaly pri Sabine. Ze bude schopnej usnout, nazrat se, napit se, vypnout se. A to se, zaplatbuh, deje.
                    Podotek – nepodavam bobule pri kazdym vanku. Troldik je v pohode i s velmi rychlym vetrem, pokud tento netrva x hodin. Bobule dostane jen pri extremu. A ze to teda dneska extrem byl/je.
                    Alavis Calming neni vsespasnej, neni to reseni na bubaky. Je to jen “berlicka”, jak psa zbavit nejhorsiho stresu, aby se zdravotne nepropadnul nekam do velkyho minusu.
                    Tadaa, konec hlaseni.

                    #80295
                    PetraK

                      Fifi – moc díkuju. Jednak za ty reporty, který jsou podle mě důležitý a druhak a to hlavně za objevení Calmingu . Možná bys s Troldou měla dostat Nobelofku, páč to třeba pomůže ostatním. Jsem ráda, že mu to takhle zabírá, umožňuje mu to spát a relaxovat, což zabrání tomu, aby se stres hromadil. A jsem fakt moc ráda, že mu to pomohlo.

                      #80352
                      Fifi

                        Nobelofku by mel dostat ten, kdo Calming vymyslel. A dekuju vetce, ktera mi ho doporucila. Mne by tohle vubec nenapadlo shanet.
                        Jsem ráda, že mu to takhle zabírá, umožňuje mu to spát a relaxovat, což zabrání tomu, aby se stres hromadil.
                        Jo, ted si presne popsala, jak to funga. Nehromadi se stres. Pes se nezacykli ve svym strachu/stresu, nevytoci se do prilis vysokych otacek, ma moznost se uvolnit. Vcerejsi orkan byl ponekud narocnejsi, ale zvladli jsme ho vlastne “v pohode”, dneska uz je Troldak zase streleny pruhaty jelito. 🙂

                        • Odpověď byla upravena před 4 roky a 4 měsíci uživatelem Fifi.
                        #80586
                        PetraK

                          Fifi

                          Jsem moc ráda za střelený pruhatý jelito a věřím, že bude ráda i paní veterinářka, až se jí potvrdí její doporučení.
                          A to ani nemluvím o tom výsledku, kterej se dostavil – jak jsi psala teď v diskuzi.

                          #117242
                          Fifi

                            EDIT PO ROCE
                            Jelikoz se tu zrovna prohani nejakej Klaus a podle toho, jak funi, si zase nevzal rousku, napadlo me sepsat zkusenosti s Calmingem po roce. Taakze:
                            JE TO ZAZRAK, FUNGA TO. Sama pozitiva. 🙂

                            Aspon na Trolitko pacholitko. Za lonskej rok sezral jedno baleni = 30 tablet, neb tech vichric bylo pomerne hodne. Jak jsem psala vyse, ze zacatku jsem mu davala 2-3 tablety. To uz neni vubec potreba, staci mu preventivne v pripade vysoky krize soupnout jednu bobuli. Druhej pytlik Calmingu jsem nacinala nekdy v prosinci. Spotreba tablet velmi klesla, nastesti ma pripravek dlouhou expiraci.

                            Jak to Troldu zmenilo?
                            Nebojim se rict, ze k nepoznani. Ano, sice je to stale stejny, mirne labilni pruhatec, ale nepotyka se s panikou, stresem a hruzou pri deletrvajicich vichricich. Cukne uchem, kdyz se poryv opre do baraku a oken. Prijde mi zatapickovat nohou na nart, sdelim mu, ze ano, vim, fouka to tam. Haji udelej. Haji udela a usne. 🙂 Ted zrovna sleduje velmi silnej vitr ze zaprazi, prisel mi o nem rict. Staci pohlazeni (zadny konejseni) a je ok. BEZ bobule. Calming ho skutecne v tehle situacich zklidnil, povedlo se prerusit zacykleni. Pochopil, ze se neni ceho bat. Nebo nevim, jestli pochopil – ale diky Calmingu se s danyma situacema spis dovedl vyrovnat. At ho nepolidstuju.

                            Calming jsem mu dala i na Silvestra, preventivne. Petard a ohnostroju se neboji, nemel na ne reakce jako na orkany. Ale steka na to rok od roku vic, neni uplne v pohode, mohlo by se to u nej zase nekam pretocit. Tak jsem vloni prvne zkusila bobuli ho zklidnit. A on opravdu rozvinul svuj klid. 🙂 Jo, prdy tesne za barakem registroval, ale ujecenej a reaktivni byl mnohem mene.
                            Znamymu jsem doporucila Calming pro NO starsi fenu, ktera leta pry travila Silvestra v koupelne. Takze ta uz mela vzitou nejakou horsi reakci na ohnostroje a pry se boji i bourek (hromu – bourky naopak Troldika nechavaji klidnym a kochame se spolecne nebeskym divadlem). Nadsene mi posleze reportoval, ze prvne v zivote fena byla v pohode a byla schopna existovat i mimo onu mistnost.
                            Takze to funga zrejme i na strachy letama zazity, petardovy.

                            Za sebe muzu Alavis Calming opravdu doporucit vsem, kdo se potykaji s nejakym “bubakem” u psa. At jde o petardy, bourky, vichrice, myslim, ze i cestu v aute, domaci separacku nebo navstevu veteriny by to mohlo hodne poresit u nervaku.
                            Troldik vrele doporucuje. 🙂

                            #117334
                            PetraK

                              Mi vo něm ani nemluf vo dědkoj ichtylským

                              Calming ho skutecne v tehle situacich zklidnil, povedlo se prerusit zacykleni. Pochopil, ze se neni ceho bat.
                              tohle je skvělý, skvělý skvělý a mám z toho radost, nejen kvůli Troldíkojc, ale tak obecně, protože to může pomoct ostatním.

                              a jak čtu dál v příspěvku, tak i pomohlo. JUCHÉÉÉ!!

                              . Nadsene mi posleze reportoval, ze prvne v zivote fena byla v pohode a byla schopna existovat i mimo onu mistnost.

                              Asi se pokusím to připnout úplně nahoru, aby to bylo pořád viditelný, páč mi to přijde důležitý.
                              MOC A MOC DÍKY FIFI ZA TYHLE INFORMACE. A i paní veterinářce, která Tě o tom tehdá poinformovala.

                              #117386
                              Fifi

                                Jsem se musela hluboce zamyslet, proc Troldovi nadavas. 😀
                                Btw, pry by to mohlo fungat i na kocky. Muzes prubnout s Mouresem, kdyz by byl moc bujnej. 🙂

                                #117410
                                PetraK

                                  Fifi
                                  Troldovi

                                  néé Trolďasovi Škr´táckýmu neneneee, pipínovi bych nenadávala, to je na toho jemena s modrým ptákem 😀

                                  Muzes prubnout s Mouresem, kdyz by byl moc bujnej. 🙂

                                  to bych se bála. Poté co dostal kapičky na oči, je 652x víc naspídovanej než minule, se bojim, co by s ním uďálo todlenc 😀

                                  #129304
                                  Fifi

                                    Si sem odlozim clanek, kterej jsem sepsala pro Zviretnik. Aby bojinkove a jejich panicci meli klidnejsi zivot. 🙂 Takovy shrnuti.
                                    https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/ceho-se-boji-psi-strach.A211031_150743_p_zviretnik_kosa

                                    #133394
                                    Raven

                                      Díky článku od Fifi jsme letos poprvé prožili Silvestr úplně v klidu. Tobík zažil špatnou zkušenost s pyrotechnikou jako štěně. Vzala jsem ho kolem páté hodiny na dvůr, aby se vyčůral. Bohužel v tu chvíli začali u sousedů odpalovat bednu plnou rachejtlí. Začali na nás padat barevné hvězdy a ten rachot a hvízdání vylekal i mě, tak brzo jsem to nečekala. Tobík pak dlouho nechtěl jít ven za tmy, když zářily hvězdy. Silvestrovský rachot postupně přidával na síle. Ovšem hodina od půlnoci do jedné byla k nepřečkání. Tobík se tak bál, že se začal třást a chvílema až nemohl chytit dech. Další roky přešel Tobík od strachu k nenávisti a rány vyštěkával. Zkoušela jsem různé přípravky, ale bylo to na nic. Silvestry jsme trávili zavření v zatemněné místnosti a poslouchali hlasitě hrající Queen. Letos jsem koupila Alavis calming extra silný. Musím přiznat, že jsem byla velmi skeptická, protože na Tobíka nikdy nic nezabralo. A stal se zázrak. Tobík byl naprosto v klidu, ani jsem nemusela zatahovat žaluzie ani pouštět hlasitou hudbu. Neštěkal a nezuřil. Choval se normálně, jako by se nic nedělo. Díky moc!!!

                                      #133436
                                      Fifi

                                        Raven, ani nevis, jako si mi udelala obrovskou radost. 🙂 Ze melo smysl sepsat nasi zkusenost, ze to Tobikovi pomohlo… Taky jsem byla skepticka, neverila jsem.
                                        Vivat Calming! 🙂

                                        #133580
                                        PetraK

                                          No ne! To je paráda! To mám radost s Fifijovou, ona mi to říkala do teleféna, tak se běžím sama podívat. Raven – moc krásně se to čte. MOc dobře si pamatuju, jak to prožíval Murphy a kdyby tehdy něco takovýho bylo, jak moc bych byla ráda.
                                          Je to supr, že to Fifijová tehdy objevila a hlavně – že se s náma podělila!

                                        Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (celkem z 19)
                                        • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.